Emlékezzetek Csernobilra!

Oldal 1 / 3Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Mi ebben a meglepõ?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

fook
Chernobilban 2000-ig dolgoztak ?:O

gothmog
Ja. Erõs anyag. Meg meredek.

Molnibalage
Közben nekem is leesett, hogy más fordítja az oldalt. Jó cuccok vannak raja.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

gothmog
Szerintem nem. Ilyen névvel, hogy Filatova Elena Vladimirovna. A fordítást szerintem valaki más csinálta neki, a címoldalon kéri is még néhány egyéb nyelvre fordítók segítségét. Persze ukránként akár tudhat is magyarul, vagy lehet magyar anyanyelvû ismerõse.

Molnibalage
Õ ukrajnai magyar?

gothmog
A motoros csaj oldala volt már?

Ok kösz nem akartalak sem megsérteni sem felidegesíteni .... elnézést

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

Dj Faustus
"Nem vagyok eltévedt gyerek csak gondoltam van itt olyan ember aki esetleg volt már ott, tud valami személyes dolgot mondani valamint az is eszembe jutott hogy esetleg itt magyar nyelven tudok kommunikálni, érdeklõdni a dologról de látom tévedtem elnézést ."
A #12-es hozzászólásodban feltett kérdésed arra vonatkozott, hogy hogyan lehet eljutni Csernobilba, nem kérdeztél személyes vonatkozású dolgot.

A #13-as hozzászólásomban utalt Google oldalán az elsõ 3 találat (#1, #2, #3) pont ilyesmivel foglalkozó utazási irodák ajánlatait mutatja be.

Már csak Kijevbe kell eljutnod - de oda indul repülõjárat - lásd Malév vagy például a Volán, vagy a Máv oldalát.

Tehát a feltett kérdésedre válaszoltam (és a fórum erre való, akár Google-n keresztül, akár nem).

Ha személyes élménybeszámolókra, vagy magyar nyelvû utazási ajánlatra vágysz: ugyancsak segíthet a Google:
Panaco - Kijev és Csernobil, a lezárt zóna (különlegesség) - 2009. aug. 20-23.
[url=http://www.top7.hu/site.php?data=magazin&data
=yes&data=351]Top7 - Kijev, Atommúzeum és pinceimahely

Visszatérve egy kérdésedre: sugárzásmérõt beszerezni nagyobb elektronikai boltokban lehet - például innen, de ugyancsak segíthet a keresõ:
Sugárzásmérõ eszközök - gyártók, forgalmazók

Nagyon szépen köszönöm hogy voltál olyan ügyes hogy belinkeld a Google linkjét, csakhogy ezt én is megtaláltam mert nem fogod elhinni de a Google van még kezdõoldalnak is beállítva. Nem vagyok eltévedt gyerek csak gondoltam van itt olyan ember aki esetleg volt már ott, tud valami személyes dolgot mondani valamint az is eszembe jutott hogy esetleg itt magyar nyelven tudok kommunikálni, érdeklõdni a dologról de látom tévedtem elnézést ...
Ha esetleg van olyan aki értelmes választ tud adni nem csak Google linket azt megköszönném !!!
(Elnézést a hangvételért de nemszeretem ha googlet linkelgetnek mert a fórum nem erre való )

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

Dj Faustus
Hello mindenki lehet hogy már volt téma de tudja valaki hogy hogyan lehet kijutni Csernobilba ,kb. menyibe kerülne , milyen engedélyek kellenek hozzá , stb. (nem csak katasztrofaturitáskodni mennék, már rengeteg dolgot megtudtam a Csernobili katasztrófáról de rettentõen érdekel maga a helyszín is és a környezõ város is )és hogy sugárzásmerõt és hasonló dolgokat honnan lehet beszerezni ? Pripjaty városának honlapjára kijutva eljutottam odáig hogy átváltottam oroszról angolra de úgysem tudtam meg sokat :D

gothmog
Akkor már legyen itt ez a cikk a baleset technikai hátterérõl:
baleset, idõvonal
a felelõs

bertino
zsír képek, otthon le is mentem mindet.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

ALLien Senses nevû demoscene csapat készített fotókból videót, érdemes végignézni, töltsétek le a futtatható verziót!
http://www.demoscene.tv/mediaplayer.swf?id=2844_13094_14
videó / futtatható

bertino
:DD

justin
Utolsó bekezdéseddel teljes mértékben egyet kell értsek :)
(amúgy nem akarsz helyettem elmenni sugárvédelmi tanfolyamra, ha már így vágod a dolgokat)

Molnibalage
És? Nem mész oda. Mellesleg még az is elviselhetõ rövid ideig. Az egészségügyi határérték megengedett dózia igen messze van attól, aminél nem determinisztikus elváltozásokat lehet tapasztalni. Az eüh. az 24mSv eü. károsodás asszem meg 150 környékén kezdõdik. (így fejbõl hirtelen)

A Csernobilról és az egész atomenergiáról alkotott véleményt az átlagembernél a hülyeség, butaság és tudatlanság határozza meg. Kár.

bertino
persze, de azokon vagy 6x akkora :)
akyyy ha tudsz vmit szolj, én is kinéznék

Molnibalage
??? Csernobil környékének csak egyes részein van nagyob radiolativitás, mint mondjuk itt Budapesten...

justin
Attól függ. Ha jó sokáig vagy ott, akkor a kezelés költése sokba fog fájni :)

akyyy
ték

nem megy valaki ukrajnába?

vannak iylen túrista utak az erõmühoz:D el kéne menni mennyibe fájna?

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

http://www.reak.bme.hu/csernobil/
bertino
köszi

lpmaskmancick
egy pár régi fénykép,elég ritkák,a neten sehol máshol nem láttam ezeket még,rajtuk mentesítések,vonulások,az égõ reaktor leszórása homokkal(?)
http://himvoiska.narod.ru/chernobil.html
Figyelem: ruszki server ezért kicsit lassan jön,be ezé 1M net alatt enm ajánlott :D

facebook.com/dolgap - ambient, downtempo, trip-hop

bertino

DJ Skyline
aki még nem írt be a google-be,hogy Pripyat, annak pár kép! :)

bertino
keresem Vujity Tvrtko turáját Chernobylban, valamint az egész riportot vele kapcsolatban!

Akinek megvan legyen szíves ossza meg velem fellelhetõségét a filmnek!

1000000000 thx

Ja én is láttam de az a második robbanás picit ilyesztõ volt hallani!!!!NEkem!

Mersant
jó kis mûsor volt, tanulságos...

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

Sziasztok én nem találom a csernobiéi atomerõmût pedig be ütöm a keresõbe hogy chernobyl talál valamit amrikába segítsetek kérlek vagyis kordonáta kéne!!! <#nemtudom>

néha elõ kéne venni egy térképet -,-

\"s nem oly becses az irhám, hogy érett fõvel szótlanul kibirnám, ha nem vagyok szabad! Az én vezérem bensõmbõl vezérel! Emberek, nem vadak - elmék vagyunk!\" József Attila - Levegõt!

és nincs olyan messze mint gondolnánk...

lpmaskmancick
én hagyom a picsába,nem szedem tovább

RatBaG
kibbbbaszott lassan

Per Aspera Ad Inferi.

bertino
ez van

lpmaskmancick
köszi,csak rohadt lassan szedi

bertino
esetleg aki lemaradt volna a Discovery mûsoráról: The Battle of Chernobyl

lpmaskmancick
ez brutál,annak midején város volt ma meg csak egy szellemváros,mintha meghállt volna az élet,emberek nélkül

Duddits
Aztagatya! Olyan durvák ezek a képek! De egyszerre meg olyan hihetetlenek is...

bertino
:(

Duddits
ma volt 20 éve! <#shakehead><#nezze>

bertino
most lesz nemsokára az évforduloja is a balesetnek :(

A most negyvenhárom éves Szergej Koselev 1989 óta filmezi a karbantartási munkálatokat a csernobili atomerõmû köré épített betonszarkofágban. A férfi jól keres és orvosai szerint a sugárzás nem károsította szervezetét, igaz, látása megromlott és a kalciumhiány miatt hat foga kihullott. Szergej állítólag megérzi a radioaktív sugárzás illatát, felvételein pedig néha titokzatos fehér pontok tûnnek fel.

http://index.hu/politika/bulvar/szergej7768/

bertino
szó szerint!

bertino
hát elég nagy baj... fõleg mosolyjal az irás végén...

DJ Skyline
nem bánt a google!:)

Oldal 1 / 3Következő →