772
Minden ami görkorizással kapcsolatos
-
bengoQB #772 agresszív görisek vagytok még vagy már mindenki abbahagyta ? -
#771 valakit érdekel egy USD Legacy venom 09-es kori? elég olcsón adnám csak megszabaduljak tőle :D kerekei vannak csak szétszedve nagyon.. sín,boot teljesen jó állapotú -
#770 igaz -
Cimbus #769 Igaz! Csak azért bátorkodtam javasolni, mivel Ő maga írja: "nem vagyok totál kezdő, hetente vehetnék új korit" -
#768 én azt mondanám elsőre vegyen egy recreation korit, és ha az egész megtetszik, kedvet kap hozzá, akkor úgyis vesz magának egy másikat -
Cimbus #767 Szia!
Ha ennyire tetszik a kicsit keményebb, városias stílus, javaslom, hogy nézd meg a hokikorikat is. Erős, strapabíró szerkezetek, szinte lehetetlen elnyűni őket, ennek ellenére engedik a bokát dolgozni, nem olyan, mintha térdig gipszben állnál. Ideálisak szlalomhoz, városi nyomuláshoz. Ami a piacon van, mind kiforrott technológiával készül, pl. a cipő egy az egyben az, amit a profi ligában is használnak. (Ha oda jó, talán a pesti aszfaltra is megfelel…) Én három éve tértem át, és nem bántam meg. Osztottam, szoroztam… A teco, deca, herva stb. görik addig kivétel nélkül a kukában végezték. Hiába volt azokon ilyen légrés, olyan önbeálló csat, emilyen szuper tépőzáras heveder… A napi használtban sajnos mind feladta harcot. (És naná, hogy pótalkatrész már nem volt hozzájuk… )
Ezzel szemben a hokin nincs elromló lábszárcsat, szakadó bokaszíj, leváló tépőzár, idővel megrepedő műanyag alkatrész. Csak egy baromi erős fűző - oszt’ joccakát… Viszont, ha azt meghúzod, garantáltan „atomstabilan” tartja a lábad. Hab a tortán, hogy az utóbbi években már csak olyat gyártanak, amit vásárláskor „rásütnek” a lábadra, így tökéletesen felveszi annak a formáját.
Ha javasolhatom, egy próbát megér!
-
Quintessentia #766 Köszi mindenkinek a tippeket!
Voltam ma "milyenkoritvegyek" túrán, hát konkrétan a *ervis-ben annyira lepukkant volt a kínálat, hogy ki is fordultam. A zintersport dettó.
Nem vagyok totál kezdő, de elég sok évet hagytam ki, úgyhogy igen, a védőcuccot tuti előbb meg fogom venni, mint magát a korit... :)
Ha a külsőt nézzük, nekem is az agro korik jönnek be leginkább, de amilyen aszfalt itt van a környéken, hetente vehetnék új korit (meg valszeg új bokát meg térdet is).
Semmiképp sem szeretnék feszkó gazdaságos görit, azért is kérdeztem a márkát, de az általam ismert helyeken kábé három félét találtam: Fila, Head és Rollerblade. Mondjuk női szemmel a Filák egész pofásak! :)
Meglátjuk. Szívesen adok érte többet is árban, csak legyen tartós. -
#765 az biztos -
zdlr #764 hát nem tudom, ha nem egyedül gurulgatsz, és csak rajtad van agro kori, azért a beledet kihajtod, hogy tartani tudd a többiek kényelmes tempóját :) a kicsi, és nagy felületen tapadó kerekek hátránya, ez van.
mondjuk én soha nem gurultam fitnesz korival, és már én sem ugrálok, meg semmi. -
#763 nekem is van agro és fitness korim is, városban az agrot jobban szeretem, pedig nem is ugrálok vele
amikor még nem volt, 10 éve, akkor ugráltam, igaz akkor sem hatalmasakat
ellenben láttam azt is mi szenvedés van egy szépen kivitelkezett trükk mögött, és már nem biztos, hogy ezt így 40 felé akarom magamnak :D
a freestyle inkább kifejezetten a bolyás mutatványokhoz valók -
zdlr #762 "ja és ne felejtsd el, hogy kell védőcucc, az olcsóbb mint a gipsz"
nem olcsóbb, csak kényelmesebb! :)
amúgy, ha most akarsz megtanulni korizni, csuklóvédőt vegyél, az a legfontosabb! -
zdlr #761 lényegében amilyen tetszik, olyat vegyél. én agresszív koriban gurulok, ezek tetszenek.
de az agr. arra van kitalálva, hogy ugrálj, csússz, ezért hatalmas, masszív és nehéz.
a hokikori pont ugyan olyan, mint a jéghoki korcsolyák, csak kerékkel (legközelebb ha veszek, ilyet)
a fitnesz pedig arra van kitalálva, hogy az utcán gurulgass, kényelmesen, megfelelő sebességgel, ezért használnak sok alumíniumot, üvegszálat, így könnyű de nem annyira masszív.
vannak még a freestyle korik amik jók lennének utcára, de ahhoz hogy gurulgass, nem ad többet, mint egy fitnesz hasonlóan is néznek ki, csak az áruk 10-20K-val drágább. amúgy ezekkel szlalomoznak, meg ilyesmi. -
#760 igen
ha nem akarsz vele trükközni csak menni
régen ezeket inkább recreation koriknak hívták a fitness inkább sportolásra való -
#759 nem
a női kori semmivel sem rosszabb mint a férfiaké, csak a férfiak vádlija más mint a nőké
ha teheted női korit vegyél -
#758 vannak kori márkák, pl. Rollerblade, Roces, K2
és vannak akik korit is gyártanak: ilyen pl. Solomon, Fila, Nike
olyat vegyél ai kényelmes, és akciós mondjuk a Hervisben
a 10-12k-s koriktól tartózkodj, tesco-tól decathlontól is
ja és ne felejtsd el, hogy kell védőcucc, az olcsóbb mint a gipsz -
Quintessentia #757 Köszönöm a tippet!
Utcai használatra csak fittness koriban gondolkodjak, ezekszerint?
-
zdlr #756 hokikorinál szokás úgy mérni, hogy ha bekötés előtt amennyire csak tudod előre tolod benne a lábad és a mutató- és középső ujjad be fér a sarkad mögé, akkor jó. de próbálni kell, ami nem nyom szorít az jó lesz. márkában nem nagyon tudok tanácsot adni, anno a bauerek voltak nagyon jók fittness koriban. -
Quintessentia #755 Sziasztok!
Görkori márkák ügyében kérnék tőletek tanácsot: majdnem kezdő görkoris vagyok, utcai használatra szeretném, semmi rámpa, semmi korlát, bírja a ratyi magyar aszfaltot, legyen könnyű, kényelmes. Ja, nehezítésképpen nő vagyok, ami már csak azért is hátrány, mert nőiben eléggé korlátozottak a lehetőségek, ahogy én láttam. Ebből kiindulva a másik kérdésem: érdemes esetleg férfi görit vennem, ha van méretben, és az jobb/többet tud, stb.?
Igaz az, hogy egy-két számmal nagyobb méretet kell venni?
Köszi előre is! -
Nagy99 #754 kösz -
#753 soha nem hallottam még erről a márkáról, de ez nem jelent semmit
23k baráti -
#752 fail -
#751 +? -
#750 ok, eredetileg sem volt -
Nagy99 #749 Mindegy a worker ozone agresszív koriról mi a véleményetek? -
Nagy99 #748 ezt elcsesztem hogy kell belinkelni weboldalakat? -
Nagy99 #747 [url]http://www.worker.hu/646/gorkorcsolya-worker-ozone[url] -
#746 nem hiszem :D nincs is hely neki -
Nagy99 #745 http://www.worker.hu/646/gorkorcsolya-worker-ozone erről mi a véleményetek? -
zdlr #744
ebbe tegyél már négyet... -
#743 Én is láttam már olyat, amibe csak kettő megy. 4 kerékkel stabilabban lehet gurulni, persze aki ilyet vesz, az inkább csúszkál mint gurul. -
#742 belemehetünk, de szerintem ég és föld
arról nem beszélve, hogy van rá egy fogadásom, hogy a sinedbe bele lehet tenni 4et is -
#741 enyém 2 kerekű de eleve olyan a sín amibe csak 2 megy :D amugy nem sok különbséget van köztük -
Nagy99 #740 köszi -
#739 a 2 kerekuevel nem kell olyan precizen felugrani a csore, illetve vastagabbra is fel tudsz ugrani
egyebkebt pedig a 2 kereku is eredetileg 4 kereku, csak kiszedted a kozepso 2 kereket -
Nagy99 #738 vagyis mi a kettő között a különbség? ( 2 kerekű vagy 4 kerekű agro) -
Nagy99 #737 Szerintetek a 4 vagy a 2 kerekű agresszív kori a jobb? -
#736 pedig szimplán gurulgatni egyedül tényleg unalmas
ez nem függ össze a koris tudással
inkább az egyedülléttel -
#735 az agro kori sokkal kényelmesebb
el lehet benne lenni egész nap -
#734 nekem van agro és fitness korim is
az agro városban tényleg jobb
a fitness meg megy mint a golyó, az inkább való túrázásra, nem a tömegben való közlekedésre
egyébként meg a deszkások jobban lelakják a köztereket mint a korisok, arról nem beszélve, hogy korisból mennyivel kevesebb van -
zdlr #733 ezek közül mission szerintem. nem tudom hol hallottad, hogy a hoki kori nem fogja a bokád rendesen, a cipőjük egy-az egyben ugyan az, mint a pengés változatokban, tartják azok a lábat, és kényelmesek is.