269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • Missa
    Értem a célzást!
    Nálunk is amúgy mindig az enyém az utolsó szó! Amikor bekiabál az ágy alá, hogy: "-Jössz ki onnan azonnal!" Én kivágom az adúászt! "-Nem jövök!"
    Persze ez csak vicc. Nem ilyen az Asszonykám, csak ragaszkodik a karácsonyi idillhez.
  • crosspeet
    Az a feherrrr!! Grat hozza! Szep darab!
  • Voice27
    Napot!

Nekem is csomagom jött.
    Lőttem gyorsan két képet kibontás után, de szeretnék egy normális sorozatot is csinálni róluk.

• Hornando
    Ezek nagyon faszák!
  • Hornando
    A képek újra:

Szerintem egyáltalán nem áll rosszul a Ferrarinak egy kis sárgaság...
    Persze van néhány típusa (pl. Testarossa/512TR vagy 456GT, 612), amit egyáltalán nem tudok sárgában elképzelni, de sokaságnak jól áll.
  • 355
    Nekem teljesen bejön: a forma modern, a részletek retrók.

Jött egy ilyen "800th Grand Prix" matricacsomagom is, mint ami ezen a gépen van:

• 355
    'reggelt!

Csomagom jött, és ez még nem a karácsony: az egyiket bartereztem, a másikat szülinapra kaptam. Ezekre ugyan rá nem teszi a Zasszony a mancsát :-)))

• Hornando
    Ezt a képet csatoltam az eredeti 458 GTO kommentáromhoz:

Persze, hogy látható marad-e azt nem tudom, mert az imént csatolt 308 fotók sem láthatók már.
    Nem értem mi okozza ezt.
  • Hornando
    Fesd át a kárpitot, elvégre már van benne gyakorlatod. Az enyém sárga / fekete, így megfordult a fejemben, hogy átfestem.

• Missa
    Köszi!
    Tényleg nagyon szép. Precíz illesztések, funkcionális futóművek, szép részletek, olyan kis apróságra is figyeltek, hogy a korai, 1977-ig gyártott, 808 darabos szériában készült, "Vetroresina"-k szimpla kipufogóját tegyék alá, nem pedig a későbbi 2x2 végű dobokat. Vetroresina
    Márpedig a Kyosho katalógusa szerint ez 1976-os, tehát műanyag kasztnis Vetroresina! Kyosho
    Egyetlen amiben kötözködni lehetne, az a szokásos Kyosho mánia. Kívül vörös, belül fekete. Dettó mint a 355-ös.
    Szerintem ostoba színválasztás. Ekkora méretarányban nagyon sok apró részletet "elrejt". Nem értem miért nem pl. bézs színben dobják ki a piacra. Még gusztább lenne. Na se baj. Ha lesz majd fölös 100-120ezrem, majd szerzek kék Paris Debut-ot, pezsgőszín kárpitozással. Szóval kipipálva egy a 308-328 sorozatból. Már csak a 308 QV GTB, a sima GTS, a QV GTS, a 328 GTB és GTS hiányzik. Meg lesz az. Csak idő, meg pénz legyen rá.
  • Missa
    Igen, ugyan azt!
    Kicsi a világ.
    Csak tőlem nem megy tovább.
    Utoljára szerkesztette: Missa, 2014.12.15. 22:37:59
  • Missa
    Jó'van na! Már nagyon rég volt!
  • Hornando
    Utóbbi.
  • Hornando
    Dávid SÁNDOR :-)
  • crosspeet
    Grat hozza!!! :) szép darab!!!! ilyen ez a karis tema.. :D
  • mikeman
    küld el hozzám, majd én vigyázok rá addig, ne fáradjatok a eldugdosással :))
    persze meglehet hogy már utánna sem kapnád vissza
    amúgy ugyanazt a modellt sikerült megszerezni?
  • mikeman
    ez brutálszép
    kár hogy drága
  • Missa
    Szétdurran az agyam! Volt itt pár hete-hónapja egy Kyosho Ferrari 308 GTB. Sajnos elvitték az orrom elől. Ma sikerült megszerezni, jó, kicsit drágábban, de még jó áron. A munkahelyemen nem volt időm alaposabban megnézegetni. Na majd itthon! Aha, meg azt ahogy Móricka képzelte... Haza megyek, a feleségem kiveszi a kezemből és mosolyogva közli, hogy viszontlátásra jövő hét szerda estig...
    Kaptam 3 percet nézegetni, fotózni nem engedte, még a dobozt sem és eltette!!! Hát mi vagyok én? Gyerek? Én ha akarok meg tudok lepődni 24.-én is! OK, veszünk mi még táskát, cipőt, blúzt, meg ezt azt szülinapra, karácsonyra!
  • Missa
    Érdekes. Nem lehet rá mondani, hogy rossz. Kicsit fura, de jó! Ez létező autó, vagy valami ügyes grafika?
  • Missa
    Kövezzetek meg! Nekem tetszik! Sokkal jobban mint a LaFerrari.
  • Missa
    Érdekes. Az 1:1 változatról sosem láttam képet, amin nyitva lenne az orridom. Tudtommal 1 darab készült belőle, plusz egy úgy nevezett moke-up, 1:1-es modell. De tudtommal mind kettő piros volt. Persze lehet, hogy a brunei szultán csináltatott magának pár replikát...
  • Missa
    Hmmm, talán ez lenne az egyetlen F1 autómodell, ami kellene. 10 évesen, 1976-ban két hetente keddenként az újságosnál vártam a legfrissebb Autó-Motort. Ami akkor még fekete-fehér volt. De csak abban voltak hírek az F1-ről, Niki Laudáról és James Hunt-ról. Bár a Telesportban is volt pár hír, Dávid János tolmácsolásában a versenyekről. Akkoriban megvesztem volna egy ilyen modellért!
  • Missa
    Gondolom resin lesz.
  • Hornando
    Ja és el ne felejtsem, hogy ezzel a Ferrarival most ismét alkottak egy Targa(szerű) autót, mert én bizony a Sergio sziluettjébe belelátom ám a 275 P2 vagy a 248 GTS, de még a 308 GTS, sőt az F355 GTS egyes formai megoldásait is.
  • Hornando
    Érdekes, most már én sem látom azt a képet, amit nemrég feltöltöttem, pedig azután egy darabig még láttam.

Nem kell mást belelátni a Sergioba, mint azt, ami, de azt azért látni kell, hogy ezzel az autóval tisztelegnek a Pininfarinánál és Ferrarinál az egykori mester munkássága előtt. Az, hogy egy koncepcióautó ennyit változik, nyilván a bázisul használt 458 technikai megoldásaiból és más technikai, biztonságtechnikai követelményekből következik. Természetes dolog, hogy a hajtáslánc és minden mechanikai megoldás behatárolja a tervezőket, akik amúgy Sergio Pininfarina teljes munkásságát (érdemes utánanézni) igyekeztek megidézni ezekkel a vonalakkal.
    A hátsó lámpák formája számos tanulmányon látható már a 60-as, 70-es években is. Szóval úgy gondolom, hogy Pininfarina mester életművét áttekintve, amolyan lencsén keresztül kell látnunk a Sergio Concept és Ferrari Sergio autókat. Semmiképp sem öncélú és esetleges formai megoldások sorozata.
  • 355
    BBR Corvette Singray Convertible. Egy-tizennyolc, plasztik.

• 355
    Szerintem a Sergio nem csúnya, csak átdolgozva érdektelen. Az eleje '80-90-es évek, a hátulja F430 Scuderia. Nem nagyon értem, hogy miért kellett azoknak a gyönyörű éleknek meg a hátsó kerék előtti légbeömlőnek eltűnnie. Azt írták, hogy javítani kellett a koncepcióautó motorhűtésén, ehhez képest majdnem minden nyílást és rácsot betömtek rajta.

Nem látom a fotódat, de rákerestem és igen, valahogy tök jól néz ki ez a 458 GTO. Gondolom a szögletes segg agyonvágná a légáramlást, de ettől még bejön.

• Hornando
    Egy ilyen jobban tetszene?

Itt is a 458 Italia volt az alap, amit a 288 GTO stílusában álmodott meg tinédzser tervezője.
    Nem szívesen mondom, de azt gondolom, hogy a Sergio-val kapcsolatban nem értitek a lényeget.
    Barokkos túlzásnak érzem a kijelentést, miszerint ronda volna.
  • 355
    'reggelt!

Eladó egy 1/43-as Revell Ferrari Mythos. Hibátlan, eredeti mini vitrinben, papír borítás nélkül. A szárny kivételével mindene nyílik, iá: 4.500Ft.

Elcserélhető 1/43-as Ferrari F1 gépekre, a Mythos Sultan of Brunei kupéra, esetleg más Ferrarira.
  • 355
    'reggelt!

A BBR bejelentette a Ferrari FXXK gyártását. Fotó még nincs, a festése a #10 Abu Dhabi lesz, amivel először megjelent pályán.

• 355
    'estét!

Hot Wheels 1/18 Ferrari 312 T2 Lauda

• dinoenzo
    nagyon ronda :)
  • mikeman
    na ebben volt fantázia
    de a széria nagyon gyenge lett
  • bulba
    Ezzel én is hasonlóan vagyok, de előbb utóbb szerintem úgyis eljutunk oda, hogy ezekből is modell lesz, a kérdés hogy mikor :)
  • bulba
    Szép estét!

• BMW M5
    http://totalcar.hu/magazin/hirek/2014/12/06/gazdara_talalt_az_elso_ferrari_sergio/
  • 355
    Concept:

Production:
  • 355
    Anyám... Most látom csak, hogy mennyit változott... Hát erre tényleg kár volt lovat ragasztani...
  • 355
    Nem'tom, nekem valahogy jobban bejött koncepcióautónak. Volt is nálam műgyantából, benne van a dög rendesen. Mike-nak igaza van: nekem is olyan, mintha legalább 15 éves lenne.

• crosspeet
    Egy rakàs szar ez, nem koncepcióautó. Viccnek is rossz pff.. Valami ovodas tervezhette a múltból.