8396
  • Braveheart
    A paladin/champion egyáltalán nem tud varázsolni? Mert már 4es szintű vagyok, de nincs 1 varázslat sem...
  • G_ArchAngel #5123
    Paladin:

nálam a második kedvenc, mivel igazi zúzógép, a legerősebb páncélokkal, legnagyobb kardokkal, és mindenki szereti, simán meggyőz mindenkit, gyógyítja a csapattársait, elűzi a holtakat, és ismeri a papi mágia egyrészét...
    Mi kell még?:)))
  • hagirez
    Hát én az nwnhu-n szoktzam lenni. Írjatok ide egy időpontot hogy mikor, aztán party.
  • ollie
    LOL
    hjasználhatű=használható
    iványcsi=kiváncsi
  • ollie
    Eh, homályosítson fel valaki, hogy mennyire hjasználhatű class a paladin eme nemes gámában? Főleg arra vagyok iványcsi, hogy mennyire lehet kijátszani a paladin extra tulajdonságait. Van értelme?
    Mint észrevettem, a ranger nagyon népszerű eme tájon.
  • ollie
    Megoldódott a Staff-es problémád?
  • ollie
    PLANESCAPE-t akarok!!!
  • ollie
    Eh, ez király lesz! Én tuti vevő leszek rá! ;)
  • G_ArchAngel #5116
    na, Hagirez, hogyan szervezzük meg a közös NwN-t?
  • G_ArchAngel #5115
    ű,ő,í,ú,ó...

jó ez, ott is jó, de most Opera 6.05-t használok, az pedig nem egy tökéletes böngésző, bár piszkos gyors...
  • G_ArchAngel #5112
    Idézet a magyar NwN oldalról:

"2003.09.24. - Kwish

HotU: Chatlog szemezgetés..
    2003.09.23-án volt egy chat (House of Commons Chat) a HotU kiegészít?vel a BioWare jeles képvisel?ivel, ebb?l próbáltam szemezgetni, újabb dolgokat.. A cucc egyébként egy közel 90 perces beszélgetést örökít meg, ahol végül 44 kérdést szedtek össze..

Tettek néhány apróbb módosítást az UI-hoz, de nem olyanokat, mint amit

kérdeztek (karakter képesség változások kijelölése, a karakter történetének editálása)
    Van valami alpha channel bug (bármi is legyen az) 13 lény esetében, amit a HotU sem fog megoldani, mivel túl komplexnek bizonyult a dolog..
    A DM kliensen végeztek néhány apróbb módosítást, és van is még néhány tervük ebben a tekintetben, de lényeges változás ebben a kiegészít?ben még nem lesz..
    Az alakváltók lehet?ségei b?vülnek (l. új presztízsosztály).. mindez tágabb horizontokat nyit a modul készít?k el?tt is..
    A kiegészít? egyaránt akció és történet központú (hatalmas csaták, és er?s háttért történet).
    A NWN2 esetében sem térnek vissza a turn-based harci rendszerhez.. nem ez az általában vett elképzelésük arról, mi is játszható játék..
    Minden osztály kap új h?si képességeket, új készségeket, és új animációt kap a forgószél támadás, ami állítólag NAGGGYON csecse.. a druidák pedig további formákat vehetnek fel..
    A SoU hasonlóan ebben a kiegészít?ben is lesznek speciális effektek, cutscene effektek.. állítólag olyan cumók vannak, amir?l még a BioWare-es pasik se tudják, hogy csinálták meg a fejleszt?k, és nagyon baba a beholder megvalósítása is..
    A hat új presztízs osztály: Dwarfen Defender; Champion of Thom; Weapon Master; Red Dragon Disciple; Shifter és Pale Master.. Lesz egy csomó új fejforma, portré is, és a ?Customize Character? opció is új lehet?ségeket ad..
    Nem terveznek bels? hangos chat-rendszert a játékba..
    Nem árultak el arról semmit, hogy Waterdeep jeles személyiségeivel találkozhatunk-e a játékban (de pl. Durnan benne lesz..)
    Kicsit szórakoztak a mozgó tárgyak scriptjeivel, és elég látványos eredményt értek el.. érdemes lesz ilyen szempontból odafigyelni a HotU harmadik fejezetére..
    Isten rendszert nem viszik be a játékba, a jellem kijátszás értékelése hasonló lesz a SoU-éhoz..
    Nem biztosított, hogy a HotU-kal futó progival tudnak olyan modult építeni, ami fut a HotU-ot nélkülöz? gépeken..
    Számot nem mondtak, de sok új elhelyezhet? tárgyat tesznek a játékba..
    Subrace-ek most sem lesznek.. (grafikailag meg lehet oldani, de máshogy nem foglalkoztak a dologgal).
    A szint 40, de a Toolset támogatja a 60. szintet is.. (haha, csak vicceltek.. szóval 40 szint)
    Egyértelm?en nem cáfolták meg, hogy lesz-e még újabb kiegészít?, de nem is er?sítették meg.. (inkább nem lesz..)
    Epic spellcasting (mikor a varázsló maga kreálja a varázslatait) nem lesz, nem tudták a rendelkezésre álló id?ben implementálni a dolgot.. De cserébe igen hatásos spelleket adnak (itt az egyik fejleszt? megemlítette a Hellball nev? varázslatot)
    Nem lesz több quick slot bár.. (els?sorban kezelési problémák miatt)
    A kamera teljesen szabadon mozgatható, be lehet dobni a játékos háta mögé, vagy éppen mintha a feje tetején lenne.. nem teljesen fps de nagyon hasonló (mikor az egyik fickó így tesztelgette a gammát, egy másik átnézett a válla felett, és megkérdezte, mivel játszik éppen :-))) szinte sokkot kapott, mikor megtudta, hogy a HotU vót a képerny?n..)
    MOST még nem változik meg az alakot váltott varázshasználók hangja, de a Live Team mindig örömmel fogad minden új ötletet! (kuc-kuc.. itt a Live Team képvisel?je elsírta magát), na szóval, de inkább a nagyobb dolgokkal foglalkoztak, és az ilyes kisebb lépték? dolgokra nem volt idejük..
    A grafikus motor fejl?dik, néhány új jellemz?t adtak hozzá, a tileseteken lev? poligon számot megduplázták.. igazán leny?göz? eredménnyel.. de ERR?L nem hajlandóak most többet mondani..
    A SetFogDistance utasítás terület jellemz? lesz, egy környezeti opció.. De azért nagyon s?r?vé nem lehet változtatni, mert akkor a játékos sem látná a karakterét..
    Igyekeznek elég spellt biztosítani ahhoz, hogy az epic spellcasterek tényleg különböz?ek legyenek a végén.. (Hellball, Hellball, Hellball..)
    Lesz valami user-defined talk table, amit modul szinten lehet majd megvalósítani.. ez majd helyettesítheti a default dialog.tlk fájlt.
    Lesznek új állati társak, illetve kísér?k.. pl. valami olyasmi, aminek sok szeme van.. na jó, inkább csak egy szemgolyó.. (Reakció az info kiadása miatt: Kidney shot for Darcy. :) )
    Növelték a szerver stabilitást, a nagyobb összecsapások során is elvileg jobban zakatol majd a progi..
    A rendszer követelmények n?nek (pl. a poligonszám növelése miatt is..)
    A BioWare pillanatnyilag nem fejleszi a BG3-at.. sad, sad, sad.."

Mivel a cikkben szerepel utalás az NwN2-re, és maga a cikk a HoU-ról szól ezért kérdeztem rá...
  • Mayday
    Kiegeszito lesz az is!
  • G_ArchAngel #5109
    Ja, és egy kérdés:
    A végeredmény miatt mindegy, de a Hordes of the Underdark az kiegészítő lesz, vagy NwN2 ???
  • G_ArchAngel #5108
    igyexünk, act 4+SoU van még hátra, kb. jövő hétvége már Mordock...
  • FreddyHawk
    Ja, azt hittem a magyar szerveren vagytok Angyal...
    Próbáld ki, mert nagyon jó, persistent world szerű dolog, szakmákkal miegymás... Ha az alap multi feelinget élvezed ( szigorúan IC ) akkor aztán a Nordockban lesz ám csak a helye-hulya !
  • G_ArchAngel #5106
    3d6 kérem szépen, nem M.Ó.K.U.S. alapú ez a játék:)))

Egyébként mi az alap+SoU-t nyomjuk egyenlőre multiban, mivel kezdők vagyunk on-line NwN-ben, ha megszokjuk a feelinget, akkor megyünk másik világba (végül is ezért dobtunk ki egy csomó pénzt...)
  • FreddyHawk
    bocsánat.
    Nem kígyó támadás, hanem sneak
  • FreddyHawk
    Hehh, az még a régi Nordock volt ám, ott tizenixedik szinten azért már lehetett jó dolgokat találgatni.
    A legviccesebb az a néhány tolvaj szint volt, amit ez a kósza kapott - akkor rosáltam be, amikor rájöttem hogy íjjra is működik..... Arról nem is beszélve, hogy a rangernek természeti környezetben move silently-re és hide-ra +4 kompetencia bónusza van, és ugye nordock síkságain ez nagyon jól jött. Ha f2f ment a balhé, akkor meg azért ütöttem a snake attackokat, mert a daze-elt ellenfélre is az megy .Mennyi is az ? 5. szinten ? +3k6 ? Ja, nagyjából...:D

• G_ArchAngel #5103
    Na, szépen átszokik a a BF-scene ide...:)
    Eddig:
    FreddyHawk|PT|
    SiX|Etnies
    HBA|Hagirez/Hadisten
    HU.man|The Crow
    CB|GanXtaZolee
    CB|Shaman
    CB|ArchAngel
    ...
  • hagirez
    Freddy , Angel inkább azt beszéljük meg mikor nyomjuk már együtt!!!
  • G_ArchAngel #5101
    aaahhh, +4-es rapier, adod ide!:)
    na, vicceltem, inkább kérdés: act3-ban valahol vmi nőnemű monster ad 3db diamondot, ami kellene egy jó kis longsword crafthoz, vki nem emléxik, hol van ez a nő?
    Mert diamondot találni lehetetlen alapjátékban...
  • Sipocz
    Jól hangzik, olyan elfes! A törpikém az amolyan talált kari volt, úgy kezdtem bele hogy még nem volt dwarf karim, no mondok akkor csináljunk egyet. Látszik a multikasztján, hogy "csak úgy fejlődgetett" és mindössze a kasztszint penaltin molyolgattam néha. Igazán a baltás ranger volt az alap, a pap onnan jött, hogy henc nélkül kellett egy find trap-es megoldás meg egy hamari cat grace, a fighter meg hozta a feat-eket és hát dwarfnál közömbös volt a fighter kaszt szintje. Szvsz. amig spellcastereknél szinte szüks. a pure előadás, addig az alapjában harcos/kétkezi karinál nagyon áldásos a multikaszt. Az improved two-weapont azt viszont valóban elszúrtam:(.
  • FreddyHawk
    Az én koncepcióm :

9-ig ranger ( ha jól emlékszem az improved two weapon fighting és a cat's grace miatt kellett a 9. szint )
    aztán még 5 tolvaj szint. Természetesen kétkezes stílus, + íj, jófajta craftolt nyílvesszőkkel. Jobb kézben +4 -es rapier, balban egy rövid kard, amelyik daze-elt 75%-al ( már nem emlkészem mi a neve ).Körönként 5 támadás, az offhandről gyakran daze-elő, úgyhogy nem volt rossz.
    Dexen minden, weapon finess, anyám tyúkja.
  • FreddyHawk
    De jól jött volna az a kósza/tolvajomnak !
  • Sipocz
    Hi!
    Volt mostanság egy dex.-re gyúrt ranger-szerü karim és igen szépen haladt egymaga. Használt fegyverösszeállításban(weapon finess-es volt!):
    1. comp.longbow(eleven court bow, a OC-ban a Helm holdban adja a guardian spirit),
    2. handaxe jobb és balkézben (törpi a lelkem:), jobbos az ice reaver amit a OC 1. és 3. ch.-ban készítenek a csodakovácsok, a balost azt Luskanban leltem dc14-es slow-val kevert +2-es)
    3. handaxe+pajzs a komolyabb rémek ellen (mirror pajzs 5 ac, tán az OC ch2-ből?)
    A handaxe-e fókuszban, specializálva és kritikusban kitejesztve.
    Páncélja a shadow legion bőrpáncél volt az OC ch2-ből a sötét figurától, össz. 6 ac+ maxi 6 dex módositó jöhet.
    Bekavartam 6 szint war+magic szférás papot (magic armor+cat grace+war domainpower).
    Ékszerekben hordta az OC tolvaj hencének gyűrűjét, egy elemi reziszt gyűrűt meg a health amulett sorozatot(mikor melyikhez volt jogsija:)), cipőben előbb az elfcsizma (OC ch2) majd a haste csizma (OC ch3) köpenyben végig az elfek köpenyét(szeretett bujócskázni) és persze övben a greater swordmant.
    Ez így akkora táp volt, hogy az első rém ami komolyabban megszorította a Hosttoweri pajzsos gólem volt:).
    A végén 6ranger+6fighter+6pap-ra adódva fejezte be az OC-t és így került lementésre.
  • ollie
    szerintem van shield is
  • G_ArchAngel #5095
    3. epizódban lehet venni, de én 2. elején vertem ki valamiből...
  • Braveheart
    és hol lehet olyan páncélt szerezni?
  • G_ArchAngel #5093
    nem, abszolute könnyű: alap ac 1 vagy 2 ehhez jön +3 bonus, de ez az egyetlen amiben a +8 dex bonus kijön...
  • Braveheart
    jaa vmiért mirrored shieldet olvastam :) és az az armor az heavy?
  • G_ArchAngel #5091
    "én találtam egy mirrored-armort, ez +8-ig engedi a dexterity bonust" - ez a kb. 3. rangerem és az alapjátékban ez a legjobb neki (szerintem)...
    Végül is neked kell eldöntened, mert nagyobb AC-s páncél, kisebb dex. bonus...
    Ez van, nekem a mirrored armor +3 dex. bracer, +3large shield , +3 protection ring, és 24-es dex. ez, ha jól emléxem 32-es AC...
    Ezzel túl lehet élni sárkányon kívűl mindent - sárkányhoz már nem árt egy haste-s csizma...
  • Braveheart
    és a páncél?
  • G_ArchAngel #5089
    Ja, és a composite bow megérdemel mondjuk egy strnght bonuszos övet, ha sok pénzed van akkor speciális nyílvesszőket, és kész is a szép kis 50 körüli sebzés:)
  • G_ArchAngel #5088
    én találtam egy mirrored-armort, ez +8-ig engedi a dexterity bonust, kardnak a hosszú a legjobb (rangernek jár a martial/elf), és erre kapja később a feat.-okat is (weapon focus, critical...), íjjnak én mindig a lehető legjobbat veszem (1.lvl: longbow....most a 15.-en +3 composite longbow, én elf ranger kezébe crossbowt nem teszek)
    De hát mindenkinek szíve joga mit csinál...
    Ja és érdemes megtartani a jobb longswordot vagy rapiert, mert később a kétkezes harc feat. is megjön...
  • Braveheart
    A rangereknek milyen fegyver/páncél összeállítást ajánlotok? Most van egy rangerem, ezekkel a pr.-el: light armor, 2 knife és short bow (még csak 3as)
  • G_ArchAngel #5086
    a "nem" kimaradt...
  • G_ArchAngel #5085
    Kösz, mivel megvettem a SoU-t, megtudtam nézni a könyvben, így már tudom, hogy soha nem váltanám le a rangerem arcane archer-re..., főleg koszos kis varázslót keverek a tiszta elfharcosom vérébe...:)))
  • WiLDoR
    usernévhez még annyit, hogy: másrész is tök felesleges, mert marlowe, ha karbantartást végez a serveren, úgyis át fogja őket nevezni rövidebbre. effektive a lenti ok miatt már nem indokolt az ilyen nick-ek használata, mint: blade....................................., Ragyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy, stb-stb-stb.
  • WiLDoR
    ha a magyar serveren akarsz játszani (nwnhu.no-ip.org), akkor ne válassz hosszú nevet, mert egyrészt tök felesleges, mivel asszem 1.30-as patchtól úgy működik a dolog, hogy ha adott usernévvel és adott kóddal belépsz egy serverre, akkor a kódoddal lefoglalod azt a user-nevet, s mivel mindenki csak egyedi kóddal tud fellépni, ezért más nem fog tudni belépni a neveddel, mert azonnal kivágja a server, ha nem passzol a usernévhez a letárolt kód.

ja és 1.32-vel fut a server, elvileg délutánra már lesz hozzá no-cd patch.

amúgy most fognak jelentős változások bekövetkezni a server életében, mert kicsit meg lesz nehezitve a playerek dolga, ezzel talán rá lehet majd venni őket, hogy ne csak Hack-and-Slash menjen a serveren, hanem roleplay is...

a folyamat már elkezdődött, sőt, egész jól is halad is...
  • ollie
    Már nem emléxem nagyon. Leírnád az eredeti angol szöveget?