Autómodellek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

goser
Crosspeet, spyderco69 és 355, köszönöm a segítséget!
Sajnos szinte kizártnak tartom, hogy ezt itthon 60ezerért el tudnám adni. Szerintetek mi az az ár, amin el is megy több hét (hónap) hirdetgetés nélkül?
355
És a két modell lámpája sem egyforma.

+1 a szuperelitségnek

Nekem megvolt egyszerre mind a három (SE + E + Fapad), valahol megvannak a fotóik is, de most elő nem ásom. A vitrinben a SE maradt.

Az árát 60-65eFt környékére tenném. Az ebayen 43-102eFt között vannak. Az alsó vége túl kevés, az egy ritkább Elite ára, a felső meg irreális, annyiért már fém BBR F430 Spydert meg műgyanta F430 GT2-ket lehet kapni.

Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net

A Super Elite változatnál félre van húzva a tolóablak a vezetőolalon!Úgyhogy ez az <#action>
ha jól rémlik, csak a super elite-n rácsos az első lökös, a többin tuti nem.. neked rácsos az eleje..?
A HWE jellegzetessége, hogy az autón, és a talpon nem ugyanaz a sorszám, sokszor találkoztam már ilyennel, bontatlan doboznál! Szal ez kipipálva.
goser
Urak!

Egy kis segítség kellene HW Ferrari ügyben. Még tavaly vettem a képeken látható Ferkát, ami elvileg a Super Elite változat. Az eladó hibátlannak hirdette, de a doboz kicsit megviselt. Továbbá a sorozatszám a dobozon és a sorozatszám a talpazaton eltér :-(. Ezek után kezdek szkeptikus lenni, hogy tényleg egy Super Elite változat került hozzám. Ha valaki képek alapján megmondja hogy melyik változat, vagy megírja, hogy a Super Elite miben tér el a simától, akkor az nagy segítség lenne.
Mivel a kollekciómat is racionalizálni szeretném, ezért erősen gondolkodom ennek az eladásán. Az árral kapcsolatban is tanácstalan vagyok, ezért az árképzésben is jól jönne egy kis segítség. Ha valakit érdekel, akkor keressen meg nyugodtan privátban.

355
Durva az a rács a hátsó géptetőn. Csodálom, hogy nem törtek ki a lamellák a festékszórótól. 😊

Több helyen olvastam, hogy a HW-féle GTO-nak baj van az arányaival. Látni kéne élőben ezt a GTO-t, de így fotón nem nagyon látom, hogy hol a hiba a HW-vel. Persze részleteiben ég-és-föld, de az arányok nagyon hasonlóak.
Utoljára szerkesztette: 355, 2015.07.28. 22:54:05

Missa
Imádom! A leg-leg-legkedvencebb Ferrari-m. Tudom, hogy BBR és, hogy resin. Nagyon kár. Legalább a motortere nyitható lenne.
Amúgy gyönyörű modell, egy még gyönyörűbb autóról.<#eljen>

"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le öket!" - IKEA

Drága, nagyon drága.. Nyitva a lehetoseg a bubu elott legalabb...
Szép.
Itt az új BBR Ferrari 288 GTO 1/18 , 500 db kb. 336,- €

355
488 Spyder

355
OFF

Az M4 Sport befffffffhatja a fffffffffmat. Nem értem haza a délutáni közvetítésre, úgyhogy beállítottam a dobozt, hogy vegye fel az éjjelit. A kretének 45 perc késéssel indították az ismétlést, mert elszámolták, hogy hány félidő lesz a focimeccsen (súgok: FÉL-idő, sz'al 2 (kettő)), és így a felvételből kimaradt az utolsó 15 kör meg ami utána volt. Szedhettem le a versenyt torrentről :-)

Kellett a haveroknak a lóvé, és az 5 milliárdból egy normális szerkesztőre már nem jutott?

ON

Úgy van! Fergeteges volt!
355
Na ha a Bburagonak van egy kis esze, Vettel 2015-ös gépét a mai konfigban hozza ki 😊 A teljes versenyt majd este felvételről tudom megnézni, de amit hallottam, annak alapján idén eddig ez a legütősebb verseny és nehéz lesz überelni.

Missa
Nincs fotóm, sajnos. De igyekszem nem elfelejteni és fogok csinálni róla.
Amúgy szerintem nem is rossz kis modell.
Egyébként így néz ki:
Utoljára szerkesztette: Missa, 2015.07.24. 23:20:11

bulba
Ha van róla fotód, vagy nincs nagyon eldugva, akkor feltölthetnél 1-2 képet. Szívesen megnézném milyen hangulata van egy "real time" szovjet modellnek!

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

Missa
Valahol, van nekem is 1:43-as, eredeti сделанo CCCP Gaz 13 Csajka (Sirály).
1984-1999 között rengeteget jártam a Szovjetúnióba (majd Ukrajnába). Nem mondom, hogy ártatlan, szűzi életet éltem. Volt a tengerész klubban (a külföldi hajósok csak itt ihattak szeszes italt) pár leányzó, akik esténként a "szórakoztató iparban" tevékenykedtek, gondolom komszomol és KGB engedéllyel. Az egyikük nappal a helyi áruházban volt eladó. "Szerelmi életünk" mellett, hazánkból származó "gyarmatárú" (Trapper farmer, Nivea krém, fogamzásgátlók és egyéb kelendő női ruhadarabok) felvásárlója is volt. Na ő segített hozzá egy jelentősebb ruszki modell gyűjteményhez, ha kaptak az áruházukba mindig félre tette nekem, tudta, hogy 3-4 hetente feltűnök nála és fizetőképes réteghez tartozom. Szóval elég szép gyűjteményem volt. Volt jó pár ZIL és a Csajka mellett Zsigulik, Moszkvicsok, Volgák. Sajnos már csak a Csajka van meg. De az már meg is marad. Szép emlékeim fűződnek hozzá. <#smile> Az IST a Volga M21-gyel kezdett egy jó dolgot, nem bánnám, ha 1:18-ban folytatnák a szocreál-luxus vonalat.

Missa
Hát csinálhatnák 1:18-ban is... Ha lehet die-cast-ban. <#smile>
Valahogy, valamiért vonzódom a fémhez. <#smile>

bulba

bulba
Szép napot! A nyugati "kisautó" ellentéte: a keleti nagyvad!

Missa
Köszi.
Naná, hogy én is örülök.

Grat <#taps>Örülök, hogy sikerült!
Missa
<#smile>
Hááát, rákendrolll.
Úgy néz ki sikerült, és nem 450-ért.
Igaz nem is 100-150-ért, de még így is örülök neki. Ráadásul piros.
Amúgy lövésem nincs, hogy a Kyosho 308 GTB QV és GTS QV között mitől ez a nagy árkülönbség... Gondolom az Magnum féle dili ennél is bejátszott...

Missa
<#falbav> Ne ba....! Mindjárt eret vágok magamon...<#csodalk>

Körülbelül 3 évvel ezelőtt voltam Bibioneban, volt ott egy modellautós és egyéb termékeket áruló bolt. Ott vagy nem voltak tisztában a modellek értékével vagy nem tudom, de mindenféle Kyosho modell volt 100 eurós áron, még ez is mint ez a 308 GTS...

1:18 Gyűjteményem: http://palfigabor.hu/diecast.php

Túl hàt!Szemetek, tudják mi kell a szegény, csoró Ferrari modell gyűjtőknek...aztán határ a csillagos ég.Ezek az árak már abnormàlisak.Egy sima 308 vagy 328 GTB sincs már 150,-€ alatt...persze kérdéses a minősége, mert a legtöbb a festékhibás változat.
Igazad van, ennyiért akkor CMC, GMP vagy Exoto.Vagy lassan a Tamiya 288 GTO 1/12 is kapható már ezért a pénzért <#buck>
Utoljára szerkesztette: spyderco69, 2015.07.23. 16:52:54
Missa
Naaaaaa, ez azért erősen túl van árazva... 350€-ért kapható CMC Ferrari 312 P is. Az azért lényegesen más minőség. <#awink>
Biztos van akinek egy "átlag" Kyosho ennyit megér, de nekem nem.
De talán majd lesz másik, olcsóbb.

Én is szeretném <#awink> De lehet, hogy ez érdekel:

http://www.ebay.de/itm/NEW-Kyosho-1-18-Ferrari-308-GTS-Quattrovalvole-Red-MAGNUM-VERY-RARE-08184R-/121710596797?pt=LH_DefaultDomain_71&hash=item1c568452bd
Missa
Az első Pacer-es hozzászólásomban rosszul írtam, nem az utastér volt nagyobb, hanem az utastérfelőli ajtó. Ha jól emlékszem volt más autógyártó aki ilyesmit alkalmazott.

bulba
Ejj, nem semmi szemed van! Ezzel ráadásul rávilágítottál egy hibára ami fölött a PremiumX-nél elsiklottak. A modellen ugyanakkora méretű mindkét ajtó.

BMW M5
És szerepelt a Wayne"s World-ben is <#mf1>

blood sweat and beers

Missa
Na ja! Tudtam! Igen, szerepelt a filmben.
Ott van a Janus és a másik amcsi "siker sztori" a Yugo mellett:

Utoljára szerkesztette: Missa, 2015.07.20. 21:56:29

Missa
Ühüm, kb. ezért nem volt befutó. Rosszul értelmezték a kis autó fogalmát. A gyártó sort sem akarták átállítani egy kompakt autóhoz, ezért is lett olyan széles mint egy normál amerikai kocsi. Kényelmes volt, az tény, sőt úgy is reklámozták, hogy belülről kifelé tervezték meg.
Érdekes autó na!
Valahol az ajtó méret különbség talán itt látszik.
Íme a baloldali ajtó. Nézd meg az ajtó hátsóéle és a kerék kivágás közötti rész.

És nézd meg ugyan ezt jobbról:

Ha jól emlékszem, a Verdák 2 című animációs filmeben is szerepelt. Ott is a kevésbé "pozitív' figurák közt. De volt ott Zaporozsec is, Zündapp Janus, Ford Pinto, AMC Gremlin is, és Pacer, mint kevésbé sikeres autók. <#smile>
Utoljára szerkesztette: Missa, 2015.07.20. 21:50:30

bulba
Köszi, ezek tök érdekesinfók! Eddig nem tűnt fel különösebben, de a műszerfal utas előtti része tényleg "vissza lett vágva". Én is úgy tudom, hogy az olajválságra válaszul fejlesztették ki, de nem volt különösebben nagy sikere. Golom az iszákos nagyköbcentis motorok és a kisautógyártásban jártas japán konkurencia miatt elsősorban.

Missa
<#smile> Az AMC Pacer. Gyerekkoromban, valamikor 1976-77 környékén egy egész komoly, nagy cikk volt róla az akkori Autó-Motorban. Pár dolog megragadt bennem erről az autóról. Az utastér felőli oldal, azt hiszem 10 centivel nagyobb, mint a vezető oldali. Az amcsiknál kisautónak számít, de a szélessége akkora mint egy "normál" jenki autónak. Meglepő módon nem elsőkerekes, hanem hagyományosan hátsókerék hajtású. 1973-as olajválság ide, vagy oda, viszonylag nagy, sor hatos motorok voltak benne, de talán még V8 is volt benne.
Amúgy szerintem egész jó design-ja volt.

bulba
Szép estét!

Missa
Sziasztok!
Megvételre keresem a következő autómodellt.
Kyosho - Ferrari 308 GTS QV-t, 1:18 méretarányban. A targa tetőset keresem, nem a csukottat. Szín tulajdonképpen mindegy, úgy is csak két szín jöhet szóba, mert csak vörös és sárga színben készült. Na jó, ha egyszerre lenne mindkettő, inkább a vörös lenne a nyerő. <#smile>
Tudom, hogy szinte esélytelen, de hátha. 1. A remény hal meg utoljára. 2. De ha meg sem kérdezem...<#smile>

Utoljára szerkesztette: Missa, 2015.07.18. 11:36:19

Szép is ez!!! Nekem is van egy ilyenem, meg még kettő más fajta is, stílusos ferka ez! 😉 jó a fotód is ám..
mikeman
nekem aztán mindegy ott a vitrinbe hogy hanyas évjáratot akar szimbolizálni, véletlenül feljebb kent alvázvédő fekete nélkül jobban nézne ki 😊))

\" a pokol kapuja felfele nyílik\"

Missa
Ja, még valami.
Voltak, főleg külföldi fórumokon, olyanok, akik megkérdőjelezték ezt a szín változatot.
Pedig létezik. Ha jól emlékszem a sztorira, valami USA-ban élő, vagy dolgozó(?) ausztrál faszi rendelte meg ilyen színben, az amúgy USA specification Ferrarit:
F430_1
F430_2

Missa
De ha már 360-355-348 vonalat így végig jártuk, meg kell említeni az F430-at is! Na még ennek számomra viszonylag elfogadható a formaterve.

Érdekes modell... Nekem nagyon bejön a bicolor szín változat. Bár ex hajósként kicsit emlékeztet a hajókra, azok merülési vonalára... Na meg egy katona kori történet jut eszembe róla. Egy katona társam izélgetett egy viszonylag kevés agyi kapacitással rendelkező, hivatásos tiszthelyettest a seregben, evvel: "-Zsolti, tudod, hogy Pesten, a metró oldalán miért van a fekete csík?, Mert ha a Duna alatt megy át, odáig érhet a víz..." Tökre látszott a figurán, hogy elgondolkodott ezen a lehetőségen. <#smile>
A modell, abból a szempontból is érdekes, hogy ugyan Elite kivitel és nagyon szép, de azért vannak "jelek" amik azt bizonyítják, hogy ez csak egy feltuningolt Foundation változat. Pl. egy karos ajtók. DE volt nekem sima Found változat is, arra sem tudok sok rosszat mondani. Tény, nem az a szint mint egy BBR, de szép.
Utoljára szerkesztette: Missa, 2015.07.17. 13:35:25

Missa
Az alsó rész színre fújása a 1993-as "ránc felvarrás" eredménye volt. 1989-1993 között fekete "szoknyával" dobták piacra a TB és TS (és nem GTB, nem GTS! Ennél a típusnál a T egész mást jelentett a típusnévben) modelleket.
1993-ban került a temékpalettára a Spider, aminek már színre fújták a "szoknya" részét és ezt a többi TB-TS modellnél is így csinálták.
Ergo, ha teli színes 348-ast látsz, az vagy 1993 utáni, vagy valaki önszorgalomból átfújta. <#smile>
Amikor a Spidert csináltam, én is figyeltem erre a kis részletre. <#smile>

mikeman
szép az a 348, de az igaz hogy az elődje és az utóda sokkal jobban lázba hoz
ez is dögösebb lenne, ha nem lenne fekete a küszöb magasságában
az élő képen piros alul is, és ezért -is- néz ki jobban

\" a pokol kapuja felfele nyílik\"

Missa
Csatlakozom az előttem szólóhoz. A 348 is szép és valóban, élőben szebb, mint a modell.
HWE kicsit "elnagyolta" az elejét, de az orrától hátra fele tökéletes. Valahogy a Bburago sokkal szebbre, arányosabbra csinálta meg az orrát. Amúgy a Bb sem volt csúnya modell. Amit furcsálok 348 vonalon, hogy nagyobb gyártók nem ugrottak a Spider változatra. Talán a Mira és a Maisto csinált Spider-t, de nem túl szépet. Pedig 348 szerintem Spider kivitelben a legklasszabb.
HWE:

HWE vs. Bburago:

Spider Bburago Umbau:

A 348 is szép!Persze!Az egy mini Testarossa vagy inkább mini 512, ha az elejét nézzük.<#beka2>Èlőben pl sokkal szebb mint modellben.

bulba
Milyen jó kis beszélgetés zajlott az F355-tel kapcsolatban 😊 De a 348-as szóba se került! kevésbé tetszik nektek, mint a 355-ös?

bulba
S-tét!

Kisse draga diorama kellek.. 25kisse draga diorama kellekek.. 250 swb johetne azert, jo alap lenne dioramahoz. Jo draga alap.. :/
Kar ertuk
Missa
Ajha...
Én eret vágtam volna magamon.... Még jó, hogy a 10.-en lakom.