Autómodellek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nem véletlen a farmotor boxer kombó.

http://ferrari18.blog.hu/

gabamano
Nem. az Porsche saját tervei alapján készült autó.
Legalábbis én így tudom.
Na mék jóccaka...

gabamano
És a képen látszik is amit Labdacs mondott hogy ez biza egy echte Tatra

kemszi2
és akkor a bogárból lett úgy mond a 356-os porsce?
RoR zsozso
Szinte ugyanezt mondták a Discoveryn <#smile>

\"Evribádi Evrinésön átmászunk a kerítésön\" \"Elsőbbsége csak annak van akinek megadják...\"

RoR zsozso
<#vigyor0>

\"Evribádi Evrinésön átmászunk a kerítésön\" \"Elsőbbsége csak annak van akinek megadják...\"

gabamano
Hitler Ferdinand Porsche-t kérte fel egy népautó megtervezésére, meg is született csak a népnek nem jutott belõle. Ez volt a Volkswagen Bogár. Ennek érdekessége, hogy a Porsche-nak tulajdonított Bogárkát Barényi Béla tervezte.
Kevesen tudják, hogy a kis autó története még a II. világháború idejére nyúlik vissza, amikor is Hitler magához hivatta Ferdinand Porschét, és felkérte, hogy tervezzen egy megbízható, olcsó Volkswagent, vagyis egy népautót.
Mégsem Porsche nevéhez fûzõdik a legelsõ bogárhátú megtervezése, hanem egy magyar mérnökéhez. A magyar-osztrák származású Barényi Béla (1907-1997) volt a pöfögõ kisautó atyja.
Meghökkentõ, de áramvonalas karosszériája miatt azonnal megszületett a bogárhátú becenév. A kocsit eleinte csak kékesszürke színben gyártották, és a háromküllõs fekete színû kormánykerék mögött a vezetõ a világ talán legegyszerûbb mûszerfalát láthatta. Az ablakok teljes le- vagy felhúzásába még egy felnõtt is beleizzadt, az ablakemelõ kart ugyanis pontosan tíz és félszer kellett körbeforgatni annak, aki erre vetemedett. Az elsõ autók minõsége nem volt a legjobb, a fényezés gyenge volt, a motor pedig rövid életû. Ezért, ha egy VW-tulajdonos valamilyen csoda folytán elérte a százezer kilométert, a gyár egy aranyórával ajándékozta meg. Ezzel a jó szokásukkal hamar felhagytak, mert a minõség egyre jobb lett, a kereslet pedig minden országban nagyobb volt, mint a kínálat.
A németországi gyártás 1978-ban szûnt meg. Brazíliában 1996-ig, míg végül Mexikóban 2004-ig gyártották a nosztalgia autót.
(Barényi Béla, mikor 1939-ben jelentkezett a Mercedes-Benznél mérnöknek azt mondta a meghallgatáson:
"Uraim, Önök mindent rosszul csinálnak! "- egybõl felvették.
A gyáron belül megalapította, majd 1972-ig irányította a gyár biztonságtechnikai részlegét. A gyûrõdõ zóna, a biztonsági kormányoszlop, a kormánykerék-ütközõlap, a biztonsági utascella vagy az oldalsó ütközésvédelem mind Barényi találmánya.)
Életmûvének elismeréseként 1994 - ben Barényi Detroitban bekerült az autózás hõseinek csarnokába)

kemszi2
és akkor a porschnak annyi köze van a bogárhoz hogy aztis Ferdinand tervezte?
Harly18
Milyen jól informált itt mindenki bogár történelemben 😊

1:18 Gyűjteményem: http://vwmodellek.blogspot.com/

Porsche csapata tervezte. Porschének volt egy Hans Ledwinka nevû barátja, aki a cseh Tatra fõkonstruktõre volt. a bogárhátú különös módon nagyon sokban hasonlított egy korabeli Tatra típusra, a T97-estre (vázszerkezet, motorelrendezés, stb..) a jó öreg Ferdinand nem is tagadta, hogy jópárszor belenézett "Hans vállai felett" a tervekbe. 1938-ban a Tatra gyár pert is indított Porsche ellen, de a német invázió "lezárta az ügyet". mindenesetre 1961-ben a VW 3millió német márka kártérítést fizetett a Tatrának.
forrás

RoR zsozso
Ok, BOCSÁNAT és betartom.
De szeretném ezt a témát lezárni.
De BMW se ismer annyira h. anyázzzon és õ kezdte h. mit szop az anyám stb.

gabamano
ha nem anyázol nem fog senki hülye kis anyázónak hívni...
Ami anyázást itt látsz nem kell utánozni ezek a srácok jórég ismerik már egymást ahhoz, hogy ne vegyék fel ha a másik kekeckedik sõt kb 700 m-re laknak egymástól. Nem beszélve arról hogy õk bizony nem a te korosztályod,tehát joggal besértõdnek egy ilyenért.
A zsidózás az pedig egy olyan dolog,amirõl mindenképp jobb ha leszoksz.
1. mert gondolom nem sokat tudsz sem a néprõl,sem a kúltúrájáról,sem a vallásáról.
2.Ne ess már bele a többség hibájába hogy olyasmiket mondasz amirõl halvány fogalmad sincs.
3.Nem is beszélve arról hogy egy magamfajta hagyománytisztelõ embert keményen vérig sérthetsz vele.Dirrekt nem mondom a vallásost mert nagyon sok szabályt én sem tartok be.....

kemszi2
szép darab,de élõben is
gabamano
Ez az...

RoR zsozso
"Nyugodtan leírhatod" Ok csak most nagyon-nagyon óvatosan írok bármit is így is már sztem ebbe a topikba mindenki csak "kis hülye anyázó"nak hív és nem akarok még egy ekkora hibát elkövetni inkább még azt is kipontozom h. szia 😊

RoR zsozso
Ez egy Manta?? Szép darab 😊

gabamano
Nyugodtan leírhatod Hiszen Hitler egy történelmi személy....
Az õ kérésére tervezte Ferdinand Porsche tervezõgárdája.
De a legérdekesebb a dologban hogy magát az autót Barényi Béla (1907-1997) tervezte

gabamano
Nekem meg ha minden jól megy lesz egy ilyenem vasárnap:

RoR zsozso
Jól tudom h. a bogarat Hi..er tervezte??Azt mondták ma a Discovery-n :-O (azért pontoztam ki mert nem tudom mennyire helyénvaló egy fórumon leírni a nevét)

RoR zsozso
Tudom de az anyázást BMW FAN kezdte meg azt h. anyám mit szop meg nyal stb. ami nagyon nem volt humoros!!De tény h. nagyonis túlreagáltam a dolgot de azért BMW is tudhatná h. hol a határ a sértés és a humor közt.
És harmadszorra is BOCSÁNATot kérek BMW FAN-tól is és az összes forumozó társtól is!!Szeretném ha ezt a témát le lehetne zárni.
BOCSÁNAT!!!

Willi Betz
Ennél van különbség,de csak pár dologban. Különben nem ér a dolog,mert beteszel egy háború idejében gyártott bogarat és egy olyat amit háború után 30 évvel gyártottak. Még jó,hogy van különbség köztük.

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

Harly18
<#vigyor1>

Willi Betz
Ejjj....mindegy nem mondok semmit.

Harly18
De nem vitázni akarok, úgyhogy nem nekem esni! <#alien>

Harly18
Nyugodt vagyok 😊 nem is azt vitattam amit írsz, én most csak arra akartam rávilágítani, hogy azért vannak szemmel észrevehetõ különbségek, s nem ugyanaz teljesen...

Harly18
Végülis tök igazatok van, semmi észrevehetõ különbség 😊

Formailag persze ugyanaz, szóval faceliftnek fogható fel erõs túlzással akkor minden bogár, de azért láthatóak különbségek szerintem és nem kell bogárfannak lenni, hogy ezt észrevegye az ember...

Willi Betz
De mutatok akkor egy példát Mercibõl,hogy megnyugodjál😄

Két autó ugyan az,csak különbözõ évjárat.
Ebbõl is ez a helyzet ahogy a bogárból. Az alap forma nem változott,viszont pár részlet igen.

Willi Betz
Én értettem,de mondom,hogy felesleges ezt folytatni,mivel nekem bogár-bogár,az alap dizájnja nem változott semmit,csak apróságok változtak,amik elhanyagolhatóak.

az a porbléma, hogy bogárból a bogár van, mercibõl meg kicsit változatosabbak a lehetõségek. szerintem Gabec erre gondolt.

Willi Betz
Magyar cím: Bazi nagy pizza
<#nevetes1>

Harly18
Nem erre gondoltam a példámban, hogy két ilyen korú mercit nem lehet megkülönböztetni, de mindegy, hagyjuk, mert ha értetted volna, akkor is ellent mondanál XD

Willi Betz

Bébi Mercik kezdete és jelenje😄

autoszimulator
<#sir><#vigyor3>

.: mobilize.hu :.

Willi Betz
Semmi gond,rólad tudom,hogy tahó vagy<#hehe>

autoszimulator
anyád

.: mobilize.hu :.

Willi Betz
Hülye bagly<#hehe><#eplus2>

kemszi2
<#wow1>6 lancia.... ebbõl 3 evo2-es delta<#rinya>bel ekll húznom
w77d
ámen atyám XD

Willi Betz
Az Offolással nincs túlsok gond,mert amint látod Weed esténként mindig megkapja a bagoly címszót,meg ezzel kapcsolatos dolgokat. Viszont ennek is van határa és megválogatjuk a szavainkat. Amit Bmw Fanhoz vágtál hozzá "pár szép mondatot",az már jócskán a határon kívül esett. Másik fele meg az,hogy amiket mondunk,illetve írunk közelsem gondoljuk komolyan. EGYSZERÛ POÉN! Az ilyenen nem kell megsértõdni és elkezdeni szídni mindenki anyját.

Willi Betz
Most más terveim vannak,még én se tudom mik,de lesz börzére közel 15 pénzem,amibõl tudok gazdálkodni😄

w77d
még újonc vagy itt XD

gabamano
Gabi!
Akarsz még izomautót csinálni?
Szerintem Ez megérné

RoR zsozso
Tudom és bocsánatot is kértem 2szer is minden fórumozótól.
És az h. beraktam sok képet azzal helyre akartam tenni az OFFokat meg a káromkodásokat mert a képek ideiilenek de erre is lecseszést kapok! Bármit csinálok itt amit másis csak engem csesznek le!!

Willi Betz
<#nevetes1>

w77d
hehe XD

gabamano
Vasárnap hajnalban ha megyek börzére mindíg a "diszkósvonattal" megyek...
Mezõkövesdrõl utaznak haza a fiatalok csõstül a környezõ településekre két három megállót.
Múltkor felszáll egy kb 7 tagú társaság fiúk lányok vegyesen.Átlag életkor 7-14 év. Legnagyobb súly ill izomtömeg 30-35 kg...
Kiskölyök, idézem :szét.....b..ni a száját a ro...zs.dó nak egy a kezembe kerülne vágnáááááám széjjel.....
Hát erre feláltam az ülésrõl, megálltam felette szépen csendben :"gyere szépöcsém épp itt van egy, mutasd már meg hogy csinálnád"

Érdekes,20 km-t kibírtak egy szó nélkül....

Willi Betz
Az könnyen lehet igen.

lehet, hogy õ sem tudja, csak használja. <#vigyor4>
emlékszem, mi az iskolában 10 évesen nem tudtuk, mi az, hogy g.ci. aztán valaki nagyobb felvilágosított minket, mi meg nem akartuk elhinni.

Willi Betz
De felesleges ezt a párbeszédet folytatni,mert én azt mondom,hogy egyforma az összes bogár,te meg azt,hogy nem. Így csak azt érjük el,hogy szartpofozunk.

Willi Betz
52-es Merci:
73-as Merci:
(Direkt egy kategóriából választottam,hogy ne lehessen belekötni)

Bogárból,meg nem tudom melyik az 52-es és melyik a 73-as mert egyformák.