15537
36515883un.jpgReggelire,tízóraira,uzsonnára,vacsorára vagy csak úgy általában mit ettél?
Képeket is rakjatok! link : https://picr.de/

• georgesmatyas
    Amúgy paradicsomleves volt és csirkepörkölt tésztával
  • georgesmatyas
    Én készen veszem a Pennyből
  • morcosqtya
    szaggató nélkül más lesz belőle, és tripla annyi idő alatt.. :)
  • georgesmatyas
    A levest kiborítottad? :D
  • smith09 #9758
    bolognai spagettivel
    siólé
  • Kmarha
    mindenki nokedlizett mostanában? :D életembe először csináltam.. hát arra rájöttem hogy valami szaggató szerkezet nélkül többet neki nem állok :)

Amúgy nokedli, hagymán-sonkán-füstöltvirslin párolt zöldségekkel (nem hangzik finomnak, pedig pörkölthöz szokott hasam vígan befogadta a füstölt hús izzel átitatott puhára főzött répa-karfiol-gomba kombot)
  • dragsNroll
    nemzetközi pörkölt nap :P

óó milyen kedves anyukám van, ahogy itt beszéltem a pizzáról.. egyszer csak megjelent egy friss, nagy szelet pizzával :D szóval most ezt vacsorázok :) meglepi volt
  • georgesmatyas

Ma úgy látom amúgy a pörkölt-paprikás napja volt :DD
    Pedig pénteken ált. bableves+ mákostészta stb. kombó szokott Magyarban lenni :DD
  • dragsNroll
    dupla élvezet :D:D:D nekem van egy "orgazmuspizza" receptem.. igazából sima tészta mindenféle finomsággal, és fűszerekkel a tetején :D külön élvezet azt enni.. majd ha olyat csinálok írok valami receptféleséget:D(mondjuk holnap:O)
  • Freeda Krueger
    krumplileves ,sertéspörkölt tésztával
  • georgesmatyas
  • rastaman
    gombapaprikás, nokedlivel
  • dragsNroll
    csorkepörkölt nokedlivel :) aaaaaaa nagyonjó volt
  • Beagie
    Tegnap: Tárkonyos leves, borsos tokány

Ma: Pipi pizza, és dupla élvezet pizza

Dupla élvezet: dupla sonka, dupla bacon, dupla tarja, krémsajt, dupla sajt

pipi: paradicsomos alap, csirkemell filé, paradicsom, sajt

• georgesmatyas
    Paradicsomleves
    Sajtos-tejfölös tészta
  • rastaman
    hát valamennyi só kell a tésztájába, de utána cukrozva, vagy lekvárral esszük mi is...
  • rastaman
    darástészta
  • georgesmatyas
    pl anyám :)
    De a mi családunk egy fura család. Bundáskenyérrel esszük a spenótot stb.. :)
  • szomferi
    miért, ki az isten eszik sós nudlit? :D
  • smith09 #9743
    :-)
  • georgesmatyas

Végre egy gádzsó, aki nem sózva eszi a nudlit!
  • smith09 #9741
    Nudli, morzsával, lekvárral
    tea
  • dragsNroll
    rántott hal, kukoricás rizs, tartármártás, és egy jó nagy pohár kóla
  • desigo
    karalábéleves
    brassói,káposzta-ubisali
  • rastaman
    ezt nem szoktam bundás kenyérrel :)
  • rastaman
    grillezett csirkemell és rizs
  • dragsNroll
    itt ismét paradicsom leves, és natúr roston pulykamell sültkrumplival (bár tegnap csirke volt :D )
  • georgesmatyas
    Ha bundás kenyérrel eszed, akkor itt üldözni fognak érte :DD
  • georgesmatyas
    paprikáskrumpli,
    vegyes-vágott savanyúság,
    kóla
  • smith09 #9733
    Rántott sajt
    hasábburgonya
    tea
  • SHADOWEYES7
    Almás tarte tatin.

Cukros rész: 180 g cukor – 70 g vaj – 1 nagy alma
    Tészta: 200g liszt – 150 g vaj – 1 tojássárgája – 3 kanál víz – csipet só

Kezdjük a tésztával, mivel 30 percet hűtőben kell pihentetni. Minden hideg hozzávalót gyúrjuk masszává és lefedve tegyük a hűtőbe.
    Az almát hámozzuk meg, majd vágjuk vastagabb szeletekre (kb. 0,5 cm). Érdemes egy olyan hőálló edényt választani, amit a fenti tűzhelyen és utána a sütőbe is tudunk használni. Az a lényeg, hogy magas falú legyen, mert kicsoboghat a cukor. Én kb. egy 15 centi magas és kb. 20-22 cm széles, sima tefal edényt használtam.
    Olvasszuk meg a cukrot a vajjal, majd amikor szép világos barna helyezzük el benne az alma szeleteket. Vegyük lejjebb a hőfokot. Kb. 3-4 perc alatt megpuhulnak. Óvatosan egy villával forgassuk át őket. Tegyük félre vagy 2 percre. Elég, ha kézzel összelapítjuk a tésztát az edény méreteihez és rátesszük a cukros almára. 190 fokos előmelegített sütőben 40-50 perc alatt süssük készre. 30-40 percnél érdemes ránézni. Az a lényeg, hogy a teteje szép pirosas barna legyen és a cukros lé is csökkenjen körülötte. Ha kész vegyük ki, hagyjuk egy percet pihenni, majd fordítsuk egy tányérra. Ha az edény aljára ragadt volna az alma, szedjük ki és helyezzük vissza. Nem lesz csúnya, mert visszatapad a cukros tésztához.
  • rastaman
    jól néz ki ;-)
  • rastaman
    csak érdekesen hangzik :) miért, te merrefelé laksz?
  • dragsNroll
    nagyon guszta :D megoszthatod a receptet...

amúgy igen beleturmixolva főzés közben a krumpli :) nálunk így szokás :D sőt egy kis kenyér is megy bele. de persze fogyasztásnál is kenyérrel esszük (meg persze egy tükörtojás a tetején :) )
  • SHADOWEYES7
    Ma este almás tarte tatin-t készítettem meglepetésnek a családnak,1 blogból lestem el az ötletet.
    Tulajdon képen ezt francia almatortának is nevezik. :))

• rastaman
    beleturmixolva a krumpli???!!!

na ezt még én nem hallottam. úgy szoktam h mikor már tányérban van a kaja, akkor mehet bele a krumpli. :)
  • dragsNroll
    azaz pont úgy :D beleturmixolva a fokhagyma és a krumpli :) de finom is..
  • rastaman
    szeretem a spenótot. jó foghagymásan, tükörtojással/főtt krumplival és kenyérrel :D
  • georgesmatyas
    Na kíváncsi vagyok, hogy ez a spenót kombó kiveri-e Dean Winchester úr biztosítékát
  • rastaman
    paradicsomleves
    spenót