1526
  • gonosz
    tores kell/van hozza?
  • gonosz
    nem arrol van szo hogy nem eri utol az elso reszt a hangulat, egyszeruen mas a vilag. apokalipszis azert ugye megvaltoztat ezt azt :) de nekem nagyon bejon.
  • B@dsector
    És kijött hozzá az első patch......
  • galocza
    asszem 2000es, szóval igazából csak a dc jöhet szóba...
  • Marcus_
    Honnan lehetne lehuzni az 1. részt-ill. azt mikor adták ki?
  • galocza
    na végeztem, egy rövid (na újraolvastam: hosszú) recenzió, lehet benne SPOILER!:
    miután az ember túlvan a sokkon hogy a játékot csak egy két évvel ezutáni átlaggéppel lehet normálisan játszani, és elvégzi az okosabbak által javasolt ini módosításokat valamint megbarátkozik azzal hogy hosszú idő után megint 640x480ban játszhat, egészen jól bele lehet merülni. olyasmiről nem lesz szó, ami a külcsínre vonatkozik.

pár dolog ami tetszett:
    -sokféle gránát, akna, ezek 2féle használati módja
    -jól felépített világ
    -fordulatos cselekmény, jópofa mellékküldetések
    -mókás fegyver/biomodok (pl glass destabilizer, leech drone 8)
    -ötletes a "híradó"
    -ng remek, a muzsikák is tetszettek, kár hogy az eredeti kiábrándító hp 8)
    -jc lakhelye
    -jól sikerült keverni a város-mellékküldetések-beszélni-mindenkivel és a be-a-bázisra-nyírjunk-ki-mindenkit jellegű pályákat
    -a dxhez hasonlóan sokféleképp megoldható küldetések
    -jó, hogy összevakarták az eredeti szinkronhangokat, de az, hogy bob page igencsak jellegzetes hangját viszonthallhatjuk (a tarsus fő okostojása, hallható az introban is), eléggé fura. én már örültem, hogy valahogy visszatér
    -imádom a spiderbombot 8)

meg ami nem:
    -a zene teljesen hangulattalan. még csak nem is felejthető: én megjegyeztem mennyire nulla.
    -ha átmegyek egy másik pályára, elfelejti milyen fegyver volt nálam, esetleg guggoltam-e
    -jc lakhelyéből nem sok minden volt ismerős (meg jobban is kidolgozhatták volna - a játék egyik leghangulatosabb része), a unatco bázis is csak itt-ott emlékeztetett önmagára. azért a t. készítők megtisztelhették volna magukat és a játékost azzal, hogy előveszik a dx pályáit
    -nem ártott volna kicsit több visszautalás a dxre, magyarázatok, háttérinfo, ilyesmi. persze ez csak megzavarta volna a 12éves konzolkideket 8(((
    -következetlenség: pl a dxiw elvileg a tracer tongos befejezést folytatja, amikor is jc kimenekül area51ből. akkor mi a fene ez a helios dolog egyáltalán? ilyesmiből van elég sok...
    -némelykor idióta ai: unatco, lelövöm az illuminati elitkommandóst (gázfelhő), a kettőnk között álldigáló csavargó elüvölti magát hogy this is suicide és belerohan a gázba. végülis igaza lett 8(
    -kevés férőhely a tárgyaknak, még az ezt növelő moddal is csak 14 féle tárgy, abból csak 6 közvetlenül hozzáférhető 8(
    -menürendszer bárgyúsága: na nehogy már 5-6 lépésben kelljen mentenem, mégpedig úgy hogy a mentésekhez se saját nevet nem adhatok, se képet nem kapok - nehogy már tudjam visszatöltésnél, merre jártam épp akkor. kvikkszévről ne is beszéljünk...
    -a datavaultban mind a notes, mind az images szánalmas. notes: nem játszhatjuk vissza a beszélgetéseket, az infolink beugatásokat (amelyek persze gyakran akció közben jönnek hogy ne lehessen odafigyelni). a képeket összekeveri, nem jegyzi meg az utoljára nézettet, és az első a default - körbegörgetni persze nem lehet.
    -sajnos nem mindig egyezik a hang és a felirat - néha nagyon durván nem.
    -keveslem az egyszerre beültethető biomodok számát, de legalább lehet őket cserélni
    -hasonlóan keveselltem az egy fegyverre pakolgatható modok számát, főleg ha belevesszük, milyen kevés cuccot vihetünk magunkkal. így egy erős, hangtompítós és egy gyorsan töltő emp-s sniper luxus.
    -rühelltem, hogy bár az omarnak kiderítettem mi a powerarmoros templomosok gyenge pontja, rohadtul nem érdekelte a programot, ha oda lőttem
    -ja, szegény templomosokból hogyan lett ez a fanatikus csürhe? az első bankárok, kozmopolita, liberális nézet stb - nehezen összeegyeztethető a játékban szereplő ultra felfogással. jacques de molay halálát pedig megbosszulták xvi. lajcsi kivégzésével 8)
    -nincs sarok mögül kinézegetés, pedig dxben hasznos volt és itt is az lett volna.
    -kevés keycode, security panel: kevés lehetőség iqval megoldani a pályákat, inkább azt kell eldönteni hogy a turretet lelövöd magrail-lel esetleg emp-t, spiderbombot vagy sima gránátot vágsz oda
    -eltűnt a fiók/szekrénykotorászás is kódok/cuccok után. mint ahogy sok minden más sem, ez sem tűnik olyan nagy dolognak, de dxben kicsit kalandosabbá tették a játékot (belopakodom ide, kifosztom a fiókokat megvan a kód, bemászom oda, a kóddal kikapcsolom a löveget és a robotot, megvan a másik kód, azzal tovább tudok menni - na ilyesmire gondoltam)
    -a vége teljesen kiábrándító, nincs benne semmi katarzis, olyan mint bármely más pálya, tán valamivel gyengébb. amúgyis úgy tűnik mintha a végét összecsapták volna - még jobban mint a játék többi részét: gagyi a terep, köze nincs a dxes liberty island-hez (na jó, nyomokban), halmozódnak az említett szinkron/felirathibák, van olyan csavargó amelyik meg se szólal, nem hogy 5-6-7-8 féle dumát nyomjon stb.
    -a makonál rühellem a magrail-fejlesztó tudós houdini-trükkjét: ezt kérem elegánsabban is meg lehetett volna oldani
    -olykor a párbeszédeknek/infolink szövegeknek nem sok közük van az addigi játékmenethez (pl alex valakinek megmondja - talán tongnak - hogy ő maga is templomos, ami vicces mert a templomosokhoz addig annyi közöm volt hogy kiirtottam amelyiket megláttam)
    -azt reméltem, komolyabb megkülönböztetés lesz a legál/illegál biomodok ügyében, pl rendőrök nem nézik jó szemmel az illegálist vagy valami ilyesmi...
    -igen szerény fegyverválaszték, dxben 2-3x ennyi volt
    -könyv sincs valami sokféle
    -kispórolták az úszkálást. dxben utáltam, most mégis rossznéven vettem a hiányát 8)

amivel nem tudtam zöldágra vergődni:
    -általános töltény, ok, praktikus, meg is lehet magyarázni, deazénemá.
    -játékidő: nálam 15 és 3/4 óra, de én eléggé tökölős-lopakodós vagyok. ugyanakkor nem hiszem, hogy sok mindent kihagytam volna. szóval ez kb ennyi, nem sok, de láttunk (sokkal) kevesebbet is.
    -nem tudom, hogy a sör és bor csak az illegál beültetések miatt ártott-e, de ha nem, akkor ez megint egy visszalépés (dxben mókás volt betintázni néha egy kicsit +hpért)
    -szintén nem tudtam eldönteni tetszik-e vagy sem, hogy nagyon sok helyszín emlékeztetett valamelyik dxes pályára pl templar compound-templar cathedral, trier-párizs, seattle-hong kong, antarctica-area51.

biztos kimaradt sok minden a prok és kontrák közül is, közben kellett volna jegyzetelni 8). a negatívum sokkal többnek tűnik, de súlyában nem feltétlenül az, olyat nem írhattam le hogy jajjdetetszettezésezapálya (már így is igencsak fosom a szót). szóval sok kis bosszantó apróság és sok dühítő hiba, mégsem annyira rossz. még mindig nem értem, kiket is céloztak meg ezzel a programmal: a konzolkölköket? az átlag pc gamert? dx fanatikust? mert egyiknek sem elég jó, plusz nagyon úgy érződik, hogy meg kívánván előzni a vetélytársakat hihetetlenül összecsapták (nem csak a grafikára, optimalizáció hiányára, hanem a játékmenetre gondolok). a játék megítélése kicsit olyan, mintha apuci bevinné a kölköt dolgozni a cégéhez: mivel a tehetséges és nagyhatalmú apuci fia, sok mindent elnéznek neki, de dupla a csalódás és a harag, ha nem felel meg az elvárásoknak, nem tud apuka nyomdokaiba lépni...
    ha dx csillagos ötös (és az!), ez nálam gyenge négyes.

bocs a kisregényért 8)
  • Seth
    Röviden: szarul .
    pont
  • Gandibá
    700as cerkán hogy menne a game?:))
  • B@dsector
    Tévedésbe vagy itt nem sírok legfeljebb neked sír a szád mielőtt bele nem lép valaki.
    Én csak azt mondtam, hogy nagy a gépigénye.
    És szerintem az a probléma, hogy nem tudnak programozni…
    Majd talán egy patch dob valamit a hangulaton.

• Árnyvadász
    Bizony. Köszi a kiegészítést!:DeusEx II
  • Árnyvadász
    Badsector ne sírjál már itt, hogy nem fut rendesen a játék. Lesz patch, leszeded felteszed és biztos jobban fog futni. Ja, hogy nem eredetiben van meg? Ja bocs. Akkor lesz majd crackelt patch és azt szeded le.

Egy ilyen géppel amilyen neked van nem sírni kell, hanem kussban játszani amivel éppen nem szégyeled. Az hogy ez a játék nem fut annyira jól, azt meg szard már le. Mindig is behánytam azoktól akik a gépük konfigját teszik ki alúlra. Ki a faszt érdekel neked milyen géped van? Mert engem kurvára nem. Nem menőzni kell haverjú, hanem nyomni a gammát. Ez még nem jutott eszedbe? Csá-csumi.
  • balcooo
    ja ezt nem vagom en se.. 25 fps amugy is meg böööven jatszhato. Nalam 1.8-as XP-n megy türhetöen 800*600ban médiumon (monjuk 20 fps körül), ati9000essel és nem hanyom össze magam a grafixtol:P
  • gonosz
    najo, most sajnaljunk teged mert van egy db program, ami neha lemegy 25 fps-re nalad 1024 -ben? :)

leirom a konfigom: athlon 1500+, radeon8500. 640*480-nal feljebb sem merem kapcsolni es a 25 fps-nel rosszabbakat is megelek :)

Amugy jopofa jatek, eleg hangulatos. A bloom effekt erdekes, mert nem csak elmossa a kepet hanem kiemeli a fenyeket. Start new game-nel a szobankban pofasan nez ki, ahogy a mozgo fenycsova bevilagitja a szobankat. Mondjuk gyakorlatban elvezhetetlen, annyira izzanak a fenyek :)
  • KM
    Nos, tedd úgy, ahogy én: 1024*768-ban, kikapcsolt bloom, 2X multisampling. Simán vinnie kell.
  • hykao #828
    Nem!!! Csinálják meg normálisan azt a rohadt játékot!
  • B@dsector
    Akkor meg ílyen konfigon játszak 640*480-ban?
  • Izmael
    Hoi!

Ami a deviance féle cd2-őn van crack. Az jó crack?
    Mert engem rendszeresen kivág az intró után, hogy tegyem be a 2-es cd-t..:(((
  • KM
    Egyetértek!
  • hykao #824
    Jaja, vsync kell!!!
    LCD monitorosoknak meg egyenesen kötelező!!!
  • gonosz
    egy kikapcsolt vsync gondokat okoz.. jellemzo, hogy "kettecsuszik" a kep, pl fordulaskor lathato. Bar van akit nem zavar ez, engem igen. A fo gond hogy vannak helyzetek ahol jelentosen ront a helyzeten. (pl villodzo megvilagitasu helyeken borzalmas)

amugy hiaba ad tobb fps-t papiron, ha nem teljes kepeket pakol ki a monitorra.. benchmarkokon kivul folosleges kikapcsolni szerintem.
  • Izmael
    Felraktam....

Azt néztem, hogy a 2cd-t mégegyszer felrakták a serverre, ahonnan szedem a cussost. Lehet, hogy az első az rossz törés volt.

Most szedem a Cyclon féle 2-es cd-t.
  • Lacika 79
    Be is szarnék egyből, ha ezen a gépen nem menne rendesen. De szerintem te is.
  • Hmuda
    Rakd fel a crack-et.

Amúgy csak nekem akadozik minden videó?
  • Izmael
    Uff!

Miért lehet az, hogy intro után, amikor új játékot kezdenék, kivág desktop-re és kéri a kettes cd-t a mocskos?! (persze az van bent)

5let?

THX:
    Izmael
  • CarajoEsp
    Hát én feltettem egy sima Crackelt exe-t azzal megy. Dögöljön meg a Sol Out nevű cég:D
  • hykao #816
    Amúgy mit takar az a bizonyos Cassandra Project? Egy mod az 1-hez?
  • hykao #815
    Bazzeg, inkább az 1-hez csináltak volna egy olyan "szépítő" patch-et, mint annakidején a Half Life-hoz, ezzel a szarral meg tököltek volna még egy évet.
  • hykao #814
    Én XP alatt nyomtam végig újra, kb 1 éve. Ha jól emlékszem patch kellett neki.
  • CarajoEsp
    Gyerekek. Ha valaki tudna küldeni egyeredet Deus Ex .exe-t örülnék mert az eredeti cd-n lévő SZar:DDD
  • CarajoEsp
    Senki nem játszik vele xp alatt??? Mert szeretném megint megnézni ,de most nem megy valamiért.
  • Kandurex
    Hivatalos honlap, ott a fórum + patch keresés...kb ennyi tipp. Egyébként passz.
  • CarajoEsp
    Megpróbáltam és nem megy.
  • Kandurex
    Compatibily mód?
  • CarajoEsp
    Hali. Deus Ex 1-es kérdés. El lehet valahogy érni ,hogy xp alatt is fusson?
  • B@dsector
    Ilyen szerintem nem létezik......
  • Evin
    Más grafikai tuningról gondolom te se tudsz?
  • B@dsector
    Video options és ott figyel legalul.
    De semmi grafikai különbséget nem lehet észrevenni a kikapcsolásával / tudnám mire jó? :)) / u.a. mint a VGA
    card display propertise-ben a V-Sync always off...
  • Evin
    Még nincs meg a játék, csak hamarosan, ezért nézd el ezt a hülye kérdést. Ez a játékon belül az Options-ban van?
  • B@dsector
    V-SYNC off próbáld ki nagyot dob az fps-en.
  • Evin
    OK.Visszatérve a témához: örülhetsz, hogy legalább 30fps-sel megy. Én még nem próbáltam, de nálam valószínűleg élvezhetetlenül fog szaggatni. Egyetlen reményem, ha találok valamit, amivel "húzhatok" a játékon.