Autómodellek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem igazán értem, hogy ilyen hibák hogy csúszhattak át gyártásba.
Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net
Viszonylag közel laktam (lakom most is) a budapesti Warm-Up-hoz. Láttam (és hallottam!) pár Ferrari 458-ast. Még Spidert is. Mindig úgy voltam vele, hogy szép-szép, meg jó a hangja, de ha lenne egy ilyenem, akkor kicsit kipróbálnám és vinném a piacra. Nem okozott orgazmus közeli állapotot. A múltkor jött a GT2, akkor már agyaltam, hogy kelleni fog az utcai. Ez most itt van, hááát ez valami álllllattti! Tudom, sokan kritizálják a kerekeit, valami a perességgel, vagy a méretével nem stimmel, fogalmam sincs. Áhhh, a fenét! Ez állati szép gép! Állati szép modell! Ami külön tetszik benne, az a plüssözés. Lehet, hogy hülyeség részemről, de ha egy valóban padlószőnyeges gépet, plüssözve megmodelleznek, ettől olvad a szívem, mint a vaj. Apróság ez, de olyan mint a kaján a szarvasgomba. Azt sem kell ugye kanállal zabálni, csak ráreszelni egy keveset a kajára és mindjárt a mennyekben van az ember. Nagyon hiányolom ezt a "modelles szarvasgomba reszeléket" az újkori Elite modellekből. Jó, a GT2-ből nem, mert abban nem is volt az eredetiben sem!
Utoljára szerkesztette: Missa, 2014.10.02. 18:53:06
"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le öket!" - IKEA
ha végzel a 258407-es hsz-ban említett munkálatokkal, feltétlenül oszd majd meg velünk az eredményt.
pokoli gép :)
nekem fotókról, videóról nem is igazán tetszett a 458, aztán mikor modellbe a kezembe, akkor tetszett meg igazán ez a típus, és ez amodell érdeme
szép munka a HW-től
kár hogy nem mindegyik modelljüknél tudják/tudták ezt elérni
\" a pokol kapuja felfele nyílik\"
Én már a Speciale-t várom, remélem méltó búcsú lesz a Mattel részéről.
Nagyon drukkolok, hogy ne rontsák el.
Nem mondom, nekem a nagy kedvencem a 355-ös, de ez is nagyon szép masina! És még azt is elnézem neki, hogy nem vörös, hanem fekete.
Jó ez! Nagyon is! <#smile>#smile> <#worship>#worship>

Utoljára szerkesztette: Missa, 2014.10.01. 22:21:59
ennek egyetlen hengere akkorra mint egy yakuzzi medence :)))))
60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play
Itt egy nem-olyan-rossz gyűjtemény, de zárt vitrinben tartott dobozos modellek..? Ezzel az erővel modellek képeit is gyűjthetné :-)

remélem még az idén <#awink>#awink>
egyébként ezzel a hazaérkezéssel kapcsolatban van egy ötletem, de majd priviben adom elő neked
Ebbol akar megelni..? :)
Annyira nem szoktal te berugni hogy ne tudd irtal-e vagy sem..! ;)))
De ha a kolega allitja hogy nem kapott uzit toled, akkor ironikusan mondva nyilvan nem irtal, es nem az van h elveszett a technikai kodbe valahol.. :D
;)))

blood sweat and beers
mert úgy néz ki van különbség a kettő közt
a [email protected] címre 2014.09.12-én.. csak a pontosság kedvéért
nézz utánna, nem mintha valamit is számítana, csak épp csípem mikor valaki jobban tudja mit tettem vagy mit nem
Nos igen, sajnos Labdacs abba hagyta a blogot.<#sir>#sir> Nekem jó támpont volt a beszerzéseimhez.
Én nem tudok lenni az új Labdacs. Az ő gyűjteménye sokkal nagyobb, mint az enyém. Ő a saját bevallása szerint is, ezt többször is jelezte, autómodelleket gyűjt. Én, legfőképp a hely hiány miatt, inkább kicsinyített autókat. Ebből fakadóan, nem tud az én ismertetőm olyan részletes lenni. Én, ha lehet, folyamatosan cserélem a modelljeimet, anyagi lehetőségeimnek megfelelően, a lehető legjobb kivitelre. Értsd, bármennyire is jól néz ki pl. egy UT Ferrari 355 Spider, ha a Kyosho beváltja az ígéretét csinál Spidert, 99%, hogy cserélni fogom az UT-t is. Nem a modell értéke, kuriózum értéke érdekel, hanem az, hogy az igazihoz hasonlítson a legjobban. De pl. nem gyűjtök azonos modellből több színben sem. Ettől az elvtől talán csak a Charger-eimnél térek el. Van '68-as szép, GL kivitelű Bullit-om, de ha tudok mégis csak szerzek HEMI motoros ezüst '68-ast és bordó-fehér tetejűt is. Labdacs foglalkozott a modellek forgalmazásával is, jó kapcsolatai voltak kereskedőkkel (úgy tudom), én nem foglalkozom a kereskedelmükkel. Szóval biztos fogok írkálni, de a friss dolgokról nem tudok olyan hamar beszámolni, mint Labdacs. De próbálom kitölteni az űrt a blogja befejezésével. Talán van akiknek hasznos. Na meg ha beleolvastál, más jellegű is a blog. Elején van egy kis bolondos történelmi áttekintés az adott autó évjáratának megfelelően, az igazi autóról infók, amit innen-onnan, (könyvek, net, stb.) szedegetek össze és aztán a modellről a saját véleményem.
A saját gyűjteményemről nem nagyon csináltam képeket, mindig cserélgetem a polcon a modelleket, a hely hiány ugye... De majd csinálok képeket. Addig is néhány itt: Vitrin
Egyébként van különbség a sima Elite és az 56-os rajtszámú Cortese változat között is.
Az 56-osnak szintén barázdált, bőrt imitáló ülései vannak.
Szemben az Elite sima üléseivel.
A másik különbség a felnik minősége.
Az 56-oson sokkal finomabb küllőket használtak, tehát nem csak a fekete szín miatt látszanak vékonyabbnak, hanem tényleg azok.
A sima Elite változat küllői kicsit bumfordik, vastagok, ha az ember jobban megnézi őket.
Ha a Super Elite változatot nem nézzük, akkor az 56-osnak vannak a legjobb felnijei az egész Mattel szérián belül.
Nincs műanyag hatású hátsó kiterjedése a küllőknek, mint mondjuk a 250 California esetében is, hanem tényleg szálanként vannak megoldva.
Nagyon szépek.
Látszik, hogy az 56-osra nagy hangsúlyt fektettek, kiemelten kezelték.
Kicsit sajnálom is, hogy eladtam az enyémet...
Szerintem megért volna egy menetet kihozni ezt a verziót (más szélvédő, kis hátsó légterelő, kopoltyúk elöl és rajtszám):

Te vagy az "új Labdacs", a neten maradt űr lassan pótolgatva..? ;)
Neked van a gyűjtidről csoport v vitrin képed? :P
A 125 S tényleg jól sikerült kis modell. Kis gyöngyszem. Nekem is nagyon tetszik. Egy végtelenül egyszerű kis gép, ergo nem volt nehéz jó modellt csinálni róla. A HW viszont a 166-ost kicsit eltolta. Amíg nem nyitogatod semmilyét nincs is gond vele. Na de amikor nyílik az ajtó, a motortér, közel sincs meg az az érzésed, mint a 125S-nél. Nagyon érződik rajta a Foundation feljavítás. Az Elite szerintem közös tőről fakad a Microsoft Windows termékekkel. Azoknál is minden második sikerült igazán jól. <#wink>#wink> Valahogy ilyen érzésem van jó pár Elite-tel kapcsolatban. Csináltak 1-1 baromi jót (125S, 246 GT, Mondial), aztán jött pár Foundation feljavítás (166M, 250 LM, 250 GT Berlinetta, 612 Sessanta, F430). Szóval hullámzanak... 166-nál ráadásul a piroson kívül csak a Mikulás-csomag színű Anniversary kivitel van. Nem rossz, de nem igazán autentikus szín. Itt van róla kép is, szöveg is: 166M
Utoljára szerkesztette: Missa, 2014.09.25. 21:07:36
A sima Elite-ről itt van pár kép: Missa - 125S