121
Vauu
  • II Rocky II
    komolyan az a neve a blökidnek?????
  • Cobraz
    Hurka
  • n3whous3
    Dönci
  • Attila8805
    Láttam kutyakaja borítolyán olyan westie-t és annak caesar volt a neve.
    Remélem jól írtam.
  • Attila8805
    Két Németjuhászunk van.
    Az apa neve Tito ezt nem mi adtuk neki hanem így vettük törzskönyvezve de nekem teccik
    A fiát meg Mancs-nak hivják.
    Csak kicsit szófogadatlan a kiskölyök
  • Nando De Napoli
    hát, az enyém Archie (árcsi) :|
  • Voltan
    Komoly és nem magyar?
    Wolfgang Amadeus Mozart
  • adriika
    Sziasztok!

Most kapok egy westie fiú kiskutyát, de fogalmam sincs mi legyen a neve egy ilyen picurka kutyának. Szeretnék valami komolyabb és lehetőleg nem magyar nevet neki... Segítenétek? Nagyon szépen köszönöm!
  • argento
    Sziasztok,

Itt egy jó weblap amin van egy csomó kutya név is. Ez talán segít a választásban.

http://www.nevnaptar.eu
  • DJ Skyline
    Adalbert
  • Efreet
    Azokra gondoltam. Nekem lakótelepre eszembe se jutott kutyát tartani, de ismerősnél a magyarvizsla kölykök olyan jófejek voltak :)))
  • TBWonder
    Nekem mondjuk német vizslám van.
    Már kölyöknek is sokkal 'szárazabbak'.
    Sose emlgettem a bőrénél. De a magyar vizslák tényleg nyúlnak rendesen.
  • Efreet
    Olyan aranyosak kiskorukban.. elkezded emelni, és mire egyenesen állsz, addigra kezd jonni a kutya is. Addig csak a bundája :)
  • TBWonder
    A vizslákat könnyű nevelni.
  • Efreet
    Egy malamutot meg lehet próbálni. De annak nagyonsok törődés meg játszás kell... amúgy egy vizsla is bővel elfér gondolom, vagy németjuhász.
  • TBWonder
    Mennyi időd lesz naponta a kutyára, melyik kerület, melyik városrész?
  • Sid
    Frey: Bocs, hogy csak most jön a válasz, de nem igazán nézegettem ezt a topicot.
    Nyugodtan használd azt a nevet. ("Sid")
  • TBWonder
    Jó lett volna, csak itt nem értenek a kutyákhoz.
  • Assassin
    Kiváncsi voltam mikor megy át a topic kutya-fajta flamebe,na majdnem be is jött...
  • Efreet
    Szuper :)
  • Efreet
    Hmm...
  • Lteebee
    Ok.
  • Lteebee
    Ez azért így nem igaz szerintem.
    Nem minden kutyából lehet munkakutyát vagy vadállatot nevelni. Társat meg aztán végképp nem.
  • Efreet
    Persze, azért számít egy kicsit a vérvonal és az agyonnemesítés is, egy huskyból nehéz lenne házikedvencet csinálni, de azért a legfontosabb a neveltetés.
  • Efreet
    Minden kutyából olyan társ/dolgozó/vadállat lesz, amilyennek nevelik. lásd harcipincsik... nem vicc az az elnevezés.
  • Laalee
    meg mindigjobb mint egy pittbull vagy a hasonlo idegbeteg kutyafajtak... a szomszednak van dalmataja szerintem jofejkutya es meg okos is. lehet hogy ez kivetel, de akor ez erösiti a szabalyt :)
  • Lteebee
    Az átlagmagyar a vérebet örzővédő fajtának gondolja!

Nem tehetek róla, de ez az egyik olyan dolog(az igazán kevésből) ami télleg fel tud baszni.

Közérthetőbben a dalmata-kérdés: szerintem ha egy kutya arra van kitenyésztve, hogy szép legyen, egyéb jó tulajdonságai a tenyésztés folyamán kivesznek a jelleméből. Ha utánaérdeklődsz néhány kutyásnál(ne belvárosi spánielesekkel kezdd, lécci), nagyjából pont ez lesz a vélemény.

Ha meg mondjuk meglácc valahol egy Hannoveri vérebet, szaladj azonnal haza, mert még a végén megnyalja a kezedet fékezhetetlen vérszomjának köszönhetően!
  • Laalee
    ma merne lenne jo egy atlag embernek nem vereb kell othonra. tarsnak meg az is jo. es különbenis jofejkutyak azok is :)
  • Lteebee
    Kár, hogy a dalmaták semmire se jók.
  • Lteebee
    Legyen feri
  • frey
    a Sid tetszik. Megengeded?
  • Lteebee
    Vagy a Pityke őrmesterből a Marcipán.
  • Efreet
    Megette, illetve meg szokta enni, de lényegtelen. Amúgy jó név. vagy a fenris, a mitológiákból rengeteg jót lehet találni. Mitológiai ABC kinyit, hátul névtár, lehet válogatni :)))
  • Efreet
    Hol? A nyúlon túl?
    Nem... a nyúl az. :DDDD
  • Lteebee
    Vagy Erdős Péter.
  • Sid
    Lehetne Szetti, Csuti vagy Wágner. A mi tacskóinknak ezek a nevei.
  • Lteebee
    Nem tom mért nem a panterásba írtam ezt neked.
    Na, mindegy.
  • Lteebee
    Vettem egy Wanted-et.
    Iszonyatosan leszólják az új TCS-t. Nem ok nélkül amúgy.
  • Bith
    Szerintem legyen a neve Pörkölt.
  • Waterhorse
    Ma reggel betámadott egy Német juhász és széttépte a táskámat:((((