269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • 355
    Az új Hondák sajnos nekem is "túltoltak". A Civic hatalmas, kamu rácsain csak röhögni lehet és amióta az Accordot elrontották (380l-es csomagtér kombiban???) aztán (érdemei elismerése nélkül) nyugdíjazták, nincs a méretemben semmijük.

Barátom az egyik Honda kereskedés vezetője. Nagyon dicséri (az autós firkászokkal együtt) az új Civic minőségét és turbós motorjait, de nekem most valami nagyobb kell, legalább egy Galaxy (persze nem új, 2-3 éveseket nézek).
  • PP993RS
    Ford csak azért van az első helyen mert simán több fut, egy rakás cég focus/mondeo párost vesz... a könyököm jön ki mindkettő ....
  • PP993RS
    A Golfba az a jó hogy beülsz és minden úgy megy mintha már évek óta a saját autódba ülnél... na most ez vagy bejön valakinek vagy nem :)

Fellehet azért dobni a belsejét, ne a hazai fapados verziókból indulj ki a szürke műszerfal-szürke szövet üléssel, az valóban ingerszegény.

Én most autóvásárlás előtt vagyok, és minél jobban beleássa magát az ember, annál nehezebb a döntés :) Kia/Hunyadi :) vagy esetleg Toyota felé mozgolódok, nekem ezekkel van tapasztalatom ferdeszem téren, és ezek bírják a strapát. A Honda nekem kicsit már sok, de ez gondolom alap ha a Golf tetszik :)))) Nissant tuti nem vennék, max egy R35-öst....

Viszont most jön a de... a dél-koraikba nincs egy normális, tökös benzinmotor, az új 1.4t se teszik, Toyota dettó, bár az Aurisból most van egy nagyon jól összerakott-felszerelt verzió, de 1.6-os benzin a legnagyobb ami kérhető, (dízel nálam nem pálya) az meg kevés, ahogy az előbb is írtam itt egy harc a közlekedés, nem szeretném ha szívatna akár egy-egy izmosabb fehérdobozos...

Aztán lehet elköltözünk----lenyugszom és utána nézek valamit :)
  • 355
    Nekem a Golf sosem érte el az ingerküszöbömet. Kívülről elmegy, belülről jó minőségű, de fantáziátlan. Mégis milyen legyen egy autó, ami a 18-75-ös korosztálynak készül?

Nem vagyok én rasszista, de az ember fehér autó japán. :-)

2016 első féléves, országos lopási statisztika:

Utoljára szerkesztette: 355, 2017.08.31. 10:41:17
  • PP993RS
    Nem tudom mennyit kérnek érte, de egész pofás modell... Talán annyi, hogy rakhattak volna teleszkópot hátra, meg előre is egyet ahogy az igazin is van, és akkor a széles karok se lennének annyira zavaróak... de a kalaptartó pl. nagyon szép lett.

Az első lámpánál viszont zavar hogy a lökös "átüt", annak a résznek feketének kéne lennie, bár lehet élőben nem annyira zavaró, az első képeiden nem is láttam, hogy nem direktbe felülről volt fényképezve.

Hát jah... én pesti vagyok de rajta vagyunk már az ügyön hogy elmenjünk a fővárosból.... részemről egy élhetetlen sz.r :) főleg ahol én lakok több a külföldi, bár a magyarra is ráköszönsz a házban és csak néz ki a fejéből, egy helló-t nem tud kiböfögni.... ez olyan 600 ismerősöm van a faxbukon, de a 550et meg se ismerek az utcán és elmegyek mellette... szánalmas. Meg most hogy jön a szept. jönnek a reggeli mortal kombat harcok, hogy egy autóval előrébb álljon a sok degenerált fax a dugóba...

A 7-es Golfokat az elején olyan szinten lopták, hogy barokkos túlzással nyilvános helyen nem lehetett hagyni az autót, mert szinte garantált volt hogy megdurrantják...
    Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2017.08.31. 10:40:42
  • bulba
    Köszi!
    A gyártóról még ilyen kínai szinten sincs abszolút semmi infóm. Minőségre OK, az első kerekek kicsit befelé dőlnek és a bal oldali ajtók nincsenek olyan szépen egyvonalban mint a túloldalon. Tanksapka nem nyílik, csomagtér padlója és a visszapillantók szintén fix. A Buickban ezek mozognak. A motortér szerintem átlagos, a Buick itt is jobbnak tűnik, részben az 1:1-es miatt is. Beltér tekintetében kicsit a Golf jobb, nekem kifejezetten tetszik. A légbefúvók rácsozása lehetne talán mélyebb és valami érthetetlen okból az infotainment kijelző melletti gombok homorúak, de ez élőben nem feltűnő.
    A színe nekem is piszkosul tetszik, leginkább ezért és az utastér "hozzáférhetősége" miatt nem 1:43-ban vettem meg
    Néhány kép még:

Én is úgy tudom, hogy szeretik lopni a típust, de ez inkább csak akkor igazán para ha fővárosi vagy, az autólopások kb 90%-a ott történik.
  • PP993RS
    Ja-ja, tudod ezt beszéltük, a régi gépeket még autób.zik csinálták autób.ziknak :) most már ez is "csak" egy iparág lett, amibe sztem büdös sok profit van.... nem véletlen bújnak elő újabb és újabb gyantagyártók... biztos van az AA-nál is olyan aki nyomná még a régi fémeket, de tuti sehol nem tolják át az ilyen projekteket.... amikor félig zárt kompozit modelleket eladnak, mi a túróért csinálnák többXannyiért egy igényes-nyitható fémet....... Pedig megnézném mire lenne képes mostanság az AA, 10éve is bitang szép modelleket tudtak összerakni.
  • PP993RS
    Lámpákba mindig is erős volt az otto, már akkor is mikor még 12e volt egy modelljük, (aminél többet nem is nagyon érnek) az meg sokat visz - v. elvesz egy modellen.

Amúgy még abba se vagyok biztos hogyha lemérnéd nem e lenne pontos kicsinyítés a felni, de az hogy a Bb kicsit nagyobb pont jól áll az autónak... régebben simán csináltak a gyártók ilyen trükköket, na jó a Bubunál persze itt az egyen gyártás szerencsefia a Viper felni, de a végeredmény a lényeg :) Ugyanez van pl. a Diablo felnijével is, az AA egy kicsit-kicsi, a Bb méretre sokkal jobb a szemnek, csak persze traktorgumi van rajta, meg a nagy lik a közepén.... aztán ott a másik véglet, mikor a 15ös Countach felnit pimpelték 17-18ra :)

Nem rossz ez a GT S Viper se így képeken, és biztos egy vitrinbe is jól mutat, akárcsak az összes rezsin, de én nem bírnám megállni hogy ne nézegessem-forgassam... akkor meg csalódás az összes, ami ebbe a ligába játszik. :/ Vannak valóban szép, "csalódásmentes" rezsinek, amiknél azt mondom oké, bumm... nem nyitható, cserébe tényleg olyan mintha egy kicsinyített 1:1 lenne... csak azok 200€-tól a csillagos égig játszanak...
  • PP993RS
    Szép, jó kis Golfika :) jó autók, de sose mernék venni, legalábbis egy időbe nagyon lopták ezeket... persze a modell más tészta :) ki gyártja ezt ? Jó ez a szín... látom hogy valami csájníz belpiacos... minőségre milyen ?
    Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2017.08.30. 12:38:02
  • mikeman
    az alábbi képen egy 10+ éves AA modell (Diablo GTR) egyik szellőző nyílása van
    ami érdekes, hogy ha hátulról is kap fényt akkor belesve a kis nyíláson megláthatunk egy ventilátort, amit egyébként soha semmikor
    magyarán akkor még vették a fáradságot, hogy olyasmit is beleépítsenek amit szinte sose látni, de az eredetiben is ott van, miért hagynák ki alapon beletették, pedig kb csak a legmaximalistábbak vennék zokon ha nem lenne ott
    ma meg még ami nagyon kívánkozik is, azt se csinálják meg normálisan mert megveszik úgy is
    hát elég elkeserítő a helyzet :((((

• bulba
    Igen a lámpája engem is teljesen levett a lábamról, a kerék nálam még tűréshatáron belül van, viszont a légnyílás az élőben tényleg eléggé illúzióromboló lehet, erre nem is igazán gondoltam...:(
  • bulba
    Nocsak, egy kevésbé "darkos" hangulatú kép. Nem rossz, de a kalapokat és az almákat tényleg nem értem.... még ha Nyíregyháza GP lenne
  • bulba
    Köszi!
  • bulba
    Napot!

• PP993RS
    Soha többé nem fognak ilyeneket csinálni, egyszerűen nem éri meg, ha egy üres műanyagtömböt ennyiért v. akár a duplájáért (boldogan) megvesz a user....

A Venom motortere brutál, aszondják az a legkomolyabb az AA-nak, nem láttam még élőbe, de valóban parádés... (mindkettő)

A P1 meg....... olyan mintha elkezdték volna aztán rácsaptak a kezükre hogy na jó, ennyi, elég legyen már... a venti még csak-csak, bár az hogy egy nyamvadt kábelt nem voltak képesek odarakni és bekötés nélkül csak lebeg.......... de azok az übergagyi fullműanyag hűtők.... valaki a faxbukon írta hogy nem is baj hogy nem nyitható a GTR, mert nem akar egy 300€-s modellnél ilyen gagyi részleteket........ érthető... és elkeserítő. :/

Pedig a GTR-nek még a "csomagtere" (ami 2venti +egy poroltó ) is parádés... pláne a motortér. Ha egy párhuzamos univerzumban mitomén hány évvel korábban jön ki a GTR, akkor egy full fém-full autentikus modellt kaptunk volna és bőven 200€ alatt........................... most van annyiért GT Spirit Us verzió, meg otto Kyosho a pofám leszakad hogy ugyanazt a sz.rt átfújják-átcsomagolják és 1,5-2x-es áron adják. Jah... és viszik-veszik.
  • mikeman
    egy gyártó amely egykor tudott ilyen motortereket megalkotni:

az mekkora szégyen hogy ma már csak ennyire képes ..... kétszer annyiért :(((

• mikeman
    én mondjuk nem olvastam utána a véleményeknek, de eskü hogy pont a motorteret látta én is kicsit gagyinak, azt hitte velem van a baj, de ezek szerint más is így érez
    az a kipufogó hőelszíneződés nagyon gyenge és a két hűtő a ventilátorral kifejezetten bubu szint :((
    hát el vagyok keseredve
    kívülről nagyon penge színkombókba hozzák ki, de ha csak a kaszni szép akkor ennyi erővel lehetne nyithatatlan is meg fele annyi árba :(((
  • mikeman
    kösz az infót, máris okosabb lettem :)
    gondolom sok más belga sajátosságot nem tudtak megjelentetni.... mondjuk a belga sör szerintem híresebb :))
  • PP993RS
    Na jah, a P1GTR pont egy vicc... és annak aszem csak a két ajtaja nyílik... bár a "sima" P1-nél sokan panaszkodtak, hogy Maisto szintű a motortér.... no ezt akkor kipipálták :)

Nem akarok én felülni a kompozit meg rezsin vonatra, de ha a GTS-t kihoznák és 200€ körül lenne én biztos megvenném, egy valamirevaló rezsiny is annyi :/ amúgy az LB Works is sztem min. 150 lesz...... mondom tisztára mint a BoS, tudom hogy az otto gyártja azt is, szóval ez így kicsit fura leírva, de olyan mint egy otto :) csak 2-2,5x annyiba kerül....

• Hornando
    Helló!
    A Ferrari plakátot szerintem René Magritte szürrealista Belga festő egyik legismertebb képe inspirálta.
    The Son of Man
  • mikeman
    hát ha az AA ki is hozza az nekem nem nagy segítség, amilyen árakon mennek azok mostanság :((
    gondolkoztam hogy meki F1LM mellé kistesónak veszek majd egy P1GTR-t...... aztán megláttam hogy 300 euró feletti árakon mennek :(((( úgyhogy nem lesz kistesó, olcsóbb lesz neki egy kiskutya
  • mikeman
    a kalapokat és a zöldalmákat kivéve kb Hamilton is pont ezt látta egész futam alatt..... a visszapillantójából :)

amúgy a kalapoknak és az almáknak mi a mondanivalójuk?
  • PP993RS
    LS Collectibles kihozza a kupét, de elnézve az eddigi munkásságukat, túl sok jóra ne számíts.... olyan BoS féle drága de legalább sz.r.

Talán kihozza kompozitba majd az AA, ahogy nézem most elég sok dolognak-modellnek nekifutnak.
  • PP993RS
    A lámpák és a műszerfal szebb, de pl. a kerék nekem jobban tetszik a Bb-n, vagy a felni kisebb vagy a gumi oldalfal lett sok.

Képről meg mindig szebbek a rezsinek, mint élőbe-kézbe véve... az oldalsó beömlő.... vagy inkább kiömlő :) is gondolom egy feketére festett rezsindarab... lehangoló lehet.
    Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2017.08.26. 19:44:30
  • 355
  • 355
    Köszönöm a keresést. A Type-R elég jól néz ki kicsiben is, de sajnos nekünk nem az van. :(
  • schumimodells
    Gratula.
  • mikeman
    nem rossz nem rossz, de izgalomba se hoz
    mondjuk a beltér sajna az 1:1-be is pont ilyen igénytelen egyszerű, úgyhogy ebbe nem kellett nagyot alkotni :)
    nekem a kupé kellene valami nagyon szépbe, az már izgalomba tudna hozni :))
  • bulba
    Estét!
    Pár modelissimos kép az új Viperről:

Szerintem a mai viszonyok közt ez egy teljesen oké modell. Nyilván a V10-es motorterébe szívesen betekintene az ember, de pl az utastéri ajtók nyithatósága a kabrióforma miatt alig hiányzik.
  • bulba
    Sajnos nem Nincs róla tudomásom, hogy pont ebben az összeállításban lenne, és sajnos keresve se találtam, pedig bevetettem még a kínai oldalakat is, hátha...
    5ajtósból vagy 3ajtós Type-R-ből gyártottak, de a 3ajtós "polgárit" sehol nem láttam
  • 355
    Ilyen 3 ajtós Civicet nem láttál véletlenül 1/43-ban? A Zasszony (a HR-V után) ilyet hajt és imádja.

• bulba
    Uhh egy ilyen HR-V instant buy lenne 1:43-ban! Nagy kár, hogy még egyik gyártó sem ismert rá a lehetőségre
    Amúgy az ötajtós Chevrolet Lacettit árulták Buick Excelle HRV utótaggal, Kínában.
  • 355
    Mi a túró az a HRV felirat? A gyártó? Mert nekem a HRV ez, a Honda HR-V. Egy kis 1100kg-os pöcsköszörű, 7800-ig pörgő, 125LE-s DOHC 1.6-os motorral (amikor az EU gépek egyhatosai jó esetben 75 meg 90 lovasok voltak). Nagyon élveztem, a Vectra 2000-t simán lenyomta :)))

• bulba
    Köszi!
    Ezzel a hozzászólással most nagyon megihlettél, megtaláltam a szerintem megfelelő szót a Portofinora: porcos (mint kigyúrtan sportos). A California valóban eléggé dagi/puffadt volt, ami tulajdonságból az újban már nem sok maradt. A 250-es tényleg sokkal-sokkal kecsesebb mint a modern utódja. Sajnos a mai dizájnirányzatokban a kecsességnek nem jut nagy szerep :(
  • Missa
    Először, grat a pakkhoz.
    Én úgy néz ki, konzervatívabb gondolkodású vagyok. Nekem az általad említett típusok nagyon nem tetszetősek. A California-t legyen szó az első verzióról, vagy a T-ről, egyenesen egy dumba batárnak tartom. Még 1:18-as modellként elmegy nálam, de volt szerencsém párszor látni igaziban is. Nekem egy felfújt, nagy vas darabnak tűnt. Az őséhez (250) képest rengeteget vesztett a kecsességéből. Ebben a Portofino-ban ezt látom visszatérni, nekem így képről legalábbis, arányosabbnak tűnik.

• bulba
    Nem rossz! Én úgy vagyok a dologgal, hogy az aktuális dizájnirányvonalat megteremtő modellek (California, FF, F12) nagyon-nagyon tetszenek, viszont a frissítések (California T, Lusso, 812 Superfast) nem lettek az igazik. A mellbevágó EZ IGEN érzést a Portofino se hozza el, de a California T-nél (ami azért nagy általánosságban szintén jó) jelentősen jobb a formája,
  • bulba
    Szép estét (nektek is).
    Pakkom jött
  • Missa
    Megmondom őszintén, annak ellenére, hogy Ferrarikat gyűjtök (valószínűleg rajongok értük), a modern kori Ferrarik nekem nem nagyon tetszenek. Az utolsó igazán tetszetős számomra a 355-s, a 430-sal bezárult számomra jó kinézésű Ferrari.
    Most úgy nézem, a California-nak lesz valami utóda, a Portofino.
    És egész jól néz ki! Szerintem.
    Ferrari Portofino
  • ndns
    a zagato mindig mas volt egy kicsit es megis ugyanaz. talan eppen ez volt a varazsuk. bar elio zagato mar reg nincs, de ugy latszik, hogy akik tovabborokitettek a z betut azok mar nem ohajtanak valtoztatni ezeken a clicheken. az aston is tudja, a ferrari is tudja es neha a lamborghininek is eszebejut 20 evente. az aston sokat koszonhet a zagatonak ami a hirnevet illeti, de meg a touringnak is. sokkal egyedibbe varazsolta oket amikor hozzajuk fordultak. de hogy egesz csaladot letrehozzanak egy temara...ilyen meg nem volt. legalabbis szereny emlekeim szerint.

nekem a vadabb zagato volt a stilusom, az 1996os nori harada fele raptor. azota mintha nem merne meresz lenni a studio. kudarcnak eltek meg, hogy az akkor meg chrysler kezben levo lamborghini nem a raptort valasztotta a diablo utodtervenek. akkor volt egy tores naluk ami utan folyamatosan visszatertek a korabbi stilusjegyeikhez mellozve az ujat.
    ugyanzeket latjuk a zagato astonokon, a gtzken, a ottovun...
    szepnek szepek, de...
  • ndns
    miert erzem azt, hogy ez a bmw toyotas kozoskodesnek turos a hata. nem vagyok egy pesszimista alkat, de vmi azt sugja nekem, hogy az alvaz sikerulhetett volna jobban is. egy paraszthajszalnyival. mintha ezek az mx5 fele iranyitottak volna a fegyveruket... de ketsegkivul ez mar a masodik szep bmw az utobbi evekben.

tudom, ez szubjektiv, es kapok majd hideget meleget, foleg hideget, de formatervezoi es kronologiai szempontok alapjan merek ilyet kijelenteni. a szeria nagyjabol megegyezik majd ezzel - (a 200 lovas motor, a software es hajtas a bmwtol szarmazik. a tobbi attol tartok toyoda) - sans carbon es a tipikus concept jegyek. pl a kromatikailag kulon kiegyensulyozott pilotaules. mert itt a sportossagot probaljak alahuzni mint az infiniti az essence eseteben vagy a ferrari f60 america. szemely szerint jo otletnek tartom, de vhogy nem lattam meg a ferrarin (mar amennyire nagy szeria) kivul szeria gepeken.

a szemeit valoszinuleg a supratol orokolte, de ez majd tokyoban kiderul. nekem tetszik, de meg jobban tetszene, ha egy aranymetszesnyit hosszabb lenne, hogy jojjenek ki az aranyok. ertem en a 328 mmet, de en a tokeletes arany hive vagyok. gondolhattak volna az 507re is, ha mar egyszer...

ezt leszamitva jol sikerult. attol tartok, kenytelen vagyok azt mondani ezesetben, hogy keszulj arra, - le fog esni az allad. kb marciusban, mikor a szeriavaltozatot kitoljak mondjuk genfre. vagy ha nagyon szemetek akarnak lenni, akkor frankfurtra. de a szeriavaltozat mar keszen van(!)