269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • bulba
    Uhh, az egyik kedvenc sportautóm! Ami az igazat illeti ezek a felnikombinációk nem annyira bejövősek, (főleg a feketéé). Rádaásul ha nem csal a szemem akkor a nyomtáv se passzol (szintén kiemelten a feketénél)
  • chilisos
    Sziasztok!
    Külföldre küldött már valaki 1:18-as modellt? Mivel érdemes küldeni? Ahogy nézem még a Magyar Posta a legolcsóbb.
  • crosspeet
    Ajajjj, ez de nagy kedvencem volt ... Ez szép lesz!!!
    De az ősrégi Kyosho kiöregedett már, pedig ha jól rémlik kárpitos volt meg minden, mennyit vadásztam rá egy időben..
  • 355
    Nissan Fairlady Z (300 ZX) az Ignition-től. Nyami. Via diecastsociety.

• bulba
    Mai szemmel tényleg nem nagy, de akkoriban egy Passat is négyhúsz' alatt volt :)

Azok a (lámpával egybeépített) légbeömlők nagyon megadják neki a stílust, szerintem olyan 10 éven belül simán lehet hogy visszajön a divatba. A ferka orrán is igencsak jól mutat
  • 355
    Köszönöm! A modell alapján nagyobbnak hittem az 1/1-esautót, nem egy 4m-es kisautónak. De dögös.

Tudom, hogy kezdek olyan lenni, mint Howard Holowitz az Agymenőkből, és mindenről AZ jut eszembe, de az eleje nyomokban hasonlít a Ferrari 156-ra

• bulba
    Honda 1300 Coupé 9 Én is modellben láttam előbb mint 1:1-ben (képként értve). Nagy kár, hogy a 60-as, 70-es és kora 80-as évek japán autói ennyire ismeretlenek a kontinentális Európában.
  • 355
    Ez meg mi? Nagyjából '96 óta Hondázok, láttam már pár gépet, de ilyet még sose.
  • bulba
    Szép napot!

• PP993RS
    Igen, arra mondják, az a W220, (azért mondtam hogy vagy 3x feltekertem az oldal tetejére) de az oldalon a W140-ről megy savazás, keress rá ha érdekel...
  • crosspeet
    Emberek... A minap néztem egy magyar autósműsort a tv-ben, és azt mondja a szaki, hogy ez egy mk2-es xy gép, mire a szakújságíró tv-májszter, hogy az mit jelent (mk2)..?
    Jézusom, és az 50körül a szakújságíró ezidáig még nem találkozott ezzel a kifejezéssel..... És ő mutatja be az autókat..
    Elgondolkodtató a szakértelme.
    Hú de fáj ...
  • Zo911
    Nekem tavaly szeptemberben volt szerencsém egy kupé 600-ashoz, '94-es volt. Abban volt tolatóradar, de fémpeckek is, utóbbiak rögtön kiemelkedtek, amint hátramenetbe kapcsoltuk a váltót. Lenyűgözött a gép, nagyon komoly egy járgány volt!
  • 355
    Az a következőre, arra az amőbalámpásra mondják. Ebben a videóban is elmondja, hogy ezt még 20-30 évre tervezték, a következő viszont kalap kaki.
  • 355
    Asszem a videóban kézzel kapcsolják a peckek kiemelését. Lehet, hogy előremeneteben csak egy bizonyos sebességnél húzódik vissza magától. De a felemásságot már biztos az idő vasfoga harapta bele
  • PP993RS
    A videót nem néztem meg mert kiváltképp irritál az ember ... de biztos ;)

Anno amúgy a tc-ban nagyon lehúzták a bálnát, valami cikk vagy "jótanács" vagy fene tudja már mi volt, de ott jóformán ördögtől való, állandóan elromló aknamezőnek titulálták. Emlékszem vagy 3x visszatekertem a cikk elejére, hogy biztos nem a W220-ról írnak, mert az ilyen legendásan rossz... de nem.

Aztán fura mód most nemrég, hogy vettek egyet már "egyáltalán nem rossz, jól, ésszerűen, könnyen szerelhető... bontóban minden kapható hozzá" csak pont 180fokot fordultak, jó nagy egyetértés lehet ott is.....
  • Missa
    Kicsi a világ! Ma délelőtt "heves vásárlásban" voltam. A helyi Spar parkolójában egy ilyen "bálna" forgolódott előttem. A farán a két kis tüske kint volt. Az egyik jobban, mint a másik, ráadásul előre felé ment. Tehát az eddigi infókból a következőket szűrtem le:
    1. ez egy első generációs "bálna" volt, tolatóradar nélkül.
    2. ennek is valami gond lehet a pneumatikájával. A Winkler féle videó alapján.
  • Missa

Na pont emiatt a két tulajdonsága miatt vágytam már rá régen!
    Szép a sima Elite változat is, főleg a burgundi színű. Nekem az sajnos sérült, és csak az arany színűre tudtam cserélni.
    Pont jól kiegészítik egymást most már:
  • bulba
    Uhh, ennek gyönyörű vonalai vannak és a színösszeállítást is nagyon eltalálták!
  • bulba
    Napot!

• Missa
    Aha, mondtam én hogy nem vagyok a szakértője.
  • PP993RS
    Az a facelift előttieknél volt, ezeknél már ott van a tolatóradar -a modellnél is- a lökösbe.
  • Missa
    Nem vagyok "bálna" szakértő, de nem kellene a két hátsó sarkán valami bigyónak lenni? Ha jól emlékszem azok tolatáskor emelkedtek ki, hogy lássa a vezető a kocsi sarkait. A modellen ezt nem látom.
  • PP993RS
    Így ezzel a rendszámmal tökéletes
  • 355
    Brühühü...

• PP993RS
    Hogy azt a pasast én mennyire nem bírom ........

A traktorhoz ugye más motortér kellett volna, így is jófejek hogy kiadják újra, viszont ahogy átlapoztam az eddigi képeket, fényezési-színprobléma jó párnál beesik--> a vezetőoldali ajtó egy árnyalattal elüt, főleg az alsó műanyag rész, pont így volt a fehéreknél is.
  • BMW M5
    Szerintem kár , hogy S600-ast hozták ujra ( 3.-ik szin ) ki , de el fog fogyni......szerintem a dizel verzio "izgibb" lett volna .

Utoljára szerkesztette: BMW M5, 2016.03.17. 17:39:28
  • BMW M5
    Hát igen....ezek olyan referenciák voltak akkoriban , hogy a idehaza "tisztességes" gazdag emberek nem is nagyon akarták megvenni . Ugyanaz a szitu , mint most az Audi A8-al.......
  • zsolti65
    1000 db hamar el fog fogyni.....Emlékszem amikor annak idején felbukkantak ezek a bálnák pesten is.....Volt ámuldozás..Felső körökben kötelező "viselet" volt. No meg akkoriban osztották fel a maffiózók a territóriumokat...Napi rendszerességgel volt a híradóban az oroszoknál felrobbantott,szitává lőtt példány....Nálunk is (Fenyő gyilkosság) de amúgy ilyen volt a postabankos Princz Gábornak, Lagzi Lajcsinak....meg még sokan másoknak-engem kivéve... :)
  • PP993RS
    Tuti szétkapkodják ezt is...

De ezt a színt nem tudom hová tenni ... volt ilyen grafit-szürke a bálnának, de az ennél jóval sötétebb volt / jobban is nézett ki...
  • PP993RS
    Pedig itthon és (online)boltban vettem, nem tudom mikor adták ki, én 2-3éve vettem, 20.800 jómagyar pengőért.
  • BMW M5
    Meg is jelent a Noreves Merci S600-as picit gyászos színben de 60 Euróért szinte ingyen van.....szerintem el fogják kapkodni ezt is .
  • 355
    A 355-ös nettó, hollandiai nagyker ára 68€ volt (+19% ÁFA = ), az 300-as árfolyamon is 24-25eFt, és annyiért még a Mélyföldön volt a modell. Ha itthon eladta neked valaki 20eFt-ért, az a vásárlás nem boltban történt, vagy nem a megjelenéskor Most 44€ az F355 (az kb. 16eFt), 62€ az Elite Spyder, 29€ az új Fapad, de már nem is veszi őket senki.

Nekem megvan a nyitott Race&Play és a csukot Signature Cali T. A Sig. simán párba állítható az Elite Californiával. A rácsok ugyan nem hálók, hanem rácsos tömör lapok, de a beltere jobb, a fényezése, kerekei meg a krómcuccok meg fényévekkel jobbak. És igazi rugózós futóműve van, amit a HW soha meg se próbált.
    OK, a HW E Cali még nem egy 458 GT2, de az akkori legjobb volt, amit a HW (a GMP gyártotta Super Elite-n kívül) adni tudott.

Nemsokára jön a Bubu 488. Kíváncsi vagyok rá. Meg hogy mit tökölnek az FXX-K-val.
    Utoljára szerkesztette: 355, 2016.03.17. 13:34:47
  • kemszi2
    Sziasztok! Megint egy kérdéssel fordulok hozzátok:
    1/24-es vitrineket hol lehet a legolcsóbban kapni? 2.290-ért találtam eddig itthon. Tudtok ettől olcsóbbat? Normális szekrényre sajnos most hely hiány miatt nincs lehetőségem,de készülőben van pár makettem és jó lenne őket kirakni úgy hogy azért pormentes helyen legyen/legyenek.
  • PP993RS
    De akkor már beindult az árak hype-olása, erősen idézőjelbe arról már nem ők tehettek, "csak" beálltak a sorba, ha még mindig gyártanának sztem simán 120-130euró lenne az a 90-100.

Anno 10-15ezer forint körül vettem a HWE gépeim, az "új" dobozos 355-ös már 20e volt, de az még annyit simán megért... meg ha azt vesszük most már egy mezei Otto is 90euró, ha nem zsákolod be közvetlen a gyártótól...
  • PP993RS
    Sztem gyenge a bubu, még a Signature is, és árban is max a mai lehetetlen árakhoz képest van "jó" áruk.
  • 355
    Grat! Kell egy nekem is
  • 355
    Az út jó volt, de az árak... A vége felé egy Elite 90-100€ környékén indult, a nyithatatlan, részletmentes F1-es gépek meg inkább 135€ környékén.
  • zsolti65
    Igen..A Bbubu fejlődött,de még mindig elég"marcipán dísz"szerű fröccsölésük van sajna.......OK árban nagyon baráti,de még eléggé olyan porcelán nipp...vagy mi.....reméljük tovább emelkedik a minőség...
  • PP993RS
    Grat, szép vas.

Én továbbra is sajnálom hogy a HW befejezte a ferka bizniszt, sztem jó úton haladtak... sok bénáskodás volt -főleg az elején- de összehoztak pár egész nagyszerű vasat, és -akkor- nagyon jó áron.
  • PP993RS
    Ja-ja, bár aszem 48-as limit volt de lényegtelen... néha fel-fel bukkan horror áron, 6-7-800 euróért, meg is érdemli aki annyiért megveszi.

Bár az ebay-es "megnyert licit" is sokszor kamu, csomószor látni hogy újra felrakják ugyanazt a modellt.