Autómodellek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

- Ez is szép darab, Látom, Te is gyorsan rácuppantál erre. Nagy gratula! <#law>

Üdv.
- Huh... nagy gratula, ez is baba darab! Nekem először Sz. Robi jelezte, hogy ha akarok még igazán szép izomautó modelleket - akkor a LANE és a GMP-k között keresgéljek. Hát, utólag köszönöm neki, ugyanis eddig még egyetlen egy modelljükben sem csalódtam...

- Tudom gumicsont, de ilyenkor eszembe jut a rezsin modellek... hát hol vannak azok egy ilyen kolosszális darabokhoz képest..? <#confused>

Üdv.
mikeman
gratulálok a két Mustang tulajdonosnak <#eljen>
gyönyörű darabokat fogtatok ki
nekem is van egy Exact deital Lane modellem... sajnos csak egy , bár lenne több
minőségben a szebb GMP-k közt a helye, de 1-2 trükköt nem tud amit azok igen
és amúgy az áraik is azzal egy szinten mozognak

\" a pokol kapuja felfele nyílik\"

- Javítok: Nem olajbarna, hanem olajzöld! <#crazya>

Üdv.
- Volt egy kis időm délután - és elővettem megint ezt a LANE-féle Shelby GT500-at a fotózásra. Az előző képekkel elégedetlen voltam, ugyanis nem adja vissza ennek a modellautónak az erősségét - a részletgazdag kidolgozási minőségét. Egy teljesen más - világos háttéren kezdtem el fotózni, hogy az autó gyönyörű olajbarna színét, a krómozás egyvelegét és a barna belső kárpitozását minél részletesebben visszaadja. Mint említettem, az autó nagyon szép darab, és hát őszintén szólva, azt kell hogy mondjam - talán az egyik legszerethetőbb, legszebb modell a jelenlegiek közül. Nem szeretek dicsekedni, nézzétek el nekem - de annyira beszarás ez a modell, hogy úgy gondoltam, itt a helye egy olyan társaságnak - akik igazán értékelik a szép és ritka darabokat. No de nem "pofázok" feleslegesen, íme a képek: <#nevetes1>

Üdv.
Grat ehhez is! 😉

Pont nemrég mondtam itt egy kollégának hogy ennyi pénzért ......... <#alien>
Jó ez, szép modell, és amennyiért vetted teljesen jó volt.

Most megint mondanám hogy rezsinek cserélnek ilyen ársávban gazdát, de ez már lassan közhely lesz <#fejvakaras>
Á dehogy, ez csak egy 10en valahány éves, vacak fémmodell <#bohoc>
Missa
Grat! <#eljen>
Nem túl ismert cég a LANE, de tudtommal van pár "ütős" termékük.
Lásd a Shelby. Ebből van nekik több évjárat is. De a Pontiac Firebird és az Oldsmobile 442 is említésre méltó a cuccaik közt.
LANE termékek

"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le öket!" - IKEA

goser
Szép darab! Itt van a 67-es testvére :-)

hát ez bizony játék csupán, de még annak is az alja. 😄 XD
<#kuss>
Grat hozzá!
Nekem Autoart van '68-as, illetve '64 1/2 Authentics. Szépen megcsinálták, akárki is legyen ez a Lane 😊
Nekem valahogy az eredeti, Shelby-jegyektől megfosztott athentikus vonal jobban bejön, főleg a klasszikus hátsó lámpa mérvadó nálam. De meg kell hagyni, jól néz ki ez a paripa! És úgy látom, a világos bőr színű belső is igen jól mutathat benne!
Jól áll neki! Faszányos. Ez Gts, vagy Otto..? <#eplus2>
Csak mert jók az illesztési hézagok, meg ilyesmi.. <#vigyor3>
- Régóta szemezgettem már a 60-as évekbeli Shelby-féle Mustangokkal, főleg a 67-es és a 68-as időből való szériák jöttek/jönnek be, a 67-es verzióknak az eleje, míg a 68-as modelleknél a hátsó (osztott - rácsozott) farkialakítás nagyon ütős. Ebből a típusból igazán minőségi modellautót az eddigi tudomásom szerint csak az Autoart gyártott - de abból is a 67-es évjáratút. Nézegettem több helyen, főleg licitálós oldalakon - de ma már ezek is elmebeteg árakon mennek... Kezdtem letenni róla, mikor az egyik fb-s fórumtárs eladásra kínált egy Lane-féle, olívazöld - fehér dupla versenycsíkos GT500-ast eladásra. Néhány info után döntöttem annak megvásárlása mellett - mondván, ha nem tetszik, akkor jó eséllyel túladok rajta úgy, hogy a pénzemet nem bukom el. A megrendelést követően ma jött meg a csomag, gondosan becsomagolva, és természetesen igényes dobozzal, benne a certifikációs kártyával. Aztán amikor a dobozból kihámoztam a modellt, hát elképedtem rendesen. A modellautó minősége, festése, kidolgozása elképesztően pazar még most is, még annak tudatában is, hogy az AA modellje pontosabb. A modell igazi GMP minőség, bár azt nem értem, hogy ezeket a modelleket miért Lane néven csomagolták, illetve azt sem tudom, hogy az a George Lane valójában ki is volt..(?)

- Summa - summárom, ez a modellautó bizony marad a vitrinben!

Üdv.
Nem lattam elobem Kyoshot meg, de nekem teljesen megfekelo egy Hwe is. Es ezek szerint a legtobb embernek is, akik ugyanugy nem nyitottak meg ki sosem mint en.. XD
Labdacs irta a facen h plussos az, most irtam neki h itt a vitrinemben van ketto legalabb amelyik nem. 😄
Missa
<#smile>
Hááát, köszi az infót. Engem már annyira nem érint. <#smile>

Hat gyerekek, az Elite 308 gtb qrvara nem plussozott, most taperoltam meg a pirosat es a keket is! Regebben volt egy korai 308 gtb voros darabom, emlekeim szerint az karpitozott volt, de igy tapizva mar nem is tudom... Na mindegy, csak egy info.
mikeman
írtam neked, ne két hét után nézz rá 😊))))

mikeman
sokan vannak így ezzel 😊

355
Akárhányszor csak meglátom... <#gonosz2>

<#violent>

Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net

goser
Hát lehet, hogy Monaco-ban inkább az 1:1-es autókat gyűjtik :-)
Még hányszor húzod fel magad ? <#alien>

Ennyit tudnak, tudták ők is, tudta a ferka is, ebbe a sztoriba egy dolog számít itt---->PÉNZ... és pont

Marhára nem érdekel senkit hogy egy minőségi vagy x10 gyerekjátékból jön be 😉
355
Biztos vannak páran, akik megveszik az egész sort (van vagy 15 színváltozat). A lengyel és a spanyol megjelent vagy 5 éve, még van a 2000-2000db-ból nekik, de a 300 Ungarnnak annyi... Még a magyarral együtt megjelent 500db monacós se kelt el, pedig az mégis csak Monaco.

355
Emlékeztek a szupergáz Bburago FXX-K belsőre? Na a Signature-ben ugyanez lesz, csak festettek lesznek a gombok, kapcsolók.

No comment, csak kitiltanának érte... <#falbav>

Utoljára szerkesztette: 355, 2017.05.08. 16:43:26

goser
Hát lehet, hogy a nagy része nem itthon köt ki... A 300 db-os limit vonzó lehet pár gazdag külföldi gyűjtőnek.
Utoljára szerkesztette: goser, 2017.05.08. 15:59:16
A 140-es kistesója, W124 E320... egy ilyen -állapotú <#alien> - 1:1-be is jöhetne.

Mivel ez a felni is takarja a féktárcsát, virágnyelv mentesen-->nem kell alá tárcsa mert abszolút semmi sem látszik belőle, ezért viszonylag egyszerűen megoldható volt hogy forogjon-kormányolódjon 😊 akárcsak a W140-es.

Azt nem mondom hogy huh de olcsó volt, de az ebay-árakhoz képest jó áron sikerült megvenni.
De egy szavam se lehet, elnézve milyen vicc árakat kérnek és megadnak az otto 124-esekért.....

355
Örömmel látom, hogy a CMC magyar zászlós Bugattija 300 példányban, darabonként 330€-ért...

Ezek szerint vannak itt gyűjtők, csak nem itthon vásárolnak.

Jah a 348-as felnije, lövésem sincs volt e gyárilag ezzel szerelve, én ezzel láttam 1:1-be, azért -is- tetszett meg.

A T-től meg nem áll messze a 348-as 😉

Nem eladóak 😊
Az egyik eladó..? 😄
😉
Ahhaaa! Szoval innen a felni otlet! 348-ase..? Vagy gyarilag is volt ilyen..??
Ja-ja, szépen kopnak el, simából még azért találni de a 3.2-es kopik el, pirosat nem is nagyon látni, első körben olyat szerettem volna, de a piros autó-piros plüss elég merész, a kék belseje verhetetlen.

Én a Mondial8-ast még tényleg legóért vettem, de a 3.2 is baráti volt a mai árakat figyelembe véve, mondom nagy kár hogy nem csináltak belőle egy T-t, marha jó lenne a 3 egymás mellett.

Ez a "modellmentés" kifejezés nagyon találó bakker.. és főleg Ferrari vonalon idehaza ugyebár.
Ferrarira gyúrás nálam..? Őöö izé.. az igazság az, hogy habár 911 vonal lenne a fő csapás, ott azért eme néhány generáció behatárolja a darabszámot. Ferrari háza táján viszont nagyon szép klasszikusok vannak, amiket mi persze már csak modellbe láthatunk, hazai utakon nem igazán. Nekem tetszik ez a Mondial egyszerűsége is, , maga a nyolcvanas évek kockái is, olyannyira, hogy ha ez a kéked eladó lesz, tudod h hol találsz.. 😄
Néztem az ebay-t, nagyon kikopóban, ahhoz képest h nemrég fillérekért dobálták az ember után bakker..
mikeman
mindenkinek gratulálok az frissen vásárolt újdonságainak!!

A kék szín egy Ferrarinak bár elsőre nem szokványosnak hat, de mindenképp jól áll, legalábbis a többségnek
hisz a kék szín szinte minden autónak jól áll, mert elég sötét hogy elegáns legyen, de ugyanakkor dögös is, sportos hatású
jól néz ki kékben a cmc 250GTO is és az újak közül a F12TDF is
ennek ellenére én kitartok a piros szín mellett 😊))

Missa
<#nevetes1>
Ja, valóban... Ki is ment a fejemből. Tényleg, valaha az enyém volt.
Kerestem róla képeket, de a belsejéről nem csináltam fotókat. A GTS az biztos plüssös, arról van fotóm

A te piros Gtb-d az en piros Gtb-m, csak szolok! 😄 😉
Bele kell nezzek, mintha ugy remlett volna h nem karpitos a kek, a pirosra meg nem emlekszem.. Hmm..
Koszi, viszont! Ennek is qrva jol all a kek! Meg a felni is! Ez a Mondial is ott van az "egyszer lehet lesz, jo volna" kategoriaban, de igy h latom milyen qrva jo kekben... Mar nem tudom hova tenni.. :/
Ez tenyleg modellmentes mar bakker..
Es te vagy a hibas a 250-esert, a hsz-ed inspiralt h en vigyem el Attilatol. 😄
Missa
Én maximálisan egyetértek veled. Sajnos az 1:24 méretarány tényleg nagyon elhanyagolt. Főleg a leírt előnyei miatt. Igazán minőségi, prémium minőségű 1:24 die-cast modellt én eddig csak a Danbury Mint és a Highway61 kínálatában láttam. Ő nekik pedig elégé beszűkült a repertoárjuk. Leginkább csak amerikai típusokra fektetnek hangsúlyt.
Ja, talán mintha lett volna a CMC-nek is egy kis 1:24-es sorozata, néhány régebbi Audi - Horch típus.

Missa
Én nekem úgy rémlik, hogy a 308-asokban még volt plüss. Nekem piros GTB-m volt, és fekete GTS-m, azok plüssözve voltak belül. Gyárilag! Nem umbau volt!

Szép mindkettő 😉 Grat ! Kezdesz Te is rágyúrni a Ferka vonalra ? 😉

Itthon már nem modellgyűjtés hanem modellmentés van... és ha megnézed ezek a nyomott árú modellek is ismerős körben kötnek ki, nincs új vevő a piacon aki lecsapna rá... döbbenetes.

Nekem is volt amúgy kék 308-asom, szép darab, és nem kicsit drágábban adtam el jópár éve :/ ki gondolta hogy pár év és Maisto bolti árért se kapkodnak érte. Közbe egy ottoóért sokkal több pénzt megadnak itthon is... <#ejnye1>
Csípem a Mondialokat, próbáltam tolni egy 3.2 beszerzését, de egyik hétvégén láttam egy Mondial T-t, és végleg "bedarált" az autó, szerencsémre az nem elérhető, így maradt a 3.2, amiből nagyon jó áron sikerült lőni egy példányt itthon.

Formára már az első is bejött, (sőt talán az a legjobb még mindig) és a 3.2-től már a motorerővel se volt problem... ami szintén nagyon fontos egy modellnél. <#alien>

Derék munkát végzett a HW, a 3.2 még szebb, kár hogy nem lett belőle T, egy párhozamos univerzumban biztos megcsinálta a HW, lehet lett belőle nyitható lámpás verzió is... <#vigyor2> Sebaj van helyette újranyomott Bburago + egyéb játékautók.

Az egyetlen amivel nem tudok megbékélni az a lufigumi, mondjuk HW-nél nem nehéz belefutni elméretezett kerékbe, de itt valahogy nagyon zavart, a Mondial 8-asom már régóta más papucsot hord, (ami amúgy marha jól áll a 3.2-nek is) de úgy voltam ne legyen már ugyanolyan kerekük... Tök jól elvannak a Bubu felnivel és egy apró trükkel forgatható, kormányozható marad.

Pár kép, még nincs kész, láttam egy képet amin sárga volt a ködfény, így azt is megcsináltam, kicsit feldobja azt a részt, szerintem amúgy a tesztarozásítás jobban áll neki mint a 308-->328-nak... kicsit még reszelgetni kell itt-ott, de piszok szép kis masina, sztem....... <#smile>

És gyönyörű ez a szín....

Biztos van benne egy nagy adag megszokás is, de nekem az 1:18 tökéletes méretre, látható még minden jól, de nem is kényelmetlen forgatni, kézbe tartani mint pl. egy 1:12-est.

Ellenben tény hogy 1:24-be is lehet(ne) szépet alkotni, de sztem nehezeb gyártani kisebb méretbe precíz dolgokat, ugyanolyan drága lenne mint egy minőségi 1:18-as.
totál viccek gyűjtői áron, gyerekeknek szánt játékautók... csak a gáz, hogy akiknek szánták annó, már rég felnőttek... be kellett volna olvasztani a p@csába azokat a 30éves öntőformákat, jól mondja druszám.. szénné kereshetnék magukat, erre meg vegetálnak, rakás szar az egész... nincsenek ők felnőve ehhez a feladathoz, de maga a Ferrari sem, ahogy kiadta ennek a senkiházi f@sz társaságnak a jogokat..
Köszönöm!
Nyilván az én képeim egyáltalán nem adják vissza ezt sajna, de akinek volt már a kezében tudja.. Ez még a legkorrektebb idejéből való az Elite-nek!
A 308-asnak ha jól rémlik sajna már nem plüss a kárpitozása pl.. viszont nyílik a bukólámpa azért na..
bulba
Pedig az 1:24 egyáltalán nem hülyeség! Méretben kisebb mint az 1:18, de azért egy 1:43-asnál jobban megszemlélhető (főleg a beltér) és ebben a méretben a nyithatóság (technikai megvalósítása) sem gond, de az 18-asoknál azért érezhetően kevesebb helyet foglal. Az én véleményem az, hogy pont a két kategória jó tulajdonságait jól egyesíti, úgy hogy a kompromisszumukat csak kisebb részben hozza magával. Szvsz kár hogy nem koncentrálnak rá jobban a modelles cégek.

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

lesz itt kisszárnyas RWB is ám.. 😊
De kár ahogy mondod, hogy nem nyitható, pl Autoart, persze mondjuk 89euróért! 😄 Vagy annyiért se, jól leakcijózva. 😉

Missa
<#eljen>

bulba
Grat hozzájuk, a 308-as tényleg nagyon baba gép, a 250-esnek meg különös eleganciát az a szürkés-ezüstös szín

bulba
Szép estét!

Estét!
Megpakkosodtam, hála , hogy kishazánkban szaré-húgyér dobálják az emberhez a modelleket manapság, akkora a hiány a keresletre. 😊
Klasszikus Elite-k.
A 250-esCalifornia régóta fantáziám világa, de mindig elhesegettem, ugyanúgy mint a kék 308-ast ami azért pirosban már itthon van, de ez a mély metálkék mocsok jól áll neki, majdnem fehér belsővel. A California előtt le a kalappal, igazi rácsok mindenhol, plüss mindenütt, gyönyörű apró metálszemcsékkel, ami egy picit fura, hogy mintha a méret nagyobb lenne, mintha méretarányilag 1:17... de nem bizti, valahogy kissebbnek hittem ezt a modellt mindig is. Élőben az ezüst igen jól áll neki, vitrinben berakva egy dologra jöttem rá... A Ferrarinak jól áll a vörösön kívüli világ is,kellettek ezek a színek a Ferka részlegembe! Már van vörösön kívül feketém, fehérem, sárgám, világos és sötétkékem és ezüstöm is, lóval az orrán.. 😉
Néhány rögtönzött kép..:

355
GTS 1/18 BMW M4 Comp.