18
  • Csacsis
    #18
    No meg a Panasonic!
  • WiZARD
    #16
    hát sony cd meghajtóm van nekem is, igaz elég régi, talán ezért lehet jó. ez volt az első 32xes meghajtó amit kapni lehetett, kb 20ért vettem ha jól emléxem, picitt több mint 3 éves és semmi baj nincs vele, tökéletesen müxik, pedig nem keveset van használva
  • Gabo
    #15
    Dikkma:
    Ezért vettem Toshiba CD meghajtot. Már egy éve gond nélkül megy, mindent olvas és hozza a sebességét is. Valószínűleg ha DVD-t veszek az is Toshiba lesz.
    A Creative, a SONY, az ASUS meghajtóival sajnos tényleg sok gond van/volt. Ez saját szakmai tapasztalat.
  • Dikkma
    #14
    Nekem a Creative cd-immel volt gondom, Tomcatnek pedig egy Asus 1 hónapig bírta, akkor kicserélték neki Sony40x-re, majd 4 hónap múlva jött a Sony48x... most már az sem pörgeti fel a lemezeket.
    És ezt még sok embertől hallottam.
    De az Asus sem a cd-meghajtói miatt az a cég, ami... alaplapban jók, meg videókártyában.
  • RangeR
    #13
    nekem az E608 van fél éve.Semmi gond vele,simán játszik le minden filmet,nem akad meg soha.Nem hangos,nem rázkódik,mint ezek a tesztpéldányok.De a tvout-os videokártyával nem olyan egyszerű filmet nézni a tv képernyőn,legalábbis az ASUS DVD2000 lejátszóval.Mert a macrovision védelem miatt azonnal letilt mindenféle lejátszást.Biztos van hozzá valami trükkös program (van) de alapból nem nyomja ki a filmet a tv-re.
  • RoadkilleR78
    #11
    De ha van olyan videokártyád amelyik TV Out-tal rendelkezik. (manapság ez már nem ritka) Akkor egy kicsit jobban jössz ki egy ilyennel, mintha vennél sima DVD lejátszót, ami 100 fölött van. A gép meg úgyis a Hifidre van nyomva :), akkor meg igazán nem tud zavarni az a kis venti berregés(amúgy is elég csendes gépem van), csak a hangerőt kell egy kicsit megtekerni :)

    Sz'al szerintem nem rossz dolog ez a kis kütyü :)

    Na csákány
  • #9
    resist dvd. resist atapi.
  • Gabo
    #6
    Csak akkor van bibi az ASUS-sal, ha ugyan olyan tartosak DVD-ik mint a CD meghajtóik. Saját tapasztalat, hogy a CD-ik kb. 2-4 hónapig stabilan működnek, majd lehalnak. (Nem pörög fel, nem olvas.) Aztán persze jöhet a küzdelem a garanciális ügyintézéssel. Hosszabbtávú tesztre nem került sor?
  • Efreet
    #5
    csak 1 apróság: a 8X-os DVD (itt figyel a gépben) nem 50X-es cd, hanem 40-es. a grabbelésre nekem meg lényegesen jobb adatok jöttek ki (igaz, nem a fenti együttesekkel próbálkoztam :)))) amúgy nagyon kellemes dög, csak amit nem írtak, hogy ASUS módra a CD felpörgtésekor, és teljes leállásakor pár másodpercre lefogja az egész gépet... ez cd-íráskor kellemetlen lehet :)
  • WiZARD
    #2
    és mér gáz? amikor a winchesterek se/alig használják ki az udma 66ot?
    ennél a DVDnél max átviteli seb: 16200kB/s
    ez 15,8 mega/sec. ennek meg pio 4 is elég lenne..
    szóval szerintem ez nem számít

    udma 66/100 jó kis parasztvakítás. és minden lamer elhiszi...