269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • bulba
    Köszi, nekem is tetszik, főleg a faberakása fogott meg :)
  • bulba
    Ááá ez a wrc nekem valahogy kimaradt. A szoci gépeknek -bár nem a keleti blokk legikonikusabb darabjai- szurkolok, hogym inél hamarabb sikerüljön beparkolniuk. Az AMG GT is szép, megvan benne az új Mercik lekerekítettsége, de még emlékeztet az SLS AMG darabosságára, ráadásul az arányai is gyönyörűek! A Deloreant pedig nem kell amgyarázni :)
  • zsolti65
    Bbubu Chiron. 52 eur lesz az ára.

• pittlaren
    Huh, nagyon szép ez a Wagoneer! A Breaking Bad-ben volt ilyen a csajnak, nem? Ha az USA-ban élnék, tuti lenne egy ilyenem :o)

Anno, matchboxos-koromban majorette-ben volt egy ilyenem, az is nagyon pöpec volt.
  • Ghibli
    Tiszteletem Uraim!

Valaki tudna segíteni abban, hogy az Otto által a modellhez mellékelt tartalék matricák milyen jellegűek, és hogy lehet azokat úgy felrakni a modellre, hogy huzamosabb ideig ott is maradjanak?

(Sajnos nem vagyok a modellezés Edd China-ja, ezért alapfogalmakkal sem mindig vagyok tisztában...)

Előre is köszönet!
  • schumimodells
    Jó ez a Jeep.
  • schumimodells
    Megvan a WRC változat.

Most inkább ezekre vágyok.

• bulba
    Egy Citoren DS3 kell neked ;)
  • bulba
    Napot!

• 355
    A Mattel ceruzája lehet, hogy a végén jobban megszaladt, de az évi 10-15% áremelkedés a megelőző időkben is jellemző volt. Főleg az F1-es gépek voltak erősen túlárazva. Érdekes, hogy F1-ben pontosan a Mattel minőséget a Bburago fele- (vagy harmad-) annyiból kihozza.

Összehasonlítani eddig csak egy modellt tudtam: megvan az Elite California és a Signature Cali-T. Az utóbbi szinte mindenben veri elődjét. A festés, kerekek, lámpák, beltér meg minden egy árnyalattal jobb a Bubun.

A műgyantákat én nem kevertem bele a történetbe. Ha lenne 300-400€-m egy darabra, én azt venném. Nem rossz egy Elite (mondjuk az 599XX), de azért az MR 599XX Evo simán lenyomja.

A modellgyártók árai között biztos nagy különbséget jelent két dolog: az eredeti gyártó és a modellgyártó ismertsége. Az 1/1-es gyártók jogdíjat kérnek (ha még léteznek) és biztos, hogy nem ugyanannyit kell fizetni egy 288 GTO után, mint egy Cîtroën DS után. Pedig ikon mind a kettő. A BBR egy újdonságra simán kiakasztja, hogy 400-450€ és egy hét alatt az összeset eladja. Az MR hasonlóképp. De ki venne meg egy Norevet, GT Spiritet ennyiért?

Az árakat sajnos nem a mi kelet-európai fizetésünkhöz igazítják, hanem a kereslethez. A BBR biztos nem halna éhen, ha 220€-ért adna egy modellt, de minek adná, ha 400-ért is elviszik?
  • schumimodells
    Már négy hónapja nem vettem 1/18-as modellt. Ilyen még nem volt, mióta gyűjtő vagyok.
    Ideje volna végre venni valamit.
  • Hornando
    Vagy itt van ez a kis Luigi , ebből is jópofa Assistance furgont lehetne faragni...
  • BMW M5
    Inkább Velorex 110R lehetne Egyébként Hoba II 350 az eredeti neve .

Utoljára szerkesztette: BMW M5, 2016.06.19. 21:21:38
  • Missa
    Eeeeez igen!
    Velorex Rapid 130 RS
    Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.06.19. 20:22:03
  • BMW M5

• Hornando
    Közben itt egy belsőkamerás live stream a 2016-os Ford GT-ből, Le Mans-ból.
  • Hornando
    Deal
    Eléggé lesújtó a véleményem a jelenkori modellgyártás alakulásáról, noha érteni vélem a miértjét.
    Rengeteg új szereplője van az iparágnak és új technológiákat is meghonosítottak, nem csoda, hogy mindenki vastagon szeretne profitálni a befektetései után. Tulajdonképpen ha azt nézem, hogy a rengeteg műgyantás "szereplő" mennyi különböző autómárkát és típust dobott piacra az utóbbi 5-6 évben, akkor azt kell mondjam, ezeknek csak elenyésző száma jelent volna meg fémöntvény modellként a leginkább prosperáló 5-6 (értsd: AUTOart, Minichamps, Kyosho, Norev, Solido, HW) gyártótól. Ráadásul ezekre is hosszú évekig vártunk volna.
    Szóval ezért is furcsállom, hogy az azonos technológiával, jelesül műgyantával gyártó cégek árképzése miért oly különböző, leginkább magas. Gyakran egyáltalán nem érzem az ideális ár-érték arányt ezeknél a modelleknél. Persze én régimódi gyűjtő vagyok, nem kajálom be az "ezek statikus autószobrok" maszlagot...
    Ezért a magam részéről eléggé elfordultam a gyűjtéstől és noha teljesen nem hagytam fel vele, de új tőkét már nem szívesen fektetek modellekbe. Ezt mindig elmondom a gyűjtőtársaknak is, hiszen mostanság gyakran cserélek, vagy meglévő modellek eladásából fedezem az új érkezőket. Itt is sokatokkal köttetett már üzlet és lesz is rá még példa szerintem...
  • mikeman
    köszönöm hogy megkíméltél egy csomó gépeléstől, mert abszolút egyet értek a véleményeddel, még csak szavakat sem cserélnék ki a okfejtésedből :) de tényleg
    ugyan kezembe még nem volt újkori buraggo ferrari modell, de képekről úgy látom, hogy még a foundation HW modellek szintjét sem üti meg, pedig azokat jóval 60eur alatt be lehetett szerezni, sőt a pár évvel ezelőtt még simán az elite-eket is ennyiért és azok azért jóval a bubu felett álltak. Az hogy licence elvesztése okozta hype miatt felmentek 100 meg a fölé az árak, azért nem lehet az egész hw korszakot azzal egyenlővé tenni
  • Hornando
    Érdekes az érved, de szerintem az Elite Ferrari modelljeid többségét te is jóval 100€ alatt vásároltad. A példaként felhozott Mattel árképzés a licenc elvesztése előtti utolsó időszakra volt jellemző. Azért a 2000-es évek elején, sőt közel 10 évig nem fogott ennyire vastagon a ceruza. Közben pedig valóban születtek olyan korábban sosem volt modellek, mint a 125S, 166MM, 250 Lusso, 410 Superamerica, Dino 308 GT4, hogy csak olyanokat említsek, amiket más gyártóktól nem kaptunk meg korábban. Szóval ha az a kérdés, hogy ezek bármelyikét a Matteltől Elite-ben kb.100€-os áron vagy ugyanezeket műgyantából 200-300€-ért mondjuk a BBR-től, akkor számomra nem kérdés a választás. A Bburago-nak pedig bőven van még mit bizonyítani, hiszen a fentebb sorolt típusoknál tapasztalt kidolgozást még csak megközelítőleg sem érték el, egyetlen modelljüknél sem.
  • Missa
    El kell ismernem, igazad van. Nem figyeltem, hogy nem a pontoon kivitel a BBR féle.
    De azért tudod még is van egy olyan érzésem, hogy lett volna nagyobb kuriózum amit kiönthettek volna gyantából.
    Spiáterről (die cast) már nem is álmodom. Mai divatos kifejezéssel, a bakancs listám" is módosult (de rühelem ezt a kifejezést, a sok ismétlés miatt már a filmet is).Régebben célkitűzésem volt, hogy minden 1:18 Ferrariból (kivéve F1) 1-1 példányt beszerezzek a gyűjteményembe.
    Most már megelégszem annyival, hogy lehetőleg a die castokat beszerezzem.
  • bulba
    Reggelt!

• 355
    Én annyira nem siratom a Mattelt, nekem rendben van az 60€ alatti Signature a 100+-os Elite helyett. Amit viszont sajnálok, az a beígért évi 10 Bburago Ferrari modell hiánya. Ahogy azt pár napja kiveséztük: a mostani tempóban még az aktuális modellekkel se tudnak lépést tartani, nem hogy eddig-soha-meg-nem-jelent gépeket gyártsanak.
  • 355
    Rossz válasz! A felsoroltak mind a pontoon fendert adták ki (sárvédő a gépháztól külön elem, az első kerék előtt és felett zárt, hátul nyitott). Ez itt kérem az '58-as, aminek már teljes kasztnija van. Róka mind a kettő, csak az egyik sivatagi, a másik meg homoki

1957 Testa Rossa vs. TR '58:

• Hornando
    Nem hinném, hogy találsz ilyen Fiat furgont 1:18-ban, de ha nem ragaszkodsz a márkához, akkor a Norev-féle Renault Estafette furgon is megfelelhet a célnak. Ráadásul sima és emelt tetős változatban is gyártották. Nekem is van egy és bizony príma kis járgány.
    NOREV - Renault Estafette
  • Hornando
    Többek között ezért sajnálom, hogy a Mattel elbukta a Ferrari licencet, ugyanis ha néha megkérdőjelezhető minőségben is, de folyamatosan szolgált újdonságokkal, úgy a jelenből, mint a régmúltból. Ráadásul nem is vészesen drágán. Azt gondolom, hogy igazán meg kell becsülnünk ezeket a modelleket, mert kérdéses, hogy átlag magyar fizuból bővíthető-e még egy Ferrari gyűjtemény.
  • Missa
    Hmmm...
    Rókabőr...
    Ezt már több cég is kiadta, tény, nem ezzel a dekorral..
    Létezik die-cast-ban CMC, BBurago, Shell, HW kivitelben.
    Elismerem, az utóbbi 3 az inkább játék kategória, ami igazán értékelhető az a CMC.
    Erre jön a BBR, az "újdonságával", természetesen resinből. Részemről még evvel sincs gond, már mint az anyagválasztásukkal.
    De azért komolyan nem értem a modell gyártókat, egyre másra adják ki ugyan azt a típust, a saját kivitelükben, más dekorral. Semmi újdonság, semmi kuriózum. Legyen szó die-cast gyártóról, vagy resin öntőről, igen csak szerény fantáziával megáldottak a típus választék terén.
  • 355
    BBR újdonság: Ferrari TR '58, nem a szokásos színek egyikében.

• 355
    'reggelt! Tecnomodel Iso Grifo. Rákendroll, bébi

• 355
    Köszönöm, az lesz az, egy korai példány. Már csak az érdekelne, hogy létezik-e 1/18-ban
  • 355
    Tényleg nem
  • 355
    Talán nem véletlenül akarta átfújni :-)

Nézd össze a felhasznált festéket az Alonsó-féle fehér Italiával. A fehérben a metál szemcsék század-akkorák, mint a feketében.
  • BMW M5
    Így van , 1981-ben váltotta le ezt a modellt a Ducato . Egyébként bizonyos szögből fotózva tényleg Barkasos a lelkem

Utoljára szerkesztette: BMW M5, 2016.06.13. 17:08:53
  • Missa

Megelőztél. Ja, ez az. Ha jól tudom a FIAT 1100 adta az alapokat és a '60-as évek közepétől gyártották, amíg a Ducato le nem váltotta. Az meg valamikor a '80-as évek elején-közepén volt.
  • Missa
    Mi bajod van neked az HWE fekete 458 Italia-val? Két éve, októberben sikerült egy fószertól szereznem egyet, nincs annak semmi gond a festésével.
    Még időben sikerült az ürgétől megvenni. Umbauzni akarta, ha jól tudom más színre akarta fújni.
  • BMW M5
    Fiat 238
  • crosspeet
    Tudom hogy ez sokat nem segít, de mivel hogy Porschés vagyok, így a válaszom..:
    Végre a megfelelő autóra van felmatricázva az a ló!
  • 355
    Help. Ez milyen autó? Gondolom nem Barkas, de nem is egészen Fiat 850 T. Meg nem is 900 T. De valami Fiat lesz. Tipp?

• 355
    A modell szép, de a gyártók helyében nem erőltetném a metálfényezést 1/43-as modelleken. A szemcsék mérete nem méretarányos. Még az 1/18-asokon is van hogy elcseszik (lásd fekete HW E 458), de meglepő módon a Bubunak sikerült az 1/43-as 599XX játékautón jól megcsinálnia.
  • crosspeet
    eltekintve az eredeti orrhiánytól, szép modell!
  • bulba
    Na****meg! Ezt, nem vágom, pedig a linkek is stimmelnek
    Akkor újra:
    1
    2
    3