Mi volt ebédre?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Evribádi Evrinésön átmászunk a kerítésön\" \"Elsőbbsége csak annak van akinek megadják...\"
\"Evribádi Evrinésön átmászunk a kerítésön\" \"Elsőbbsége csak annak van akinek megadják...\"

-petrezselymes krumpli, csirkehús, disznóhús, tejfölös uborka saláta,joghurtos uborka saláta, csípõs kolbász chillivel.
-desszert: túrós , szilvás muffin.
borsóleves,pörkölt fõtt krumpli,ubisali
szüleimnél:
lecsó
itthon:
gulyásleves,kuglóf,eper

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
24 - Exile -Nov.23
hm, ez már viszont "ízvédekezõ mechanizmus" 😊 azaz nem feltétlenül vagy oda leírás alapján a dödöléért, viszont, ha van tejföl, amit imádsz, akkor elviseled az egész kaját <#hehe>#hehe> tipikus konyha reakció 😊
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
sztem finom lehet..(fõleg a tejfölt szeretem (jo sok legyen)😄)
24 - Exile -Nov.23
Dödölle
Hozzávalók:
# 1 kg szétfõvõ burgonya
# liszt
# só
# hagyma
# zsír
Elkészítés: A krumplit megpucolom, felkarikázom, és annyi sós vízben teszem fel fõni, ami éppen ellepi. Amíg fõ, egy nagy fej hagymát felkockázok, és zsíron pirosra sütöm. Elõkészítek egy jénait vagy tepsit.
Amikor a krumpli megfõtt, nyeles krumplinyomóval összetöröm a lábosban a VÍZZEL EGYÜTT!, majd annyi lisztet adok hozzá, hogy a robotgép kézi dagasztójával keverve szinte csirízszerû legyen. Így kevergetve (jó, ha valaki segít és fogja a lábost, mert ragad), puffog még tíz percet, akkor le lehet zárni alatta a tüzet. Egy evõkanalat a zsíros hagymába mártok, a másikkal megnyomkodom hagymás zsírral a tetejét, és kis tojás alakú gánicákat szaggatok a tepsibe, majd megpirítom. Rengeteg tejföllel tálalom.

ma:
csirkecombból paprikáskrumpli + befõtt
24 - Exile -Nov.23
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
pedig nálunk még 600 pénz
„Az ember jel lemét leginkább az mutat ja meg, hogy mi t tar t nevet sége snek. ”
brassói,saláta

ma: dödölle + tejföl

sült kacsacomb,ujburgonyával
eper

„Az ember jel lemét leginkább az mutat ja meg, hogy mi t tar t nevet sége snek. ”
a kertben van ,csak még nincs beérve 😞
tegnapi menü:
zöldségleves
krumplipüré
sült krumpli
sült pulykacomb
sült kecskecomb
uborkasaláta
és természetesen az említett eper,vagyis eprek 😄
24 - Exile -Nov.23
petrezselymes újburgonya , rántott csirkecomb , saláta
lekváros linzer
eper (frissen szedve a kertbõl )