Autómodellek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

w77d
eddig én is azt hittem XD

NSTSpider
Weed nemértem mit problémázol a fogaddal mikor csõröd van<#eplus2>

Lunatic83
<#worship>

Xbox Live: Lunatic HUN

w77d
pontosan. a fénykép a szobámban készült és én állítottam be a diorámát XD

w77d
nah gyerekek hazaértem. A rohadt penicilin injekciótól az egész bal pofámat nem érzem, de azért megvagyok. És a doki is túlélte 😄

Willi Betz
Hát ott az a Fócvágen kisbusz,meg a Merci kamion. 1:43-asok<#nyes>

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

Lunatic83
aha, értem, sorry rossz a szemem <#buck>

autoszimulator
hátul rakják épp bele a furgonba egy dobozban!

.: mobilize.hu :.

Lunatic83
vakuljak meg, de ezen hol a modellautó(k) ? 😉

Lunatic83
oké, rendben , küld át amikor úgy érzed elkészült a végleges változat

caseih9400
meg a lyáték 😄😄

khm...khm...

autoszimulator
meg a lyóanyádat

Willi Betz
Ahha...hanyas voltál nyelvtanból? Ez az egyetlen szó ami LY-al kezdõdik.

LeWyTy
juk ha mondom<#felkialtas><#vigyor4>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

autoszimulator
jólesz az lyuknak is

LeWyTy
A vagányoknak 1 foguk jukas<#hehe>
De! az annyira hogy nagyobb a juk mint a fog.<#buck>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Willi Betz
Az egyéni szoc probléma. Más felõl egészséges is.

caseih9400
én nem eszek csak ritkán...és még egy lyukas fogam sincs
<#banplz>

khm...khm...

Willi Betz
Minden nap egy alma és a doktor alma. Ezért jó az én fogam,mert naponta megeszek egy almát.<#nevetes1>

w77d
na indulok a dokihóóó. Búcsúzom gyerekek, jó volt benneteket ismerni <#rinya><#sir><#szomoru1>

w77d
de most készülni kell a fogorvoshoz 😞

w77d
ezt most fotóztam másfél órája 😊

BMW FAN
Nagyon jó lett Gratula<#eljen>

Béjemvé Fan:Baglyok Életének Jelentősen Megkeserítését Végző Fan:D http://autoartgmpkyosho.mindenkilapja.hu/ http://www.vezess.hu/zsebhoki/:DD

lehet. az én alvázam is annál a csavarnál fogva tört el, igaz, inkább a kettészakadt kifejezés az ide illõ. a karcos tetõ meg annak a jele, hogy szegény modell ide-oda dobálódott a dobozban a szállítás alatt.

http://ferrari18.blog.hu/

Willi Betz
Lehet,hogy túl erõsen hozzák meg a csavart amivel a talphoz van fogatva,mert ahogy nézem az a rész lyukadt át.

sérült Yat Ming Jaguar XJS
ez valami típushiba lehet, az enyém is pont ugyanezeken a helyeken tört ripityomra a dobozában, mire megérkezett Némethonból.

egyszer majd én is megmérem a Bburago 250 TR-t. így látatlanban legalább 10 százalék eltérést prognosztizálok.

Dofekné
Ha,ha! Kicsit se unatkoztam.
Azé ez nem tegnap pattant ki belõlem. Már vagy három hete méricskélek, számolgatok, képetszerkesztgetek háttéranyagot gyûjtök amikor ráérek és már mást nem tudok csinálni.
Persze, mehet az oldalra. Ha átküldöm Word-ba (mint múltkor)az jó neked? Szeretném ugyanis még egy kicsit lektorálni a dolgot, mert a szöveg kétharmada tegnap este készült és most olvasva találtam azért benne szöveghibákat.

Zaklatja egy bagoly? Nem bírja a huhogást? Bagolyirtás éjjel-nappal Az ország egész területén! Hívjon bizalommal! A modellautók két fő ellensége: a por és a gyerek!

Lunatic83
ha engeded hétvégén csinálnék errõl a tesztrõl egy "biztonsági mentést" az oldalra...

<#worship><#taps>

//kicsit se unatkozhattál 😉 //

MaSzKa
micsoda bmw-k 😄

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Willi Betz
Köszi!!! Mert kiváncsi vagyok,hogy tényleg igaz-e amit mondtam vagy a szemem szar😄

Dofekné
Híjjnye na! Erre az egy típusra csinálok neked egy magasságmérést. Csak neked, csak most!!!

Zaklatja egy bagoly? Nem bírja a huhogást? Bagolyirtás éjjel-nappal Az ország egész területén! Hívjon bizalommal! A modellautók két fő ellensége: a por és a gyerek!

Willi Betz
Lunatic!!! Ezt a két tesztet kötelezõ feltenni az oldalra!!

NSTSpider
Dofekné GRATULA<#worship>

Dofekné
Második rész.

Revell
Az áraihoz képest azért szép modelleket csinál. És a méreteihez képest?

A 850-es BMW is azon darabok egyike, amely nagynak hat egyéb nagyobbnak hitt típusok mellet. És valóban, mindkét dimenzióját tekintve nagyobb is a kelleténél, Bár teljesíti a kiszabott feltételeket, de annak felsõ határát feszegeti. Szélessége +0,86%-ban, míg hosszúsága +0,56%-ban túlméretes.

Ismét egy túlméretes! De még mennyire! Az 503-as széltében több mint négy millimétert nõ a Revell szerint, ami nem kevesebb, mint +4,15%-os hízás! Ez már azért elég durva hiba. Pedig istenbizony több helyen és többször is mértem!! A hosszában mért +0,45%-os növekedés viszont teljesen standard-nak mondható. És ami azért érdekes, hogy mindezek ellenére sem mondható aránytalannak a modell látványa.

A Revell utolsó darabja a szemlén az Isetta. Láttam élõben Isettát, hát nagyon pici. És itt most megint meghülyülhetünk, mert ez a modell ismét dagadtnak hat. Pedig a szélte mínuszos egy kicsit (-0,65%) míg a hossza meg plusszos nagyon (+1,55%). Próbáltam én a schublerrel összébb toloncolni az Isetta lökhárítóit, de sikertelenül.

UT
A már tönkrement, bekebelezett UT mûvei között is érdemes kicsit taglalgatni méretileg.

Mit mutat például a 318-as Coupe? Hát semmi különöset. A +0,42%-os szélességi eltérés átlagos, a –0,12%-nyi hosszanti méretkülönbség kifejezetten jónak tekinthetõ.

A Z3 M Roadster is jó értékeket mutat. Persze ez relatíve kiválónak is aposzrofálhatjuk, csak vessük össze a bevezetõben említett ugyanilyen típusú Bburago modellt. Az ÚT adatai szárazon: Sz:-0,30%, H:-0,44%. Ja és mindkét méret mínuszos!!

Az alant következõ gyártóktól, csak egy-egy jármû képzi a vizsgálódás tárgyát, de azt hiszem, ez nem csorbítja igazán a teszt minõségét, mivel – mint az eddig leírtakból kitûnik - a gyártónkénti többmodelles méricskélés sem hozott egységes eredményt, már hogy ugye egy gyártón belül sem.

Signature
Kidolgozásra körülbelül Revell szintû modell és a méreteit tekintve is hasonlóan nagyobb a kelleténél. Paraméterei éppen hogy belefér az 1%-os határba. Szélte-hossza plusszos. Sz:+0,97%, H:+0,96%

Guiloy
A jó öreg 327-es BMW-nek sikerült a szélességét +3,58%-al meg növelni Guiloyéknak, a hosszát pedig kihozták 0,00 !!! százalékra. Hát erre mit lehet mondani? Remélem nem ez a trend ennél a modellfaragó cégnél.

Maisto
Errõl a cégrõl általában sok jót nem szoktunk mondani. A vizsgált 502-es szélességét illetõen most sem mondhatunk sok jót, a megnézzük a +1,98%-os terebélyesedést. Ellenben az autó hossza meg némileg csökkent, igaz csak –0,26%-al.

Ricko
Na, itt is ki voltam akadva rendesen. A Dixi hossza majdnem tökéletes, +0,18%-os értéket mutat. Ezzel szemben a szélességében „frenetikus” –4,40%-os apadást produkáltak. Hihetetlennek tûnt nekem ez a trehányság, annál is inkább, mert az AutoArt hasonló modellje is szinte tizedre ilyen sovány. Már-már arra gondoltam, hogy nem jó 1:1-esDixi méreteket nézek, (mert volt többféle is) de a Dixi DA2 az Dixi DA2. Aztán belenyugodtam, hogy ezt a nagy eltérést már sohasem fogom megérteni.

Így a teszt végén most összegezni kellene a látottakat. De, hogy lehet összegezni, véleményezni azt, amiben szinte semmi egységesség nem mutatható ki? Itt jó esetben minden össze-vissza kisebb, vagy nagyobb, rosszabb esetben sokkal kisebb, vagy sokkal nagyobb. Ezért bátorkodtam az elején említeni, hogyha még ehhez az egységtelenséghez még hozzávettem volna a magassági és tengelytáv adatokat is, akkor a méretkáosz a tetõfokára hágott volna. Remélem ennyibõl is kiszûrhetõ, hogy úgy átlagban, általában a jobb gyártók nem vétenek szarvas hibákat. Kirívó esetek pediglen vannak!
Azért most szívesen a mérõeszközeim martalékává tennék néhány királykategóriás ( CMC, Exoto, stb.) modellt is. És ha õk az átlagnál jobb méretpontosságot produkálnának, hát én sûrû kalapemelgetésbe kezdenék
A teszt a teljesség igénye nélkül készült és természetesen – bár igyekeztem jól csinálni - nem meghatározott nagyságú mérési pontatlanságot is magában foglal.

BMW FAN
Ezért az internet szolgáltatója is a gumicselló

Béjemvé Fan:Baglyok Életének Jelentősen Megkeserítését Végző Fan:D http://autoartgmpkyosho.mindenkilapja.hu/ http://www.vezess.hu/zsebhoki/:DD

Willi Betz
Lehet,hogy a régi 7-es magasabb az igazinál vagy nem tudom,de oldalról valami nem stimmel. De persze így is szép!

BMW FAN
😄DDD

Willi Betz
Gumicsízma😄 Vizet nem ereszti be😄

Dofekné
Elsõ rész.

TESZT-TESZT-TESZT-TESZT-TESZT-TESZT-TESZT-TESZT-TESZT

Amely arról szól, hogy „A méret a lényeg?” avagy „Lényeg a méret?”
Az, hogy ezt tesztelni kell, talán onnan ered, hogy néha az egymás mellé tett modellek furcsán túl nagynak, vagy kicsinek tûnnek egymáshoz és valódi társukhoz képest. Persze azt se felejtsük el, hogy modelljeinkre kb. úgy tekintünk, mintha az ötödik-hatodik emeletrõl néznénk a parkolóban álló autókat. Gondolom, mindenkinek feltûnt már, hogy onnan fentrõl nézve mennyivel kisebbnek látszik egyik autó a másiknál, mint ugyanezek földközelbõl nézve.

Ezért aztán, az alábbiakban arról értekezek, hogy a különbözõ gyártók vajon mennyire hûen kicsinyítenek, vagyis mennyire 1:18 az egytizennyolc .
A tesztben az autóknak csak a szélességét és a hosszúságát vettem górcsõ alá. Szívem szerint, a modelleknek még a magassági és a tengelytáv adatait is belevettem volna az összehasonlításba, de gyõzött a lustaság és – majd késõbb kiderül miért – így a szálak sem kuszálódtak annyira össze.
A méretek összevetésénél 1% eltérést tartottam elfogadhatónak, ami elsõ hallásra talán túl szigorúnak tûnhet, de egy visszaszorzásnál igen meglepõ eredmények születhetnek. Egy eklatáns példa a sokatszidott, már többször porbaalázott – nálam már a kukát is megjárt - Z3M a Bburagotól, aminél a szélességi méretekben +6,5% .kal, hosszában pedig +3,8% -kal tér el a valós mérettõl. Ez egész pontosan azt jelenti, hogy így az igazi autó több mint 12 centivel szélesebb és több mint 16 centivel hosszabb lenne, mint ahogy azt a BMW-nél legyártották. Hirtelen ekkorát nõni, csak egy szteroidokkal tunningolt autó tud.
A tesztben és a képeken elõször az autó 1:1-es mérete szerepel, aztán ennek 1/18-ad része, (vagyis, hogy a modellnek ekkorának kellene lennie) végül pedig a modell valós mérete. A méretek milliméterben, az eltérések százalékban vannak megadva.
Nos, eme hosszú bevezetõ után nézzük a gyártók méretarány versenyét!

AutoArt
A neves, prémium kategóriás gyártótól három modell ugrott a mérõeszközök közé.

A 635 M egy picit talán kicsinek tûnik egyes mai modellek mellett, de ez persze csalóka, hiszen ez az autó +0,31%-al szélesebb viszont –0,37%-al rövidebb igazi társánál. Vagyis a szigorú tûréshatáron bõven belül van.

A 02-es sorozat 2002 L típusa szélességben igen komoly -1,72%-os kisebbségi eltérést mutat, hosszában beéri 0,67%-os eltéréssel, igaz ezt pedig + elõjellel teszi. Ide kívánkozik, hogy a Minichamps hasonló modellje +2,02%, illetve –0,17%-os értékeket mutat. Szóval, míg az AA keskenyebb, de hosszabb, addig az MC szélesebb, de rövidebb az eredetinél a jelzett százalékokkal. Hmmm!

Most nézzük az E28 M5-ös bömbit. Ez, mind széltére (+0,84%) mind hosszára (+0,61%) nagyobb a kelleténél, igaz ezt a nagyságát a tûréshatáron belül teljesíti.

Minichamps
A MC szintén az igényesebb alkotók táborába tartozik, de lássuk mit alkot a méretarány tekintetében?

Az 535-ös igen szépen teljesít, hisz széltében csak 0,4mm. (+0,4%) hosszában pedig mindössze 0,2mm (-0,07%) eltérés mutatkozik.

Itt egy 7-es, ami végre mindkét vizsgált méretében kisebb, mint 1:18. Azért persze nem kell aggódni, mert a határértéken belül vagyunk és még tán aránylag arányosan is. Sz:-0,68%, H:-0,39% Pedig ezt az autót nemrég valaki „ aránytalan tepsi”-nek titulálta, és lám a szemünk megcsalhat, de a tolómérõnk soha.

Méreteit tekintve roadsteresen kicsi a Z1-es. És a modell is hozza a formáját (Sz:+0,42%, H:-0,13% ) a méreteivel.

Kyosho
A felsõ kategória utolsó vizsgált „nagytermelõje” a Kyosho.

Az E60 M5 jó nagydarab, vagyis annak látszik pl. a „tepsi” E32 7-es mellé téve pedig a kicsinyítése jó, illetve belefér a szabott keretbe. Szélességben +0,48%-os, hosszúságban –0,64%-os különbség fedezhetõ fel.

Az X5-ösökbõl, az E53-ast tettem a vizsgálóasztalra, mert szerettem volna összevetni a Solido-val, de a Dakaros változat azért itt-ott más, ezért sportszerûtlen lett volna a párbaj.
Széltében elég szomorú –1,04% soványságot ad a Kyosho ennél a modellnél, ellenben az autó hosszát már komolyan vették és ezért egy nagyon kis, mindössze –0,07%-os eltérést prezentáltak.

A Zényóc is egy roadster, mégpedig egy jó nagytestû roadster (legalábbis a vitrinlátványát tekintve) és mégis a mérõeszközök szerint ez így jó. A Sz:+0,39% és a H:-0,36% szép eredmény, mely hitelesíti a modell „nagynaktûnését”.

BMW FAN
Weed torka olyan mint a liberó a vizet már nem ereszti át<#eplus2>

w77d
fenébe 😄

Willi Betz
Ezt nem veszi be itt senki😄

BMW FAN
Én meg BMW FAN

BMW FAN
És Dr Genya az üzletvezetõ😄

w77d
én meg antialkoholista..

Willi Betz
Nyugiiii!!!! Orvos vagyok!!!

NSTSpider
Most mé gondolsz egybõl rosszra? Dr.PÓK és Dr.Gabec magánrendelõje mindig szívesen fogad<#hehe>

w77d
kössz de még a jövõben szeretnék szilárd ételeket fogyasztani 😄

w77d
na neee filozofálj teee <#mf2><#buck>