269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • crosspeet
    Tökéletes lett, grat!!
    Ilyenem nincs... :/
    328??
  • PP993RS
    Egy gyönyörű vasat sikerült találnom itthon, volt vele egy kis meló, amit egyáltalán nem bánok, mert ezeket a Kyo-kat -még- könnyű szerelni, 2-2 csavar tartja a lökösöket, utána szépen-logikusan szétjön az egész.

Nagyon jó áron adta az eladó, nem tudom hogy azért mert már volt egy ismert hibája akkor is, (amit aztán hazaérve kb.másfél-perc alatt megoldottam) vagy mert tudta hogy van egy kis matek, de nem is érdekel már... tudjátok hogy van ez, mikor otthon-nyugisan átnyálaz az ember egy modellt, akkor mindig előjön 1-2 hiba. (ami aztán pár nap és a kutyát nem érdekli már)

Ez most is így volt, az első lökhárító sarka viszont nagyon csúnya volt, ez nem az a pár nap és már nem sztori... olyan mintha leejtették volna (magát a lököst) lepattant volna a festék, amire aztán gyorsan rákennek egy kicsit és már rakják is fel..... így egy piros paca szétkenődve, az illesztésnél ragacsosan-összeszáradva hatása volt. Ha valamit az ilyen gány melót utálom aztán igazán.

Gondolkoztam hogy szóljak e emiatt ??? De mivel úgyse lesz ilyen itthon eladó, (pláne ennyiért) kintről meg lehet szintén valami hibás példány jönne... így az "egyszerűbb" utat választottam, inkább a javítás mellett döntöttem. Amúgy is ha már nálam egy modell azt nem szeretem visszapasszolni, kicsit már ilyen küldetésnek érzem hogy megcsináljam :)

Mindkét ablaktörlő helyzete rossz volt, kb. mintha egy törlési szakaszba elakadtak volna, ez utóbbit izgalmas volt úgy megcsinálni hogy eleve ne törjem el, de a szélvédőt se karistoljam össze, ez szerencsére 100% sikerült.

Nem maradt fent és nagyon lötyis volt a géptető, körbe a motortér falcnál csúnyán le volt pattanva a festék, mintha rögzítés nélkül jött volna valamikor postán a modell, szétvert ott mindent a géptető, valószínűleg akkor is lazult fel és lett olyan mint egy klozetajtó.

Végül ezt is sikerült megoldani, a végére hagytam a nagy falatot, a lökös javítást, azt tudni kell hogy gyűlölök festeni, ilyen falc-festék pótlás még hagyján, mert az úgyse látszik, meg eleve olyan hogy simán belejavítható, szinte alig látni utána, de ha nem tökéletes a festés már szedem is le és újra- és újra. Először a ronda belekenést szedtem le hígítóval, elég könnyen lejött és alatta ahogy gondoltam hiányzott a fényezés. De persze a "mester" aki elkövette ezt a "szakszerű-javítást" nem várta meg és egyből feltette a lököst, összekenve az autó orrát is, tehát onnan is hígító művek... és amin meglepődtem hogy onnan is hiányzott a festék :((( Tehát lehet az egész autó esett a nózijára, és utána ezt a hibát egy belepamacsolással megoldotta a mesterünk, aki remélem soha többet nem fog ecsetet a kezébe...... ilyenkor megint újra-és újra és újra nem fér a fejembe hogyha valaki NEM ért valamihez akkor mi a jó büdös francért nyúlkál bele???

De legalább nagy perec nem lehetett, mert más látható sérülés nem volt.

No de innen már nem volt visszaút, nyilván nem fogok üzenni az eladónak, hogy hát ez ilyen volt, itthon vettem észre :))))

Véletlenül van itthon egy-pár pirosom :) és szerencsére volt egy full ugyanilyen árnyalat (C37 Rosso Red ha netán valakit érdekel) a lökös elsőre sz.r lett, de másodikra hibátlan, ezen hamar túl is lendültünk, az orrával viszont megszenvedtem, ugye pont az élén és a lökös találkozásánál van, tehát kell festék, de ha sok akkor megtöri az autó orrának a finom penge ívét, ha meg kevés az össze-polírozásnál egyből lejön... na ez egy délutánomba került :) hogy megtaláljam a helyes arányt, ne legyen pukli, de ne is üssön át a perec nyoma... viszont 99%-os lett, amint a mellékelt ábrán is láthatjátok, illetve nem látjátok :) Van még egy pötty máshol a lökösön, de azt már nem bántom, ennél sokkal durvább és nagyobb hibával is kijönnek modellek.

Jó-jó tudom kellett volna egy before állapot is, mert így nem nagy mutatvány, de mire eszembe jut hogy fényképezni is kéne / kellett volna, már szétvan kapva a modell :) A lényeg; a kék karika helyén volt a sztori, a fekete csíknál azért látszik a sok polírozás, az is szépen elkopott, de persze időközbe már az is javítva ;)

A modell amúgy nagyon szép, de hát ez egy kyo Ferkánál már közhely, mondjuk nekem a lökös valahogy nem 100as, azon belül is a ködfény + helyzetjelző, mintha eleve az egész nagyobb lenne és az elosztása se jó, de lehet volt ilyen verzió, nem tudom, erre majd Missa úgy is választ ad
  • PP993RS
    Nemrég beszéltük, hogy mennyi lehet egy rezsin előállítási költsége... azért az elgondolkodtató, hogy az AA pl. sorra inkább újra(!)nyomja műanyagból a már meglévő platformokat is... (pl. 993, Aventador, Vantage) bennem ez tovább erősíti azt hogy legóért nyomják ezeket. (na jó inkább úgy mondom a fémhez képes töredék)

Persze értem én hogy az ember csípőből elutasítja ezt, mikor egy alap otto is 25ezer körül jön haza... Nem beszélve azokról amikért vicc pénzeket elkérnek.... (és megadnak. )
  • PP993RS
    Köszke ;)

Tudom hogy jó az a széles popó, csak furi szárny nélkül meg a kisebb kerékkel, tudod jól hogy én úgy vagyok egy 911-esnek legyen nagy feneke, a kis formásakat meg hagyjuk meg a hölgyeknek. Bár imádom a babakék 993 RS-t is, tudod ami Tőled jött

Amúgy meg jöhet a 3.3 is ha eladó lesz :) Jó helyre kerül :)

Mondtam én hogy sok neked annyi 30as Elég egy 3.0 + 3.3 páros hidd el nekem
  • schumimodells
    Ezt meg kell vegyem.
  • schumimodells
    Szépek, grat.
  • crosspeet
    Jó az popó élőben, pont úgy mint a Martini-csík.. :D
    Amit te sem tudsz majd eldönteni 5éven keresztül majd, hogy leszedd-e.. :D ;)
    Eskü addig nyaggattál, míg már kezdtem agyalni a fekete eladásán, erre küldted h vettél egy Martiniset.. :DDD
    Grat hozzá! :)
  • crosspeet
    Koszonom! Elvileg viola a szín, ma fényben meg is kell h tekintsem... :)
  • bulba
    Fincsa gép, gratz hozzá, a feketén jól mutt a hosszú piros bura
  • PP993RS
    Neeee azt a CP úr mondta hogy le kell szedni...... én csak helyeseltem
  • PP993RS
    Nah hát az szívás volt, hogy leírtam valamit és 1óra múlva megvették azt a modellt amit kb. 1éve hirdetek kisebb-nagyobb szünetekkel... úgy voltam úgy se viszi el senki... igaz a mondás hogy vigyázz mit kívánsz mert valóra válik :)

De aztán mondtam Neked hogy jöhet mégis egy 308, mert elfér a 328 mellett, Te nem akartál jönni, hogy csak 3óra az út oda....... vagy valami ilyesmi nem is értem
    Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2017.04.28. 23:01:25
  • mikeman
    vacak csíkos minek az a csík rá, csak elrontja az összképet :))))
    huuu ha most lenne kedvem visszanézni korábbi hsz-eidet de sokat be tudnék ide szúrni :)))))

• mikeman
    igen igen ezt az oldaladat is ismerem már :))))))
  • mikeman
    én mondjuk vissza venném a kék Shelby-t :) .. jó áron, de vissza :) de értem miről beszélsz
  • PP993RS
    Ja-ja-ja tudom én is ;)

Bitang szép modell az AA GT, mégse tartottam meg, de ne kérdezd miért ... ez olyan lehet mint nálad a babakék Shelby.

Mondjuk nem is venném meg újra, szóval furi
  • PP993RS
    Nekem megvolt mindkettő, nagyon nehéz volt döntetni, de alapelv hogy egy -drága- modellből csak egy szín.

Végül eladtam a pirosat....... aztán a feketét elcseréltem egy pirosra :D Fő a határozottság....
  • PP993RS
    Azért elég sok modellt eladott, de emlékszel már akkor is írtam hogy piramis játék lesz... mondjuk a paypal miatt 0 rizikó volt.
  • PP993RS
    Szép :) Jó nagy popója van, kicsit fura így szárny nélkül, mintha csak seggre gyúrt volna :)))

Jöjjön egy "igazi" Porsche modell is...

Köszönet érte a nagyon kedves kollégának, és a belgának aki hihetetlen jó áron odaadta :)

Megmondom őszintén úgy voltam lekapom a martinit róla, de vétek lenne hozzányúlni annyira adja élőben

Keresek neki majd egy helyet aztán +fotó.

• goser
    Ejha, szépek nagyon. A sárga a legjobb szín a GT esetében :-))
  • PP993RS
    Majd jó'minichamps szokáshoz híven fél-harmadáron eladják ezeket is... ahogy nézem nem is nagyon érnek többet.

Ez inkább az Exoto / Motorbox féle korai prototípusra hajaz, ami nem baj, csak az Exoto sokkal szebb és full nyitható.

Amúgy meg ugyanolyan marhák mint anno pár modelljükkel, még mindig lehet venni AA-ot is kicsivel többért, ami 10/10-es modell. Az Exoto kevesebbért is kifogható, de azért jönnek ezzel a zárt f*ssal.
  • mikeman
    a Ford GT itt kezdődik .... és itt is fejeződik be :)

• goser
    Hát cimbora Maybach projektje kudarcba fulladt , így sok modellt nem lehetett volna összehozni
  • mikeman
    egyet de megnéznék élőben
    így fotón nem is olyan rossz
    szeretnék egyet a lambo Reventón-Veneno soromba, de az AA árát már nem szívesen fizetném meg érte, annyira azért nem tetszik
  • mikeman
    áááá értem már :)
    akkor még jó hogy neked megjött egyáltalán.... zsémbespetinek nem tudtad volna tovább passzolni :)))
  • PP993RS
    Egész jó ez is, akárcsak a Ford GT-jük.
  • mikeman
    nem nagyon ártott meg neki a fagy, csak jó gyártó ez a AA :))
  • PP993RS
    A legenda :)

Pár autót még kellett volna venni tőle ... és aztán eladni... jah, mondjuk itthon kinek, talán azokon a félárakon eldöcögtek volna.........
  • mikeman
    zs.péter, fiatal korú elkövető :))

de sokat filóztam hogy a feketét vagy a pirosat vegyem meg ebből.... a fekete vitrinbe láthatatlanabb de amúgy dögösebb, a piros meg fordítva
    sajnálom hogy nem lett belőle egy kék verzsön
    gondolkozom hogy beszerzek egy 3.gen Vipert is az első kettő mellé :) mindjárt el is kezdek keresgélni a piacon, hátha találok egyet :)))))))
  • 355
    Az nem semmi, hogy megveszik a jogot, legyártják a szerszámokat (kb. 33 félét + a festősablonok), összedobnak egy gyártósort, sorjázzák és festegetik az alkatrészeket, vesznek talpat, matricát és dobozt, reklámozzák és szállítják, és mindezek után kiskerben 15$ (~4.500Ft) egy 1/24-es Bubu Lambo. Mennyit adhatnak el belőle, 25.000db-ot színenként?

• PP993RS
    Jobban szeretem a zsémbelődőspétert

A Viper OK, nem bírják az 1:1-et se... ezért a modell is gyatrán megy... teszem hozzá sztem is az AA egyik legszebb munkája, és valóban vicc hogy még mindig nincs ára, pedig azok is 6000db-os limitbe vannak, döbbenetes.

De a C6 más tészta Te is tudod, ott hazai viszonylatba simán az van amit korábban is írtam, van még pár modell ami ebbe a cipőbe jár... az AA Z8-ast vagy fél évig árultam, senkinek nem kell mer'olyan szép a Maisto is, meg a Bburago is kiadta az még sz.rabb, de legalább olcsóbb.
  • PP993RS
    Neki köszönheted hogy ott figyel Nálad a C7-R...

Szaré-hugyé árulta a fehér C7-eseket, (meg még vagy 2tucat másik modellt) de értsd durván féláron.... a többit már tudod, hogy lett a fehér, ami aztán hozzám került ami aztán bent volt a meleg lakásba, a sárga meg kint a fagyba
  • PP993RS
    Hogy a viharba ne... de nem csak minket, pl. francia eladóktól se szeretnek venni... vagy B, a modellgyűjtők nagyarányban németek, mert egy adott modellnél egy némethoni licit garantált többért megy el, mint mondjuk egy francia, nem is kevéssel.

Ennek persze van napos oldala is, nem egy-nem két modellt vettem már így legóért :)
  • 355
    Kijött a Maisto Lambo Centenario. Érdekes, hogy amíg az FXX-K-t agyonb...k azzal a felületnyomott carbon imitációval (mert utánzatnak gyenge...), addig a Centenariót egy (1) fokkal jobban megcsinálták. Itt sz'tem matricát használnak. A motortérben nem rossz, az utastérben apróbb minta kellett volna.

• goser
    Kell valami, amit Black Friday, vagy Karácsony alkalmával le lehet akciózni 40 eurora a webshopokban. :-)
  • crosspeet
    édes Istenem... annyi modellt legyárthatnának, és ahogy mondod, ezt az AA megcsinálta tisztességesen már.... és nem is drágább ha jól rémlik, kicsivel 100 felett vannak... idióta MC.....
    Sót, még az Exoto/Motorbox is faszább ettől.. mert hogy nyílik.... hjajjj, hová halad ez a modellvilág....
  • crosspeet
    hűű, látom beferdeszeműztél! :)
    Grat hozzá! :)
  • crosspeet
    elvileg, enyhén padlizsános színű lenne.. mellette jobbra a Turbo enyhén kékes... a bal Turbo fekete.. :D
    Kell hozzá némi fény hogy ne feketének látszódjon mindhárom.. :)

• goser
    Egy legendás ebay eladó. Tőle volt a fehér C7. Csoda, hogy az az autó egyáltalán megjött. Emberünk csúnyán bedölt, rengeteg autót árult mélyen áron alul, majd egy idő után "elfeljtette" postázni a vevőknek. Szerintem a Paypal imába foglalta a nevét, annyi refund jöhetett össze. Az ebay szépen el is távolítta az eladók közül.
  • crosspeet
    Estét!
    Parkolóba érkezett a Turbósom kistestvére, 30th. 964, GtSpirit.
    Érdekessége, hogy a 911 széria 30 éves fennállása alkalmából, egy C4 paripát alapul véve kapott egy Turbo-look kasznit, de szárny nélkül. Maga a motor, fék ill.futómű (kiv. hogy széles) az maradt a C4. Az eredetiből ha jól tudom 3szín létezett összesen.

• mikeman
    igen mondjuk nekem mindenképp kellett egy ilyen (bár jobban örültem volna egy kék alapon dupla fehér csíknak) így én kvázi nyertese voltam ennek a nyomott árnak
    de ha el kéne adnom, bizony rossz szájízzel adnám egy fél otto áráért, pedig szerintem kb annyiért lehetne eladni jelenleg