Autómodellek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lunatic83
kép nincs, s csak egy 2.0-és 93as Galant

Xbox Live: Lunatic HUN

bardocz
Tudom, nem is viccbõl akarok odamenni😉
Garva03
Nem alapjáratit, és nem módosít a motor élettartamán, dízelnél más a recept...

Beszerzés alatt: Az összes 1:18-as AMG Merci.

Willi Betz
A végeredményen nem változtat semmit,hogy -ismétlem önmagam- egy R4-es motornak nem lesz olyan hangja mint egy nagyobb és több hengerrel rendelkezõnek. Ez volt ugyebár a kiindulási helyzet ebbõl a beszélgetésbõl. Mellesleg ha már fordulatszámot emelsz -gondolom alapjáratit- az már rég nem utcára való. Az lehet,hogy lóerõt azt tudsz emelni a fõbb alkatrészek kicserélésével/módosításával,de cserébe rövidebb lesz a motor élettartama is. Azt már nem írom le,hogy ez vonatkozik az összes létezõ belsõégésû motorra,legyen az Otto vagy Diesel.

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

Garva03
Jah ez kicsit félreérthetõ, úgy értem hajrá, biztos sikerülni fog...

Daniel BMW
<#eljen> Grat hozzá!

http://www.vezess.hu/zsebgarazs/

Garva03
Hát azért tudni is kell hozzá, de hajrá...

bardocz
Csak nem tudtam😊 Akkor majd jelentkezésnél bejelölöm a vegyész-gépész-közlekedési kart, valamelyikre csak felvesznek.
Gallardo007
Köszi, most csak ez jött. Lunatic, én csak kesztyûben fogom ezeket a szarokat XD

http://gallardo007.mindenkilapja.hu/

Garva03
aha. Mert?

bardocz
KSK a közlekedésmérnöki?
Garva03
😊 Luna, nem kell a lambóhoz gyári tuning... Javaslok egy jó helyet, ahol "olcsón" és jól megcsinálják: BME-KSK Autógépész tanszék, vagy van a vasúti tanszéken egy proff, aki kifejezetten csõrendszerekkel foglalkozik...

bency
Tenyleg Luna,milyen autod van?Kepet is ha lehet😛

:) Semmi okosság :P

Willi Betz
<#nevetes2>

Garva03
Nah tudod mit, írok egy apró példát. Ott van a 190-es merci 2,3-as motorja nah, Motorok 2 címû tárgy házija az volt, hogy csinálj belõle egy 2.0-ás 150 le-s motort. Nos tettünk rá egy szimpla változó szívócsõhosszt, egy változó szelepvezérlést, valamint állítottunk egy picit a motoron, és nem 150 Le lett a 2.0-ra összenyomott motor, hanem 195-200, jah és még lehetett volna fokozni (végül mivel jövõre meg kell rajzolni, ezért elvetettük a jelentõs módosításokat (dual VVti, változó szívócsõhossz), és szimplán emeltük egy picit a fordulatszámot, meg átterveztük a vezérmûtengelyt, és így is elértünk 151 Le-t... Nah ennyit ér egy kis hozzáértés egy soros 4-esnél, amelyik motor már vagy 25 éves konstrukció, mennyit jelent egy mainál, jobban megpiszkálva?

Lunatic83
bazz, tudod milyen drága egy gyári tuning? faxom, abból már egy egész Twintop flottám lenne 😉

Willi Betz
Lenne szíved egy Lambo kipufogójába belefúrni? XD

w77d
naaa annak nem lesz ilyen szép morgós hangja XXD

Lunatic83
de ne bízd el magad!
ilyen szintre én is simán hozom az autómat, jóval olcsóbban is...
csak kilyukasztom a dobot, és csókolom XDDDD

Garva03
Egyáltalán nem erõs. A gyári beállítású autók 90%-a egy kompromisszumra van beállítva a fogyasztás, teljesítmény, és környezetvédelem tekintetében. Nem ideális semmi. Ha egy picit megpiszkálod, és egy hozzáértõ ember átállítja a motort minden tekintetben jobb lesz mint a gyári. (fõleg ha 1-2 apró dolgon módosít is.) Jobb fogyasztás, (a jobb hatásfoknak köszönhetõen (ha gondolod részletezem) a jobb hatásfokból adódóan jobb teljesítmény, stb... Szóval egyáltalán nem erõs, hogy jobb lesz mint a gyári...

w77d
kesztyû? XXD

w77d
XXD

Lunatic83
Michael Jackson él??!! XD

w77d
csak dob+kipuffvég...

schumimodells
Gratula.Ez aztán nem semmi.Jött még más is vagy csak ez?

http://www.schumimodells.vsg4.hu/news.php

bardocz
Egy okos rendszerrel jobb lehet.
Lunatic83
<#eljen> grat, jó lesz, csak így tovább!

sorry, ma megkíméllek, nem állnék be a fikázok sorába... legalább egy ember legyen melletted 😉
meg ne essünk át a ló túloldalára... ne rakjon már fel egybõl új elsõ és hátsó spoilert, Karbon-kevlár kiegészítõkkel és hátsó szárnnyal, a kerámia fékekrõl nem s beszélve...
a "szutyok" 1.6os motort meg cserélje le egy v8asra..stb..
és ne is taxizzon már, hanem irány a wtcc... XDD

Willi Betz
Az kicsit erõs,hogy jobb lesz mint a gyári😄 Másrészrõl egy R4 motornál sok értelme nincs megpiszkálni ilyen mélyen a dolgokat,mert az akkor is csak egy fospumpa lesz hangra,bárhogy szépítjük. És azt már leírtam,hogy utcán van használva,nem versenypályán.

Gallardo007

http://gallardo007.mindenkilapja.hu/

NSTSpider
Meg a V8 (hang) <#eplus2>

Garva03
Mûszakin át fog menni? Amúgy csak a kipufogóvéghez nyúltek hozzá, és a dobhoz, vagy piszkáltak mást is?

w77d
rohaggyále XD

w77d
persze csak az kellett, a fene akar átépítésbe belevágni, szerintem így is szép és elfogadható teljesítményû autóm van...

bardocz
Hangot adok én neked ingyen, csak adj egy százas szöget meg kalapácsot 😄
Garva03
Én nem mondtam a turbócuccot, csak a véleményemnek adtam hangot. Ha csak hang kellett akkor így érthetõ, arra jó...

w77d
nem akarok én profin tuningolni, csak hangot akartam az autómnak.. ezt megkaptam nem kell nekem ilyen rendszer meg olyan turbócucc... nem kell nagyobb teljesítmény sem, bõven elég nekem az a 150 paci is..

bency
Enis e velemenyen vagyok,mert enis imadoma tuningot,de csak mikor minosegi cuccokat hasznalnak!

:) Semmi okosság :P

Garva03
Hát azért ennyire nem nyilvánvaló, Ha tesz rá egy kipufogórendszert (normálisat, vagy veszi a fáradtságot, és egy mérnökkel terveztet egyet, (és megengedi, hogy picit állítson a vezérlésen, akkor kategóriákkal jobb lesz az autó, és hidd el simán teljesíteni fogja az összes környezetvédelmi elõírást, sõt jobb lesz mint a gyári...

Garva03
Félreértitek, Én híve vagyok a tuningolásnak, csak ha tuningolunk, akkor csináljuk rendesen. Az nem tuningolás, hogy teszek alá egy sportdobot, és akkor kész is vagyok, hanem az gyakorlatilag barmolás, Fõleg ha valami noname, nem kifejezetten a kocsid típusához gyártott alkatrészrõl van szó, hanem univerzális cuccról... Tehát, ha megpiszkáljuk a kipufogórendszert, akkor piszkáljuk meg a szívóoldalt is, egy picit a vezérlõelektronikát, és akkor azt mondom, hogy talán oké, de simán egy dob..., és ezt tuningolásnak nevezni...

Willi Betz
Nyilván csak az van rajta,hisz még mindig utcai használatra való,nem pedig pályára.

Garva03
W77D Ezen csak egy sima dob, és kipufogóvég van???<#wow3><#falbav> Mennyit fizettél érte? (már ha nem titok?)

Willi Betz
Ez igaz😄D De attól még jót röhögtem azon a két kérdésen😄

BMW FAN
Mirõl beszélsz neked is volt tunin autód!Ázze😄DRáadásul Fócvágen😄DDD

Béjemvé Fan:Baglyok Életének Jelentősen Megkeserítését Végző Fan:D http://autoartgmpkyosho.mindenkilapja.hu/ http://www.vezess.hu/zsebhoki/:DD

w77d
itt közvetlen felszerelés után vagyunk, még nem égett ki a cucc, nem sok hangja van...

Garva03
Bocs, akkor 1.8-as motorhoz... Legalább Dual vvti? (Változó szelepvezérlés a szívó és kipufogó oldalon is??)

Willi Betz
Elsõ két mondaton jót röhögtem😄DD

w77d
1.8-as motor nem 1.6

Garva03
W77D Miért barmolod össze szegény astrát? Mit ártott Neked? Amúgy ha teszel alá egy normális kipufogórendszert, és nem állítasz a vezérlésén, akkor esélyes, hogy kinyírod a motort (Persze ha a rendszer kifejezetten az 1.6-os opel motorhoz készült, akkor ez a veszély nem áll fent...) Amúgy miért is nem piszkálod meg egy picit a motort? Mondjuk változtatható hosszúságú szívócsõ, egy kis vezérmûállítás, fordulatszám, és hengertöltöttség növelés, állítani a légviszonyon stb... Hidd el jobban menne, meg erõsebb lenne vagy 40-50 Le-vel...

bardocz
Mert nem hitted el.
w77d
neeem, motor környékén nem babrálok, arra egyszer már rábasztam XXD a corsában volt direktszûrõ, szart sem ért...