3
ciki
  • Bradock
    #3
    Próbáltad már az elemet kivenni? Ha nem akkor vedd ki legalább 10 percre, majd rakd vissza. Elvileg a BIOS default beállításokkal fel fog éledni.
    Ha ezt már próbáltad és nem segít akkor hallgass Sid -re.
    Segítségül:

    "Ha a BIOS tartalma megsérült...

    Az alábbiakban az ún. hot-swapping eljárást ismertetjük, mely rendszertõl függetlenül, minden BIOS esetében mûködik. Egyes gyártóknál természetesen elképzelhetõk egyéb, alternatív megoldások is.

    Szerezzünk egy mûködõ BIOS chipet. Ez nem kell, hogy kifejezetten az adott alaplaphoz legyen készítve, mivel csak egyetlen feladatot kell ellátnia: lehetõséget adni a gép és a DOS elindítására - az egyetlen, amit azért vegyünk figyelembe, hogy legalább a chipset egyezzen meg és a System BIOS cachable opció legyen bekapcsolva. Ez általában alapbeállítás, de gyõzõdjünk meg róla biztosan. Az utolsó, amire szükség van, az egy flash program.

    Cseréljük ki a rossz BIOS chipet a jóra és indítsuk el a gépet, töltsük be a DOS-t floppyról. Mûködés közben (!) cseréljük vissza a BIOS chipet - ez az esetek túlnyomó többségében mûködik, mivel a System BIOS cacheable opciónak hála, a BIOS a memóriába van másolva ("shadowed"). Most a flash programmal frissítsük a BIOS-t, majd indítsuk újra a gépet.

    Mint azt már említettük, ez a módszer egy általános megoldást hivatott bemutatni, mely az esetek túlnyomó többségében mûködik. Award BIOS-oknál elég lehet egy ISA videókártyával rendszerlemezrol bootolni és újra elvégezni a frissítést, illetve az Intel alaplapoknál például külön kapcsoló szolgál a hasonló problémák megoldására. "

  • Sid
    #2
    Azthiszem, hogy a BIOS egy két megás flash ic. Szerintem megoldható lenne valahogyan, hogy elmész valamelyik haverodhoz, ott a gép indulása után kiszeditek a heverod Bios-át, utána benyomod a tiedet aztán betöltöd a netről valahonnan letöltött friss bios-t ( flash-heled a biost). Vagy valahol beiratod a flash-be simán az új filet, de ez nem tudom, hogy menne-e, meg hogyan van az ic-n belül elhelyezve az adat. De elmehetsz valamilyen szervizbe is, ott meg majd megcsinálják a valós ár hatszorosáért! :)
  • Sound
    #1
    A problémám az lenne azon kívűl,hogy beszart a bioszom. Ez onnan jött hogy egyik nap még a szünetkor szerdán kikapcsoltam a gépet 2 tájba. Nem szabályosan hanem szimplán kinyomtam a power-t. Azért nem állítottam le normálisan, mert úgysem ment volna, úgyanis WinME van(volt:)) fent a gépen és ugye van egy olyan hibája BilliBoy superszar OP-rendszerének,h bizonyos ATX gépeket képtelen leállítani, vagyis a monitor úgytesz mintha kikapcsolna, a winyo is mintha leállna, de a gép persze kerreg tovább. Teszteltem már a gépet, szóval, sajna biztosan hogy fizikailag is sérült. Kaptam ötleteket hogy hogyan is tudom ezt tesztelni és itt negatívan vizsgázott. Vagyis, kiszedtem az AGP-s TNT-et és beraktam egy ISA-s kártyát, ugye ilyenkor már el kéne indulnia ami nagy felvidulásomra nem történt meg:)) Ilyen ötleteket hallottam, és kaptam, aki tud valaki valahonnan szerezni, eladni, vagy valami. Amúgy míg el nem felejtem ABIT BH-6 os alaplapoom van, szóval ha van valakinek szűz !!!2MB-s!!! bioschipje vagy működőképes BH-6os bios-a azt írjon már, köszönöm mindenki segítségét....