1138
Milyen hangfalat vegyek?
-
#93 Mondjuk én néztem/halgattam Visaton hangfalakat (van egy márkabolt, ahol vannak kiscsáveszek akik az eredeti gyári kit-ekből összerakják a díjnyertes hangfalak klónjait, mivel a Visaton ugye kit-eket gyárt), az ultrabrutkó volt ! Egy zárt, árnyékolt center úgy szólt magában mint az én hangicsáló cuccom, csak JOBBAN (és persze monoban) !!! A különböző nagy front-hangfalakról és teljes házimozi set-ekről meg nem is beszélve, szal. ha lesz feles pízem ilyesmire, akkor beruházok egy díjnyertes klónba ! :DDD -
#92 Mondjuk minden népszerűbb márka gyárt szart is, de én nem azt veszem ! -
#91 Ja, csak a vagyonom ráment, de megérte... -
NormalisEmber #90 Onkyo az egy nagy szar.Rotel a király(legalább) :)) -
#89 Na tessék, végre egy értelmes ember! Onkyo a sirály! -
#88 Hát énmagam két aktív, fadobozos SONY-t használok PC-hez, mert külön táp van mind1ikben és nagyon faján telten szólnak (jó nehezek is). Amúgy meg PC-hez, konzolhoz és házimozihoz van 2*250W front meg 180W/45W center/surround, ez nekem elég... Jah és term. Onkyo erőködő, mi más ?! :DDD -
#87 120-ért kapsz egy normális Wharfedale frontot...
Ha igénytelen PC buzi hangszórócskát akarsz, akkor kapsz fantörpikus 5.1-es hangszórószisztemet pár ezer forintért. Sok különbséget úgysem hallassz. -
#86 HANGOSAT !!! -
#85 120 ezeret egy pc-s hangfalra????ŐRÜLTSÉGNEK TARTOM!
Max 30 de még az is sok! -
#82 Meg is vettem! -
misaab@a #81 www.xhifi.com -
#78 Ha valakit érdekel eladó a Creative MegaWorks THX 550 5.1
500W hangszóróm.
-
#77 Genius SW 5.1HT -
#76 Nincs neve! -
#75 Én egy OZAKI Homme B5 (5.1) -et szándékozok venni!
Szerintetek milyen?
(bruttó 32 rugó a Chip szerint a legjobb! )
-
#73 Na egy Altec Lansing 2100-at szúrtam ki. Valaki hallotta már akcióban? -
#72 Sztereó hangszórót akarok venni max 30 ruppóig. Ti mit javasoltok? -
Inquisitor #70 Én láttam dekóder nélkül 49.900-ra leértékelve egy Videologic 5.1 készletet és 19.000-ért (egy gagyi) 5.1 dekódert a Lurdy-házban a Herta-ban.
Szerintem az nem annyira hulladék. (Mármint a hangfal, nem a dekóder.) -
Laci #65 Egyetértés. A sok műanyaggal én sem baszakodom már, csak az elhelyezéssel még gond van... -
#64 En nem vennek szamitogep hangfalat.
Jatszani nem jo. Legalabbis FPS-hez nem, ahhoz csak fejhallgato hasznalhato, vagy 3D cuccal 4 komoly hangfal, de szerintem te nem ilyenben gondolkodsz.
Zenet hallgatni meg pocsek a szamitogepes hangfalpar.
Szoval, en vagy vennek egy rendes fejhallgatot, vagy fejhallgato + hifi es rendes hangfal (ez van most), vagy 3d cucc es hifi.
Persze ez csak maganvelemeny. Mindenesetre ha CSezel, akkor vegyel fejhallgatot. -
#61 Bose MediaMate hangszórók
Egyre több hifi termékeket gyártó cég szeretné megvetni a lábát a számítógépes piacon, így a Bose is készített egy aktív hangszórópárt.
A MediaMate névre keresztelt termék hangszórói a Bose jól megszokott filozófiáját követik, miszerint minél kisebb méretű hangszóróval érjék el ugyanazt a hatást, mint a konkurens cégek nagyméretű hangfalai. Ez sikerült is nekik, házimozi rendszerekhez szánt legkisebb dobozaik például mindössze 8*8*12 cm méretűek (szélesség, magasság, mélység), bennük egy 6,4 cm átmérőjű hangszóróval. A MediaMate ettől annyiban különbözik, hogy a doboz magassága valamivel nagyobb, egyrészt, hogy elférjen benne az erősítő, másrészt pedig hogy kényelmesen az asztalra lehessen tenni. A dobozok kialakítása oldalról nézve trapéz alakú, melynek egyik rövidebb oldalára fektetve helyezhetjük el a hangszórót. Az egyik hangszóró tartalmazza az erősítőt, így ezen található a bemenet és a hangerőszabályzó. Ugyanezen a dobozon extraként található még egy fejhallgató-kimenet is, ha esetleg alkalomadtán nem szeretnénk másokat zavarni, egyszerűen csatlakoztathassuk fejhallgatónkat. Egyébként nem kérdéses, hogy mágnesesen árnyékolt hangszórókról van szó, hogy közvetlenül a monitor mellé is tehessük azokat.
Nagyszerű ötlet, hogy nem csak egy, hanem mindjárt kettő RCA bemenete is van a MediaMate-nek, melyeket egy, a hangerőszabályzóhoz hasonló potméterrel keverhetünk tetszőleges arányban. Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy ha nem tetszik egy játék zenéje, akkor pl. egy külső CD játszót keverhetünk a számítógép hangjával.
Pár napig hallgathattam a MediaMate-et, ez alatt az idő alatt minden lehetséges hangforráshoz kipróbáltam, és ezek alapján állíthatom, hogy minden területen nagyon jól szerepelt. Méretéből adódóan mélyhangokból azért nem adott annyit, mint pl. az 1 méter magas JBL hangfalak, a középső tartományban és magas hangok tekintetében viszont remek volt, ez utóbbiakból ráadásul sokkal több volt hallható (ezzel fényt derítve a JBL hangfalak hiányosságára :-). Mind a számítógép, mind a hifitorony hangja remekül szólt a MediaMate-ről, a megfelelő hangerőhöz elég volt mintegy ötödéig tekerni a potmétert, maximális állásában meg már a szomszédok megjelenésétől tartottam.
A Bose MediaMate egy igen jó aktív hangfalpár, melynek egyetlen baja, hogy ára a többi aktív hangszóróhoz képest egy fokkal magasabb, nettó 61600 Forintért lehet hozzájutni. Ha viszont azt nézzük, hogy ezért az árért egy hifitoronyhoz is használható, kiváló hangminőségű Bose hangfalpárt kapunk, akkor már megbocsátható a magas ár.
Ez a megoldás. Mellé vehetsz még egy mélynyomót ha akarsz, de nem muszáj. A Bose-t meg külön reklámoznom szerintem nem kell. -
Laci #60 Mi a helyzet a SONY-val? -
#57 Jazz j7907 4.1 nekem nagyon bejött! olcsó is volt! (18.500 HUF)
most is mozognak a falak félhangerőn!!!! -
corleone #54 Most vettem Altec Lansing ATP3-ast.
SB live! hang van már jóideje a gépemben, de hangszóróra csak most tellett. (Eddig egy szutyok 3e ft-os kínait használtam.)
A két hang között olyan a különbség, mintha mennél egy kört egy kispolszkival, majd átülnél egy 5-ös BMW-be. Nagyon jó az ár-érték aránya. A depo.hu-n néztem ki, 23450ft volt bruttó(E-Connect online shop). Volt egy olcsóbb ár is feltüntetve, de a cégnél közölték, hogy az nem jó ár, valójában 28000ft-ba kerül. Ezért jó előtte odatelefonálni.
Lehet kapni 80-100e ft-os hangdobozt is, de nem hiszem, hogy sokan megengedhetik maguknak. Az viszont tény, hogy a jobbnál jobb hangkártyájukkal elég sokan verik a mellüket, közban meg nem beszélnek róla, hogy mivel is szólaltatják meg. A gépek többségénél 3-5 e ft-os szutyok szól, ráadásul az üzletek sem tesznek érte, hogy legyen választék, esetleg ki is lehessen próbálni 8-10 hanfalat a jobbik fajtából. Az Altec ATP3-at mindenkinek csak ajánlani tudom, nagyon szépen szól, és még van egy kis design is. Egy érdekesség: a mély hangnál a középbeállításból le kellett vennem, annyira erős volt. (talán azért, mert a mélynyomó az asztalom alatt van, és még ez is erősíti.) Tehát aki szép hangot akar, de nem akar egy vagyont rákölteni, az vegyen Atec-et. -
#53 Szerintem ne spórolj ezen, ha már van egy "400e-es cucc"-od. -
#51 Altec Lansing ACS 48. -
yanoo #49 Heh muanyag vackokra tenleg ne, de vannak nem muanyagok is. Es azert 2 hangfallal sohasem fogsz rendeshazimozit gyartani, es a jatekokhoz sem a legjobbak. Zenet halgatni tenleg jol lehet veluk, de ezt a pc-s hangfalakkal is meg tudod csinalni. Tehat en a helyedben olyat vennek mint nekem van: cretive fps2000. Jol szolnak, es fadobozos :)) -
#47 nem
ezek arra jok hogy a pcd jatek közbe egy türhető hangzast elérjen... -
yanoo #46 Creative fps2000 rulez -
#45 Nekem sima AIWA erositom van ket b** nagy hangfallal amik nagyon jol szolnak
erdemes ezt lecserelni ezekre az ujfajta kutyukre? -
Mathias #43 A metalhoz nincs elég nagy hangfal:)) -
kowajano #42 tökéletesen egyetértek a Klipsh lehet hogy jo de szvsz. tul sok az a 400W egy számitogéphez vagy pl. egy 5x5m es szobába -
#41 Helyben vagyunk.
Na, szeretném közzétenni végre azt az infot (épp kapóra jött ez a topic) amitől vélhetően többen meglepődnek majd, hiszen ezzel a márkával hangfalban még nem igen találkozott senki rajtam kívül, egerei meg úgy rosszak, ahogy vannak, tehát elhiszem, hogy elsőre furcsán fog hangozni, de ha szuperjó minőségű, remekül szóló és a desing terén is remek hangfalat akar, mindenképpen a PRIMAX a nyerő. Áldom az eszem, amikor megvettem az eldugott üzletben árválkodó, általam sosem látott hangfalszettet, életemben nem hallottam még azelött Primax hangfalakról. Higgyétek el, megéri! Most már a "multik" polcain is fel-feltűnnek az újabb termékeik, nekem még a régi szériából való szettem van, nézzétek csak meg az árát (elég húzós) minőségi osztályát (term. 1.o) és tényleges teljesítményét (a legnagyobb szett RMS 40-40 wattos a PMPO 500-ból!)
Ezeken kívül azonban tanusíthatom (hallottam már Samsung-tól kezde Altec-en át Jazz-ig mindenféle hangrendszert) hogy hangminőségben és exra szolgáltatásokban is lever minden hasonló hangrendszert! Nem gyárt több hangfalas szetteket, tehát dícsérő szavaim csak az "átlagos" felhasználóknak szól, akik nem 4.1, 5.1 -es szetteket akarnak venni. Mindezek ellenére az összes új típus bővíthető 2.1-re is, hisz van rajtuk Subwoofer output, ami automatikusan szabályozza a hozzákötött mélynyomó teljesítményét is.
Ja, mélynyomó: Ez egy külön előadást érdemelne, legyen elég annyi, hogy a többi mélynyomóhoz képest rendkívül kicsi, mégis úgy szól (a több megdöbbent személy szerint... :D) mintha egy jobbfajta Yamaha lenne a géphez kötve! PMPO teljesítménye 200 Watt, ebből az RMS mindössze 19 Watt, de a fa doboznak, és még ki tudja minek (valaminek kell lennie ekkora hangteljesítményhez!) köszönhetően hihetetlenül jól szól. Ja és 3D-s!! Látott már valaki ezelött 3D-s mélynyomót??!! Nem olyan szettre gondolok, amiknél a hangfalak szabályzói is a Subwoofer-en vannak, hanem egy önmagában kapható, teljesen különálló egységre! Egyébként a hangfalaim is 3 féle hangzást kezelnek helyből (Music, Movie, Simulated (Game) ), az eggyel nagyobb szett (a 300 Wattos) pedig négyféle hangzással kecsegtet.
Mindenkinek ajánlom, hogy tegyen próbát a Primax hangfalaival, merjen olyat venni, ami nincs benne a köztudatban, épp nem a felkapottak között van, mert általában ezek a dolgok szoktak a legjobbak lenni! Én már tudom!
Ha ezek után valakit érdekel a dolog, nézze meg a Primax honlapját, ott találni minden szettről infókat: www.primax.nl -
John Rambo #39 Mission 702e + Marantz erolkodo, oszt had szoljon :) -
logan_ #38 4nick8
A VideoLogic igencsak régóta név a hangtechnikában, de természetesen csak a számítógépek mellé vehető hangrendszereken (elvileg itt arról volt szó). Mondjuk a DigiTheatre DTS asztali DVD mellett is megállja a helyét.
Zozo:
ha még nem vetted meg, akkor néz körül a Herta honlapján, és ha számít neked a hangminőség, akkor szerintem fontold meg a Sirocco Stúdiót. Ennél jobb hangminőséget még a Klipsch sem kínál (bár ez még annál is drágább). A Klipsch 400W-jának még az ötödét sem fogod úgysem kihasználni szg. mellett soha az életbe.
A sima 2.1 VideoLogic Sirocco is jó, és ár/minőség arányban ez sem olyan vészes.
Eghyébként meg ott látszik a VideoLogic igényessége, hogy Audax hangszórokat használnak, amely cég a harman/kardon-é, ami egy igen jól csengő név a piacon.
Ha nem számít az igényesség, meg a minőség, vehetsz Jazz-t is, de ha félig föltekered a hangerőt a mélyládára rakott kezelőpulton (a lehető legrosszabb kialakítás), leesik az elején a műanyag...
-
#37 Itt nem high-end termekekrol van szo. Szerintem egy atlagfulnek Altec elegge jol szol mar... Aki meg meghallja az mp3 192 kbit-jet az meg ne vegyen szamitogephez hangfalat, mert akkor mar a Live! is szar neki... -
#35 1et ertek az elottem szolo bolcs emberkevel. A Jazz meg Creative illetve Midiland kutyuket meg keruld ha jo hangot akarsz. Sajnos a tapasztalat beszel belolem, bar mentsegemre van mondva, nekem akkor nem volt penzem jobbra... -
#34 Ha hangfal akkor Altec Lansing, azok még elég olcsók, a minőségük mellett.
Ha drágább is lehet, akkor viszont Klipsch, azoknál jobb nem kell. -
Mathias #33 creative -
harcu #31 Mint mondtam, a Jamok ... hmmm, nem teljesen tudják azt, ami rájuk van írva. A boltos szerint sokat küldtek már át 30-40 watt terheléssel a túlvilágra. 50-ért kb beleférsz egy Wharfedale 300-as szériába. Az árakról nézelődhetsz a www.netdepo.hu-n