269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
-
PP993RS #262407 Én is talán 2éve voltam ott, elég nehéz volt időpontot egyeztetni a sráccal, akkor még nem tudtam miért aztán láttam mi újság....
A modellek már akkor is katasztrofális állapotban voltak, ott a 90% vashulladék, én lentről nagy nehezen kiválasztottam egy modellt, arról csak az antenna hiányzott, meg fél centi por volt rajta meg néhány talán VHS kazettákhoz adott ezüst matrica volt rárakva.
Aztán fent a lakásba vettem tőle még egyet, annak nem volt doboza, persze mindkettőt drága volt, megvettem, letakarítottam aztán eladtam őket.... természetesen bukóval. -
#262406 Nekem már az gyanús volt , hogy miután besétáltam a nem rövid kocsibejárón és becsöngettem , nem a házba hanem a garázs felé vettük az irányt
Látom anno az Indexen Te még vitába is keveredtél az eladóval -
crosspeet #262405 Én is voltam ott.. Cink :/ -
ko1122 #262404 Én is voltam itt egyszer... soha többet. Ami miatt mentem, az konkrétan úgy volt a talpra csavarozva akkus csavarozóval, hogy rojtosra törte az alvázát a modellnek. Szinte az összes modell egy másik modell dobozába volt beleerőszakolva, mintha olvasni sem tudott volna az illető aki bedobozolta őket. A pókok, a penész, por és pára rendesen meggyalázta a modelleket és dobozokat is.
Az átalakított modellek miatt sokáig rémálmaim voltak. Én úgy láttam, hogy elég fakezűen voltak összesuszterolva a modellek. Inkább hagyták volna őket gyári állapotban, szebbek és értékesebbek maradtak volna. Persze minden modellnek hiányzott valamije, mindről le volt törve valami. Na és az árakról már ne is beszéljünk. Ha hibátlan modellekről lettek volna szó picit koszosabb/rongyosabb dobozban, akkor még azt hiszem talán helyt állna a megállapításuk, de ebben a valóságot tükröző esetben kb 150-200%-s túlárazásról beszélhetünk.
Én nem sajnáltam az eladót, egyezkedni sem akart. Ő azt hitte, hogy valami világszenzáció az, amit árul. Pedig hát... -
#262403 A modellautós átalakításról jutott eszembe......
Pár éve volt , hogy egy komplett gyűjteményt kezdett árulni egy eladó , ez a mára már "legendássá" vált Pasarét út 107. alatt levő garázs volt ahol csodákat lehetett látni . Voltam ott kb.2 éve és sajnáltam a fogyatékos srácot és az édesanyját mert anyagi gondjaik voltak és az elhunyt apa ( átalakítgatott ) modelljeit próbálták eladni . Aki nem ismeri a storyt....több 100 db 1:18-as modell fűtetlen garázsban tárolva , pókhálósan sokszor nem eredeti , koszos , poros dobozukban , legtöbb hiányos állapotban , összevissza matricázva . Egy ismerős "jóakarójuk" faszán beárazta a modelleket ( persze előtte a jobbakat elvitte ) úgy mintha gyári állapotúak lettek volna ( pl. tükör nélküli Revell Volvo 1800 -12.000 Ft ) hogy totál eladhatatlanok lettek . Na ott voltak csodák pl. Revell BMW 850 cabrio .
Itt egy 2011-es videó a modellekről :
Utoljára szerkesztette: BMW M5, 2016.02.28. 11:22:31 -
PP993RS #262402 Van amihez valóban bűn hozzányúlni, meg ugye van a konstans gányoló aki mindent tönkre tesz, de azért a kettő között nem csak űr van....
Talán a zindexen' láttam egy modellt amin papírból voltak vágva a lámpák, na ez az aki aztán azt hiszi még jót is tett, közbe nagyon nem...
Főleg a rezsineknél látom ezt a nyavalygást, (de ezt már leírtam) nekem szinte az összes rezsinmodellen tuning felni van, rendelésre is csináltam jópárat. Kőegyszerű mivel az alja egy buta síklap két csavarral felfogatva, a kerekek meg két tengely azt csókolom.
Mégis állandóan megy a nyavalygás hogy jaj nem gyári, jaj nem forog, mert aztán marha sokat tologatod a modell ;)
De volt olyan Norev modellem amin ugyanúgy kormányozni lehetett meg tili-tolizni, még se kellett senkinek... mer' nem gyári!
Volt eladó átfestett modellem is, profi mód fényező csinálta, nem tudtál belekötni, leírtam mindent miért lett átfestve, mégis 5ből 5 embert az érdekelte hogy DE MIÉRT lett átfestve? Ki csinálta? Miért csinálta, hol csinálta? Nem tökmindegy ?????? Megnézed, ha tetszik megveszed ha nem ég áldjon.
Aztán volt újrakárpitozott modellem, azt nem mondom hogy Autoart féle, de egy Minichamps, Norev szintet simán hozott, és persze az ultrabéna tejfölösdoboz műanyag beltérnél 1000x szebb volt....
Ott is ki csinálta, hogy szedte szét, miért szedte szét ... Persze a kutyának nem kellett az se, végül sz.réhugyé' elcserélgettem őket.....
Úgyhogy átalakítani szigorúan csak azt amit SOHA nem adsz el, most is még van pár beragadt-átalakított modellem, de fel se rakom őket mert nincs kedvem regényeket írni, meggyőzni azt aki úgy se lehet..... meg bukni se akarok rajtuk, most "anélkül" is elég döcögős az eladás.
Ui.: jó lett a 430-asod :) -
PP993RS #262401 Mondjuk 1:1-be is valami hasonló van, ha van egy szép autód urambocsáss' egy nem gyári felnivel, már tuning hülyegyerek vagy, aki biztos hajtotta.
Volt egy autóm amin ki lett javítva egy gyári konstrukciós hiba, (nem megyek bele mert kisregény lenne) leírtam frankón a hirdetésbe... atombiztosan meglett csinálva és nem a sarki fűszeres rakta össze, de nyavalygott mindenki hogy jaaaaaaaaj...... a végén már úgy voltam inkább veszek a bontóba egy olyan alkatrészt gyáriba, azt legyen sz.r azt cserélgesse az új tulaj is félévente....... -
#262400 Na basszus... Ortodox modelltársadalom? Van inkvizíciójuk is? Na akkor gyűjthetik alám a tüzelőt.
Hot Wheels - Ferrari F430 tuning -
crosspeet #262399 Ortodox modelltársadalom .. XD
Like :D -
PP993RS #262398 Az-az :)
Az Elite F430 nagyon keményen túlárazott, és valóban alig jobb a simánál, itthon az ortodox modelltársadalomban vétek hozzányúlni egy modellhez, de lehet kapni hozzá fém rácsokat, fotómaratásokat, bizba.okat- belsejét kis festéssel tök jól fellehet húzni, volt egy ilyen összehasonlítás valahol a neten, simán hozza az Elite F430-ast... -
#262397 A "világ piac" veri fel az árát, nézd meg ott mennyibe kerül. Ez az ár még szolid. Tény, hogy Elite egyik legjobban sikerült 308 GTS-e. Nem egy összehasonlításban még a Kyosho-t is veri. A hátsó áttört rácsos háromszög ablaka jobb mint a Kyosho festettje. A Magnum féle GTS-be nem is nagyon lehet belekötni, mert egyértelműen USA Spec. kivitel, a rusnya visszapillantójával, a se nem QV, se nem sima orr spoilerével. Ilyenek mentek az USA piacra. Mondjuk, ha már így felverték az árát, bár ez előre nem volt látható, legalább a filmes jogokat megvehették volna hozzá és a ROBIN1 rendszámot rányalhatták volna... Az, hogy a doboza filmszalag mintás és a Movie sorozatban adták ki, nekem még kevés...
De az árról, tudod, ahogy mondani szokták: annyit ér, amennyiért megveszik. Megmondom őszintén, én annyit nem adnék érte, hiába Elite, hiába Magnumos. Benyelem a Kyosho festett háromszög ablakát, de az legalább egy európai kivitel, egész jól megcsinálva. Persze annak az ára is az egekbe ment, szerintem az Elite Magnum ára miatt.
Amúgy abban a hirdetésben még részletezni kellene a California-t is. Most az melyik? A piros V8 2010-ből, vagy a Ferris Bueller féle, filmes 250-es 1961-ből?
Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.02.27. 19:35:45 -
#262396 Erre gondolsz?
Ez nem "esclusive" (vagy exclusive ), hivatalosan az Elite RaRe sorozatnak hívta.
A képek a saját modellemről készültek. Olvastam külföldi fórumon, hogy drágábbak ezek a RaRe bicolorok, mint a sima Elite F430-asok. De szerintem túlárazzák őket a "világ piacon" is. Akár milyen szép, akármilyen klassz kis modell, ez csak egy sima Foundation feljavítva. Van benne kárpit, a rácsok 90%-a szépen, fémből van megcsinálva (ebben Elite profi volt), a RaRe esetében nagy durranása bicolor festés, de amúgy az ajtó zsanérokon látszik, hogy ez bizony egy sima Foundation, optikai tuninggal. A FB-on pont tegnap kérdezte tőlem egy srác, hogy valaki egy piros Foundation-t árul 9000-ét, doboz nélkül, hogy megvegye-e? Én mondtam, hogy vegye, mert annyit mindenképpen megér egy Foundation is, még doboz nélkül is, egy sima Elite akár a kétszeresét is, a RaRe bicolor esetleg háromszorosát. De szerintem többet nem, hiába kerül sokba a nemzetközi vaterán...
Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.02.27. 19:23:44 -
crosspeet #262395 Nem a ket szinu, nekem van az is meg fekete Elite, meg sima piros, de passz h mi lehet az eslusive 430 Elite.. -
crosspeet #262394 Nalam a 90ezres 308 hwe veri a plafont.. XD -
PP993RS #262393 Talán a Super Elite verzióért lenne "ésszerű" annyit kérni, bár spec én azért se adnék annyit, ahogy a "sima" Elite F430 Scuderia is túl van árazva... Volt olyan modellem, pocsék volt a vezető oldali ajtó illesztése (nem egyedi hiba) a fotómaratásokra ránéztél és lejöttek, a két csík egy ócska matricaszerűség...
Mondjuk egy olyan világba ahol a HWE 288GTO-ért emberek 2-300€-t adnak, semmi se lepődök meg ....... és akkor csodálkozunk hogy minden gyártó lefelé megy a minőséggel................................ -
PP993RS #262392 Nem az a kétszínű ? Az árvízkárosult :) én arra asszociáltam, de továbbra is totál elképesztő árak, nem értem -és most tényleg semmi szívózás- mi a cél, senki nem fogja azokat se megvenni. -
#262391 Láttam én is a hirdetést. Töprengtem is az "esclusive" kivitelen. Ismerve az Elite 430-asokat, azért az árért én egy Scuderia-ban gondolkodnék.
Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.02.27. 16:08:05 -
crosspeet #262390 Srácok, az milyen..? Hwe esclusive f430 1:18..??? -
#262389 Nos igen. Az ár is csábító volt. A "világ piacon" 200€ körül mozognak az árak. Na már ha van belőle eladó... Az MCW-n hasonló áron kapható. -
PP993RS #262388 40et megért az a modell, figyelembe véve hogy szépen mennek felfelé a Super Elite árak... -
#262387 Crosspet a megmondhatója, ilyen szélhámosok a Jófogáson is vannak...
Erről is ment a levelezés a FB-on.
Jófogásos hirdető 9000(!) Ft-os áron kínált olyan modelleket amiket amúgy 25-30ezer alatt ki sem vesznek a dobozából. Állítólag az a fickó is kamu címeket adott meg, személyes átvételre nem is reagált. -
#262386 Elsőnek nekem is a sima bordó volt meg. Az is gyönyörű modell volt. Csak sajnos egy polc törésnél súlyosan megsérült és csak az arany változattal tudtam pótolni. Az sem csúnya, de valahogy a bordó elegánsabb, sokkal jobban passzol a modellhez. Na és az sem semmi, hogy létezik az eredetije is:
Az aranyról sehol nem találtam eddig képet.
Igen, jól tudod, az Elite kiadta az '56-os változatot, bordó és arany színekben, az '57-est fekete és ezüst kivitelben. A Super Elite az '57-es kivitel. Nagyon nem akarom a poént lelőni, tervezem a 410 Superamerica blog bejegyzésem a Super Elite-tel kiegészíteni. A különbségek az első ablaktörlőknél, a hátsó lámpáknál, motortértetőnél és az oldalkopoltyúknál szembeötlő. De az utastérben is van pár különbség.
Nekem sem volt soha SE modellem, kíváncsi vagyok nagyon rá.
-
#262385 Igen, Skrisztől vettem. Régóta a listámon volt. Egyszer láttam a modellt egy börzén. Bámulatosan szép színe van. Eredetileg burgundy a megnevezése.
És valóban, ha az ember látja, összefut a nyál a szájában, egy pohár vörösborért. Még nekem is, pedig nem vagyok nagy borivó. -
#262384 Ez nekem is ott van a listámon. Mondjuk nekem a bordó van meg az Elite-ből, de azzal se egyezik meg a Super Elite. A kettő között van egy év különbség, asszem '56-os az Elite, '57-es a SE. -
#262383 Az Indexes fórumokon úgy látom megint beindult az előre utalás után semmit sem küldök emberünk . Ugyanaz lehet aki már a Bolhán az 1:43-as fórumon és a Nikon fényképezős topikban is kaszált mivel a számlaszámhoz tartozó név ( Titz ) egyezik és a történetek is : Személyes átvétel : NEM , utánvét : NEM , külföldön dolgozik , stb . Most a Matchboxosok következtek a sorban.....a szomorú az egészben , hogy a károsultak hiába próbálják a csalásra figyelmeztetni a fórumokon az embereket a moderátorok egyből törlik ezeket úgyhogy az elkövető ( vagy elkövetők ) törli a nickjét majd 1-2 hét múlva csinál egy másikat és folytatja a dolgot....lehetne rendőrségi feljelentést tenni de az összeg miatt főleg polgári peres ügy lenne belőle ( ha egyáltalán odáig jut a dolog ) azt meg senki nem erőlteti . -
PP993RS #262382 Nem vagyok oda a régebbi autókért, de ez tényleg nagyon szép, gondolom itthonról vetted az indexes sráctól... én is sokat gondolkodtam rajta, egyrészt nincs még HW Super Elitem, másrészt viszont nem gyűjtők régebbi autókat, úgyhogy "megmenekültem" :) -
Nos, ezt most nem fogom megszavaztatni! Ezt kifizettem és nagyon várom!
Ez csak látszatra ugyan az evvel:
Van jó pár apró különbség. Az arany már meg van nekem (a kép is az én blogomból van), de valahogy "ízléstelennek" tartom a színét. De a burgundy nagyon bejön.
Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.02.26. 17:57:02 -
#262380 A Polistil szerintem egy az egyben a Bburago -
#262379 Kár, hogy benzines. -
crosspeet #262378 Hááát, úgy látom, hogy az ixo nem belőlem fog megélni.. :D -
PP993RS #262377 A 928 kombi egy fos, de a 924 nagyon cool :) -
#262376 Meg ezt is, ugyanannyiért. Mindkettő várható március vége előtt. Ez egy fokkal jobban tetszik.
1981 Porsche 924 Turbo Combi Artz
-
#262375 Az IXO kihozza ezt 1/18-ban. Szerintem egy aránytalan sz…r, de ha Porschékat gyűjtenék, érdekességnek talán beszerezném. Az ára 100€ környékén lesz.
Porsche 928 S Combi Artz
-
#262374 Száz (100) euro egy gagyi 1/43-as Regatáért? Muhaha, 600-ért lehet venni igazit -
#262373 Van, de sajnos (és érdekes módon) a Regata nem volt olyan szerencsés, hogy normális ár-érték arányú modellt is csináljanak belőle. Amiket találtam:
Elite-models
Polistil -
#262372 Brumm 1/43 1980 Ferrari 312 T5 Scheckter, Villeneuve
-
PP993RS #262371 Ez jóféle, feleannyiért elgondolkodnék rajta... -
Gentlemen, start your engines!
avagy
Kids, start your "engines" ! -
#262369 Vettem ma ezt-azt.
-
#262368 Gyerekkoromban simán indultam volna ilyen versenyen . Imádtam a pedálos Moszkvicsomat