Neverwinter Nights

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MuERTe
Bocs, nem dolcsi hanem euro.
TS? Hümm-hümm. Meg kell majd néznem, hogy van-e olyan converter progim, amivel 3dsmax, esetleg rhino3d és TS között lehet konvertálni. Bár ez szerintem csak akkor lesz érdekes, ha valaki teljesen egyedi, új cuccokat akkar a játékba pakolni.
Kétlem, hogy minden egyes lelkes leendő DM-t "rákényszerítenének" a 3D-s modellezés alapjaira.

MuERTe
http://www.neverwinterhaven.com/tutorials

Ha valakit érdekel a világ építés. Kissé kellemetlen, hogy a TrueSpace programot használják hozzá :-/ Ajánlják a TS5 30 napos demóját vagy a TS2-t ami már 35 dolcsiért megvehető.
Az a medvés móka már nálam is előfordult.

marlowe
Úgy látom nem megy nekem már a magyar....(lehet aludni kéne?)Szóval a LVL1 magus karit táptalannak tartom, és ennél preferálom jpbban a tápos karikat..., viszont, ha minden megvan nekik, akkor már nem vonza őket a kaland :)

\"Forgive him Fater, he is a robot from the future\"

marlowe
Ha már ált. zsinórban nyomom a hozzászólásokat...

Milyen mesélő vagyok IRL? Nos, nálam ált lehet tápolni egy bizonyos mértékig, azaz nem megyek bele szőrszálhasogató dolgokba, +-1 tulajdonság/ szakértelempontba.. Nálam a lényeg a háttérben való manipulációk felderítése, kikerülése, vagy ezek túlélése...

Harc, nem igazán számítanak a karakterek ( na jó ez így ebben a formában nem....), inkább az jön ki mennyire gondolkodik a csapat, és megy előre mint egy birka...

1x legnagyobb megdöbbenésemre egy tápos csapatot úgykijátszott egy piti kis sámán, hogy csak néztem... pedig a vége felé az AI-t mindig vettem lejjeb

Máskor meg egy gyenge csapat lehetnelte a legtápsab szörnyeimet, olyan csapdát csináltak neki....

Igaz jobban szeretek mérsékelten tápos karaktereknek mesélni, mint pl lvl1 magus..., mert így jó kis meglepetéseket csinálhatok nekik, amiket túlélnek, de elsőre azért elég rémisztőek...

Halandóság: eddig 1 karaktert öltem meg....az elment medvére vadászni egyedül egy láncosbuzogánnyal...hát talált egyet

marlowe
Valamint terveznénk ide majdan bekötni a leendő magyar modul, ill egyébb egyébb NWN servereket egy kis Dimension doorral

marlowe
Mégvalami:
Ha valakinek segédkezni támad kedve egy tényleges magyar kis pihenőhely, városka megtervezésében, ahol lehet találkozni cuccokat csereberélni, és egyebek, az látogassa az oldalt, és azon belül a Neverwinternights Kocsma Fórumot.

Mert hamarosan újdonságokat láthattok..(1, 2 nap)

marlowe
Muerte: Minimum konfig: Azt nyilatkozták, hogy ezt TÉNYLEGES Minimum konfignak tervezik...lásd unreal, q3a és egebek minimum konfigjait...tehát ELVILEG egy ilyen gépen évezhető lesz.

Bocs, ha magam ismételtem volna...

Rincewind:
Azért az Én kalandjaimban is szükséges jó adag gondolkodás. Alapvetően a kalandozóim ott hibáztak, hogy nem dolgoztak csapatként össze. Mivel ez rendszeres volt, kisé magasabb volt a halálozási arány az átlagnál. (kb. 50%-kos)
Játékosként biztos vagyok benne, hogy élvezni fogom a moduljaidat. Az XP és varázstárgy harácsolásból már végleg kinőttem. Anno éppen ezért hagytam fel az ad&d-vel, mert társaimnál ez volt a tendencia. Helyette áttértem M.A.G.U.S.-ra és CP2020-ra és a szerepjátszásra tolódott át a hangsúly. Remélem NWN-ben is lehetőség lesz jóadag szerepjátszást belecsempészni a játékba.

MuERTe
hivatalosan:

Component Minimum for PC version
Processor Pentium II 300
Memory 32 MB
Graphics card TNT2 or Voodoo3
Sound card DirectX-certified sound card
Multiplayer TCP/IP, LAN, or 56 K modem TCP/IP internet connection
Operating Systems Windows, MacIntosh or Linux

De ezt illik fentartásokkal kezelni! :))
marlowe
Ja a kiadási Dátumról:

Derek French (Assistant Producer)épp most akadt ki valamelyik fórumon.."There is no release date. When its done will have to do for now."

marlowe
Épp most olvastam még, ha már kérdezed , hogy OpenGL-ben írják ezért is lesz könnyebb multiplatforma elkészíteni...lásd kijön Linux, Mac, meg mégvalamire..

marlowe
Az egyik fejlesztő (már meg nem modom melyik ) szerint, még nincs optimalizálva az engine, de a minimum konfig olyan 300Mhz proci..( a többire nem emléxem de az nwn.hu-n fennt van )
A céljuk az , hogy a lehető legszélesebb körben menjen a game..azaz lehet butítani az engine-t, de pl. nem lesz maximális felbontás....csak a monitorodtól függ.

Van valami infotok affelől, hogy a game milyen konfiggal fog szépen jól futkorászni ?
marlowe
ELvileg a határidő 2002 márc.
Csak hát szeretnék....szeretnénk karácsonyra látni :)

Azért mondjuk én arra fenemód kíváncsi lennék, hogy miképp is sikerül majd a srácoknak tartani a "The Christmas" határidõt. ;-)
Na mind1 addíg is nem maradt más hátra, mint a remény. Mert ha jól tudom ez hal meg utoljára. Vagy nem?

\" örökké nem eshet.... \"

marlowe
Húha....nálam a "v" a "w" mellett van...

marlowe
És, hogy az újaknak se kelljen az oldat keresgélniük
Íme itt a címe...http://neverwinternights.gamekapocs.hu( ha minden jól megy, és Chris is úgy akarja akár egy héten belül a www.nevervinternights.hu is mi leszünk :)

marlowe
Nem bírok egyszerűen egy hozzászólásba beírni mindent.....olyan szűk ez a text field....Szóval, aki esetlgesen servert tudna, szeretne, adna bele..bármi.. az az oldal fórumán jelenkezhet, a Neverwinternights kocsmában...

marlowe
Ha már a mesélők/játékosoknál tartunk :), lehet nekem is több kedvem lesz modult írni, mint lejátszani, bár a kiváncsiság nagy úr :)
Ezzel kapcsolatban jut eszembe, hogy az oldalon ki lehet listázni e "letesztelt" modulokat (1. nem agyonszivatás az egész, 2. Nem tápgép ), valamint amennyiben lehetséges letölthetővé is tehetjük ( bár ez utóbbi csak annak kell, aki mesélni akarja, vagy serveren futtatni, ugyanis csak a serveren kell legyen a modul, az userek "csak" a custom texturakat, hangokat kell letöltsék. - ami szintén kitehető).

marlowe
Jól tetted, lehet oda IS menni

MuERTe
Nemsoká ;)
I.C.ram
mikor jelenik mar meg?
I.C.ram
en en is :))
Rincewind
Köszi!

Igyekszem majd megfelelni az elvárásoknak! De a nagy kérdés továbbra is, hogy mennyit tudok ezekből átültetni az NWN-be! De mindenesetre mindent el fogok követnei!
Tetszik ez a fajta elhivatottságod DM-ként. Szerintem pont te csinálod jól, valahogy én is így csináltam (nem is szerettek érte :D ) annó, de annak már jó ideje. Ha te leszel a " msélõm " akkor szívesen játszok majd a csapatodban.

\" örökké nem eshet.... \"

MuERTe
off

Kellene nekem néhány fantasy kép.
Távlati kép egy városról, néhány utcakép és pár kép valami fogadó szerű épületről.

on
marlowe
Most nézem az videókat, marha jó lesz a karakter alakíthatósága, fejet testet, meg még valamiket lehet külön változtatni majd..

marlowe
Petyus a monk/sorcerer-t feladtad?

marlowe
Petyus IRC? ICQ?

Petyus_
Gyerekek, mi ez a cheat téma? Nekem a legális félelf fighter/sorcerer-em alapban lesz olyan kemény, hogy egész Faerun rettegne tőle, ha nem lenne Chaotic good! :D

\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com

Hehe... Anno én is egy csíter ellenes klán tagja voltam dio1-ben.
Figy! Hidd el hogy nem az anyázásról van szó. Csak egy példa a lehetőségek közül:
Jött egy füles, hogy vki csítes, azonnal beírtuk csetbe hogy senki ne jáccon a láma csíterrel!
Így aztán hamar elment a kedve tőle.
Amúgy természetes hogy lesznek csíterek... De minden normális DM úgy vágja ki őket, mint macskát szarni

\"I\'m just a guy with a lightsaber and a few question\" :D

Ezexerint szerver van, DM van, jatekos is van, marcsak a game hianyzik. ;)
Rincewind
Rám inkább DM-ként lehetne számítani, mert bár több mint 10 éve aktívan szerepjátékozom, kb. 10-15 modul volt, amit játékosként értem meg. szóval időm nagy részét DM-ként tengetem... :)
És, ha már Gabo leírta a stílusát, mint DM, akkor én is megteszem (nem mintha érdekelne valakit :):

A gondolkodós, fejtörős kalandokat részesítem előnyben! Ha van benne csata (mert azért kell, főleg CRPG-ben), akkor mindig igyekszem olyan szörnyet választani, ami kihívást jelent a party számára, hisz (szerintem) semmi értelme annak, ha egy szörny csak arra van, hogy a csapat megkapja a kinyírásáért járó XP-t! Szerintem akkor élvezetes egy csata, ha megvan az esélye, hogy a party elbukik benne (általában 10-15%), tehát nem nagy, de van! Szóval nem kell már első szinten vörös sárkányok légióira számítani :). Nem szórom két kézzel a mágikus tárgyakat és egyéb javakat sem, mert szeretem, ha a játékosok megküzdenek érte, nem csak az ölükbe hullik! Ez nagyjából azt jelenti, hogy egy karakter kb. 3-4. lvl-nél kapja meg az első +1-es fegyverét vagy egyebet! XP-osztásnál szintén szűkmarkú vagyok, mert szerintem annak sincs értelme, ha már a második kalandban 4-5 szintű játékosok rohangálnak, mert megöli a játékélményt! Összegezve: kevés XP, kevés varázstárgy, de sok fejtörés és minden modulban ott az elbukás lehetősége! Ez vagyok én, mint DM. Ez lehet, hogy sok embernek rosszul hangzik, de a tapasztalatom azt mutatja, hogy ezekkel a karakterekkel a játékosok szívesebben játszanak, mert minden egyes XP-ért megszenvedtek és ezáltal jobban összenőnek a karakterükkel, jobban megbecsülik, mintha gyorsan fejlődne! Hisz egy gyorsan fejlődő karakter, ha meghal, akkor a játékos újra kidob egyet és 3-4 játékülés múlva már ugyanott van, tehát elveszik a játékélmény!

Tőlem nagyjából erre lehet majd számítani. Persze sok függ attól, hogy mennyit tudok átemelni a papíron játszott RPG-ből az NWN-be, de mindent megfogok tenni!
Kalandokat biztos csinálok, aztán, hogy majd jöttök-e hozzám játszani az már rajtatok áll. Én mindenesetre szeretném. :)
/me nem fog osztodni ;)
MuERTe
Mi ebben a gond? Legfeljebb majd belterjesen tenyészünk ?DDDDD
Te felreerted a dolgot, itt nem errol van szo. Az en jatekomat nem kell felteni, a b.neten is megvan a modja a csiterek, pk-k elintezesenek. Hanem arrol beszelek, hogy hiaba jo 5let a Vault, semmit se fog erni. Arra van kitalalva, hogy nyugodtan megbizhass egy ott regisztralt jatekosban, hogy betartja a szabalyokat. Ennek pedig nem igazan tudhat megfelelni. Ezert mondom azt hogy a csitereket nem onnan fogod tudni felismerni hogy nincsenek ott regisztralva, hanem ha mar szetcseszte a jatekodat. Persze tobbet nem jatszol vele 1utt az eletben. A lenyeg csak ez: nem kell szamitani a Vaultra, mint a csiterek kiszuresenek eszkozere.
Bocs! Helyesen így cseng:
A csapat orvgyilkosa a két combján lévő mély sebek miatt csak négykézlább bírt kúszni a térdig érő, bomlás termékekkel teli VÍZZEL BORÍTOTT dungeonban.
Ez kimaradt.

MuERTe
A DK2 my pet dungeon része nagyon bejött nekem, sok szemét pályát csináltam :DD Itt sem lesz ez másképp :)))
Muerte:
A DK2 anno nagyon feküdt nekem. Ha nem fogtok vigyázni, akkor majd lehet boklászni a visitozó impektől hemzsegő útvesztőkben, meg félreugrálni a kőgolyók elől.
Kombájn tudna mesélni arról, hogy milyen vagyok KM/DM-nek. Ha jól emlékszem a legutóbb a társaságból senki nem úszta meg sérülés és vérmérgezés nélkül. A csapat orvgyilkosa a két combján lévő mély sebek miatt csak négykézlább bírt kúszni a térdig érő, bomlás termékekkel teli dungeonban. Senki nem volt hajlandó cipelni, lábra állni pedig már nem tudott. Imádom a M.A.G.U.S. kritikus sebzés táblázatait.

MuERTe
Így fogok ugrálni örömömben, ha egyáltalán elindul a gépemen :) Nem lesz gyenge a gépigénye, ha azt akarom, hogy nézzen is ki valahogy :(
marlowe
Errõl jut eszembe az a tûzelementálos videó.....Nagyon szépen néz ki a tûzelementál, meg pár varázslat...

marlowe
Aha megnéztem, marhára tetszik az editor, pláne, hogy nem igazán kell vele sokat vacakolni...
Pikk pakk és meg is van egy pálya.....persze, ha saját textúrákat akarsz......akkor van vele gond.

MuERTe
Egy kérdés a leendő DM-eknek. Megnéztétek már azokat a videokat az editorról, amiket belinkeltem? Nem nagyon látom a véleményeket :(
Nekem nagyon megtetszett a dolog, valszeg rengeteg kircsi pályát alkotok majd :) Amugy első második és harmadik látásra is a Dungeon Keeper 2 jut róla eszembe, ugyanúgy lehet fölépíteni az egészet.
marlowe
Na de siratás helyett akár folytathatjuk is a szervezõdést :)

marlowe
Mz/x:
Ha ennyi érv sem gyõzött meg ( a jelenleg még ki sem adott játékról ), akkor csak 1-et tudok javasolni: Ne játsz neten semmit, mert szétcsítelik a játékod.....

Ez az ami miatt a b.neten is altalaban ismeretlenekkel jatszik az ember, es csak nagy ritkan haverokkal.
Ebben csak egy bokkeno van, a "ha"...
Rincewind
Nem hiszem, hogy ilyen nevek sűrűn előfordulnának majd.