18
  • Szapi
    #18
    Kello gyakorlattal a visszafejtes konnyebb. Egy atlagos bejovo makrovirus visszafejtese, vagyis annak megertese, hogy mit csinal, kb. ot perc.
    Azt gondolom, a megirasa ennel kisse tobb idot venne igenybe.
    Meg egy VBSWG szintu virusgeneratornal is majdnem tovabb tart egy virus legyartasa a sok akttintgatas miatt, mint a kesz virus elemzese.
  • Szapi
    #15
    Es szerinted mi a valoszinubb: az, hogy a szoban forgo szlovakok irtak a virust, vagy pedig hogy visszafejtettek es kielemeztek, hogy mukodik a nehalf kodolasa, es ennek ismeretben irtak egy eltavolitot?
  • Bith
    #14
    nem
    nem követtem
    nincsenek
    nem vagyok
    meglehet
  • Szapi
    #10
    Bith:
    Ugye bizonyitani is tudod, amit allitasz, mert hat ugy itt most hitelrontast kovettel el. Ugye birtokoban vannak azok a szamlak, amikkel a virusirto cegek honoraltak az altaluk megrendelt virusok elkesziteset?
    De te biztosan tajekozottabb vagy e teren, mert en meg csak 7 eve dolgozom a virusszakmaban. Rengetegszer bedbtak mar ezt a feltetelezest, de az ehhez hasonlo homalyos, konkretumokat teljesen mellozo celozgatasoknal nem nyujtottak tobbet.
  • Bith
    #6
    Most nemazé', de szerintem ezeket a vírusokat a vírusírtókat gyártó cégek készítik/készíttetik főleg (persze van, amit amatőrök ütnek össze, de a legkomolyabbakat).
    Ezen tessék elgondolkozni, hogy miért is írtam...
  • AnarchoiD
    #5
    NEM felfedeztek, hanem megirtak, vagy valami AI irogatja a virusokat ? :)