269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • Harly18
    Nem akarok belekezdeni semmiféle vitába, csak kérdezem:

Az egyen orr, az miért baj? Mindegyik márkának megvan a márkaarculata. És sok márkán belül tényleg ugyanúgy néz ki a kisautó is és a középkategóriás is. A VW azért megkülönböztethető, egy Golfot és Polot szerintem nagy művészet összekeverni.

Az Audi fart azt tény, hogy nem lehet letagadni. Nem értem, miért így csinálták, de szerintem ez sem tragédia. Mondhatni, hogy egy része Audi, azokat úgyis mindenki dicséri. :)

A BMW közepe...szerintem eléggé "jellegtelen" ahhoz, hogy sok más típusra is hasonlíthatna. Kétlem, hogy a BMW volt szem előtt, mikor ezt csinálták.

A belsőtér pedig ugyanúgy van, mint a legtöbb márkánál. Senki sem csinál tök más belső teret és más gombokat. Abból építkeznek, ami van. Ha valaki egy ilyet vesz, akkor annak a belső tér újnak számít. Hol érdekelné őt, hogy akár a Polo-ban, a Golfban és a Passatban is ugyanez van. Az, akinek mindhárom van, lehet unja, de akinek csak egy, annak jó.

Szerintem ha valaki egy V-öst lecserél egy VI-osra, akkor tudja, hogy nem egy teljesen más autót kap, hanem egy közel ugyanolyat, csak jobbat.

És amúgy tetszett az új Golf? Azért valami különbséget csak éreztél nem? Gondolom lecserélnéd a hatosra, ha csak picit kellene ráfizetni :)
  • labdacs
  • labdacs
    egyen VW orr, Audi far, BMW közép.

belül is becsukott szemmel elvezetném, egy picit átrajzolt ötösgolf belső manuális klímával.

amikor vezettem a hatost, kérdezte a csávó, akivel voltam, hogy milyen. majdnem megkérdeztem, hogy mi milyen, mert kb 10 méter után elfelejtettem, hogy nem a saját golfomban ülök. persze, van akinek ez bejön, de én szeretem érezni, picit a külsőségeken is, hogy valami új van alattam.
  • Harly18
    Nem ide tartozik, de például erről mi a véleményetek? Egyszerű, de szép is egyben. Időtálló, a szépsége inkább a részletekben rejlik. Mondanom sem kell, hogy az amcsiknál annyit kérnek el érte, mint itthon egy Polo-ért...

• Harly18
    A Renault kapcsán nem a Twingo-ra gondoltam előbb. Más típusai is voltak, amik a maga idejükben eléggé furcsák voltak, s ha volt netán következő generáció, az mindig egyszerűbb, átlagosabb lett.

A kereslet és az igények határozzák meg persze. Egyes japán gyártóknál véltem felfedezni például azt is, hogy évente változtatnak egy picit egyes modelleken, s 3 év után meg már jön a következő. Pl.: a VW-nél sokszor 5 évig is teljesen változatlanul gyártanak egy modellt, s olykor egy erősebb facelift is elég ahhoz, hogy az eladásokat tartsák vagy növeljék, míg más gyártóknál nem így van. Bár tény, hogy a japánokra ma már nem teljesen igaz ez, mert egyre európaibb autókat csináljak.

Vagyis röviden csak annyit, hogy ma már ez általános lett, hogy nem túl merészek még azok sem, akik régen azok voltak. Ma már ilyen világban élünk, minden a funkcionalitás jegyében készül, a többi pedig mellékes.
  • labdacs
    szerinted a régi Twingo túldizájnolt?

ezzel az elméleteddel pont ez az autó áll szemben: több, mint 10 évig gyártották, a formája ma is időtálló, a letisztultabb formavilágú utódjára 10 év múlva a kutya sem fog emlékezni.

szerintem egyszerűen arról van szó, hogy az autógyártók beálltak biztonsági üzemmódba. nem gépészmérnökök adják a fejlesztési irányt már, hanem termékmanagerek (nem csak az autóiparban, nálunk is). megvan, hogy centire, kilóra, teljesítményre, fogyasztásra mit kell tudnia az új gépnek, meg az is, hogy nehogy valami formabontó legyen belőle, mert jajjj, a piac hogy fogadja.
  • Harly18
    Ha megfigyeled, akkor szépen lassan, de a legtöbb gyártó kezd áttérni a letisztultabb formavilágra, mert lassan megértik, hogy sokkal értéktartóbbak, s hosszabb ideig eladhatóak. A túldizájnolt autókat hamarabb le kell váltani, mert jobban megunják az emberek. Hány olyan modell volt, ami egykor futurisztikusnak hatott, merésznek, s a következő generációk egyre átlagosabbak lettek (többféle Renault modellt lehetne felsorolni, aztán a Focus is így járt, s még sorolható).

Nem keverném ide a Vw-t, csak annyit említenék meg, hogy a legtöbb oldalon a hozzászólásokban vagy bejön valakiknek a formavilág, vagy csúnyának találják, és arra nem jönnek rá, hogy attól még nem csúnya egy autó, mert letisztult, akár unalmas a formája. S bármennyire is ízlés dolga, pl.: a Vw-re nem lehet azért azt mondani, hogy ronda lenne valljuk be, mert egyes autókról 10-ból 9 látja, hogy ocsmány, a tizedik meg csak szimplán perverz :)
  • schumimodells
    Azért a Lagznák is eléggé szépek,mindegyik.Nekem a mostani is tetszik.
  • schumimodells
    Igen,ezzel egyetértek.
    A gyönyörű 1992-es Twingót egy rút kiskacsa váltotta.A 90-es Clio a legszebb,ez is igaz.
  • labdacs
    egyik kollégámnak ilyen van. szereti, de többet tölt szervizben, mint otthon van az autó. azt mondja, a műanyag karosszéria miatt más az egész hőháztartása, mint egy acél gépnek, ami sajnos azzal jár, hogy véletlenszerű helyeken keletkezik páralecsapódás. az abból jövő víz meg elektromos zavarokat okoz mindenfelé. amivel lehetetlen mit kezdeni.
  • labdacs
    néha mer kockáztatni, néha meg rettentően beszürkül egyes modellje.

a Clio-ból is az első generáció zseniális volt a korában, az utódok halvány árnyékok (itt most nem a Cup futóműves 2000-es utcára szabadított szörnyekre gondolok). ugyanígy járt a Twingo is. most talán a háromajtós Megane az egyedüli kivétel.
  • w77d
    ebből nekem a harmadik generációs is tetszik, használható kocsinak tűnik...
  • schumimodells
    Azért tetszik a Renaultban,hogy mer kockáztatni,mernek valami újjat kihozni.Gondoljunk csak az első Espace-re,minden újságiró nagy bukást jósolt.Ez speciel bejött a Renaultnak,az Avantime-al ellentétben.
  • labdacs
    tudom, ismerem.

a bukás okát is megértem. pont azok a tulajdonságok riasztották el a potenciális vásárlókat, amik számomra kívánatossá teszik.

beszerezni nem könnyű, de létezik belőle pár használt a piacon.
  • schumimodells
    Már nem gyártják,totális bukás volt.
  • labdacs
    ezt én 1:1-ben fogadnám el. harmadik-negyedik-ötödik autónak.
  • schumimodells
    Na látod,azt kifelejtettem a listáról.
  • Hornando
    Vérvonal
    (Az első, 1984-es Espace különösen tetszik, ajánlom is a Norev figyelmébe...)

• schumimodells
    Igen,a hatlábú már kapható is.
  • schumimodells
    Ez nem hiszem,hogy kijönne,mert nehéz megoldani az ajtónyitási machanizmust.Ezért nem fog kijönni szerintem sohasem a Ferrari Modulo sem.
  • Hornando
    Vagy egy ilyen, ezt imádnám... :-)))

• Hornando
    Tyrrell P34

• schumimodells

• schumimodells
    Egyet értek,ez a Panhard CT 24 nem egy kifejezetten ismert tipus(ennek ellenére rendeltem egy ilyet is,mert tetszik),vannak ennél sokkal ismertebb és kivánatosabb francia autók:Renault 11,Fuego,R14,R18,R25,R21,Express,Laguna concept,Peugeut 405,309,205 cabrio,106,Citroen GS.

Na jó belátom,hogy ez inkább az én kivánságlistám.

(mielőtt még bárki megemlitené az "Tóth Ottót" szólok,hogy én diecastra gondoltam és nem resinre)
  • schumimodells
    Ezt a sort én is tudnám folytatni:Fiat Panda 1980,Renault Fuego,Maserati Shamall,Audi 80 Cabrio 1991,BMW E30 Cabrio,Fiat Barchetta,Fiat Topolino,Fiat 8V,VW Golf III Cabrio,stb.
  • Hornando
    Tudok róla, de ennek már rég a piacon kéne lennie, mint klasszikus, vagy young timer...

• Willi Betz
    Golf kettő az lösz,Norev által,meg Otto által.
  • Hornando

• Hornando
    Ilyenkor, amikor efféle 1:18-as modelleket látok, mindig elgondolkozom, hogy ezzel vajon kiket, milyen célcsoportot céloztak meg...?!
    Ezzel szemben pedig mennyi olyan típus létezik, ami még senkinek nem jutott eszébe, pedig szerintem kézenfekvőbb volna, mint ez a franszia...
    Pl.: Lancia Beta Monte Carlo, VW Golf II, SAAB 900 Turbo, Skoda Octavia WRC, Tatra 603 stb-stb.

• Hornando
    Nagyon elvannak pakolva, ezért ezt a kérést nem tudom teljesíteni.

• Hornando
    Na ez remek hír! Asszem szeretni fogod...

• schumimodells
  • schumimodells
    Egy csoportképet a 43-asokról ha lehetne...
  • schumimodells
    Nekem is lesz ilyen Aston-om,mint neked Nándi.Ha igaz,már holnap.
  • schumimodells
    Szép modellek.Irigylésre méltó gyűjteményed van.
  • Hornando
    Napot!

Nálunk olyan meleg van, hogy nem fütyülnek a rigók. Hétágra sütött ma a nap.

• schumimodells
    Rigófüttyös jónapot!

• labdacs
    az picit sok érte.
  • shumika
    Napot!

4000 nem 2500. nem vaterás. örültem volna neki ha 2500
  • Willi Betz
    Már rá fért igazán,mert nagyon görény szaga volt XD