269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • goser
    Hát lehet, hogy Monaco-ban inkább az 1:1-es autókat gyűjtik :-)
  • PP993RS
    Még hányszor húzod fel magad ?

Ennyit tudnak, tudták ők is, tudta a ferka is, ebbe a sztoriba egy dolog számít itt---->PÉNZ... és pont

Marhára nem érdekel senkit hogy egy minőségi vagy x10 gyerekjátékból jön be ;)
  • 355
    Biztos vannak páran, akik megveszik az egész sort (van vagy 15 színváltozat). A lengyel és a spanyol megjelent vagy 5 éve, még van a 2000-2000db-ból nekik, de a 300 Ungarnnak annyi... Még a magyarral együtt megjelent 500db monacós se kelt el, pedig az mégis csak Monaco.
  • 355
    Emlékeztek a szupergáz Bburago FXX-K belsőre? Na a Signature-ben ugyanez lesz, csak festettek lesznek a gombok, kapcsolók.

No comment, csak kitiltanának érte...

Utoljára szerkesztette: 355, 2017.05.08. 16:43:26
  • goser
    Hát lehet, hogy a nagy része nem itthon köt ki... A 300 db-os limit vonzó lehet pár gazdag külföldi gyűjtőnek.
    Utoljára szerkesztette: goser, 2017.05.08. 15:59:16
  • PP993RS
    A 140-es kistesója, W124 E320... egy ilyen -állapotú - 1:1-be is jöhetne.

Mivel ez a felni is takarja a féktárcsát, virágnyelv mentesen-->nem kell alá tárcsa mert abszolút semmi sem látszik belőle, ezért viszonylag egyszerűen megoldható volt hogy forogjon-kormányolódjon :) akárcsak a W140-es.

Azt nem mondom hogy huh de olcsó volt, de az ebay-árakhoz képest jó áron sikerült megvenni.
    De egy szavam se lehet, elnézve milyen vicc árakat kérnek és megadnak az otto 124-esekért.....

• 355
    Örömmel látom, hogy a CMC magyar zászlós Bugattija 300 példányban, darabonként 330€-ért...

Ezek szerint vannak itt gyűjtők, csak nem itthon vásárolnak.
  • PP993RS
    Jah a 348-as felnije, lövésem sincs volt e gyárilag ezzel szerelve, én ezzel láttam 1:1-be, azért -is- tetszett meg.

A T-től meg nem áll messze a 348-as ;)

Nem eladóak :)
  • crosspeet
    Az egyik eladó..? :D
    ;)
  • crosspeet
    Ahhaaa! Szoval innen a felni otlet! 348-ase..? Vagy gyarilag is volt ilyen..??
  • PP993RS
    Ja-ja, szépen kopnak el, simából még azért találni de a 3.2-es kopik el, pirosat nem is nagyon látni, első körben olyat szerettem volna, de a piros autó-piros plüss elég merész, a kék belseje verhetetlen.

Én a Mondial8-ast még tényleg legóért vettem, de a 3.2 is baráti volt a mai árakat figyelembe véve, mondom nagy kár hogy nem csináltak belőle egy T-t, marha jó lenne a 3 egymás mellett.

• crosspeet
    Ez a "modellmentés" kifejezés nagyon találó bakker.. és főleg Ferrari vonalon idehaza ugyebár.
    Ferrarira gyúrás nálam..? Őöö izé.. az igazság az, hogy habár 911 vonal lenne a fő csapás, ott azért eme néhány generáció behatárolja a darabszámot. Ferrari háza táján viszont nagyon szép klasszikusok vannak, amiket mi persze már csak modellbe láthatunk, hazai utakon nem igazán. Nekem tetszik ez a Mondial egyszerűsége is, , maga a nyolcvanas évek kockái is, olyannyira, hogy ha ez a kéked eladó lesz, tudod h hol találsz.. :D
    Néztem az ebay-t, nagyon kikopóban, ahhoz képest h nemrég fillérekért dobálták az ember után bakker..
  • mikeman
    mindenkinek gratulálok az frissen vásárolt újdonságainak!!

A kék szín egy Ferrarinak bár elsőre nem szokványosnak hat, de mindenképp jól áll, legalábbis a többségnek
    hisz a kék szín szinte minden autónak jól áll, mert elég sötét hogy elegáns legyen, de ugyanakkor dögös is, sportos hatású
    jól néz ki kékben a cmc 250GTO is és az újak közül a F12TDF is
    ennek ellenére én kitartok a piros szín mellett :)))
  • Missa

Ja, valóban... Ki is ment a fejemből. Tényleg, valaha az enyém volt.
    Kerestem róla képeket, de a belsejéről nem csináltam fotókat. A GTS az biztos plüssös, arról van fotóm
  • crosspeet
    A te piros Gtb-d az en piros Gtb-m, csak szolok! :D ;)
    Bele kell nezzek, mintha ugy remlett volna h nem karpitos a kek, a pirosra meg nem emlekszem.. Hmm..
  • crosspeet
    Koszi, viszont! Ennek is qrva jol all a kek! Meg a felni is! Ez a Mondial is ott van az "egyszer lehet lesz, jo volna" kategoriaban, de igy h latom milyen qrva jo kekben... Mar nem tudom hova tenni.. :/
    Ez tenyleg modellmentes mar bakker..
    Es te vagy a hibas a 250-esert, a hsz-ed inspiralt h en vigyem el Attilatol. :D
  • Missa
    Én maximálisan egyetértek veled. Sajnos az 1:24 méretarány tényleg nagyon elhanyagolt. Főleg a leírt előnyei miatt. Igazán minőségi, prémium minőségű 1:24 die-cast modellt én eddig csak a Danbury Mint és a Highway61 kínálatában láttam. Ő nekik pedig elégé beszűkült a repertoárjuk. Leginkább csak amerikai típusokra fektetnek hangsúlyt.
    Ja, talán mintha lett volna a CMC-nek is egy kis 1:24-es sorozata, néhány régebbi Audi - Horch típus.
  • Missa
    Én nekem úgy rémlik, hogy a 308-asokban még volt plüss. Nekem piros GTB-m volt, és fekete GTS-m, azok plüssözve voltak belül. Gyárilag! Nem umbau volt!
  • PP993RS
    Szép mindkettő ;) Grat ! Kezdesz Te is rágyúrni a Ferka vonalra ? ;)

Itthon már nem modellgyűjtés hanem modellmentés van... és ha megnézed ezek a nyomott árú modellek is ismerős körben kötnek ki, nincs új vevő a piacon aki lecsapna rá... döbbenetes.

Nekem is volt amúgy kék 308-asom, szép darab, és nem kicsit drágábban adtam el jópár éve :/ ki gondolta hogy pár év és Maisto bolti árért se kapkodnak érte. Közbe egy ottoóért sokkal több pénzt megadnak itthon is...
  • PP993RS
    Csípem a Mondialokat, próbáltam tolni egy 3.2 beszerzését, de egyik hétvégén láttam egy Mondial T-t, és végleg "bedarált" az autó, szerencsémre az nem elérhető, így maradt a 3.2, amiből nagyon jó áron sikerült lőni egy példányt itthon.

Formára már az első is bejött, (sőt talán az a legjobb még mindig) és a 3.2-től már a motorerővel se volt problem... ami szintén nagyon fontos egy modellnél.

Derék munkát végzett a HW, a 3.2 még szebb, kár hogy nem lett belőle T, egy párhozamos univerzumban biztos megcsinálta a HW, lehet lett belőle nyitható lámpás verzió is... Sebaj van helyette újranyomott Bburago + egyéb játékautók.

Az egyetlen amivel nem tudok megbékélni az a lufigumi, mondjuk HW-nél nem nehéz belefutni elméretezett kerékbe, de itt valahogy nagyon zavart, a Mondial 8-asom már régóta más papucsot hord, (ami amúgy marha jól áll a 3.2-nek is) de úgy voltam ne legyen már ugyanolyan kerekük... Tök jól elvannak a Bubu felnivel és egy apró trükkel forgatható, kormányozható marad.

Pár kép, még nincs kész, láttam egy képet amin sárga volt a ködfény, így azt is megcsináltam, kicsit feldobja azt a részt, szerintem amúgy a tesztarozásítás jobban áll neki mint a 308-->328-nak... kicsit még reszelgetni kell itt-ott, de piszok szép kis masina, sztem.......

És gyönyörű ez a szín....

• PP993RS
    Biztos van benne egy nagy adag megszokás is, de nekem az 1:18 tökéletes méretre, látható még minden jól, de nem is kényelmetlen forgatni, kézbe tartani mint pl. egy 1:12-est.

Ellenben tény hogy 1:24-be is lehet(ne) szépet alkotni, de sztem nehezeb gyártani kisebb méretbe precíz dolgokat, ugyanolyan drága lenne mint egy minőségi 1:18-as.
  • crosspeet
    totál viccek gyűjtői áron, gyerekeknek szánt játékautók... csak a gáz, hogy akiknek szánták annó, már rég felnőttek... be kellett volna olvasztani a p@csába azokat a 30éves öntőformákat, jól mondja druszám.. szénné kereshetnék magukat, erre meg vegetálnak, rakás szar az egész... nincsenek ők felnőve ehhez a feladathoz, de maga a Ferrari sem, ahogy kiadta ennek a senkiházi f@sz társaságnak a jogokat..
  • crosspeet
    Köszönöm!
    Nyilván az én képeim egyáltalán nem adják vissza ezt sajna, de akinek volt már a kezében tudja.. Ez még a legkorrektebb idejéből való az Elite-nek!
    A 308-asnak ha jól rémlik sajna már nem plüss a kárpitozása pl.. viszont nyílik a bukólámpa azért na..
  • bulba
    Pedig az 1:24 egyáltalán nem hülyeség! Méretben kisebb mint az 1:18, de azért egy 1:43-asnál jobban megszemlélhető (főleg a beltér) és ebben a méretben a nyithatóság (technikai megvalósítása) sem gond, de az 18-asoknál azért érezhetően kevesebb helyet foglal. Az én véleményem az, hogy pont a két kategória jó tulajdonságait jól egyesíti, úgy hogy a kompromisszumukat csak kisebb részben hozza magával. Szvsz kár hogy nem koncentrálnak rá jobban a modelles cégek.
  • crosspeet
    lesz itt kisszárnyas RWB is ám.. :)
    De kár ahogy mondod, hogy nem nyitható, pl Autoart, persze mondjuk 89euróért! :D Vagy annyiért se, jól leakcijózva. ;)

• Missa
  • bulba
    Grat hozzájuk, a 308-as tényleg nagyon baba gép, a 250-esnek meg különös eleganciát az a szürkés-ezüstös szín
  • bulba
    Szép estét!

• crosspeet
    Estét!
    Megpakkosodtam, hála , hogy kishazánkban szaré-húgyér dobálják az emberhez a modelleket manapság, akkora a hiány a keresletre. :)
    Klasszikus Elite-k.
    A 250-esCalifornia régóta fantáziám világa, de mindig elhesegettem, ugyanúgy mint a kék 308-ast ami azért pirosban már itthon van, de ez a mély metálkék mocsok jól áll neki, majdnem fehér belsővel. A California előtt le a kalappal, igazi rácsok mindenhol, plüss mindenütt, gyönyörű apró metálszemcsékkel, ami egy picit fura, hogy mintha a méret nagyobb lenne, mintha méretarányilag 1:17... de nem bizti, valahogy kissebbnek hittem ezt a modellt mindig is. Élőben az ezüst igen jól áll neki, vitrinben berakva egy dologra jöttem rá... A Ferrarinak jól áll a vörösön kívüli világ is,kellettek ezek a színek a Ferka részlegembe! Már van vörösön kívül feketém, fehérem, sárgám, világos és sötétkékem és ezüstöm is, lóval az orrán.. ;)
    Néhány rögtönzött kép..:

• 355
    GTS 1/18 BMW M4 Comp.

• ndns

Utoljára szerkesztette: ndns, 2017.05.05. 18:39:41
  • 355
    Asszem ezek tényleg nem nekünk gyártanak. Valszleg a kínaiak nem eszik az 1/18-at, ezért jönnek ki újdonságokkal csakis kicsiben, 1/24-től 1/64-ig. Biztos úgy látják, hogy az 1/18 nem éri meg nekik. Vagy nem férnek fel a kici kinai polcockákra.
  • PP993RS
    Lehet az időutazást is meg kell fizetni, visszaküldnek egy csapatot, hogy elhozzanak pár vadiúj darabot (többet úgyse fognak eladni) pár festés feketével mint az F40-nél ... és kész.

Persze hogy nem komplettek, már ott lehetett látni mikor az F50-esüket + a 348-asukat leporolták, a kutyának nem kellenek azok se.

Ahelyett hogy összeraknának egy fullos, nyitható bukólámpás verziót, szénné keresnék magukat egy olyan környezetben ahol a HWE 2-300 euró között megy kéz alól... bár lehet nincs is meg a hátterük hogy építsenek egy igazán jó modellt.
  • 355
    Mind a két GTO a régiek újrázása. És többe kerülnek, mint egy Signature.

Ezek nem komplettek...
  • PP993RS
    Jaja, jól néz ki... nagy szerencse hogy az 1:1 nem jön be, sz.rba lennék ha széles (de nem is az extrém széles, nyithatatlan RWB) 993-asokat kezdenék kiszórni, vagy egy széles 964-est
  • mikeman
    nagyon dög gép
    jó a szín is
    ár nekem ez a pagoda szerű emeletes hátsó szárny kicsit sok
    de hát ezek a gépek erről szólnak, minden kicsit túlzó rajtuk
  • mikeman
    borítékolható volt :)
    a kutyának sem fog kelleni többért
  • crosspeet
    És tényleg!
    Facén fennt vannak már a fotók!
  • crosspeet