118
Milyen memoriat?
  • Pheel
    Mindegy, mert összességében csak max 100MHz-en mehet mindhárom memória, mert ugye a lassabb csak max ennyin stabil. Persze, ha bírja a nagyobb frekit, akkor mehet feljebb is.
    Milyen alaplap + proci?
  • TomBond
    Üdv néktek!

Most vettem egy 256 MB-os PC133-as memóriát, a gépemben volt 2 db 64 MB-os PC-100-as. Milyen sorrendbe rakjam őket a gépben, hogy lehetőleg a legjobb teljesítményt hozzam ki belőlük?
  • KBB
    Ha te mondod, sajnos még nem teszteltem.

by kbb
  • Anee
    lehet hogy drága de jó:)
  • KBB
    Na igen, a kingstone...
    Nem mertem mondani, mert lehurrognak, hogy drága.,,

by kbb
  • Anee

de a sort én kiegésziteném EliteMT s Kingstonnal meg krúsöllel
  • KBB
    PAN-RAM is azt mondják jóóó...
    Nekem mondjuk bejött egy sima Hyundai chipes is...

by kbb
  • Laalee
    igyvan az IBM ocsaka marka... :)
  • Anee
    3dmark2001-
    3-3-3on ment 2500at 2-2-2n 2800at no tuningal
    Jah persze "noname" jelzővel ilették a boltban pedig EliteMT
  • Borg
    Mi a tapasztalat HITACHI SDRAMokkal?
  • ember
    Nem. De ha belátható időn belül tudod 256 mega rd-re bővíteni, akkor talán érdemesebb.
  • Pheel
    Szerintem mar mindegy, hogy csokken-e. 256-ig erdemes venni, a felett nem nagyon, csak ha masra mar nem kell koltened. Jelenleg a beka segge alatt van az ara. Azert ne tarazz sokat, mert jovore ugyis lecsereled DDR vagy RAMBUS cuccra.
  • Mathias
    Talán kicsit többet számít, mint amenyit az eredmény mutat. Játékban(UnrealTournament)átlagban kb 5 fps-sel gyorsabb.Ja és érdemes próbálgatni(ha nem megy simán a 2-2-2)a 2-2-3-at stb.
  • rage
    Hát, eléggé sokat számít
    Egész szép sebességnövekedést lehet kihozni
    a rendszerből.
    Természetesen, ezt sem támogatja minden egyes darab RAM, de megpróbálni meg lehet
    Ha meg instabil a gép, vissza kell kapcsolni.

Egyébként Voodoo 3-as kártyával 1024*768-ban
    3DMark 2001 1397 pontot adott 2 2 2 beállítással
    3 3 3 -as beállítással pedig 1314-et

Ez azért 6-7 % teljesítmény-növekedés
    Hogy ez érdemileg számít-e?
    Van akinek igen, van akinek kevésbé
  • Mathias
    Todd nem CAS2-öt akartál irni?? Vetem 2 256Mb-os noname RAM-ot(VT). Az eladó szerint mennek 155Mhz-en, ha nem vigyem vissza.Én 150Mhz-en néztem enyit tud a proci :(((,de ezt birja 2-2-2-ön. Szóval némelyik noname nem rossz. Mondjuk két napja teszteltem egy VM "márkájút" szintén 256-os volt, de csak 140Mhz-et bírt és a 2-2-2-öt még 133Mhz-en sem tudta.Szóval vegyesek ezek a noname-ek. Egyébként a VT(256Mb)(ma) 8400+Áfa,a VM 9200+Áfa volt.
  • Todd
    Ja ja. Márkás RAM-ot. Pl. Micron PC133-ast, mert az elbírja a CAS 3 időzítéseket is.
  • balumaci
    CSak Márkásat(pl.:I.B.M.)
  • Laalee
    de nyugodtan alszok és nem idegeskedek hogy szar az egesz es nem akarjak kicserelni... es asszem bőven megeri azt a par forintot... ja es legalabb nem a ready kft féle selejt árut kapod...
  • Laalee
    olcso husnak hig a leve... inkabb +500 ft es tuti nincs gond...
  • diegho
    találtam egy elég olcsó kiskert
    www.3t.hu
  • nagylaj
    Áfával, v. anélkül? És a márkás az milyen fajta? Egyébként kösz!!!!
  • nagylaj
    1090=10900
  • nagylaj
    Itt(Debrecenben) áfa nélkul 1090-ért akarnak 1 128 mb-os pc133-as nonamet eladni. Namost én végignéztem egypár árlistát, és kapásból a Miklandnál ue., csak márkás (Infineon,Kingston ) áfával ugyanennyi. Pedig ez az egyik legolcsóbb bolt. Akkor most át akarnak b***ni? Érdemes emiatt felmennem pestre? És ha igen, hová(cím )?
    Bocs, hogy ilyennel zargatlak titeket, de eléggé kezdő vagyok.
  • Laalee
    az infineon az jo nem? mert alig dragabb mint a noname, legalabbis en +500 forintal többert vettem boltban...
  • Laalee
    monnel kisebb anál jo bb
  • nagylaj
    Gyerekek. Mit érdemes nézni, ha memóriát veszek? A 6, vagy a 7 ns- os a jobb?
  • supervisor
    Ha te igy gondolod ám legyen, de próbálj keriteni egy 6ns-os kingstont elfogadható áron.
  • supervisor
    rohogo:
    Ez már nekem sok.Mindketten magyarázzuk a Tej fehér?
    más:
    ti is úgy tapasztaltátok hogy sokkal ritkább a 6ns 256mbos ram mint a 128-as(6ns)?
    Már két szkerben is néztem noname 6ns 256Mb-os ramot de semmi.
  • supervisor
    Egyébként természetes dolog hogy a ns felirat számit, csak én azt mondom hogy ugyanugy lehet egy noname is húzható mint egy márkás és nem biztos hogy több esély van rá a márkásnál.
    Én személy szerint küldtem már gar cserére KINGSTON ramot, tehát nem tartom megbízhatóbbnak a "többinél" .
    Neo..
  • Anee
    és nagyon azok mint pesten
  • Anee
    multimedia tower
    akkor homok utca:)
    vagy a Compu Grupba is lehet ócsón szerezni....
    vagy computer garázs csak szét kell nézni.....
  • nagylaj
    Gyerekek! Írja ,már le vki. ,hogy hol lehet venni ilyen olcsón memóriát. Itt (Debrecenben) Mások az árak?
  • supervisor
    Rohogo!
    Ne haragudj de nem egyezik a véleményük.
    KORÁBBAN én is azt tartottam hogy KINGSTON vagy Infineon DE kipróbáltam húzhatóság szemp egy Kingston 7.5ns-os modult 141mhznél vége,vettem hellyette egy noname 6nsos modult azóta 151mhz a memória fsb és vagy 2 hónapja stabil.
    Ugyhogy szerintem a ns felirat számit a chipeken.
    Legalább 6ns(vagy5.5) ost vegyetek.
    Neo..
  • Anee
    Hát erről vitatkozhatunk...
    Nonamenek adják az EliteMT ramot ami azért cool,nonameek nagyrésze azért jól teljesít s 3Mhz szerintem nem ér meg úgy 2-4ezer felárat..
    meg inkább a szorzót állísd ne az FSBt
  • Coine
    nem éri meg nonamet venni amikor ilyen olcsó a cuccos.
  • dewdew
    nem tudom, mirol beszelsz:
    SD 128MB PC133 OEM 7900 Ft
  • Spy
    9000ft 128 mb ram 133mhz noname
  • Wendol
    Hali
    Koszi a valaszokat. Mivel nem fogok tuningolni, ezert ugy nez ki, hogy mindegy milyen memoriat veszek.
    Megegyszer koszi.
    Udv Wendol
  • kowajano
    hát ha a stabilitás a lényeg akkor szvsz bármilyen memoria jo
  • Anee
    nemtom valahol a Winbondot is OEMnek adják
    De ha nem akarod húzni akkor télleg felesleges a 133as is szinte