269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • pacalburger2
    nagyobb terepszöge van, mint egy-két mai "terep"-járónak. jól néz ki.
  • pacalburger2
    Üdv Urak!
    Eladó (még mindig) a képen látható Integra/RSX, nagyon baráti áron. Az eladó nem szólt róla, hogy a bal visszapillantóval gond van, különálló darabként érkezett meg a csomagban, nekem kellett visszaragasztani. Emiatt baromi bosszús vagyok még most is. Egyébként az autóval nincs más gond, igény esetén küldök még képet. A doboza kicsit viseltes.

Utoljára szerkesztette: pacalburger2, 2014.11.14. 07:41:16
  • zsolti65
    Az új Lagonda.Van egy arca,az biztos...

• crosspeet
    Ez komoly!!! :)
  • BMW M5
    Hogy egy kis autómodell is legyen.......
    Úgy néz ki , hogy jövő év elején az OttOmobile kihozza 1:18-ban az egyik számomra leginkább vár VW Golf -ot .
    Volkswagen Golf Country :

• crosspeet
    Köszönöm!
    Akkor jövögetnek neked is azért. :)
  • crosspeet
    Ez nagyon ott van, betalált!! :D
  • Missa
    Húha! Ezzel kapcsolatban írtam privátot. Elolvasnád?
  • autoart8
    Köszi a kérdést :) hát legutóbb jött egy Aa Lambo Superleggera meg egy Kyosho R8 V10, de ezek már régebbiek... A héten rendeltem egy Top Marques Alfa Romeo 4C-t :) láttam Neked is jöttek új modellek. Azok az SV-k gyönyörűek, grat hozzájuk! :)
  • Missa
    Nem a bicikli gumija volt lyukas. Hanem annak idején az apjáé. És nem a bringáé...
  • crosspeet
    De mizu veled, rég láttam hogy új jövevényt posztoltál volna.. Vannak azért, új tervek pl..?
  • crosspeet
    Ezek nem százas emberek, sajnos.. Örüljünk neki hogy a jó Isten nekünk több sütnivalót tett félre.. Bár lehet hogy az ő rovásukra. :)
    Mi meg tanulunk ezekből az esetekből...
  • autoart8
    Nekem is volt már vele tapasztalatom...Régebben megvettem kb. 35 retro autós modellt, másik házba költöztünk, ezért egy kis ideig feltettem a padlásra, egy biztonságos dobozban, lefóliázva, hogy ne legyen bajuk,
    mivel megakarta venni őket az a bizonyos illető, ezért 1 órás munkával kb. Levettem neki a modelleket, majd mondja, fotózzam le őket egyenként..... Ok... Majd az árnak a feléért kb. Elvittr volna, persze azt mondta, hogy most még nem tudja elvinni stb. Majd meghirdettem egy Aa Mustang modellt, kérdezi mennyi, meg minden... Mondom ennyi az ára, ok, alkud az árból 2-3 ezret, mondom ok, akkor elviheted ennyiért... De akkor a retroautókat nem tudja elvinni.. Mondom nagyon jó, pakolhatom/csomagolhatom mindet vissza... Mondtam neki 1 hét múlva, ahogy ígérte, hogy elvinné, hogy akkor hol találkozzunk stb. Mondja akkor itt ès itt.... Aztán az adásvétel előtt mondja, hogy nem úgy alakult a börze, ahogy szerette volna meg stb. Nem tudja még elvinni a modellt... Mondom ok, ráér.. De kb. 4-5 hónap halogatás után mondtam neki, hogy nem várok tovább nem tartogatom a modellt neki... Nem az első eset volt, mostantól nem annyira szeretnék üzletet kötni vele, meg venni se tőle, egy csomó modelljénél az első ülések kivannak már-már törve a helyéről és kb. Fél centivel hátrébb visszaragasztva.. Ezt úgy mondjuk nem értem :D szóval én nem fogok neki innentől tartogatni modellt és venni sem fogok. :)
  • crosspeet
    Ez a biciklibelsos gyerek... Hatalmas :D
  • BMW M5
    Rengeteg a komolytalan , pénz nélkül a vásárlás esélye nélkül érdeklődő ember az említett fécsés oldalon..........Volt olyan illető aki több modellt is " meg akart venni " tőlem de amikor másnap írtam neki akkor közölte,hogy most 2 hétre külföldre kell mennie és ha még meglesznek a modellek és ha még érdekelni fogja akkor majd jelentkezik........Idén márciusban lettem tagja ennek az oldalnak de eddig alig tudtam valamit eladni . Az OLX-en és az Indexen is vannak hitegetők-alkudozók de nem ennyi mint ott
  • mikeman
    legalább variálná a parasztja az indokokat, nálam is már eljátszott egy hasonlót
    nem csak lelki szegény hanem agyilag is :))
  • spyderco69
    Sziasztok!A múltkor meghírdetett Kyosho 308 is màr ezeknèl van :) Fenn van vateràn ill az Ebay -en 180,- € -èrt !!!!Nálam meg mèg alkudozott...Sok sikert nekik.
  • BMW M5
    Bicikiröl jut eszembe....
    A facebookos modell adás-vétel oldalon volt ( van ) egy gyerek aki meg akart venni tőlem egy modellt de aztán napokig semmi.......írtam neki,hogy mi a helyzet erre elküldött egy fényképet egy lyukas bicikli hátsógumiról és , hogy most vennie kell egy belsőt és most erre fog elmenni a pénze ugyhogy nem tudja mégsem megvenni a modellt .......
    A modell ára 17.000 Ft volt a belső ( vagy a gumi megragasztása ) kb. 1000 ft......de az érezés megfizethetetlen
    És hány ilyen volt már....nem az a gond,hogy nem veszik meg a modellt hanem az ahogy nem .
  • BMW M5
    Általában a Váci úti börzére is el szokta hozni a portékáját , de árul a fécen , vaterkán , OLX-en ........talán még a kínai ebayen is
  • 355
    Nem is vettem magamra
  • crosspeet
    Yesss
  • mikeman
    hát ennyi erővel már ki is írhatnánk a nevét, hisz mindenki tudja szerintem hogy kiről van szó :))))
    a kis gerinctelenek, nekem is volt dolgom velük, hulladék emberek
    az a baj hogy már évek óta csinálják, már többször is nicknevet változtattak, többször felháborodási hullámot generálva ténykedésükkel és nem akarnak lekopni, nem akarnak megváltozni, jószerivel mindenki utálja őket és ennek ellenére még mindig köztünk vannak, ténykednek, kufárkodnak, hiénáskodnak ahogy az előttem szólók nagyon jól jellemezték őket, nem lehet őket leépíteni, mert nincs jellemük, becsületük
    én bár nem csinálnék ilyeneket de ha mégis, és utánna megszólnának nyílvánosan, nekem leégne a pofámról a bőr és szerintem soha nem írnék, kereskednék azon az adott fórumon, na ők nem ilyenek
  • crosspeet
    Nevezzük őket kámfornak, meg várjuk meg míg megjön a segély.. csak azt nem mondja h melyik havi segély.. meg most biciklire gyűjtök, mert ellopták.. hosszútávú tervek, az. XD
  • crosspeet
    meg mikor a hülyegyerek a biciklijével nekem akarja megmagyarázni hogy az autó hibátlan, mire én: hát a képről látszik hogy nincs visszapillantó rajta, meg tudom hogy repedt az üvege, tudom te kis f@sz, hisz én adtam el neked két hete harmad ennyiért, különbség köztünk hogy én oda is írtam anno.. :)
  • autoart8
    Azt hiszem nekem is az a két ember ugrott be elsőre. :D
  • crosspeet
    érdekes, nekem is két ember jut eszembe összesen, aki ha ingyen adna egy láda aranyat, ritka aranyat, sem érdeklődnék utánna..
    lehet ugyanaz a két emberről beszélünk..? :D
    Két piti kis gyökér, itt nincsenek fennt hála Istennek..
  • crosspeet
    Igen, ha a modellben csak a pénzt látja, akkor kár magát modellgyűjtőnek nevezni.. rossz úton halad, de az élete minden területére érthető ez előbb-utóbb..
  • crosspeet
    Szia! Én sem 355 kolegára gondoltam, nehogy félreértés legyen.. ;)
  • Missa
    Maximálisan egyetértek. Főleg az utolsó mondatoddal.
  • pacalburger2
    Nekem a hiéna szó jutott eszembe a történetről. Bár lehet, hogy tévedek, de fura mód viszont én csak sajnálni tudom az ilyen eladót, a történetből ítélve ő már csak a pénzt látja az autókban, a gyűjtésben, ebben a hobbyban. Ha így van akkor az már régen rossz.
  • Missa
    Nem, nagyon nem Rólad szólt az írás. Üzleteltünk már, alkudoztunk is, szerintem korrekt üzleteket kötöttünk. És szeretnék is még! Remélem hamarosan tudok is Nálad jelentkezni, van a legutóbbi listádból ami érdekelne.
    Amit a hivatásos kereskedelmről írtál, reménykedem én is benne.
    A másik, amit írtál, hogy vidd az egészet és olcsóbban adom, az is rendben, érthető. De a konkrét sztoriban nem ez történt.
    Gondolataim nagy részét előbb írtam meg crosspet-nek. Én továbbra is csak elmélkedtem egy fajta jelenségről, ami számomra visszatetsző. Az is tény, hogy nekem meg van a "stratégiám" ellene. A két említettnek a bejárati ajtó fölé van vésve a neve! Velük akkor sem üzletelek, ha a Kohi Noor gyémántot árulnák, diszkont áron, postaköltség átvállalással. Biztos én vagyok a hülye, de ha drágábban is (persze az értelem határain belül), de fair, tisztességes üzleti partnertől fogom beszerezni, csak hogy az eladónak is és nekem vevőnek is "jó maradjon a szám íze" a vásárlás után.
  • Missa
    Sziasztok!
    Egy kicsit azért konkretizálom az "alanyomat". Őszintén, én nem a 30ezres modellre gondoltam. Nagyon nem 355 kollégára gondoltam.
    A srác nevét továbbra sem írom le, a modell amiről szó van egy úgy nevezett filmes autó, piros és amerikai. Szerintem nem a 30-40ezres kategória. Már a minőségénél fogva sem. Csak a napokban láttam ennek a modellnek a hirdetését és gondoltam, hogy lehet, hogy így karácsony "elő estéjén" páran ráizgulnának. Mert azért mégis csak kultikus autó az. Csak jött "gyűjtő kolléga" felvásárolta és rögvest hirdette. Nincs semmi törvénytelen ebben. Az eladó, ahogy 355 is írta, szeretné eladni. érthető. Ilyen esetben nem is tudok pálcát törni felette. Inkább az ilyen vásárlói szemléletet tartom kicsit etikátlan, pitiáner, "kufár" dolognak. Mondom, megértem, ha ebből akar megélni, de akkor csinálja már "ízlésesen". Vegye a fáradtságot és ne ugyan ott árulja tovább. Az írásomat kicsit az is generálta, hogy a sráccal én is keveredtem hasonló "üzletbe". Egy 3-4000 Ft-os modellről volt szó, amire keményen próbált alkudozni. Miután lyukra futott nálam, érdekes módon jelentkezett valaki más, aki szó nélkül vette meg a modellt. A vérnyomásom akkor ment fel, amikor jött a figura átvenni, jött vele az alkudozós kufár haverja is és a lakásom előszobájában adta át neki a modellt, aki ott helyben ki is fizette neki. Na akkor zavartam ki a lakásból őket, hogy gyerekek ez nem tőzsde! Takarodjatok innen! Persze a modell még aznap a Vaterán volt, drágábban. Kis vigasz volt nekem, hogy 1 hónapig a kutya nem érdeklődött utána. Később, a börzén láttam a modellt, beszerzési áron árulva.
    Utoljára szerkesztette: Missa, 2014.11.13. 09:55:49
  • crosspeet
    Szia!
    ez a mondat, hogy:
    "Ha korábban nem volt rá suska, most mitől lenne több?"
    bennem is megfogalmazódott.. amikor árulja valaki 30-ért a modellt hetek óta (és most tudom is hogy mire gondolsz..), majd másnap már más hirdeti ugyanazt 45-ért, vagy még többért... látunk rá példákat, és ez a modell viszont évekig fennt lesz még a vaterán.. ha 30-ért nem kapkodtak rá gyorsan, mert akinek kellett, az már megvette, akinek meg nem telik rá, ezután sem fog, majd árulja 50%-os felárral tovább a "nepperbácsi".. ilyenkor vagyok gané, és ha nagyon akarom, lerendelem kintről az ilyet. ;) Ne rajtam szakítson már kérem szépen, csak gyűjtőtársak vagyunk...
  • 355
    Képek a börzés szerzeményekről. Az 1/43-as Daytona és 360, illetve az E_Klasse Cabrio eladó, vagy cserélhető Ferrarira.

• 355
    Ööö... Tudom, hogy konkrétan ez most nem rólam szól, mert nem csináltam ilyet már évek óta, de azért reagálnék.

Az eladónak az a célja, hogy minél előbb túladjon a holmin, a vevőnek meg az - ha amúgy gyűjtő is - hogy el ne vigyék az orra elől a modellt. Mit mond az eladó? Vidd az egészet, és neked adom, vagy olcsóbban adom. Én is többször vásároltam így, még topiktársaktól is. A felesleg persze azonnal piacra kerül.

Pár éve bepróbálkoztam cégként is: készletet tartottam, számlaképesen árultam a börzéken és a fórumokban. De a magyar ember nem a pénztárcája ellensége: ha az almától a zongoráig mindent számla nélkül, okosba' akarunk megvenni, miért az autómodell lenne kivétel? A legjobb német és holland nagykerekből hoztam a cuccot, mégis azt kellett látnom, hogy a börzén a holland NETTÓ nagyker ár +10% körül mentek el modellek. Én ezzel nem akartam versenyezni, inkább elhagytam a kereskedős részét, és újra csak a saját gyűjteményem bővítésére adok-veszek. Talán majd ha nem 20, csak 10 évvel fogjuk követni az osztrák életszínvonalat, én is visszaveszem a fonalat.

Ez az én sztorim, más eladóké talán különbözik ettől.
  • Missa
    Hmmm, most csak úgy morfondírozgatok magamban, vagy ahogy egy régi humorista mondta, agyalgok.
    Nézegetem a Facebook-ot. Van ugye jó pár diecast modelles, autómodelles oldal. Van olyan is, ahol adok-veszek van.
    És ez rendjén is van, jó ez így. Adtam már és vettem is azokon az oldalakon keresztül.
    Van viszont egy "jelenség" ami elveszi a kedvem mégis ezektől az oldalaktól. Szeretném előre jelezni, hogy most nem a "savanyú a szőlő" effektus beszél belőlem. Nem az történt, hogy kinéztem volna egy modellt magamnak és elvitték előlem. Komolyan, nem szándékoztam megvenni, csak úgy szemet szúrt a dolog. Nem írom meg sem a vevő, sem a modell nevét, legfőképp az eladóét nem, mivel ő a legkevésbé sem tehet a dologról.
    Szóval xy meghirdet 2-3 modellt, gondolom fölösleges otthon, jön a karácsony, más nyalánkság kellene, stb. Gondolom vannak jó páran akik "rámoccannának" a modellre, csak épp most nincs pénz, vagy nem elég, el kellene adni egy-két cuccot és akkor talán. És van valaki, aki szintén rámoccan erre a modellre, bár tudjuk, hogy az ehhez hasonló modellből már 3-4 átment a kezén. Most is sikeresen elviszi és hogy, hogy nem órák múlva már ő hirdeti a gépet. Lehet, hogy rosszul gondolom, de szerintem a beszerzési árnál biztos nem olcsóbban, vagy árában. Akinek viszont tényleg azért kellett volna, mert a polcáról hiányzik és régóta szerette volna beszerezni elesett ettől. Ha korábban nem volt rá suska, most mitől lenne több? Értem és és nem is törvénytelen ez. Ez a kereskedelem. 25 éven át hajós voltam, valamilyen szinten része a kereskedelemnek. De valahogy ez a jelenség számomra amolyan "sánta veréb elől elrúgom a lószart" jellegű. Isten igazából nem értem, ha kereskedni akar, miért nem csinálja hivatalosan? Nyisson boltot, szerződjön beszállítókkal, áruljon modelleket, állítson be valami árrést, éljen meg belőle ő is. Uram bocsá' adózzon is... De ez a "dögevősködése" nekem mindig a Jézus Krisztus Szupersztár című filmmusicalból azt a jelenetet jutattja eszembe, amikor Krisztus kizavarja a kufárokat a templomból. Na mindegy. Nem akarok én ebből vitát, vagy bármi provokációt generálni. Mondom, csak agyalogtam. Közben Gounoud Faustjából , Mefisto bordalát hallgattam, Vikidál Gyula feldolgozásában. A szöveg miatt is.
    Mondom, nevet nem említek, egyébként nincs is egyedül az illető...
    Utoljára szerkesztette: Missa, 2014.11.12. 22:14:36
  • mikeman
    hát mire valók a barátok, ha nem arra megakadályozzák cimborájukat egy meggondolatlan beruházástól
  • crosspeet
    Tuuudooom... és ezért hálával is tartozom neked, hogy időröl időre emlékeztetsz is engem, mint valami belső lelkiismeret hang! ;)
    Ha megjön az új Ferkátlid meg ez a Mustang, meg ne mutasd, mert ugrik az egész elhatározásom a p*csába.. ;)))
  • 355
    Sajnos csak hasonló. Pedig ezen a képen az F430 Ch egy Super Elite kiadás.

Próbáltam keresni eredeti F430 Ch fotót a felniről, de kiderült, hogy amin gyári felni van, az szinte megegyezik a 360 Ch kerekével, mert nem egyenesek, hanem enyhén íveltek a küllők. Ezek 1/1-es F430 Ch gépek:

• mikeman
    teeeeee, már megint félre lépnél :)
    hát ez nam far-boxer motoros