269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • zsolti65
    Én is kíváncsi lennék ilyen statisztikára.A gyártóknak biztos van....Piackutatási részleg,izéhozé...
  • 355
    Jahh, még eszembe jutott, hogy a HW Fapad 288 GTO-ból is legyártottak rengeteget (a 2×5000db-nál biztos többet), az is elfogyott, és mégis ennyit adnak egy Elite-ért.

És akkor még ott van a modellgyűjtők 90%-a, akiket nem érdekel a HW E 1/18 GTO, mert nem illik a gyűjteményükbe: túl kicsi, túl nagy, túl drága, össze van rakva, nem izomautó, nem munkagép, nem német, nem műgyanta, nem ezüst színű, satöbbi...

Ha meg kéne saccolni, én világszinten úgy 500.000 modellgyűjtőre tippelnék.
  • 355
    Pedig ha nagy szavakkal akarjuk megfogalmazni, az egész világon csak 10e embernek lehet Elite GTO-ja.
    Ebből is látszik, hogy világszinten túl sokan nem gyűjtenek modelleket.

Nem'tom, nekem az, hogy az Elite GTO ára az ebay-en 40-70eFt között van azt mutatja, hogy a 10.000 embernél, akinek lehet, sokkal többen szeretnének ilyet. Ha nem így lenne, a kiadása után 3 évvel még mindig 19.99€-ért akciózná a Modelissimo.
  • spyderco69
    Igen , ez igaz. Volt egy sàrga GTO-m hirdettem Ebay-en ès alig ment el...persze àron alul.
    A 458 piros màr tènyleg ritka, fekete meg sàrga mèg fellelhető ill piros super elite is.
  • Voice27
    Mert ritka.
    5000 darab készült mindkét színből.
    Én azon csodálkozok, hogy ennyi év után is fel-felbukkannak még eladó példányok.
    Pedig ha nagy szavakkal akarjuk megfogalmazni, az egész világon csak 10e embernek lehet Elite GTO-ja.
    Ebből is látszik, hogy világszinten túl sokan nem gyűjtenek modelleket.
    Viszonylag szűk réteg.
    De eljön az az idő, amikor már tényleg lehetetlen lesz beszerezni.
    De igaz ez gyakorlatilag minden limitált Elite-re.
    Csak idő kérdése, és ritkává válik.
    A piros Italia-kat, meg a piros 308 GTS-eket is hamar elkapkodták.
    Ezekkel szemben a GTO sokáig is húzta. :)
  • spyderco69
    Mert ha megnèzzük a HWE 288 GTO-t, azèrt az se egy high end modell...mégis csillagàszati àron mennek.
  • BMW M5
    Azt értem , hogy a filmben benne volt de eredetileg is Estafettét használtak Ferrariék ???? Egy rally csapatnál még értem de egy F1-es csapatnak minek kellene egy furgon ?
  • 355
    Nem, valamelyik fórumon azt írták, hogy tényleg egy Estafette volt a szervizautó.

Hétvégén megnézem a filmet. Az IMCDB-n nincs fent az Estafette a filmben szereplő autók listáján, de a fórumban van egy fél kép:

• Voice27
    Licensz dolog lehet.
    A Kyosho se hülye, tudja, hogy mekkora kereslet lenne mondjuk egy 288 GTO-ra.
    De csak 1:43-ban hozták ki, gondolom nem véletlenül.
    Egyszerűen nem engedik megcsinálni nekik.
    Csoda, hogy az F355-ös megszületett.
    Évek óta csak a meglévő típusaikról húzzák a bőrt.
  • GrandVitara
    Sziasztok!

• BMW M5
    Értem . Akkor ezek szerint csak kitalált ez az Estafettés Ferrari szervizautó . Furcsálltam is volna ha igazi lenne mert az olaszoknak azért lett volna hazait is bevetni erre a célra .

Alfa Romeo F12 :

Egyébként nagyon jópofa az 1:18-as Renault Estafette . Mindene nyílik és az egész furgon annyira 60-as , 70-es évek életérzése.... de akkor lennék igazán boldog ha kihoznák a Barkast ( zárt , platós ) is 1:18-ban :-)) .

• 355
    Az F355 jogos, a többi a mérete miatt osztályidegen. De tényleg csodálkozok, hogy nincs high end Daytona és 288 GTO. Ezek ikonok, tutira lenne rá kereslet.
  • 355
    Jobb a sztori :-) Ez a gép vörös volt, tűzoltóautóként szolgált a francia-svájci határon. Onnan került Angliába, ahol meglátta és megszerezte a Rush produceri gárdája. Ők újították fel és festették Ferrari színekre, a filmben Niki Lauda szervizautójaként szerepelt, állítólag korhű. Most aukción van a gép, 15-20e£-ot (5,5-7MFt) várnak érte.

Egyre jobban akarok egy ilyet :-) Nagyon állat lenne, ha egyszer tényleg kijönne az 1/18-as HW Elite Ferrari 312 T2.

• mikeman
    grat hozzá, mondjuk van azért ettől szebb modelled is már
    a felniket te festetted feketére???

amúgy lehet nekem is befigyel majd egy piroska, nem is akármilyen, egy 3 betűs gyártótól, de ez még titok, csak neked súgom meg, nem hogy elkiabáljam és ne sikerüljön
  • BMW M5
    Távozz tőlem sántán :-)) .
    Azt ne mond , hogy ez egy valódi ( eredeti ) Ferrari szervizautó....mert ha igen akkor a Ferrariról is megvan a véleményem :-D . Szerintem a tulaj F1 rajongó lehet és ezzel jár az európai futamokra....bár akkor inkább Renault F1-es dekor kellene rá...
  • spyderco69
    A Tamiya kiadta az F 50-et meg a 288 GTO -t, igaz 1:12 -ben, de az àra húzós kb 500 ,- € körül mozog.A 355 meg Kyosho High End 1:18 kb. 180,- €.
  • autoart8
    Igen , megjött,gyönyörű ebben a Rosso Berlinetta színben, de mégsem teljes az öröm...a doboz nem volt valami jó állapotban...szerencsére már kijavítottam :)
  • 355
    Ilyenre, plíz, plíííz :-)))

• 355
    "Míg ki nem adja valaki rendes mágnesezhető kivitelben"

Azt ugyan lesheted :( A Mattel nem nagyon töri magát a Super Elite-ekkel, a BBR meg kiszállt a fémmodellekből.

Van pár Ferka, amit nem értek, hogy miért nem jelent még meg igazi high-end modellként: F50, Daytona, 288 GTO, 250 LM, 355, 333 SP, F1-es gépek motortérrel, stb…

A Fujimi F50 GT elég jó modell, de nem fogja a mágnes.

• 355
    "Hogy jöhet ki ilyen hibával egy Aventadov ilyen pofátlanul magas összegért..???"

Mert a lényeg a jogdíj megspórolása, nem az ócószág.
  • crosspeet
    Tudjátok mit látok ennek a blökinek a szemében??? :D
    Hogy azt gondolja, ha ezek ott a túloldalt látnák hogy tologatja a játékautókat itt a nappaliban, és Nekem nem engedi b*sszamög, sőt, nem csak a játékautókat tologatja! Mert ilyen világot élünk! :D
    ;)))
  • crosspeet
    Adimas, Neki, Rebook.. XXD :D
    Hogy jöhet ki ilyen hibával egy Aventadov ilyen pofátlanul magas összegért..??? :DDD
  • crosspeet
    remélem nem a színhibásra.. :)
  • crosspeet
    Vagány kis dobozka! :)
    Régebbi Francia filmekben látni ilyeneket, meg a Louis De Fines filmekben! :) Jó munkát hozzá!
  • crosspeet
    Hi! hát ez jó nagy szívás, limited kettőre, részvétem... :/ Ne hajszold ennyire a ritkaságokat, mert kurva drága így, és nagyon szarul szállsz ki majd belőle előbb v utóbb.. meg lett a csere a Ferrari-ra..? Én Ferka párti vagyok inkább, de ha mégis Lambo, akkor Murci v. Aventador.. :)
    De hogy "Aventadov"-nak írták, az valami kritikán aluli, tuti valami jogdíj elsinkófálása a tét, nevetséges "baki".. :)
    Nekem meg egy ilyen szó szerinti óccsóság gyött.. :) Míg ki nem adja valaki rendes mágnesezhető kivitelben, addig..:
    (ne kérdezd Mihi, elborult az agyam.. :) hátsó polcra. :)

• BMW M5
    Erős felindulásból és előre megfontolt ( átalakítási ) szándékkal megvettem az ebayröl ( ocsón - 26 Euró+Pk. ) ezt a Renault Estafette ( Norev , 1:18 ) modellt és "királyfiból" békává ( Dacia Estafette ) fog változni...Nem könnyű meló mert az eredeti Dacia Estafettéböl a neten alig lehet eredeti képeket találni mivel anno kb. 800 db-ot készítettek belőle és mára kb. 10 darab maradt fent a Dacia múzeumban pedig 1 sincs belőle....

A majdani változtatások :
    - Más hűtőmaszk .
    - Más ( hosszabb ) első lökös .
    - Vezető oldali tolóajtó kifelé fog nyílni .
    - Nagyobb ( Daciásabb ) első indexek .
    - Átfényezés (a szín még nem 100% ) Dacia 1300-as piros színre + fekete színű lökösök .
    - Dacia embléma elöl , Dacia Estafette felirat hátul .

Eredeti Dacia Estafette képek ... de a sárga színű szerintem Renault :

• 355
    Az autók léteznek, a fényezés néha a képzelet műve, de maga a festék eredeti Ferrari kódos. Az F355 GT3-ból ha jól tudom csak egy darab létezik, és az nem metál bordó, hanem vörös-sárga, rajtszámmal és szponzormatricákkal, de az APM legalább 6-8 színben gyártotta.

• mikeman
    lehet hogy Pontius pilátus-tól (a Brian élete-ből) kértek tanácsot a helyesírás tekintetében

Bvájen

• dinoenzo
    ez a padlizsán GT3 1:1-ben is létezik?

menne a Szerdzsóhoz :)

• dinoenzo
    ez jó :D

AVENTÁDOV!!!!!

MADE IN KÍNA :D

kb. ez olyan mint a MÁJKÍ.......meg a RÍÍBÁK.....meg az ADIMAS cipők a piacon :D

na ......megyek rendelek is egy FARRAIT!
  • autoart8
    Igen, sajnos elrontották.... Az összes DMC Aventadoron így van írva :(
  • bulba
    Aventadov??
  • bulba
    Uuuu, ezek nagyon dögösek! Egy kérdés: a konkrét darabok léteztek 1:1-ben is, vagy inkább csak a modellgyártó fantáziájának eredménye?
  • bulba
    Napot!

• 355
    Variációk egy témára: Auto Place Model (APM) Ferrari F355 Challenge, König Light Tune és GT3. Bármelyiket bevállalnám, de sajnos 750€ (230+eFt+pk+vám+ÁFA)/db áron is sold out.

• 355
    Ezeket a pink modelleket az MR és a BBR csak a Scuderiamodellinek gyártja, és nem fogod elhinni, de viszik, mint a cukrot. Egy része ki se kerül a honlapra, mert elviszik hírlevél alapján, elővételben.

• 355
    Fanoknak. Remélem látják :-)

• 355
    Pontosan ugyanígy jártam, csak nálam Modelissimo és egy összevert HW Super Elite Ferrari 410 SA volt a szereplő, szintén az utolsó. Elsőre kártérítés, nyomatékosabb kérésre teljes összeg a postával volt az eredmény.

Egyszer hasonlóan jártam a Modelcarwolddel is. Egy Ferrari 360 CS jött meg úgy, hogy a két ülése össze-vissza járt az utastérben. Ragasztható lett volna, de megsérült a festés az üléseken. Az MCW nem volt hajlandó kártérítést fizetni, vissza kellett küldenem és küldtek másikat. A postaköltségemről kupont adtak. Ez nem annyira fair, de tűrhető. Nem is töröm magam, hogy levásároljam a kupont...
  • Chevys Zsolti #257879
    Sziasztok! Még sohasem érkezett sérült modellem, egészen a közelmúltig. Gondoltam, leírom a tapasztalatom... A CK-tól rendeltem 2 ugyanolyan modellt, melyeket közös dobozba, igen gondosan csomagoltak. Az egyiknek a doboza volt két helyen is megnyomva, míg a másik sértetlen volt. Ez volt az első rossz jel, mert a nagy közös dobozban nem sérülhetett csak az egyik... A dobozt még benyeltem volna, de a meglepetés ezután ért. Kinyitottam, és akkor a modell hátsó kereke kidőlt oldalra. Ennél jobban csak az lepett meg, mikor megláttam, hogy korábban próbálták visszaragasztani a kereket a helyére. Egész egyszerűen ragasztós volt mindkét felület. Fényképeztem, és írtam a CK-nak. Finoman, udvariasan, nem fenyegetőn. Sajnálattal vették tudomásul, és -nagyon okosan- próbáltak kártérítést fizetni. (nyilván próbáltak szabadulni a sérült modelltől) A teljes vételár visszafizetését kértem. Rendben, küldjem vissza, és kifizetik. Így is történt, majd arra gondoltam, bepróbálkozok a postaköltséggel. Kértem, és szó nélkül utalták még aznap. Ahogy a csomagot megkapták, a modell árát is visszaküldték... A lényeg, hogy első körben próbáltak simlizni azzal, hogy a sérült autót küldték el, (az utolsó rendelhető darab volt, azóta a honlapjukon nem elérhető) viszont utána nagyon korrektek voltak!
  • Lunatic83
    sziasztok

Eladó Lamborghini modellek:

- Ricko 1:18 Lamborghini 350GT (doboz nélkül)
    - BBurago 1:18 Lamborghini Reventón
    - Mondo Motors 1:18 Lamborghini Reventón
    - Norev 1:18 Lamborghini Gallardo Spyder (kék)
    - Norev 1:18 Lamborghini Gallardo Nera
    - AutoArt 1:18 Lamborghini Gallardo (ezüst)
    - Kyosho 1:18 Lamborghini Countach Walter Wolf (kék)
    - Kyosho 1:18 Lamborghini Urraco P250 (piros)
    - Kyosho 1:18 Lamborghini Urraco Rally (piros)
    - Kyosho 1:18 Lamborghini Miura P400 (kék)

luschek[kukac]gmail