269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • ndns
    szep auto, szivemhez kozel all. jo a szine is. es a felszereltsege is. mar amennyire mondhatok ilyet
  • schumimodells
    Az 1/43-as szekció is bővült az utóbbi időben, csak azokról nem készültek képek. Most rászántam magam.
    Ime.

• schumimodells
    Köszi.
  • bulba
    Az Astont láttam a blogodon, igazán művészi gép, az én ízlésemhez közelebb áll, ha a tetővonal nem lejt ennyire radikálisan, de még ezzel együtt is nagyon TOP a masina.A felnije és a hátsó lámpája már önmagában megér egy misét!
  • bulba
    Elismerő bólintás! Tanulmányautónak korrekt iparosmunka, szépen megtervezetten futó vonalakkal, kimért de kellő vadsággal. Ha a szériaváltozat is ehhez közeli lenne, na akkor esne csak le igazán az állam!
  • bulba
    Gratula az új szerzeményekhez, korrekt pakk!
  • bulba
    Estét!

• schumimodells
    Sziasztok.
    Pakk gyütt.
  • ndns
    az uj Z4et lattatok mar?
  • ndns
    Minden szavaddal egyetertek.
    C7? A C8/Zora vagy barmi is lesz a kozepmotoros meg az emleket is letorli majd ahogy ismerem a fiukat. Mar nem a Stingraynek. Sajnos/szerencsere a Viper olyan nyers volt amilyen, de a vegere - ahogy irtad is - egyre jobb lett, csak sajnos a design fakult vagy tudja a fene mi a megfelelo kifejezes, Ralph gillesre nem epp a finom, meresz, letisztult, ujszeru, innovativ formavilag jellemzo. A Viper szerintem ott bukott el, hogy csapnivalo lett/volt a Chrysler formatervezo gardaja. Nezzuk meg az elso Vipert, a conceptet (kepzeljuk hozza a legutolso technikai szinvonalat) es maris szinte Corvette szinvonalrol beszelhettunk volna. A C7 mar a 90-es evek kozepen kesz volt. A C5 csak 1997-re jott, de a Viper GTS formailag meg mindig tulszarnyalta az RX-Vettet (Corvette C5 a la Mazda RX-7 martassal) Akkor meg nem volt Lutz a GMnel, es nem mertek meglepni a pillanatnyi C7-et. Tom Petersnek meg nem volt szava, plane az Aztek utan. Utana mind tudjuk mi kovetkezett. Lepesenkent kezdte adagolni a GM a Stingray fele vezeto formavilagot generacioknak ALCAZVA. A 2004-es C6 tkp egy C5.5 volt, a C7 mar egy C6.5*. Ez az igazsag. Formailag. Technikailag meg a C8 a 2000-es evek vegere szinte kesz volt. O lett volna a 2010-es kozepmotoros csodafegyver. Ha akkor nem allitjak le a szinte kesz projektet (Lutz tiltakozasa ellenere), akkor mar a masodik generacios ME-t nyuznank. Marmint kozepmotorost. Kepzeljetek most el, h szinte keszen vagytok egy hatalmas tervvel, mar a tesztek kovetkeznenek es akkor azt mondjak nektek, h oooh, hat nem ugy van ez kerem. Csinaljatok valamit 200 milliobol lehetoleg legyen modern, de ha lehetseges inkabb tartsatok alacsonyabban a koltsegeket, h esetleg jojjon ki egy Caddy is. Hangsuly az esetlegen. Nesze nektek kozepmotoros alom. Igy valosagos csoda lett a Stingray. Kepzelhetitek. Keves penzbol valami elkepesztot alkottak. Merevebb lett a C6nal, a C6R (tobbszoros LeMans gyoztes) hasznaltak fel tapasztalatot a tervezesben, meg a Pratt Millert is bevontak. Mindenki azon volt, h valami emlekezetes csodageppel bucsuzzanak el a RWDFE klasszikus Corvette elrendezestol. Titkon azt remeltek, hogy oriasi siker lesz aminek alapjan ki tudnak csikarni 400 milliot legalabb az ME fejlesztesekre. Igy mindent beleadtak. Kozben a Fordek mar javaban dolgoztak a gyar pincejeben egy kozepmotoros versenyauton, amit majd terveik szerint lebutitottak volna a kozutra is, hogy keszen alljon a nagy esemenyre LeMansra. Nem volt nagy titok, hogy ez is ME elrendezeu volt mint a nagy elod. Az igazsag az, hogy a C7 tervezesenel a Viper meg csak a terkepen se szerepelt a konkurencia meghatarozasanal. Azert meseltem el, mert kevesen tudjak mekkora erofeszites volt a C7 es talan picit jobban ertekelitek. Milyen lesz az uj ME? Csak annyit mondhatok, de ezt biztosan, hogy mindent le fog mosni (Lutz szavajarasaval suck the doors off) amit a GM konkurenciakent megfogalmazott. Egy arulkodo adat lehet. Ezt az autot legalabb (ertd minimum) 9 eve tervezik + 3 amiota tesztelik. Pl Milfordban is. De ez meg semmi. 30 eve keszultek ra. Es ezek csak azok a szamok amikrol en tudok. Ezeknel a valodi szamok csak nagyobbak lehetnek. Az igazsag az, hogy a Viper soha nem volt a Corvette ellenfele, soha nem volt senkinek se ellenfele, Lutzek mindossze egy erofitogtatasnak tartottak, soha nem vettek komolyan, bizonyitek ra, hogy nem is a Chrysler gyarakban keszult, hanem egy csapat lelkes megszallott szerelte ossze a Conner avenuei uzemben, amit a Chrysler kifejezetten a Dodge Viperert vasarolt meg 95ben. Mert ok se gondoltak komolyan a Vipert 88-89ben. Csak az elsopro siker miatt valtoztattak az elkepzeleseiken. Szinte csak osszetakoltak az egeszet, de ez mar egy masik tortenet, amit feltetelezem mindannyian ismertek.
    *ebben volt egy icipici reszem nekem is, de mi a Cadillacnel szorgoskodtunk (Evoq project)
  • PP993RS
    Igen, osztom... Én is egyik nap az amsz felé jártam, mivel volt egy lyukas órám gondoltam ott ütöm el, nem vágom annyira az új Ferrarikat, de 488 és FXX-K az biztos volt, meg még másik kettő amiről fogalmas sincs de Ferrari volt

Tényleg jól néztek ki, azt nem mondom hogy röhögve megérnek 15-16ezret, de ha úgy vesszük egy alap otto is 20ezer felett van mire hazajön.
  • PP993RS
    1-2 tényleg rémes darab kivételével nekem is megvan az összes régi Bb.-m.

A Viper egész jól sikerült, de van ami totál torz, mivel a bubu az összes modellre egyen felniméretet használt, (valami 17-18 közti átmenet) ezért ami gyárilag is azzal jött ki az egész jó lett.

A 456-os spec. nekem is az egyik kedvencem, csak a fényezésük szörnyű, narancsos és puklis. 3db-ot adtam el emiatt, most egy limitált, utólag fújt grafit van fatalpon, ha nem a szokásos traktor-extrémszéles gumi lenne rajta, simán ellenne még egy vitrinbe is a többi között. De szép a 288GTO is, nem rossz a 348-as, csak ezeket fel kell turbózni.

Jó irányba mentek amúgy, a F50-es is egy tök korrekt darab, jobb mint a Maisto / HW a rémes illesztéseivel meg festéssel, még úgy is hogy a géptető vonalát a Bb elrontotta.

Viperből amúgy van 10darabom :) Fatalpas piros-fekete, az "első modellem" piros :) sárga, GTS-ből vagy 3féle, RT/10ből GTS felnis, csíkos-nem csíkos :) biztos van benne egy jó nagy adag nosztalgia is, de tök jól néznek ki....

Egy piros, sárga GTS felnis RT/10 kéne még, mert az volt egy last edition az RT/10-ből, de az olyan ritka és horror árú (Bb viszonylatba meg pláne) hogy az sztem kimarad....
    Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2017.08.17. 09:20:33
  • Missa
    Múlt héten (minő boldogság, még szabadságon voltam), nyaralás közben párszor átugrottunk Szentgotthárdról Ausztriába. Naná, Graz - Plaza, feleség, cipő, ruha, stb. De nekem is jutott valami nézegetni való. A Müller drogériában volt alkalmam egész közelről nézegetni a Bburago féle Ferrari 488 GTB-t és valami 458-as Italia-t. Igaz "csak" sima Race & Play verziók voltak, de egész jól néztek ki. Kívül-belül. Nem vettem meg egyiket sem, de ha a Müllernél lett volna Signature bármelyikből, lehet, hogy nyaggatam volna az asszonyt az egyikért. Jó, OK, nem Autoart, BBR, CMC, vagy akár Kyosho színvonal, de mondom, határozottan jól néztek ki. Szóval azért nem mindegyik BB olyan rossz.
  • 355
    Mér lenne vérciki? Van, amit csak ők hoztak ki, nálam is ott feszít a 456 a 2+2-es és a 348 Challenge a V8-as sorban. OK, nem ők a koronagyémántok, de megférnek.
  • PP993RS
    Az első Viper egy használhatatlan-kezelhetetlen autó volt, (bár tény itt van rokonság a Cobrával) műanyag az egész, nincs kipörgésgátló, nincs ABS, nincs légzsák, ha határra kerültél csak egy gyors ima maradt.... és azaz autó elég könnyen elérte a határait.
    Nem véletlen soha nem szerették meg az usában, a Corvette olcsóbb volt, (V8-volt) a C5-től kezdve simán a hétköznapokban is használható és nem utolsósorban nem egy non-stop özvegycsináló.

Persze lehet pont ettől olyan jelenség a Viper amilyen, nekem fiatalkorom meghatározó autója volt, persze csak nyálcsorgatás téren, ugyanis egy környékbeli srácnak volt egy fekete Viperája, emlékszem messze-messze már hallani lehetett mikor jön, és én már ott álltam az ablakba mikor megjelent a fekete démon... elképesztő volt...

Elég csóringer környéken nőttem fel, akkoriban egy kettes Golfot is sokáig nézett mindenki, még javában álltak a Ladák,
    Skodák, Warbik-Trabik... gondolhatod akkor az milyen szürreális lehetett, úgy nézték mintha valami ufo lenne....

Én szeretem az összes Vipert, a klasszikus kék-fehér viper csíkos GTS az álom, tény hogy az újabbak veszítettek a kígyóságból :) viszont egyre jobbak lettek, az utolsó gen. SRT Viper már egy nagyon jó (sport)autó, de közben a C7-es Vette még jobb-még jobban fogy, még a jelenős Viper árcsökkenés után is... sajna ez lett a vesztük. :/
  • PP993RS
    Megpróbálom majd letölteni/feltölteni ide, mert nem engedi linkelni az oldalt...

Jah elrontás az nincs rajta, nem úgy értettem, ugye ezeknél nem is nagyon lehet, mert számítógéppel copy és kiöntik mint egy szobrot ;)

Sztem a Bubu egész jóra sikerült, persze tudom "vérciki" egy Bburago a gyűjteményben, de hát azoknak ott lesz 100€-körül a GT S ;)

Ha a Bb -se- lenne nyitható, sztem kb. ugyanígy nézne ki.
  • ndns
    a viper volt az egyik legigeretesebb dobasa az ujkori cobra-utod-keresoknek. de sajnos a generaciokkal elhalvanyult. az eredeti rt/10 concept....na az lett volna meg nyakfajdito. azt kellett volna kihozni. bar a szeriavasra sincs panasz, de az eredeti nyersebb volt, azokkal az integralt tukrokkel, igazi speedster hangulatot arasztott. na a speeeeedster is kedvenc karosszeriatipusaim kozott van... most akkor nemtom mi a kedvenc. de ez is.
  • ndns
    aztaaaa...ez nagyon ut ebben a szinben
  • ndns
    igazi klasszikus shooting, khm coupe ize....mgb szeressuk es az osszes shootingot is. azt is amit a zagato az astonnal (ejjel kiadott)...es a ferrari shootingokat is, es a lambot es a vettet es a huuu...asszem ez a kedvenc karosszeriatipusom. kesz, kimondtam. a gt es a shooting. ezek a stilusrol, finomsagrol szolnak.
  • bulba
    A papa Vipera nálam is egyértelműen a kedvelt járgányok közt van. Tudnál néhány képet linkelni? Kíváncsi vagyok mit tudtak elrontani.
  • PP993RS
    Most nézem a user fotókat a GT S féle "ős" Viper-ről.. megmondom őszintén elgondolkodtam hogy egy olyannal kivételt teszek, mivel az első modellem is egy Bubu Viper volt, és szerelmes voltam vagyok abba a kígyóba.... na de nézegetve a képeket..... simán maradhat a Bubu...... Na nem mintha eladtam volna... csak hát na.
  • bulba
    Igazán jó lett, annyiban még az eredetit is lekörözi, hogy az csak direkt fényben adja ki a zöldes jellegét, árnyékban erősen szürkés.

• 355
    Bocs, a bekockásodással most nem tudtam foglalkozni. Nem teljesen ERG, de legalább ződ :)

• ndns
    mpv ide vagy oda, ugy emlekeztem, h a renault hivta elso egyterujenek az espacet ideat, mig a chrysler a caravant a vizen tul. persze, h volt multipla, meg scarab, meg mindenfele furcsasag. ez picit olyan mint a szomszedok 2000 eves tortenelme / az elso sorozatgyartasu auto. mindenki a ford t-re szavazna, holott...
  • PP993RS
    Műgyantát simán lehet saját lábán tartani, az a két buta tengely sokat kibír.

Bár most belefutottam drágább darabokba, (amiknél full fix a kerék) azokat nem szívesen hagynám a gyári talp nélkül, bevan lőve egy nyomtáv/terpesztés, és simán ragasztóval odapattintották. A kedvencem mikor le se ér a kerék :))) ezeket simán nem erre találták ki, nem véletlen van a csilivili talp hozzá.

Nem is olyan rég milyen nagyhalál volt az arcokon ha kiderült hogy egy-egy modell kereke -akármiért- nem forog, most boldogan adnak az emberek 2-3-400 eurót olyan modellekért amiket jóformán le se tudsz szerelni a gyári talpról... fura világ.

DC modellt valóban nem szerencsés saját lábán tartani, aszem ezt már írtam, a régi -nagydobozos- AA-okon pl. rajta volt hogy ne szedd le a talpról, ne rakd ki napfénynek stb-stb. ;)

Látni hogy talpon volt vagy keréken; lóg, lötyög a kerék, dől a futómű, van amelyiknek a gumi is kocka lesz a sok állástól....
  • bulba
    Uhh igen, a jó kis British racing green. Nagyon megnéznék egy olyan színváltozatot!
  • bulba
    Sajnos a kínai 1:18-asaim mindegyike kisebb-nagyobb mértékben szenved a befelé dőlő első kerekektől
    Egye fene, fogjuk rá hogy (boy)verseny(ző)beállítás
  • bulba
    Egy gyerekkori autóskártyának hála az általam legkorábbinak tartott MPV az Alfa 40/60 HP Aerodinamica
    Bár eléggé bizonytalan vagyok, eleve problémás, hogy az MPV-nek -amennyire én tudom- nincs igazán jó definíciója. Na meg az 1910-es években nyilván nem MPV-nek gyárthatták, csak utólag visszanézve illeszthető* bele a kategóriába.
    Amúgy szerintem is a 600-as Fiat az amelyik a legkorrektebbül illik bele abba amit ma egyterűnek hív a köznyelv.
    *erőszakolható :D
    Utoljára szerkesztette: bulba, 2017.08.13. 19:31:18
  • 355
    Nálam meg a négy kilós Bartoletti kivételével minden a kerekein áll. Még a BBR-eket is lepiszkáltam a drága jó Schedoni meg Alcantara talpakról :) És egyik műgyanta kereke sem dől úgy befelé, mint a régi Bubuké (az újaktól még nem láttam ilyet). Lehet, h azokat kellet volna a gyári talpukon hagyni :)
  • bulba
    Én egy kivétellel minden modellemet talpon tartom, de az az egy sincs keréken :) Becsúsztattam alá egy ceruzatartót, hogy a rugók ne legyenek terhelve, ill ne fáradjanak. Időnként pár napra azért kiveszem alóla a változatosság kedvéért.
  • 355
    A Diecastsociety-n megy egy szavazás, hogy a népek a gyári talpon, vagy keréken tartják-e a modelleket: 71%-kal a kerekesek vezetnek.
  • 355
    A nálam műveltebbek az 1936-os Stout Scarabot tartják az első MPV-nek. Én az '56-os Fiat 600 Multiplára szavaztam volna.

Scarab

Multipla
  • ndns
    a narancs mienk, a kek az amerikaiake. talan egy zold is erdekes volna.
    a jaguar most nagyon nagyokat ugral. ezek csak finom utalasok, mert jelenlegi szandekok szerint, a kovetkezo generacios xf r tomve lesz olyan technologiakkal amivel m5 vagy mostanaban olyan divatos giulia qv vadaszatara indulhat.
  • ndns
    azt nem tudom, hogy ez volt-e az elso mpv, de Europaban biztos. akkoriban nagyon modern lehetett, de neha a renault kepes ilyen meglepetesekre mikor a semmibol egyszer csak elohuz egy addig ismeretlen kartyat. mint pl 99-ben az avantimeot. de az egyteruek osvenyen maradva, szerintem a mostani espace is egy ilyen modell, csak nem ertekelik. es ha akkoriban quementek meg merik lepni a koleost... bar talan az is tul avantgarde volt a maga koraban, a vel satisrol nem is szolva. tetszik, hogy neha eloallsz ilyen regi ikonokkal amivel megindul a lavina az emlekek sugarutjan :)
  • bulba
    Uhh, ez a fajta kék igencsak kívánatos, hogy őszinte legyek nem tudok dönteni :)
  • bulba
    Napot!

• ndns
    kekben is tetszik? :)
    hamarosan knight rider csecsebecsekkel erkeznek.
    Utoljára szerkesztette: ndns, 2017.08.12. 13:37:44
  • PP993RS
    Ahogy nézem az első user képeket, jobban jár az ember ha megtartja az öreg Maistot.... Részleteiben szörnyű, és itt se tudták az ezüstöt szépre fújni.
  • ndns
    egyetertek, ilyen aprosagok is sokat dobhatnak egy auto formai kisugarzasan. ezek az egyedi reszletek neha tobbet arulnak el az identitasrol mint maga a szintiszta forma. a peugeot/citroen/ds mar egy ideje probalkozik ezekkel a reszletekkel, de meg a DS5-on kivul alig alig kerultek at a szeriavaltozatokba. frappansnak, ugyanakkor funkcionalisnak kell eladni. legalabbis az a szabaly, h annak kell tunjon.
  • bulba
    Köszi! Szerintem is a már alapból igencsak izgalmas alapformát sikerült érdekes és egyedi részletekkel feldobniuk. Ilyen pl a karosszéria színére fényezett első hűtőrács. Nem nagy dolog de az összképre gyakorolt hatása szerintem jelentős.
    Hasonló látható a Jaguar XE SV-n is. Ha valaki nem ismerné, KATT