16
UDMA gondok
  • GiGa master
    hy all remélem tud valaki segíteni.Kellene nekem egy gameshoz a bioszba keresni egy olyan dolgot hogy FASTWRITE ki/be lehet kapcsolni azt hol találom asrock alaplapnál?
  • eNiX
    na mivel nem tudtam eldönteni h hol kérdezzek ezért ezt valasztottam.
    szal: miaz, melyik, mirejó az SPD-Led Indicator?
    ez ugye ott van a bekapcs gomb, hdd led stb. csatlakozó mellett...
  • t0M
    Kosz Neo ezt majd kiprobalom. Azt hiszem a via 4in1 benne is van ez a kis program.

Atus: Pontosan mire gondolsz?
  • Atus
    Mit mond az Eszközkezelő a lemezmeghajtóról?
  • t0M
    Az lesz es megyek rallyra. Ugysem ertek hozza, csak ganyolok.
  • t0M
    Kiprobaltam.A helyzet valtozatlan.
  • Bradock
    Próbáld meg azt, hogy távolítsd el a lemezmeghajtó driverjét és indítsd újra a rendszert. A haveromnál ez egyszer bevált.
  • t0M
    Engedelyezve van mar vagy 20x megneztem :)
    A vegen felgyujtom az egesz sz@rt ugy ahogy van.
  • Bradock
    A BIOS-ba engedélyezve van az UDMA használat?
    Annélkül nem megy. Habár azt hiszem alapból enable.
  • t0M
    Ezekkel a dolgokkal mar probalkoztam (a control panel volt az elso, ahol ha bekapcsolom akkor ujrainditja a gepet, es a boot utan ujra nincs kipipalva, tehat visszarakja DMA nelkulire), sot BIOS frissites is volt, de semmi valtozas.
  • kowajano
    van a Via 4in1 driver azt felnyomtad? aszem az kezeli a dma t . a másik van a control panel rendszer fülre katintva ki tudod listábol választani a vinyot és ott ki kell pipálni a DMAt
  • t0M
    Hi!

A kovetkezo lenne a problemam: van egy VIA-s Shuttle alaplap es egy Quantum 6gb UDMA 66-os vinyo.Windows alatt nem sikerul sehogy sem bekapcsolni az DMA tamogatast ettol a rendszer sebessege egy doglott csigaeval vetekszik.
    Probaltam mar win98-al win2000 de sehol nem mukodik a dolog. Valami otlet????

Koszi.
  • Atus
    Nem az enyém a topic.
  • Atus
    Kicsit részletesebben, ha lehet...