8396
-
#3876 Pl. sárkány. Vagy gyakran lehet szopni az orkoknál meg ilyesmiknél is ahol többen egyszerre mennek rád. Hiába ütöd le/kábítod el az egyiket, amíg azt kinyírod (sajnos viszonylag kicsit sebez) a többiek szétszednek. -
Braveheart #3875 Milyen ellenfelek ellen tehetetlen? -
#3874 Főleg magas szinten és egy ellenfél ellen, sok wisdom növelővel iszonyú erős, de bizonyos ellenfelek ellen szinte tehetetlen.
Mundjuk a spell resistenzhez meg az armor classhez hozzáadott wisdom modfier azér elég táp:) -
Braveheart #3873 Szerintetek a pusztakézzel harcoló monk jó kari? -
bulis #3872 Hello!
Kicsit "elkésve bár de törve nem" : Nem tud valaki egy iso letöltési helyet? -
#3871 Béke Nektek!
Átböngésztem a .hu magyar oldal fórumát, ahol "anyázásig" menő vita is volt a legnyerőbb karakterről, annak mágus vagy harcos voltáról. Szvsz. egyik vitatkozó félnek sem tudok igazat adni. Lassan-csendben kipróbáltam a legmarkánsabb összeállításokat, kivált a súlypontot képviselő harcos, tolvaj, pap, wizard karikat és mindegyiknek tutijátszható paraméterei vannak, igazán az számít hogy kinek mi a játékstílusa. Ahogyan én láttam a D&D-rules sajátja az, hogy a varázshasználóknak rengeteget kell pihengetve memorizálniuk. A fejlesztők szerintem ehhez a "resting" folyamathoz nomeg a vizsgálódáshoz meg a tolvaj-tevékenységekhez rendelt "pause-csak elmegy az idő valahogy" jellegű unalmas és szerintem felesleges képi effektet elhagyhatták (vagy kikapcsolhatóvá tehették) volna. A mágiahasználók legnagyobb tápja szvsz. a 24 óra tartamra megidézhető kisérő, nekem spec. jelenleg egy vadmalac, amit papként őssze-vissza mágikusan kondicionálva mint harckocsit alkalmazok. -
Braveheart #3870 jó hát a tp=xp-t meg a hp-t tudtam, de ép-t még nem láttam sehol -
#3869 ÉP=HP
TP=XP
Magyar szerepjátékosok előnyben:) -
#3868 valszeg az életerő pontnak, ánglisul HP -
#3867 thx -
Braveheart #3866 minek a rövidítése az ép? -
#3865 Mint azt lejjebb már írtam ez nincs benne a játékban, bár asszem eredetileg így akarták csinálni.
Csak ÉPt vesztessz ha a familliárisod behal. -
Braveheart #3864 Nem azért mondom, de néztem változik-e az xp-m, mikor meghal a familiárisom, és nem ment le semmit! -
#3863 Bemásolom ide hátha mást is érdekel.
Hogyan játsszunk multiban?
Néhány emberrel biztosan előfordul, hogy a CD-key-e bannolva van, vagy esetleg valamilyen oknál fogva nem működik. Ezeknek kínál megoldást a következő kis leírás.
A jelenlegi CD-key rendszer a következőképpen működik:
Klienseken:
Ha az ember a multiplayer opciót választja, akkor a játék (kliens) becsatlakozik az nwmaster.bioware.com szerverre, és elküldi nekik ravaszul a az user logint. Így ez a központi szerver le tudja ellenőrizni az user jogosultságát. Amennyiben ez az első alkalom, akkor generálni kell egy login-t, és ehhez a CD-key-t is kikéri a szerver (Sima loginnál már nem). Amennyiben valakinek valami oknál fogva nem megfelelő a key-e, vagy az user login/pass nem stimmel ( bár a játék megvásárlásakor, ez igen ritkán fordul elő ), akkor bizony az illetőt a bioware szervere ki is dobja a fenébe, tehát a multi nem elérhető.
Azonban nem mindenki van a netre kötve, aki multiban akar játszani.(pl. LAN) Az ő esetükben a játék észreveszi, hogy "nincs internet", azaz a fennti szerver nem elérhető, és továbblép a multiplayer menübe. Kiad egy hibaüzenetet, hogy nem minden opció fog működni...és ezzel le van tudva. De a LAN az működik, és meg kell hogy mondjam, minden játék működik amit fizikailag a neten elér a játék...
Tehát: Ha csak a Bioware-t nem éri el a kliens, akkor zavartalan a netes játék a többi szerveren.
Szervereken:
Indításkor megkeresi a Bioware master server-ét, és közli vele, milyen játék fut rajta, valamint ki tudja még mit cseverészik vele, a lényeg, hogy felveszik a kapcsolatot.
Ezekután ül csendben, és várja a klienseket... Amint egy kliens belép leellenőrizteti a kliens CD-key-ét a bioware-rel. Ha nem stimmel a key, vagy az a key már játszik a szerveren, akkor kidobja a klienst, és nem sikerüt a csatlakozás...
Akárcsak a kliens, ez is észreveszi, hogy a "Bioware nem elérhető" és elindítja magát LAN módban. Magyarul, ha jön egy kliens nem ellenőrzi le a CD-key-ét, mert nincs kivel.
A megoldás:
A fentiek alapján már egyértelmű: Egyszerűen modellezni kell azt az állapotot ( el kell hitetni a klienssel/szerverrel), hogy nem elérhető az internet( azaz a Bioware ).
Erre két módszer ismert:
1. Tűzfal segítségével kitiltjuk az nwmaster.bioware.com ( ip: 66.244.193.142 ) szervert a gépünkről.
2. A host file-ban a következő bejegyzést teszed(idézőjel nélkül):
"127.0.0.1 nwmaster.bioware.com". Windows2k, XP alatt ez a következő file: c:\windows\system32\drivers\etc\hosts, míg win9x alatt: c:\windows\hosts.( Kiterjesztés NÉLKÜLI file, alapban nincs ilyen, csinálni kell egyet )
(Ez az módszer gyakorlatilag azt magyarázza meg a gépnek, hogy a sajátgép a bioware master server.
Mindkét módszer megfelelő, a másodikat azoknak javaslom, akiknek nincs tűzfaluk, különben az első módszert használják. ( A host-file-s módszerrel hallottam már vissza problémákat ) Update alatt pedig érdemes mindkét "védelmet" ideiglenesen felfüggeszteni ;)
-
magyar ember 2 #3862 1. a palca 50 charge keszletebol 5ot hasznal el 1 loves.
2. de. -
magyar ember 2 #3861 Az hasznos feat neki. -
magyar ember 2 #3860 Sajnos itt annak szantak a keszitok. Ha pl. Nordock modulban kezdesz magust, akkor az 1. ellenfelhez is 3szor kene aludnod. ::) -
Braveheart #3859 Az jó, hogy mikor 3-as szintű lettem, és lehetett új featet választani, a recommendre kattintva toughnesst kaptam? (sorcerer vagyok) -
Braveheart #3858 Van még 2 kérdésem: a prolológusban találtam egy wand of fire-t, és ha megnézem mit tud azt írja, hogy fireball(5) 5charges/use. Ez mit jelent?
2.: ha meghal a familiáris akkor ugye nem vesztek xp-t ? -
Braveheart #3857 Az normális, hogy a varázslómmal minden 5. ellenfél után aludnom kell szinte? (elfogynak a spelljeim) -
#3856 ok nezegettem de nem talaltam hogyan:) -
magyar ember 2 #3855 Bebaszna ha nem lenne, az a lenyeg benne.
irc.extra.hu / #nwn.hu <- itt talalsz (magyar) embereket (nagy ritkan magyar ember 2t is :)) multihoz, felteve hogy nem alszanak. -
magyar ember 2 #3854 LOL. -
magyar ember 2 #3853 Dehogyis. Me'r, van vkinek eredeti? :) -
magyar ember 2 #3852 Kicsit lejjebb irtam rola 1 teljes fejlesztesi tanacsadast, lapozz vissza! -
#3851 Nem a www.neverwinternights.hu oldalon le van írva hogy hogy lehet anélkül jáccani. -
#3850 Ez magánvélemény de sztem az elején érdemes felvenni az ork henchmant Neverwinterben és familliárisnak vmi repülő de jól harcoló lényt
(mephit/imp) választani mivel az első szinteken a mágus nemigen rúg labdába. Hogy aztán hogyan folytatod az rajtad áll. Én például szinte teljesen a támadó spellekre gyúrtam, ilyenkor jók az idézett lények, mert ha véletlenül kinyírod őket vmi területre ható varázslattal nem kell visszafutkozni a templomba. De ha te olyan típus vagy aki szeret mindenféle védővarázslatot használni akkor megtarthatod a henchmant és stoneskinekkel meg hasonlókkal erősítgetheted. Később aztán a familliáris is egyre kisebb szerephez jut(legalábbis nekem állandóan kinyírták). Featekből mindenképp érdemes az ami a concentrationt növeli, a többihez én a dodge+mobility+thougnesst ajánlom meg jól jön néha az olyasmi mint empower spell és hasonlók. -
#3849 LOL, ezt hámozza ki valaki
#3716 és #3725
egy napon egy embertől :) -
#3848 nekem itt 1 hónapja azt mondták, nincs a játékban multi :D -
#3847 irto lama kerdes de multizni csak eredetivel lehet? -
Braveheart #3846 Bocs hogy 3szor ment de mindháromszor azt írta ki, hogy a lap nem található. -
Braveheart #3845 Van valaki sorcererrel vagy wizarddal? Szívesen vennék pár tanácsot. -
Braveheart #3844 Van valaki sorcererrel vagy wizarddal? Szívesen vennék pár tanácsot. -
Braveheart #3843 Van valaki varázslóval? Szívesen vennék néhány tanácsot. -
#3842 A legnehezebbre állítva a difficultyt tényleg kicsit durva. Mongyuk én asszem utolsó előttin mentem, és a végén(a 2 sárkinál) orbitálisokat szívtam. Mondjuk sztem nem éerdemes ennél alacsonyabb szinten menni, nagyon nem realisztikus amikor a fireball még az ork henchman popójáról se pörköli le a szőrt... -
#3841 Béke Nektek!
Jaja, ahogyan mondod. Meredt szemmel kukucsoltam sőt papíron vezetgettem, hogy változik-e valami ha a kisérő vagy a familiáris elhal, de valóban csak a familiáris lehaláskor meglévő életerejét vonta le a kariéból.
Jó nagyot szlopáltam a gamával már kb. 1.5 hete kisérletezgetem és meglepődtem a kihívás nagyságától. Aztán tegnap rábukkantam egy csuszkára a beállításoknál ami maxi erőre volt állítva és így igencsak próbára teszi a 'T' szintű mazsi játékosokat. Midőn visszanyomtam gyengébb állásra kénytelen voltam a hencmanusomat mellőzni mert már boldogulok egyedűl, illetve az állatkisérőmmel (ez egy hatalmas brumimaci) meg a familiárisommal (pixibaba) támogatva. -
#3840 A legujabb peccsben van lehetoseg valtani az "ingame text"-en. Ha jol emlexem 2 lehetoseg van, valahol az optionsba keresd. Vagy ha mar probaltad, akkor passz, nincs mas otletem. -
#3839 Sziasztok! nem tudjátok, hogy miért van az, hogy a játékban az összes szöveg kicsit elmosódott, meg olyan fura, olvashatatlan, nincs teljesen kitöltődve...
Pedig már volt fennt a játék és akkor okés volt.
Most 1.28-asról visszaupdate-eltem 1.27-re. lehet, hogy ez a baja? -
#3838 Ez asszem nincs így, én is olvastam de ilyet sohasem tapasztaltam. Csak épt vesztettem amikor a familliárisom megdöglött, mást nem, bár én más lényeket a specializált wizardom miatt nem nagyon tuttam idézni (csak élőholtakat) de azoknál nálam nem vett le semmit se épt se xpt. -
#3837 Béke Nektek!
Ha jól értettem, akkor valami sokkra kell mentőt dobni és a siker/elvétés eredményében veszítek expit szinttől (nem tudom e kari szintje vagy a megidézett és elvesztett lény szintjétől) függő mennyiségben.