269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • 355
    Pont írni akartam, hogy a Regioban 8.000Ft felett láttam egy hete az 1/24-es Bb R&P Ferkákat, de most a webshopjukban ~6.200Ft ugyanaz, sz'al valamit elnézhettem. A 8e feletti ár azért is csípte a szemem, mert a Modelissimonál 17.99 (~5,5eFt) egy ilyen modell, és fejszámoltam, hogy így itt az 1/18-as majd kb. 18eFt lesz (Modelissimo: 39.99 = 12,2eFt). A végén lehet, hogy a Regioban majd 13eFt körül lesz egy 1/18 R&P, ami szerintem a reális ára lehet egy ilyen játék-modellnek (bár csak képen láttam őket).

A Signature-re eddig egyetlen, 139$-os árat láttam, de kétséges a forrás megbízhatósága. Durva lenne, ha a Bbubu felcsúszna 40eFt magasságába. Piszok jónak kellene ahhoz lenniük.
  • 355
    Dögös a Bömös!
  • chilisos
    LaFerrari aljáról tudna nekem valaki mutatni egy képet?
  • bulba
    Ilyen képekkel mindig szívesen látunk :D A piros Maser' új gép, vagy csak én nem figyeltem fel még rá?
  • Gallardo007
    Szép napot!

rég jártam erre. Pár szokásos kép:

• lipto
    Sziasztok,valaki nem ismeri véletlenül kicsihiba felhasználó elérhetőségét a vateráról?
  • bulba
    Ez aztán nem semmi írás, jól belementél a részletekbe! Az ilyen muscle car-okért amúgy nem rajongok, viszont rejtélyes módon a Challengernek valahogy sikerült megfognia. Nagyon eltalált forma!
  • bulba
    Estét!

• Missa
    Na erre lennék majd kíváncsi, Igaziban.
  • mikeman
    na hogy ne csak buraggo meg Ferrari legyen az oldalon :)

• crosspeet
    Kár..
    Erre viszont nem is kell.. Bár...

• Missa
    Hmmm, nincs oldal ablak a 458 Speciale-n sem...
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10206990963521009&set=gm.923192637723408&type=1&theater

Utoljára szerkesztette: Missa, 2015.05.23. 18:51:45
  • mikeman
    a képet elnézve nem is lenne rossz, csak igazi rács kéne rá, nomeg oldalablak.... és persze megfelelő ár :)
  • mikeman
    Aranyeső hulljon nékem
    Aranyeső a virágos réten.
    Aranyeső a szép kis házra
    Aranyeső a családomra
    Jajj.......
  • crosspeet
    Hát persze persze, plaza, es nem onkentesen, asszonyra fogjuk mii..! :)
    Shoppingoltal mint mindenki, valld csak be! ;)
    Netes kepeket lattam a bubu elite slalaferrarijarol... Nem volt benne oldaluveg.... Az kep alapjan gagyinak tunt, uveg hijan.. :/ no de majd kiderul, sok lehetoseg nem marad a ferkasoknak, ha csak nem az esovel egyutt esik a zsé a fejunkre..
  • Missa
    Ma (nem önként) a Duna Plázában jártam. Ha már be kellett oda tennem a lábam, akkor éltem az alkalommal és az 1. emeleti játékboltba benéztem. Emlékszem, szokott ott lenni 1:18 (is) autómodell. Kíváncsi voltam, hogy van-e és milyen Bburago Ferrarijuk? Ha van, milyen, és hogyan néz ki?
    Nos, volt 2 darab Ferrari California T - Open , piros színben. Az ára 15990 Ft volt. Ki nem tudtam venni a dobozból, természetesen az "illem szabályokat betartva" nem fotóztam (amúgy is csak egy szir-szar Nokia C5-m van. ).
    Nos az első benyomásom, hogy viszonylag szép kis modell, annak ellenére, hogy az "olcsóbb" Race & Play sorozatú. Meglepően szépek az illesztések, a hézagok a nyíló alkatrészeknél. Komolyan mondom, kb. 0,5 mm-esnek saccoltam a hézagot, vagy talán még kisebbnek és körbe az ajtónál, motortér fedélnél végig egyenletes volt a hézag. Ilyet, őszintén, egy Bburago-n , de még jó formán Elite-n sem láttam. Az első szélvédőt kicsit "vastagnak" találtam. Ez valahol jó, mert az Elite féle huppogó fólia szerűség is erős túlzás volt szerintem. Valahol a Kyosho féle "anyagvastagságot-merevséget" tartom ideálisnak. A Bb esetében volt egy érzésem, hogy ez amolyan vastagabb plexi féleség. Nem csúnya, de úgy érezni a fénytörésén, vagy mit tudom én mijén, hogy ebben van anyag. Amúgy szép volt a körbefutó fekete sáv rajta. Az utastér full fekete, ahol kell króm díszítéssel, szerintem festve van. Kárpitozás, plüssözés értelem szerűen nincs. A doboz fóliázásán keresztül nagy lehetőségem nem volt a körbe tapogatásra, de úgy néztem nem sok sorja van az utastér alkatrészein. Szerintem semmivel nem rosszabb a minőség mint egy HW Foundation esetében volt. A Race & Play ugye eleve az olcsóbb kategória. Nagyon részletes, precíz rácsozás nem volt rajta. Inkább műanyag vakrácsok, amit tulajdonképpen , már az utóbbi Elite termékeknél is felfedezhettünk, nem egyszer. A sárvédőn láttam egy érdekes rács megoldást. Matricából volt, de olyan krómos jellegűen és szinte 3D kivitelben. Nem volt csúnya, de alaposabban megnézve azért nem prémium kivitelű modellre való (de ismétlem ez R&P, tehát nem prémium), kicsit illúzió romboló. De kb. 30-40 cm távolságból nézve elfogadható. Ha birtokolnám a modellt, biztosan kifogásolnám, az első-hátsó lökhárító idomokat a modellen. Nem az alakjukkal van bajom, hanem ez egyértelműen a kasztnival egybe van öntve, nem külön alkatrész, jó passzosan felszerelve. Ez sem lenne gond, de akkor is kellene egy mélyebb, kontúrosabb választó vonal a kettő közé, mert a fényezés, a festék vastagság nagyon tompítja ezt az átmentet.
    Összefoglalva, első benyomásom az volt róla, hogy nem rossz, a Bb korábbi modelljeihez képest mindenképp javulást mutat. Bár a BB esetében egyéb márkáknál is volt már javulás, évekkel ezelőtt is. Szóval nem rossz, a HW Foundation (Heritage) színvonalat hozza, árban is. Nem értettem egyet a HW árképzéssel sem, őszintén a Bb esetében is sokallom azért a 16ezres árat. Szerintem 10-11 körül még reálisnak mondható lenne.
    Sajnos a Signature változat még nem volt nekik, pedig nagyon megnéztem volna azt is. Az eladó nem tudott infót, hogy lesz-e ilyen valamikor a forgalmazásukban.
    Nos remélem lesz majd valaki, aki vesz is ilyet és megosztja velünk a "tapogatás utáni" élményeit is. Nem csak R&P, hanem Signature változatoknál is.Bburago - Ferrari California T
  • hamhusz
    Kár lenne a CMC-ért ár érték arányban a legjobb modellek... igaz az újak árai igen elszaladtak, de mindig elégedett voltam bármelyiket is vettem meg. Sajnos egyetértek Hellsing kollegával, pikk pakk ki fognak fogyni mindenhonnan.
  • Missa
    Tulajdon képpen nem is ezen kihívás a szíjakat kibontani. BBR -Ferrari 375-n azon igen! Ott 4 db-ot kell...
    MISSA BLOG - FERRARI 375 Plus
    Itt van egy kis videó, a'la Joe Kelly. Jó kis türelem játék.
  • Missa
    Igen, kimertem bontani. Két csipesz és rettentő önuralom kell hozzá.
    Az enyémen azt hiszem nincs ilyen fém száll, simán nyílik a fedél. Sajnos fotóm nincs róla.
    Amúgy a 8549 a sorszáma.
  • Voice27
    Te ki merted bontani a motorháztetőt?
    Az enyémen olyan vékony a bőr, hogy nem mertem húzni, féltem hogy elszakad. Inkább nem bántottam.
    Ahogy nézem, a tiéden erősebbnek tűnik. Érdes felületűnek látom, az enyém teljesen sima.
    Lehet, hogy később ezt javították, az enyém elég korai darab, a 942-ik.
    Járt nálam egy sokezredik példány is, csak azt vissza kellett küldeni az eladónak, mert hibás volt.
    Annál például nem volt a "tanksapka" visszahúzását segítő fémdamil sem.
    Az enyémen nem lehet simán felnyitni a tanksapkát, tartani kell közben, mert az a kis fémszál visszarántja.
    Nálad ez hogy van? A tiédnek mi a sorszáma?
    Utoljára szerkesztette: Voice27, 2015.05.22. 11:55:51
  • Missa
    Szabadságon vagyok.
    Van időm kicsit a modellekkel foglalkoznom. Régóta pislogok a két Dodge Challenger-emre. Nagyon tetszenek.
    Gondoltam firkálok róluk valamit. Hááát nem mondom, nem lett rövid, de remélem élvezetes, hasznos írás a típus, a kategória, vagy csak a korszak kedvelőinek:
    MISSA Blog - DODGE CHALLENGER R/T és T/A
  • Missa
    Szép ez a modell.
    Nekem is a Bburago után egy csoda volt. Azaz csoda ez még ma is!
  • Voice27
    Ihletet kaptam a gyári kép után.

• 355
    Mit is mondhatnék erre? Brávó!

Csak egy valamit: a 250 Testa Rossa és a 250 TR nem ugyanaz az autó. A TR a későbbi, már zárt sárvédős modell. Ráadásul létezett egy 500 TR is, amit nem is hívnak Testa Rossának. Ha jól tudom
  • 355
    Csak annyit jelent, hogy már nincs utánpótlás. Ennyiről szólt a poszt ;-)

Szerintem heteken-hónapokon belül bottal üthetjük a CMC modellek nyomát. Ezek nem tízezrével gyártott HW-k vagy Bburagók.

Most biztos páran rájuk mozdulnak, hogy meglegyen a gyűjteményben, vagy legyen a boltban tartalék, amit 2-3 év múlva dupla-tripla áron eladhatnak. Mert ezzel gyakorlatilag véget ért a minőségi, még éppen elérhető Ferrari diecast. Az Exoto értelmetlenül drága, a BBR-nek régen vége, a Kyosho meg az utóbbi időben drágán rombolja a róla kialakult képet. A Bburagótól a legőrültebbek se várják, hogy a CMC közelébe érjen. Sőt, még én se
  • Missa
    Ha nem baj én válaszolok? Nem a nagyobb tudás, csak a gyorsaság okán. Én talán előbb olvasom a fórumot mint "355"
    Kis TR történet: Ferrari Testa Rossa
    1956 és 1962 között, az én forrásom szerint (Hartmut Lehbrink, Rainer W. Schlegelmilch - Ferrari), ami egy könyv (lektorálva) és nem wikipédiás infó, összesen 70 darab különféle változatú TR készült. Kezdve a 2000 ccm-es, 4 hengeres (!) 180 LE-től, a 4000 ccm-s, 390 LE-s V12-ig.
    A képen látható "Pontoon Fender" 1957-58-ban készült. A 2 db (egyes források szerint 4 db) prototípuson kívül, még 19 darab "széria" gyártmány készült belőlük. Tudtommal, utcai használatra egy sem lett értékesítve. Főleg a LM 24 órás versenyeken álltak rajthoz, vagy az azokban az időkben még megrendezésre került Mille Miglia versenyeken. Mondjuk ez utóbbi verseny egy Olaszország bizonyos részeit keresztül szelő, 1000 km-es verseny volt. Ha innen nézzük, akkor voltak "utcai" használatban is.
    Akár mennyire is jó és szép autó volt, korának nem a "leginnovatívabb" autója volt, hanem a lehető leghagyományosabb, akkori technológiát alkalmazó gép volt.. A korabeli Maserati-k, Jaguar-ok, Aston Martin-ok bátrabban használták ki az újabb technikai vívmányokat, mint pl. a tárcsafékek. Szóval a TR, a Testa Rossa (nem Testarossa!) nem volt alkalmas, sima, egyszerű utcai autózásra. Értő kezekben volt alkalmas az autózásra, versenyzésre. Nem úgy, mint a 25 évvel később megjelent Gran Tourismo, a Testarossa, vagy annak utódja a 512 TR. Az már inkább volt alkalmasabb utcai használatra, mint versenyre.
    Utoljára szerkesztette: Missa, 2015.05.20. 21:26:04
  • hamhusz
    Az hogy nincs a CMC-nél szerintem nem jelent semmit. Több másik modelles helyen kapható legalább 5-öt találtam most hirtelen, és olcsóbb mindegyik mint amit a CMC hivatalos oldalán volt.
    Utoljára szerkesztette: hamhusz, 2015.05.20. 21:09:19
  • mikeman
    na hogy akkor ne csak rettenetet rakjak fel itt egy szépség :))
    nagy köszönet érte Goser úrnak
    és elnézést a kép minőségért de most nagy hirtelen egy esti telós kép fért csak bele, jó idő esetén hétvégén lesznek jobbak is vagy legalábbis egy tőlem elvárható minőség :)))

• mikeman
    gyönyörű ez a TR
    ezek igazából voltak utcai használatban is vagy csak versenyautók voltak
    bár tudom hogy akkoriban azért nem volt lehetetlen dolog versenyautóval utcán kocsikázni :))
  • 355
    Ááámberek! Kaptam infót a CMC-től. Nincs nekik már SEMMI Ferrari raktáron, még Bartoletti se.

Na így tervezzétek a beruházásokat.

• bulba
    Három részletben tudtam megoldani :)
    katt

A lila szörny egy F100-as Mercedes. Az 1991-es detroiti szalonon mutatták be, hogy így képzelik el a jövőt. Az alacsony övvonalnak épp az ellenkezője lett a trend... :) Nekem egy autóskártyában tetszett meg különösen és egy régebbi akció keretein belül rendeltem be.
  • 355
    Pont így vagyok vele, azzal a különbséggel, hogy a Countach annak idején tetszett, most már nem annyira. De aztán a Gallardo körül úgy változtak meg a Lambók, mintha kirúgták volna az összes olasz designert a cégtől és mindent a németek intéznének. Mintha robotok terveznék az autókat.

Néha azonban az olasz éjjeliőr firkál valamit a stúdióban, és ebből olyan szépségek születnek, mint a Miura Concept, de ezek sajna nem jutnak gyártásba. Marad a precíz, rideg német forma.

• Missa
    Mondjuk a Bugatti is szép.
  • zsolti65
    Igen.Onnan hozta a tulaj,és büszkélkedett vele hogy ez a példány szerepelt Coppola keresztapájában.Sonny Corleone (James Caan) verdája volt a filmben.A Hispano Suiza meg Charles Bronson tulajdona is volt a hetvenes évek végén.Most egy osztrák millioner hozta.Pebble Beach-en kategória második,Villa de Estate-n meg kategória első volt.Nem csoda hogy itt füreden vitt mindent......
  • Missa
    A LaSalle az tutti, hogy a keszthelyi Cadillac múzeumba való.
  • Missa
    A képek jók, a modell klassz. Az autó? Nos az egy rettenet.
    Nem mondom, annak idején a Countach is kiverte a biztosítékot néha, de a Diablo-val mindent jóvá tettek. Talán még a Murcielago-val is.
  • zsolti65
    Sziasztok!Nálam napokig nem volt elérhető a fórum.Azt jelezte a rendszer hogy megszűnt......

Kint voltam a hétvégén a Balatonfüredi Concours'de Elegance eseményen.Csak ajánlani tudom mindenkinek.45 autó volt kiállítva mindenféle korszakból.Csak néhány közülük:

• mikeman
    szemből a legbrutálisabb és szerintem a legelfogadhatóbb is

• mikeman
    sokáig gondolkoztam melyik színű Veneno-t vegyem meg. Igazából nem nagyon tetszik a típus, a részletei jók, sőt az orra kifejezetten tetszik, de minden olyan eltúlzott rajta, mindenből olyan sok van rajta, minden olyan túldimenzionált, semmi letisztultság semmi stílus, harmónia, semmi olyan klasszikus olaszos dizájn. Látszik hogy a dúsgazdag arab sejkeknek készült akiknek tudvalévőleg semmi ízlésük. Azt a három darabot bármikor el lehet adni akármennyiért is, a lényeg hogy ott legyen az orrán a bika :) Nem örülök mert a kedvenc márkám, és ennyire leadták, de hát gondolom a pénz elég nagy úr. Minden esetre úgy gondoltam, hogy azért kell ez a fő gyűjtő soromba, még is csak Lambo, és hát lehet hogy megosztó formatervű de egy biztos, nem unalmas, így jönnie kellett. Node milyen áron? Amikor megláttam az AA árait, menten lehidaltam, és úgy döntöttem mégse tetszik ez a típus kicsit se ;) de aztán a már temetni vélt Kyo gyár megmentett :) kihozta Ő is a Veneno-t, hálleluja és még milyen olcsón, minden happy, de baromi gyanús, hogy hogy ennyi az ára gondolkoztam... aztán olvasom hogy ugyan diecast de nyithatatlan...... vazze ennek meg mi értelme?? de pénz beszél alapon, elég kevés kompromisszumot kellett kötnöm, azért hogy meglegyen ez a típus is. A motortérét nem kár, az nem egy nagy élvezet, egy (két) szelepdeknit lát az ember és csókolom, a csomagtér mint olyan még annyira sem érdekes, a belső tér mondjuk jó lenne ha nyitható lenne, de ott meg be lehet látni a az ablakokon és az akár elég is lehet nekem. Így már csak a színt kellett kitalálni, az sem volt olyan nehéz. A zöld hiába kiváló lambo szín, ennek a típusnak extra sz@rul áll, a piros (mint a képeden is) már szép sőt talán a legszebb, de az meg a felnikkel meg kiegészítőkkel olyan soknak hatott már a formai túlkapásokkal együtt hogy megcsömörlik tőle az ember, maradt a szürke, ami kicsit konszolidál a formán, kicsit megszelídíti, és végső soron ebben a színben mutatták be a nagyközönségnek. pont. én ezt választottam :)))
    Íme képen:

és képről vagy vitrinbe szerintem senki meg nem mondja hogy nem AA cirka 3-4szeres áron :)
    Utoljára szerkesztette: mikeman, 2015.05.19. 00:15:53
  • 355
    Örülök, hogy tetszik! Nekem így visszanézve (most, hogy süt a nap :), kicsit sötétek a képek, főleg az első és az uccsó.

Majd jön az F14T is, ha lesz időm kicsomagolni. Ha minden igaz, a héten lesz nálam egy-egy BBR 275 GTB/4 és NART Spyder. Nem itt van az úticéljuk, de igyekszem körbefotózni őket.

Utoljára szerkesztette: 355, 2015.05.18. 12:46:28