2056
Nexus: The Jupiter Incident
-
#158 íme -
#155 Külső video állásból nézheted bárhonnan, bárhogyan a csatát. Az irányítás szempontjából abszolúte lényegtelen amit 3D-ben látsz, ha nem lenne akkor is le lehet vezényelni a csatát az oldalsó ikonok és adatok alapján. -
#154 Lehet hogy nektek van igazatok. Egyébként milyen az űrcsata? milyen nézetes?
Megnézni nemtom mer szarakszik a gépem:( -
#153 Amúgy próbáld ki a demót, mert egy sima űrcsata, de jó, csak szokni kell. -
#152 Bazira számít aztán az RPG beütés egy homeworld űrcsatában, mikor már ott vagy ! :-))) Nemááá...
Az, hogy a körítéssztori "röpögös", az egy másik dolog, ámbár én a Nyúltól még nem esnék hasra.
Official AD&D rulez ! -
#151 De várj. Én nem a sztori elemeket kritizáltam, vagy a játékstílust hanem magát a játékmenetet, ill. annak is a harc részét, a harcrendszert!!!
Sztori szempontjából nem tudtam értékelni a game-et, mert csak demo-ról van szó...
-
#150 Talán azért nem élvezted mert ez nem annyira taktikai játék, hanem RPG beütésű.
Igaz én még nem játszottam a demóval. De a történetet Nyulászi Zsolt írta, aki egy nagyon jó író. Nem véletlenül kérték fel őt. Szal rpg-s lesz.
A Haegemonianak meg Gáspár András írja a könyvét:))) -
#149 Meg kell mondjam, hogy az IG2-nek naaaaagy rajongója és egy legális példány büszke tulajdonosa vagyok, regisztrációval, mindennel kakival együttvéve....
DE AZ IG3-at nagyon elqrták szvsz. Persze ezt csak a demo alapján mondom, de nekem akkor is baljós árnyakat képzett szemem elé mikor kipróbáltam.
Lehet, hogy velem van a baj, de én olyan szinten elvesztem abban az ürcsatában, olyan szinten azt sem tudtam, hogy miafasztörténik, hogy na. Pedig egy IG2 végigjátszása azért alapszintü IQ-t (talán egy kicsivel többet is) és térlátást azért igényel. De esküszöm, hogy az érdeklődés leghalványabb szikráját sem kelltette fel bennem az a program. Pedig álomszép. De komolyan. És szalad vagy 1000 FPS-sel az 1200-es athlonon. De nekem akkor sem átlátható ill. élvezhető ez a fajta ürcsata...
Taktikázásnak ill. stratégiának semmiféle verzióját nem sikerült felfedeznem...
Nagyon várom a Haegemonia-t, hisz azt az IG2 legénysége késziti és talán sokszinübb lesz mit az IG3. -
#148 Leírtam, ha visszalapozol, a demo végigvitelét pontról-pontra + taktikát !
Amúgy az H rolling demója ütős, de az új video mégkircsibb !!! -
#145 Na most itt vannak az új Haegemonia videok ! Vélemény az ütős tényekről ??? ;-))) -
#143 Bár ha a hangkártyádhoz nincs soundblaster emuláció, akkor no hang ! -
#142 Amúgy az IG1 is mén XP alatt (próbáltam) kicsit kell csak trükközni a "compatibility-tab"-bel ! -
#141 Csinálsz egy FAT16-os partíciót és 5.0-ás boot lemez ! RULEZ és tuti ! ;-))) -
#139 Hát az tuti, hogy az IG1 volt a nagy kedvenc !!! NO meg a Reunion, ami fényévekkel előzte meg a korát ! Egy felújított IG1-et szívesen nyüstölnék !
Emlélkeztek még a Deuteros-ra, a Supremacy-re, az Ascendancy-re és hasonszőrű társaikra ?!! AZOK MÉG A KIRÁLY GAMMÁK !!! -
#137 ja -
#136 Haegemonia bűntet. -
#134 Hát most itt a nagy ellenfél a Haegemonia rolling demója, ennek fényében ki mit gondol ?! -
#133 ... -
#132 ez legalább official -
#131 "http://www.nvidia.com/view.asp?PAGE=windows2000" -
xtaki #130 nem all szandekomban szanaszejjel szedni a frissen osszeeszkabalt konstrukciot :(((
ha nem muxik szoftverfrissitesekkel akkor ott egye meg a fene...kerdes : mi most a legujabb GF2MXhez valo driver? -
#129 Esetleg próbálj újabb directx-et install-ni, újabb video driver-t rakni és ne feledd,hogy alapban 1024*768-ban indul a gamma, úgyhogy ha ott túl magas frekire kapcsol a D3D, akkor lehet, hogy a moncsidon nem fogsz képet detektálni (attól a program még megy persze, csak nem látod), sőt lehet, hogy ha letiltod a hangkártyád, vagy ki is veszed, akkor elindul. Szóval a szokásos procedúra. -
#128 nekem is ugyanezen meg megy -
xtaki #127 letoltottem a demot...de nem indul. vajon miert?
XP,GFMX...5let?
se hibauzenet, se egyeb reakcio...csak a nagy budos semmi ;( -
#126 #114
CSAKIS veszteségek nélkül számít !
"Flawless victory !" -
#124 ... -
#122 ... -
#121 Na remélem, most már így senki ember fia nem akad el ?!!! Ha mégis, az már gyanús... -
Pontius #119 Na ja -
#118 Tudjuk, de a név kötelez(ne) akkor is. -
Pontius #117 Ezt a hülyeséget. De ez így van. Valahol én is ilyesmit olvastam. -
#116 A játékról annyit, hogy nem értem, mi köze ennek az IG1-2-höz ?!
Semmi mivel az IG1-2-t a Digital Reality készítette, majd a nevet megvették tőlük (pontosabban a kiadó adta el.) És a Philos Laboratories készített egy tök más játékot IG3 néven. A Digital Reality viszont más néven készíti most az új IG3-at. Ez a Haegemonia. -
#115 Még egy kis gondom van, mégpedig, hogy kissé röhejes, hogy egy hordozón csak 3 vadász, 2*3 bombázó és 3 raider van ! főként, hogy egyetelen rombolón is 3 heavy laser csücsül, így kb. annyi idő alatt végeznek a squad-okkal, amennyi idő alatt vissza tudnád őket hívni !
Már megint egy játék, amiben semmire sem jók a vadászok, pedig az a fighter cover jól hangzik az elején, csak hát ugye 3 vadász az bazi nagy védelmet jelent aztán (max. a messziről kilőtt rakéták ellen jó, azt slussz, mivel ha hajóra külöd és annak még működnek az energiafegyverei, akkor végük).
Vagy legyen több kis gép egy carrier-en, vagy bírják jobban a gyűrődést (vagy mindkettő), így ez gagyi ! -
#114 Kis segítség azoknak akik nem boldogulnak a demóval:
- először várjuk meg míg beugrik a 4 cirkáló + egy hadihajó a rendszerbe
- válasszuk ki a legközelebbi 2 cirkálót és az egyiket rohanjuk le
- a rombolókkal lőjjük a devices-eket, a cirkálóval és a hadihajóval nyírbáljuk a pajzsát (draining shields), a carrier-ünket NE használjuk, csak closing in
- ha levállt a pajzs, pause, majd a cirkálót és a hadihajót állítsuk megsemmisítésre
- ha kipukkant a nyomorult, jön a következő, ugyanezzel a taktikával
- ha végeztünk az első hullámmal, rohanjuk le ugyanígy a két másik crikálót, majd a hadihajójukat
- ha gyorsak voltunk előbb végzünk a cirkálókkal, mint ahogy a hadihajó range-be ér (sec. mission), ha nem, az sem baj
- ezután küldjük a rombolókat felderítésre az aszteroidamezőbe és ha az összes platform-ot felderítették (4 platform + a bázis), akkor a rakétásoknak kezdjük el disable-be tenni a devices-eit, ebben segíthet már a cirkáló is
- ha a platformok le vannak bénítva mind, akkor a cirkálóval és a hadihajóval csökkentsük a bázis pajzsait, a rombolókal lőjük a devices-eket
- ha levállik a pajzs, akkor jelöljük ki a core reaktor-t, küldjük ki manuálisan az összes bomber-t, raider-t és figher-t a carrier-ből a bázis core reaktorára, ill. az összes erre képes hajónk lőjje azt ezzel párhuamosan, ha újra feljön a pajzs, akkor vissza az előző pontra
- mikor a core reaktor komlyan megsérül, közlik, hogy 60sec időnk van elhúzni, így adjuk ki a run away parancsot minden hajónknak a bázistól
- ha szükséges, manuálisan kapcsoljuk le a carrier pajzsait, hogy az apróbb gépek vissza tudjanak térni
- ha a bázis kipukkant, vegyük az irányt az exit nav pont felé
- ha odaértünk a flottánk elugrik, CONGRATULATIONS !
Ugye, hogy nem is volt nehéz ! ;-))) -
#113 Na volt szerencsém az IG3 demójához !
A grafikára nem lehet panasz, mert csücskös, a sebesség meggyőző még egy gyagyi gf2mx-en is, a hangok azonban (talán a voice acting-ot kivéve) inkább idegesítőek mint atmoszférikusak, bár a térhatás javít ezen valamit, a zene kielégítő.
A játékról annyit, hogy nem értem, mi köze ennek az IG1-2-höz ?! Én nagy fan vagyok/voltam, de ez egy nagyon szép Homeworld koppintás, egyáltalán nem rossz, de nem IG. Lehet, hogy mivel ez csak egy űrcsata demója, majd a teljes gammában a management-tel együtt már jobban fog hasonlítani a régi nagyokra, de ez így nem az ! Ez így egy taktikai űrcsata szimulátor.
Az űrcsata nagyon hosszadalmassá válhat, mondhatni unalmassá. A fegyverek keveset sebeznek, a végtelenségig el lehet harcolgatni, ha nem tudunk túlerővel támadni egy cépontot. Némi próbálkozás után sikerült ugyan sértetlen hajókkal, vadász és bombázó veszteség nélkül megcsinálni a küldetést, de sajna az a helyzet, hogy ha egy bizonyos fegyvernemünk kiesik (pl. tactical bombers), máris vesztettünk, de azért a gép hagyja, hadd szenvedjünk (a dolog reális, csak játékban ne nyúzzon már tovább feleslegesen) ! Bazi unalmas tud így lenni, rádásul az ellenség nem túl intelligens, mivel magától nem húzódik az aszteroidabázisai védelmébe, még menekülni sem szokott oda, max. a csata hevében sodródhatunk arra. A helyezkedés sem túl egyértelmű, a hajók ebben teljesen önállóak (csak taktikailag adhatjuk meg a távolságokat, illl. manővereket), így ez néha kissé frusztráló tud lenni. Jó ötlet azonban, hogy a különböző fegyvernemeket, hajókat, felszerelést, taktikákat ténylegesen alkalmazni is kell és jól, különben abszolút túlerővel is lazán veszthetünk. Gond azonban, hogy tüzérségi tűz esetén hajóink boldogan tovább tüzelnek az ellenségre, ha az már közvetlen harci range-be ért, így a saját hajóinkban is kárt okozva ! Az is fárasztó, hogy befejezvén egy adott task-ot, a hajóink békés semmittevésbe süllyednek (persze magukat energia fegyverekkel azért megvédik), így ha meghalljuk, hogy az ellenfél hajójának pajzsa kipukkant, nekünk kell kiadni a megsemmisítésére vonatkozó parancsokat (ez valszeg. a torpedó takarékosságot szolgálja, de ugyan hadd adjam meg, hogy lőjenek automatikusan, ha végre esélyük adódik rá). A legdühítőbb a menük lassú beúszása, ez egy parázs harcban baromi kiábrándító és idegesítő lehet. Kéne egy switch, amivel az ilyen buta effekteket ki lehet kapcsolni (lásd. IG2). Az irányítás szerintem még kissé nehézkes és nem egyértelmű, de meg lehet szokni. Jó volna, ha a hajók listájában jobbra ki is írná milyen messze vannak azok a miénktől, mert így a hajókra klikkelve lehet csak ezt megtudni, ami elég béna és nehézkes. A taktikai parancsoknál meg mondják meg a kapitányok időben, ha valamit nem tudnak végrehajtani (pl. előfordul, hogy nem tüzelnek artillery-vel platform-okra, elfogy a vadász, valamelyik fegyver kipusztul, de nem szólnak ám rögtön, mikor parancsot adsz, hogy nem fog menni, ill. a bombázókért pl. szólnak, csak nem azonnal). Meg kéne valami cool taktikai nézet (a readme-ből kiderül, hogy Matrox Parhelian van az egyik moncsin, de én ebben nem találtam meg a módját).
A negatívumok mellett azonban a játék szórakoztató és jó kihívás, mert egyáltalán nem könnyű, csak kár hogy taktikai és nem stratégia. Azért ajánlom mindenkinek ezt a demót mert tanulságos, a magyar fiúk kitettek magukért !
A teljes gammát meg majd meglátjuk. Remélem lesz egy full demó verzió, ahol a teljes management-tel csodálhatjuk meg a kicsikét, mert ez még így kevés (nekem legalábbis), ahhoz hogy megkaphassa az IG kitüntető nevet ! -
#112 Ez nem fos!
És egyébként szemtől szemben sokkal jobb a játék mint sunyitva hátbadöfni az ellent. -
#111 Hogy tudtok ezzel a fossal játszani? :D
Szerintem botrányos egy demó... ha lesz hozzá gazdasági stratéga (rlz!) körítés majd talán vlhogy elviselem a harcot is.
IG2őben se harcoltam soha, megvettem az összes környező bolygót! :D Peace!! -
#110 Lelőttem párat de a végén mindig marad kb4 és azok megölnek -
#108 Még nem sikerűlt. Jó ha egy-két hajót le tudok szedni. Egyszerűen bekerítenek és végem. -
#106 Nég nem kapható az IG3.
Most jelent meg egy demó és az év végén jelenik meg a full.