46
Rendőrségi RAZZIA! egy Balaton-parti városban!
-
harcu #46 A szakértők között olyan emberek vannak, akik a driverlemezt beazonosítják lopott szoftverként, és a tisztítóCD-re, amin ugyebár nincs semmi adat, csakis egy kis kefe, hogy felpörgetés után letakarítsa a fejet, szóval erre rámondták, hogy lopott szoftver, bár 0 forint értékben.
Na, ilyen emberek járnának el az ügyedben. -
#45 Lehet, hogy egy nap nálam is kopogtat majd a BSA?... :o)
Azt hiszem, ráb*sznak. Nálam anyósom a legillegálisabb... (na, jó! vicceltem. anyósom egy áldott asszony!) -
#43 A rendőrség a mi pénzünkből (adókból) él, s nem az olyan ügyeket hajszolja ilyen elszántan, amelyek minket érintenek (vagyon- és életellenes bűncselekmények), hanem azokat, ahol egy bukta esetén jó sok embert "elcsíphetnek". Ezzel javítják a köcsög kis statisztikáikat.
Én beszéltem egy rendőrszázadossal Budán és ő mondta, hogy a "haverom a szakértő és ma is megyünk akciózni", közben virult a feje, hogy ő aztán micsoda XXI.sz.-i rendőr.
Kiváncsi lettem volna rá, mit válaszol a nagy high-tech tudásával, ha megkérdem, hogy miként tud visszafejteni egy formattált winyót, vagy hogy az igazi bűnügyeknél maradjunk, tudja-e, hogyan milyen eszközök kellenek az amfetamin-származékok "házi" előállításához vagy hol lehet csőbombához szükséges anyagokat beszerezni. Miként lehet kikódolni a drága járművek műholdas követőrendszerét? Szóval néhány olyan dolgot, amit egy igazi "dörzsölt" nyomozónak szerintem tudni kéne (Én nem vagyok nyomozó, mégis tudom az első kivételével a kérdésekre a válaszokat. Ellenben én nem tudnék lebuktatni több száz tagból álló "szoftverkalóz-hálózatot"; valahogy cikinek érezném és nem is igen mozgatna a dolog szakmailag.) -
harcu #42 Nyugi, nem fogják rádtörni az ajtót, udvarisasak lesznek, stb. De a rendőröknek joguk van alapos gyanú esetén bármit és bárkit átkutatni, az engedélyt elég később megszerezni. A dolog viszont az "alapos gyanú" miatt támadható, lévén mi az alapos gyanú. Kovács 3. törzsőrmester hallotta, hogy éppen CD-t másolok? Bár ha feldobnak, akkor őgy is házkutatási parancsot visznek. Ha nem engeded be őket, akkor is bemennek, csak hatóság elleni erőszakért kapsz egy újabb ügyet a nyakadba. -
#41 ld. a Titkosításról topicot... -
#40 felhoztam -
#39 pgp? -
#38 Hát, te igen nagy tévedésben vagy.
Biztos jogász vagy.
A Hódmezővásárhelyi ügyben 100 társammal együtt nyakig ülünk a kakiban, a bírónő, sem a szakértő senki nem ért a dologhoz.
Csak az lebeg a szemük előtt, hogy kifizettek néhány millió! szakértői díjat, és ezt valakitől be kell hajtani. Szarnak arra, hogy nálad csak a CD-t találták meg, nem bizonyított a program használata, ennek ellenére 40 millió károkozás van a 101- ünknél.
Szóval amíg nem kerülsz oda, lehet okoskodni.
Én azóta PGP-zek mindent.
na bye...
-
galocza #37 ez tuti? mármint nuku házkutatási parancs és rámtörhetik az ajtót?
tényleg, milyen jogosultságaik vannak? -
#36 Nem másolásvédelemmel kell szórakozni, hanem azon kéne elgondolkozni, hogy mondjuk az 500%-os haszon helyett elég lenne 100 is és nem lennének, olyan drágák bizonyos dolgok. -
#35 hát nem tudom, mi hasznot huznak abbol hogy minket, kis felhasznalokat cseszegetnek. mert en meg akitol hallotam, hogy voltak nala, hat nem tom mit csinaltaak ott mert o nem voltam nagy cd-masolo. inkabba zokat kene elkapni akok nagyban utaznak. loszar sem ernek azzal, hogy minket kapnak el. kielhetik vagyaikat es ennyi. ugyanugy fog folyni a masolas. de ha oket kapnak el, akkor legalabb minimalisan csokkenne. de akkor sem szunne meg, soha sem fog meg szunni. mig van lehetőség a másolásra, addig lesz is. inkább másolás védelemmel szorakozzanak. vagy csökkentsék az árakat. -
harcu #34 Téged soha senki nem fog megfenyegetni. Jobb esetben te nyitsz ajtót a rendőröknek, akik máris átkutatják a lakásodat, rosszabb esetben otthon sem tartózodsz, és ők két hatósági tanú jelenlétében vizsgálódnak. Mire valamit is léphetnél - pl hívod az ügyvédedet - már össze is csomagolták a másolt CD-ket, a vinyót, stb. Innen már a legjobb ügyvéd is csak nehezen mos ki, mivel a bizonyítékokat már nem tudod eltüntetni.
Plusz, még csak házkutatási parancs sem kell, hogy bemenjenek, és átkutasság az otthonodat.
Szóval jobb félni, mint megijedni. Valamelyik rosszakaród elenged egy névtelen telefont a rendőrségre, hogy otthon másolt CD-d van, a rendőröknek kötelessége kimenni házkutatni. Legfeljebb, ha nem találnak semmit, akkor megadják, ki telefonált - ha tudják-, és te polgári perbe foghatod, hogy zaklatott, megsértette a jóhíredet, stb. De itt sem tudsz mit tenni a rendőrök ellen.
Amúgy nem is érdemes akadályozni őket, ők sem élvezik, hidd el. Náluk is van mindegyiknél másolt szoftver, sőt merem állítani, akinek számítógépe van, annal van lopott szoftvere is.
A netet folyamatosan figyeli a rendőrségnek egy csoportja, akik pont a CD-másolgatós emberekre utazik - szerintem hamarosan megtalálják ezt a topicot is. Látatlanba le merném fogadni, hogy azon a gépen, amelyiken dolgoznak, azon is van illegális szoftver, hiszen a rendőrség nem arról híres, hogy legalizált szoftvereket tartana, mint az köztudott. Nos, ha ez a csoport ilyen "én vagyok a májer, és azért is megmutatom" emberkékre akad, már csak szakmai önérzetből is rájuk mászhat.
Szóvel nem éri meg hőzöngeni, inkább tegyél meg mindent, hogy ha véletlenül ellátogatnak hozzád, akkor minél kevesebbb illegális cuccot találjanak.
Pl. a CD-ket nem kell a gépek mellett tartani, nem fognak neked mindent szekrényt feltúrni házkutatáskor. A vinyókat le is lehet kódolni, amiket az ún. "szakértőik" soha sem fognak tudni visszafejteni. Persze úgy is fognak lopott szoftvert találni, de nem mindegy, hogy mekkora értékben - pl. egy AutoCad lazán 500.000 Ft értékű - de egy Winfos + egy shareware, de lejárt próbaidejű WinCommander mondjuk csak 50.000 Ft, ami más büntetési kategóriába esik. Egyikért csak pénzbüntetés jár, a másikért esetleg felfüggesztett börtön, aminek köszönhetően máris büntetett előéletű leszel, a munkahelyeden megtudják, szóval nagyon macera.
Szóval húzódj meg csendben, nem kell senkit sem provokálni, nem kell CD-írást hirdetni, nem kell másolt CD-t kölcsönadni ismeretlennek, stb. -
Sir IvanHoe #33 Na ocsi jobb ha hallgatsz, mert 1x talaljanak nalad valamit es maris szopod a faszt. Hidd el ez Hungary, kutyat nem erdekili mit bizonyitanak vagy mit nem. Nalam is volt gumbanc es vegulis semmi bizonyitek alapjan siman iteletet hoztak csak azert, mert jelen voltam ott ahol a gaz volt. Ugyhogy siman kussolj, es huzodj meg a sarokba azt javaslom, mert egyszer nezzenek rad, es honapokig fogsz a nagy ugyved cimboraidal rendorsegre jarni. -
#32 Aki nem ismeri a jogot csak az fel tole. Ha pl. engem megfenyegetne a mikrofos, a BSA vagy barki mas hogy beperel mert ezt-meg ezt csinalom a weboldalamon vagy az otthonomban siman kirohognem. Bizonyitsa be. Meg azt is hogy en vagyok mogotte. Tele vagyok ugyved ismerossel akik ingyen is kepviselnek (hogy miert azt most ne firtassuk :) ). Ok meg fizessek a sztarugyvedeket, amig meg nem unjak. Miutan bebuktak rajtam rengeteg let (buntetlen eloeletu szemelyt a magyar birosagok minimum rablas eseten itelnek letoltendo szabadsagvesztesre az esetek 99%aban) majd feladjak es nem baszogatnak tovabb. -
#30 Megérdemlik hogy másolnak ha egy Cd 12 ezer.. -
Viking #28 Fiuk, nezzetek meg a badbones warez siteot... Azon belul a badbones vs bsa forumot...
EZ EGY BUZI KIS BESZARI KOCSOG ATBASZASA! KEPES VOLT A KIS BUZI ATBASZNI AZ EGESZ SITEOT! MENJENEK A KURVA ANYJUKBA A KIS KOCSOGOK...
(bocs a nagybetukert, ez a kis buzi kurvara felhuzott...) -
#19 nem tom mit erolkodnek a kalozkodast ugysem tudjak felszamolni az ilyen bsa meg hasonlo buzernyakok felszamolasabol nyert osszeget inkabb odaadnak a zeneszeknek azt jolvan...
ugyse veszi meg senki az igenytelen szar hulladek magyar zenei cdket foleg nem 5-6k ert. verik magukat a kis hulyegyerekek hogy eladtak mar 5ezer cdt es mekkora jok most kízbe mi 5ezer cd? nyugaton nem is jegyzik az ilyet. nevetseges es ilyeneknek meg kulon szerzoi jogokat meg mindenfele baromsagot kitalalnak. artisjus meg hasonlo szemetlada bandak meg jolelnek belíle... ki hallot mar olyat hogy ha en felrakarok rakni egy ujsagcd re altalam krealt zenet azt nemtehetem meg mert ezert az ujsagnak szerzoi jogdijat kell fizetnie, holott en errol lemondok meg minden, de akor se lehet mert az artisjus egybol bepereli az ujsagot, mert nem fizetett... na ez aztan a haladas és a szabadsag... -
Viking #17 Hogy baszodnanak meg a buzi faszszopo aktabuzik! (Elnezest, nem birtam turtoztetni magam...) Hogy a kurva anyjukat, van pofajuk elbaszni a badbones warez siteot! Szep lenne egyszer egy ilyen kocsoggel talalkozni az utcan, es halalra kinozni, nem, emberek? -
#16 Sziasztok !
Bár szorosan nem tartozik a témához , de sajnos az egyik hazai warez oldalunkat ( és inkább az oldal készítőit ) a BSA megfenyegette.
Pontosabban kaptak egy komoly hangvételű levelet a tevékenységük azonnali beszüntetéséről.
Elég szomorú vagyok , mert az egyik legjobb hazai ( nyílt ) oldalról van szó.
( A zárt a TIGRIS .)Szóval aki teheti , az még most töltse le a neki kellő programokat , mert hamarosan nem sok érdekeset talál majd itt.
Presze még le se írtam , hogy melyik ez az oldal:
a BADBONES WAREZ -ről van szó.Aki úgy gondolja , az itt olvasható hírek-ben talál egy BSA linket , ahova lehet küldeni egy "meleg,szivélyes" hangvételű levelet is.
Csak bátran mindenki !
Hát ennyit a jóból mára is ! :(((
-
#14 Persze, mert nyíregyházi az A. Tamás alias Killer ps. MOrder, aki miatt nálam is voltak 2000. februárban... Ilyenkor minden módszer megengedett.
Egyébként ma megvolt az egyik múlt heti számtech cégnél a kihallgatás, szerzői és szomszédos jogok megsértése miatt indítanak ellenük eljárást. A kihallgatást vezető szerint maximum ügyészségi megrovást kaphatnak, és továbbra is írhatnak CD-t azoknak, akik behozzák, kivéve audiót. Azon ui. látszik, hogy audio. A másik CD-ről (lásd adat-cd) newm tudni, hogy milyen, és mint szolgáltató, nincs jogo megkérdezni. Te csak írod másnak a CD-t.
A rendőrség szerint a MAHASZ adta ki utasításban, hogy nézzék meg ezeket a számtech-cégekt... Hozzátartozik a történethez, hogy 1,5 hónapja a helyi Plaza-ban jart mar a MAHASZ, es az ottani szamtech ceg- aki mellesleg masolgatott a saját maga által forgalmazott audio-cdkből- bukott. Véleményem szerint " akkó nézzük má meg a többi helyi szám-tech céget, hogy mit csinálnak.
A büntetés nem veszélyes, az ügyészségi megrovás nem jelenik meg sehol, de ha valaki egy éven belül valamit csinál, akkor súlyosbító körülmény.
No comment.
-
#12 Kb: 1; 1,5 hónapja szétnéztek monoron is! Állítolag volt akit el is kaptak. -
#10 A kérdésem inkább arra irányult, hogy MA-TEGNAP volt -e ismét házkuti? A többi térténetet (Piszkos 91, Vipera stb) sajnos :-( ismerem. -
sire #9 Helló
Nálunk a városban is volt razzia ( Bakonyi város ), a fő vádlott egy 51 éves férfi volt, aki az elmondások szerint korrekten dolgozott. És hogy derült ki, vádalku miatt egy genyó orgazda dobta fel, aki számteches dolgokkal bizniszelt. Hát melyik okoz nagyobb kárt? -
#8 par masolt cd-t amiket mar reg vegig vittem :) -
#7 Nalam is voltak mar a zsaruk de tolem csak bizonyitekokat vittek el es csak tanuskodni voltam -
#6 ui. nem értem :-( -
#5 Küldj privát kérdést! -
#4 A legszebb, hogy előző nap, a cégből, amit jól ismerek, szolgálati ruhában vitték el a rendőrsrác az audiot, mait iratott....
No comment...
Most már csak arra leszek kíváncsi, hogy a MTV1 65 milliónyi illegális szofveréért valaha lesz-e valaki megbüntetve. Ugyanis a MTV1 szofvereinek legalizálására ennyi pénz kellene. Közölte ezt valaki az Euroastra-n.
És akkor tavaly februárban - mikor nálam is jártak - elég volt indoknak az, hogy valakinél találtak egy piros postai csekket, akinek feladtam 5000 Ft-ot. Ennyit tudtak. Felizgatták anyósomat :-( , feleségemet stb. Ti értitek ezt a rohadt ORSZÁGOT??????? -
Tomcat #2 Hát nem tudom, voltak-e másutt is, de ez nagy szívás lehetett :( -
#1 Ma itt nálunk, a Balaton DNY-i sarkán lévő városban a rendőrség az összes szám-tech üzletet meglátogatta ahol CD-t irtak. Audio, proggy, wincsi, ezeket vittek. Kérdés: voltak-e máshol is, vagy csak helyi villongás?