123
Tegnap volt 15 éve a XX-sz.egyik legsúlyosabb esete
-
#43 én emlékszem, másodikos koromban, amikor a híradóban mutatták, hogy mi van ott a helyszínen, helikopterről.
Anyámék döbbenten ültek a tévé előtt, én meg még nem sokat értettem ebből. -
#42 Ok már meg van köszi. -
#41 Ez az?
Stalker -
#40 cím? Vagy marad a gógle? -
magnum #39 Van egy STALKER-es fansite, ahol vannak magyarul infók. -
#38 Nem tud valaki egy Csernobil-i katasztrófáról szóló anyagot a neten? Fontos lenne. Kéne háttér, okok (fizikai), stb. -
#37 tudom gonosz hozzáállás, de aki ilyen béna meg is érdemli... kb. n-szer szóltam nekik, hogy kellene mindenhova vírusírtó... 'semmi gond, odafigyelünk'... ,erre mit lehet mondani??? sajnálom őket. -
#36 Szégyenletes, hogy egy nagy cégnél, ahol valszin van rendszergazdi, egy régi, ósdi virus ilyen pusztitást csinal :-)
Én inkább április 1-re tenn -
#35 tegnap voltam ismerős cégénél... tudjátok miről hírhedt még április 26 Csernobilon kívül? a CIH aktiválódási napja. a teljes céges háló elszállt vele, 2 macintosh maradt működőképes... -
#34 Ugye?
:-))) -
#33 hisz mi mindannyian csótányok vagyunk... :) -
#32 a vegen az a kemeny odaszolas különösen hatásos volt... drámaian fokozta a hangulatot... -
#31 Nem ennyire vicces a dolog barátom. Van egy rák-ellenes gyógyszer kutató ismerősöm, és ők látták a valós statisztikákat. Mo. ÉK-i részén a rákos megbetegedések száma a robbanás 4-5-ik évére 2-3 szorosára nőtt! Ha ezeket a számokat nem is mondják, létezik. Ha majd a családodban lesz rákos beteg, és nem dohányzott, nem ivott, nem permetezett, igyekezett kikerülni ezeket, akkor majd gondolkozz el rajta, hogy vajon mitől kapta. Persze nem biztos, hogy ettől. De sajnos a háttérsugárzás jelentős emelkedése kimutatható volt évekig. Még egy apró adalék: anyám barátnője asszisztens volt akkoriban. Akik akkor terhesek voltak, több hibás gyerek született, mint máskor. Itt pl. született gyerek 6 ujjal, farkastorokkal, kéz-és lábfej nélkül. Csak az akkori komcsi sajtó (sem) nem beszélt ezekről. Attól, hogy sokan nem látták, attól még léteznek dolgok a világon. Kisgyerek... -
#29 Mostohafaterom Keszthelyen szolgálatban volt azon a reggelen, amikor ide ért hozzánk, és eső esett. Ha jól emlékszem, május 1 után. Nekünk itthon elmondta, hogy mérették velük (persze titkosan) a sugárzást, és az udvaron a fűben 2G -t mértek. A földön persze lehet egy kicsit több, de ez akkor is sokszorosa az egészségügyi határértéknek. Ha szólnak időben ezek a mocskok, csökkenthető lett volna a baj. Mindenki otthon marad, semlegesítővel lemosták volna az utakat, kiöntetik a tejet, nem engednek leveles növényeket enni stb. De hallgattak. EZ A BAJ! AZÓTA UTÁLOM ŐKET! -
#27 Azaz, na abban van 2 mocskos pali....2 komcsi fejes akik tagadnak mindent...
-
#23 Azt is sasoljátok, hogy a qrva mocskos komcsi vezetők a mai napig tagadják az egészet ):((
Pl: Sztanyik B. László
........
És a többi....
Ezeket kéne odaküldeni a 4-es blokkhoz!!!!
-
#22 Visszaterve a Mestersegem a halal-ra, nem az a lenyeg, hogy mikor kit olt meg, mert az volt a parancs, hanem elhangzott egy fontos kerdes, ami az egesz konyv lenyege violt: (nem pontos idezet, mar regen olvastam)
- Megolne-e a sajat gyermeket?
- Ha parancsba adnak, ... -
#21 HEHEH
magyar főtörzsmester a magyar katonának...
-Közlegény, mit csinál ha atomvillanást lát?
-Uram, jelentem becsukom a szemem hogy a sisak ne fojjon a szemembe, uran!!!!!..
....:)))))
Csernobil melletti suliban:
gyerekek mit csináltok ha atomvillanást láttok?
ól megnézzük mert többet nem látunk.....
:)
na csumm!!!!! -
#20 át akár hogy is probálok nem emléxem...:)))) -
#19 :)) kissé morbid de sebaj :) -
#18 sugárzó mosollyal néztek ki az ablakon a gyerekek... (bocs) -
#17 nekem az "teccett" a legjobban hogy panellakasokat epitettek a csernobili hulladékbol, vagy csernobil meletti gyartermékébol (ezt nemtudom) aztan feltunk a sok baromnak ugy 5-10 ev utan hogy hoho valami nem stimmel azokkal a hazakkal... -
#16 igen. az ilyen nevelésből, és környezetből kikerülőkből lesznek a "jó katonák".
Most mutatják a tvben a betonszarkofágot, kezd szépen szétrepedezni. Persze, az erőmű már leállt, de odabent még pármillió évre elegendő hasadóanyag van, amivel egyelőre nem tudnak mit kezdeni. -
#15 Langnál ez valahonnan a gyerkekorából gyökerezik,így ha nem katonaként(hanem pl.mikor gyárban dolgozott)akkor is ugyanez volt a felfogás. -
#14 Egy idő után azért már tudták,mert házilag barkácsoltak védőruhát(fejre mellre fémlapok)meg hát azt is látták hogy aki 3 öt perces váltáson túl volt az már bizony vért hányt... -
#13 ez a parancs ezt csinálja. "tökéletes katona" -
#12 Én olvastam(többször is)de ami igazán megrázó az az hogy nem az volt Langnak a lényeg hogy embereket öl hanem az hogy a kiszabott feladat le legyen végezve(szóval mindegy hogy ki megy a gázkamrába,nem emberekre szabott a dolog csak egy egyszerű feladat)... -
#10 olvastátok a "mesterségem a halál" c. Merle regényt? na ott látszott az igazi katona. hadbíróság: megölted? - Igen. - miért? - Parancs volt. kész. -
#9 mivel fingjuk se volt rola hogy karos sugarzast kapnak mentek tuzetoltani.. azt csokolom... paransc az parancs ha nemscinalod lelönek... ruszkik nem szalakodnak ilyen teren föleg nem akkoriban -
#8 megyek. azért vagyok katona. parancs van. nem gondolkodik a katona, hanem cselekszik. -
#7 bocsi hogy elviccelem, de ez kb olyan, mint "ha a nagymamának lett volna, nagypapa lett volna" megtörtént, kész. okulás/szívás megvolt. a "lett volna" annyira fölösleges találgatásokba enged.. mi lett volna ha nem tesztelik? mi lett volna ha fel se építik? mondjuk lett volna helyette egy franciaországban, és a tejfel torony messzire sugározná az adást.. vagy lett volna 1 szaudarábiában, és mehetnénk megnézni szkafanderben az üvegsivatag közepére a kéken világító várost. túristaattrakció lenne :)
na bocs. a lényeg az, hogy ilyenek fognak történni, minden új technológiával. -
#6 Érdekes azért az is hogy párszáz kiskatona is ottmaradt akik a szarkofágot építették...
Ti mit csináltatok volna ha mondjuk akkor éppen titeket küldtek volna oda?(mondjuk nem tudták hova viszik őket...) -
#5 ha az epitomunkasok nem sporoljak ki a cementet mint a magyarok az m7 esbol :) akor lehet megelözhetö lett volna :) -
#4 Egyes források szerint ki akarták próbálni hogy mi van ha levűálasztják őket a főhálózatról(pl.atomtámadás,háború,katasztrófa)és hogy elbírja-e látni max.teljesítményen az erőmű Kijev és nagyobb vonzáskörzetének energiaigényét.
Mivel ezt az autopmata biztonsági rendszer nem tolerálta volna ezért kiiktatták és figyelmen kívül hagyták a sorozatos vészjelzéseket is.Aztán kicsúszott a folyamat az irányításuk alól... -
#3 és még mennyi minden van, amit a dokumentumfilmek se mutatnak be... és ki tudja hány, nem Csernobil méretű baleset... Dehát a fejlesztésre igenis szükség van, és balesetek mindig történni fognak. Ezzel nem azt mondom, hogy Cs. megelőzhető lett volna, mert kitudja. az okosok is csak találgatni mernek. -
#2 mertis ? csernobil is a mi eletunkben volt...
amugy paks ny.eu mercevel nezve is biztonsagos erömü. -
#1 Tegnap végognéztem jópár doku-filmet a fenti témában...Remélem a mi életünkben hasonló már nem fordul elő.Durva volt nézni azok arcát akik hallották a helikopter hangosbeszélőjét amint azonnali kitelepítésre szólít fek mindenkit....