269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
-
crosspeet #267881 Ennyi pénzért már használhattak volna igazi fát is talpazatnak.. Mert ez így ennyiért elég gagyi.. :/ -
#267880 Porsche fanjainknak kötelező:Az 1 milliomodik 911-es 911-szer -
#267879 Szép reggelt!
Ha már Mexikói Nagydíj, legyen valami helyi specialitás (Nissan Tsurum sajnos nincs):
-
ndns #267878 vard ki a veget. tobbet nem mondhatok egyelore. de turelem. nem mindig a szemednek kell hinni. nem minden auto az aminek latszik teszteles kozben. -
#267877 FIAT 131 ABARTH STRADALE 1976 - Laudoracing 1/18
-
#267876 Én nem gyűjtöm a Matchboxokat, de a legutóbbi börzén ott volt gyerekkorom legkedvesebb autója: Matchbox Rolamatics No. 16 Badger. Az eladónak volt 4db, kínálta a gyári állapotú, krómozott radaros, eredeti dobozos példányát (állítólag ritkaság), de az enyém ütött-kopott volt és nem krómozott, úgyhogy ez jött haza :) A gyerekeim imádják, úgyhogy el kell zárnom előlük :)))
Made in England by Lesney Corp. -
#267875 Közel 20 év van köztetek a te javadra :)
(Na jó, talán inkább csak 15..)
Mi ketten vagyunk hasonló korosztály, de még mi sem egyformán döntünk (döntöttünk) a vásárlások kapcsán. Nálam a legelső mércefok mindig is az alapos, mindenre kiterjedő szemmel és kézzel történő feltérképezés volt. Futólagosan vetettem egy pillantást közben a gyártás helyére is (amik közt az USA felirat mellett lehetett még találni Hungary feliratot is anno)
Ha minden klappolt, ment a gyűjteménybe, ha valami nem stimmelt, akkor meg vissza a polcra ahonnét levettem :)
Tavaly passzoltam el mindet az utolsó darabig egyben egy nálam is nagyobb gyűjtőnek.
Most egy hozzám illő dögös 1:18-as modellre vadászom (ár és gyártás helye mellékes) ami szíven ütne, vagy elvarázsolna valami extrával.. -
#267874 Akkor nem vagyunk egy korosztály. Matchbox fronton az én gyermekkoromban a Made in England volt a standard minőség és a Hong-Kong az egzotikum. Sőt, elvétve belefutottam Made in Bulgaria gyártmányokba is, de tényleg nem voltak gyakoriak.
Mire bejöttek a Thailand, China, Malaysia gyártmányok, már felnőttem. :-)
Most, felnőttként is csak a Lesney England és Hong-Kong gyártmányok kerülnek a gyűjteménybe.
-
#267873 Ha elég gyorsan mész, akkor nem esik bele az eső :) -
#267872 Emlékszem kisiskolás koromban a Made in... felirat is a menőség egyik fokmérője volt a Matchboxoknál. China volt a "kommersz" a Thailand pedig a legmenőbb, és talán a legritkább is. -
#267871 Az új Polestar Coupé, ami megdöbbentően kismértékben tér csak el a 2013-as tanulmánytól.
Nagy kár, hogy a shooting brake körül nincs semmi mozgolódás :( -
#267870 Ezt kéne a japánplakátos műveésznek is megmutatni, hogy hogyan kell ugyanaban a stílusban kicsit több kreativitással érdekes plakátot csinálni. Az árnyékok egy igazi easter egg :) -
#267869 Én postával együtt 73EUR-ért találtam, gondolom ugyanaz lehet. Szerintem csapj le rá, mert tudtommal már nem gyártják. Esetleg megkockáztatod, hogy vársz, de akkor viszont folyamatosan kell az E-Bay-t nézegetni, hátha egy gyűjtő eladja a sajátját, akkor van esély, hogy olcsóbban kijössz, de az sem biztos. Ha meg ezt közben elviszi valaki akkor ki tudja, hogy egyáltalán mikor lesz másik eladó. Néha-néha megcsinálja a Norev, hogy egy korábban kiadott modellt újra piacra dob más színben, de az sem biztos... -
#267868 Leginkább kíváncsiságból, hogy az oroszok mit hoznak ki az 1:43+ mindene nyitható kombinációból :) De igen a ritkaság (errefelé) és az olcsósága is a megvétel felé billentette a mérleg nyelvét anno! -
#267867 Szép napot, tökéletes idő egy kis kabriózáshoz, hmm?
-
#267865 Jópofa!
Viszont én megtaláltam azt a nézőpontot, ami magyarázatot ad az árnyékokra és egyúttal tudatja Vettel világbajnoki esélyeit is.
-
#267864 Na esse' bonyolították túl...
Tex-mex, baby!
-
#267863 Hello,sziasztok, Remélem tudtok segíteni, keresek 1:18ban VW Golf VI modell 5 ajtós nem GTi-t
tudna ebben nekem valaki segíteni ? Ebayen találtam de 25 lenne postával :/ -
#267862 Van egy tippem :-) -
#267861 Én 4 éve segítettem kiárulni egy kedves barátom gyűjteményét kb 300 db 1:18-as modell Burago,Maistotól az Autoart,Kyoshoig volt minden. Mi 3/4 év alatt kiárultuk úgy hogy a végén 20-30 db maradt amit nehéz volt eladni. Igaz elég nyomott áron is adtuk őket de a cél a gyors kiárulás volt és még ígyis jobban jöttönk ki anyagilag mintha egyben próbáltuk volna őket nyomott áron eladni( hasonlóan az 5 kontra 7 milliós példához).
Sokra volt fizetőképes kereslet sőt még a Váci úti börzén is átlagban 100 modellből 40-50-et eladtunk amit kivittünk ott helyben.
Szóval én is csatlakoznék az elöttem szólókhoz, hogy tegyetek egy próbát itthon :) -
#267860 Uraim, mérhetetlen öröm ért ma.
A magyar és minden más posták decemberi összeomlását megelőzve a mai napon, megérkezett a karácsonyi ajándékom.
Mit is mondhatnék, szinte már könnybe lábad a szemem, olyan szép...
De ennél többet nem mondhatok, hiszen akkor oda a meglepetés.
-
#267859 Meg az a baj, az "egybeni" eladással, hogyha ötért árulja valaki, akkor kell érnie minimum 7-et, hogy meg is vegye valaki... Ugyanis hiába gyűjtő veszi meg, lesznek átfedések a saját gyűjteményével. És akkor neki kell eladogatni, amiből kettő van, és egy is elég... ha meg kereskedő, akkor lehet a hétmilliós érték is kevés. Hiszen áll benne a pénze. A népszerűbbeket, ritkaságokat hamar eladja, de a fele legalább áll nála hónapokat, éveket akár, ha árában akarja eladni. És akkor megéri neki olcsóbban eladni, ill úgy vásárol, hogy megérje olcsóbban is eladni.
Ez nehéz ügy. -
#267858 szerintem ha leírod, hogy kb. milyen gyűjteményről van szó, akkor még könnyebb segíteni. Milyen gyártók, milyen márkák, verseny, vagy utcai gépek stb. Egy Nascar gyűjteményt nehéz itthon eladni (árában), de pl. ha Mercik, BMW-k vannak többségben, akkor azok itthon is könnyebben eladható darabok. Ha egyben szeretné eladni, akkor az itthon (szinte) lehetetlen, de külföldön is nehéz eset. Ha egy ebay-es cégen keresztül megy a dolog, akkor ott még szép jutalékot is kell fizetni, illetve kalkulálni kell vele, hogy ki is kell vinni hozzájuk, így szinte biztos, hogy az egyesével eladás jobban megéri. Ha esetleg pár konkrét darabot beírsz ide az elképzelt árral együtt, akkor segíteni fogunk, hogy milyen esélyekkel lehetne eladni. Illetve ebben a topicban a hazai fizetőképes kereslet nagy része jelen van, így akár jópár darab itt is új gazdára találhat :-)
Utoljára szerkesztette: goser, 2017.10.17. 11:01:14 -
#267857 Így így :-) -
#267856 Szerintem ne legyenek. Akik régóta és komolyan gyűjtenek 1:18-as diecast modelleket, pontosan tudják, hogy mi mennyit ér, mikor jelent meg és nagyjából mennyi készült belőlük. Hiszen ettől gyűjtő egy gyűjtő, hogy képben van.
Nyilván lesznek olyanok, akiknek gondot okoz egy-egy drágább modell megvásárlása, de ilyenkor is érdemes esélyt adni, hátha kitalál valamit a vásárló. Valamit, ami mindkét fél számára elfogadható megoldás, amolyan kompromisszum. Magam is kerültem már ilyen helyzetbe és az itteni srácok is pozitívan álltak a helyzethez. Szóval nekem jó néhány drága, prémium modellem ily módon került a gyűjteménybe. Természetesen az ebay nem rossz támpont, de tényleg a kalkuláción múlik majd, hogy létrejön az eladás, vagy hosszasan hirdettek és sopánkodtok, hogy áll a piac. Én jó néhány csoportot követek a fácsén és látva, hogy mennyiért kelnek el karórák, bicskák vagy épp hi-fi cuccok, biztosra veszem, hogy akinek kell egy ritka modell, mert 5-10 éve lecsúszott róla, az bejelentkezik rá.
-
PP993RS #267855 Nem tudom mennyi az ebay jutalék, (gondolom 10% körül lehet) de az tuti hogy csak bejáratott és 100 vagy közel 100%-os felhasználóval érdemes modelleket felrakni, és az se árt ha nem a balkánról... ha ezek bármelyike nem valósul meg, ugyanúgy nyomott árat adnak csak meg a bayen is...
Ritka és patika modellek itthon is simán elmennek, és nem legóért.... sztem jópáran vannak úgy hogy nem szívesen adnak ki 150-200-250€-t látatlanba, de ha ott lenne egy kézzelfogható példány.....
Arra meg magasról tenni kell hogy milyen "lavina" indul meg... ki a frászt érdekel hogy ki-mit mond-gondol.
A faxbukon is van egy eladó, aki "nem mer" felrakni modelleket, merthogy mindig megszólják milyen drága... múltkor is láttam nála egy modellt, (egy eladó modell mellett volt) kérdeztem az is eladó? Jött a válasz hogy igen, de nem itthon fogja, mert úgyse adják meg az árát.... mondom tegyen próbára :) nem is válaszolt .... -
Chevys Zsolti #267854 Vannak kétségeim az itthoni fizetőképes keresletet, valamint egyes "vevők" hozzáállását illetően, de nektek vélhetően nagyobb a rálátásotok. Az Ebay-en sokan nem eladni, hanem hirdetni szeretnek, látva a fixáras aukciókat. Viszont támpontként egy-egy modell licites végára azért hasznos lehet. Gondolom ebben egyetértünk. -
#267853 Ezzel is egyetértek! :-)
-
#267852 Szerintem egy lista még nem kerülne semmibe. Sőt, inkább felcsigázná az érdeklődést.
Sokan figyelik az Ebay-t idehaza is a gyűjteményükből még hiányzó ritkaságok miatt, miközben idehaza is lenne eladó példány.
Én mindenképp megkockáztatnám a közzétételt és a piac szondázására sem utolsó lehetőség.
Nyilván nem eltúlzott, az Ebay-ról lesett árakat kell szabni és akkor el fog menni egy jelentős része.
Ja és nem kell jutalékot fizetni. :-)
-
#267851 Egyetértek! -
PP993RS #267850 Én itthon indítanám az eladást... sztem a negyedét / harmadát simán ellehet adni itthon is (jó áron) ...
De ha "csak" 10 modell megy el akkor is annyival kevesebbel kell bíbelődni. -
Chevys Zsolti #267849 Köszi, erre nem gondoltam. -
#267848 Írjatok a carmodel.com-nak. Elég gyakran látni náluk felvásárolt gyűjtemények elemeit. -
Chevys Zsolti #267847 Kb. 150 darabról van szó. Nincs köztük Bubu, Maisto, stb. Rengeteg ritkaság, hiánytalanok, dobozosak... Nem akarok lavinát indítani listával. Köszi a véleményeket! Bármennyire is fájó tud lenni az Ebay-es jutalék megfizetése, mégiscsak az lehet a járható út. Macerás, időigényes, de talán anyagilag így lehet legjobban kiszállni... Köszi mégegyszer! -
#267846 Ha az öt milla 100-200 modell értéke, akkor van rá esély. Ha 1000 darabé, akkor sz'tem semmi.
Van esetleg egy lista? -
PP993RS #267845 Árában senki nem fogja átvenni, alap hogy itthon nem, de sztem kint se ... max. brutál nyomott áron. Esetleg nagyobb boltokat meglehet környékezni, szokott lenni a bayen olyan tipikus "gyűjtemény-felszámolás" egyes boltoknál... de nyilván az se ingyen van--->megint bukó.
Mondjuk egy ilyen történetbe fontos tényező hogy hány db modellből áll össze az a cirka 5M, nem mindegy hogy 1000 Bubu, vagy mondjuk 100 minőségi modellt kell eladni... ha vegyesen van, én a ritkább/drágábbakat egyesével kiárulnám a bayen...... nyilván ez macera + idő ahogy szóba is került, de a gyorsan egybe kiszórós sztori az mindig nagy perec. -
#267844 Sejtettem, hogy az egy éven át húzódó garanciális ügyintézés (használt, poros, ujjlenyomatos, hiányos modellt küldtek) nagy része etetés volt. S lám - tényleg... -
Chevys Zsolti #267843 Köszönöm a remek ötletet, továbbítom! XD -
#267842 Szeva Zsozsó.
Ismerősödnek üzenem, a pénz nem minden. El is ajándékozhatja őket,
biztos vagyok benne, jó helyre kerülnének mind, már ha csak ezt a fórumot is nézem..
Meggondolandó az 5 milla, mert 500 ezerért már akár ezt is be lehet szerezni méretarányosan idehaza:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
mondjuk innen.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.10.16. 10:36:10 -
Chevys Zsolti #267841 Sziasztok! Ismerősöm megválna komplett gyűjteményétől, ami kb. 5M Ft-ot ér. Egyesével kiárulni macerás, és időigényes, ezért az ideális az lenne, ha egyvalaki venné meg. Itthon nyilván esély sincs eladni, a kérdésem az lenne, hogy szerintetek lenne olyan "nyugati" gyűjtő, aki egyben átvenné?