HTML gyakorlás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
[/img]"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
bocs még1 kérdés:honnan lehet leszedni ilyen htm forrásszerkesztõt(nem biztos h jól írtam, de leírom parasztiasan:olyan progi ami htm-be "csinálja":D a megírt kódot)
Destiny. The design is clearly ancient.
http://xrv.atw.hu/RoRlanc.avi
Csak úgy

Spread De Love!

"A lelki béke abból származik, ha megértjük és elfogadjuk, hogy kevesen látják pont olyannak a világot, mint amilyennek mi."
<a href=http://iaro.srv.hu/kep/Crstmscts4.jpg>Kép (56.0 KB)</a>
Kép (56.0 KB)
"A lelki béke abból származik, ha megértjük és elfogadjuk, hogy kevesen látják pont olyannak a világot, mint amilyennek mi."
Itt találhatsz egy tutorialt a Form-ok és a PHP összekapcsolásáról.
Itt pedig a fileküldésre.
Ja és a HTML-kódot alakítsd át így (modernebb):
<h1>File küldése</h1>
<form method="post" action="program.php" enctype="multipart/form-data">
<input type="reset" value="Összes mezõ törlése">
<p>Név (Nick név is jó lesz): <input name="nev" type="text" size="25" maxlength="50"><br>
E-Mail címed: <input name="mail" type="text" size="25" maxlength="50" value="@"><br>
Nemed: <select name="nem">
<option value="ferfi">Férfi
<option value="no">Nõ
</select><br>
Korod (év): <input name="kor" type="text" maxlength="3"></p>
<p><textarea name="egyeb" cols="48" rows="8">File rövid leírása...</textarea></p>
<p>Csatolandó fájl:<br>
<input name="fajl" type="file"></p>
<p><input type="submit" value="Elküldés"></p>
</form>
<p style="font-size: 200%; text-decoration: underline; font-style: italic;">A file mérete kissebb legyen,mint 4MB!</p>
<p>Ha sikeresen feltöltötted a filet,akkor kapsz egy visszajelzést!</p>
</div>
itt a html kód,ezt hogy kéne mûködõképessé tenni?
<CENTER>
<H1>File küldése!</H1>
<FORM METHOD="post" ACTION="program.bin">
<INPUT TYPE="reset" VALUE="Összes mezõ törlése">
<P>
Név (Nick név is jó lesz):
<INPUT NAME="nev" TYPE="text" SIZE="25" MAXLENGTH="50"> <BR>
E-Mail címed:
<INPUT NAME="mail" TYPE="text" SIZE="25" MAXLENGTH="50" VALUE="@">
<BR>
Nemed:
<SELECT NAME="nem">
<OPTION SELECTED>Férfi
<OPTION>Nõ
</SELECT>
<BR>Korod (év): <INPUT NAME="kor" TYPE="range" SIZE="2" MIN="1" MAX="999" MAXLENGTH="3">
<P>
<TEXTAREA NAME="egyeb" COLS="48" ROWS="8">File rövid leírása...</TEXTAREA>
<P>
Csatolandó fájl:
<BR>
<INPUT NAME="fajl" TYPE="file">
<P>
<INPUT TYPE="submit" VALUE="Elküldés">
</CENTER>
</FORM>
<Center><Font Size="+2"><U><I>A file mérete kissebb legyen,mint 4MB!</I></U></Font></Center> <BR>
<Center>Ha sikeresen feltöltötted a filet,akkor kapsz egy visszajelzést!</Center>
<param name="movie"
<embed
height="300"
</object>
Vagy így (modernebb, valid megoldás):
<param name="movie"
</object>
Ez utóbbiról bõvebben itt olvashatsz.
2. Létrehozása: Irfanview (vagy más képnézegetõ/szerkesztõ programmal) átméretezed 16*16-os/32*32-es/64*64-es méretûvé (Image/Resize/resample), és lehetõleg 256 színûvé (Image/Decrease color depth). Ezután mentsd el favicon.ico néven (az ikonállományt nagyjából az összes böngészõ ismeri), és töltsd fel a webtárhelyre.
3. A <head> és </head> elemek közé illeszd be az alábbi kódot:
<link rel="shortcut icon" href="
Zöld szinnel jelöltem az értelemszerûen kicserélendõ részt.
4. IE 6 vagy az alatti böngészõknél csak a Kedvencek közé való felvétellel mûködik.
5. Ingyenes webtárhelyszolgáltatóknál nem minden esetben mûködik (a szolgáltató ikonja jelenik meg).
Bõvebb információ: http://en.wikipedia.org/wiki/Favicon
hogy kell azt a kis képet tenni a fejlécbe? mint itt pl az sg-s jel és utánna a cím. a címet betudnám írni,csak a képet nem tudom betenni... mekkora leet ez a kép? kérlek segítsetek.
"Effektek
Az effektek Internet Explorer böngészõn mûködnek. Egyaránt lehet képekre és szövegre használni."
Forrás: Fórumban használható makrók
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkõzés.
Mindig a legújabb, legjobb zenék.
http://www.suckee.tvn.hu
SecondOrb: A legjobb internetes városépítõ stratégiai játék. www.secondorb.hu
valahogy az az iframe az nem jó megoldás semmire ez van. a prog.hu-n olvastam ,hogy valahogy az iframe tartalmát átteszik egy div-be stb de egyik bonyolultabb mint a másik. de kösz a szándékod nagyon nagyra értékelem.
Lehet hogy túl nagy a mérete - és nem engedik megjeleníteni?
"valahogy nem tudom kiolvasni a php szövegét és document.writeln nal beíratni az én forráskódomba?"
Javascripttel azért nemigazán tudod megcsinálni, mert külsõ file-t nem tudsz elérni - amit betöltenél egy változóba. Esetleg Ajax segítségével (?) - de ebben nem vagyok annyira jártas...
" vagy kérnék egy ép forráskódot mert ott amit kijelöltél az a betüformázásra van csak, háttérszín nincs megadva"
Háttérszín eredetileg nincs a kódban megadva. Az eredeti átalakító-PHP-kódom így nézne ki háttérszín megadással:
ob_start();
include "http://erdely.ma/erdelymahirek.php";
$cucc = ob_get_contents();
ob_end_clean();
$cucc = str_replace ("color:#000000;","color:#ff0000;
$cucc = str_replace ("color:#FF9900","color:#0000ff;
print ($cucc);
?>
Zöld színnel jelõltem a háttérszín megadását (feketére).
A háttérszín, és a betûszín CSS-beállításáról itt olvashatsz.
Nem tudok videót feltölteni a honlapomra. Vagyis ha feltöltöm és utánna megnézem és nincs fent( végig megy a feltöltés). Valaki tudna nekem segíteni?