269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • crosspeet
    Szép, nem új ez már.. 200körül megy a szürke, és 230 a piros (Modelissimo v Ck pl-10%!)
  • 355
    'napot!

Láttatok már ilyet? GT-Spirit (azaz Otto) 250 GTO 1:12. Asszem nagyon kell egy ilyen, ez lenne az első 1/12-m. :))) Az ára se egy katasztrófa, 260€ környékén lenne - ennél sokkal többért is árulnak sokkal kisebb autókat.

• bulba
    Az új BMW i modell ndns blogján
    Ha hasonlóan türhő marad a széria is akkorn em kell aggódnom hogy az i3-as modellem "utódlásáról" :D
  • bulba
    Néhány érdekes 43-as:
    IXO Honda HR-V 1/43-ban szerintem egész jól sikerült!

GLM Buick Electra. Amennyire érdektelen maga az autó annyira szép és részletgazdag a kidolgozása. Hirtelen nem ugrik be más 1/43-as modell ami ennyire "éles" lenne
  • bulba
    Reggelt!

• 355
    Nekem nagyon bejön, akár az ezüst is. Alig várom, hogy kihozza a Bburago :o)

Az SP1-ből van vörös is:

Ez de durvaaaa... :)))

• bulba
    Háááát….szép szép, de nekem nem esett le tőlük az állam.
    Az általad leírtakat én a Pininfarina Sergionál éreztem. Az nekem nagyon beégett.
    És ezekről is az jut nekem eszembe. Mintha ezek is annak az át- és továbbgondolása lennének, de valahogy nem sikerültek olyan jól. Legalábbis az én vizuális ízlelőreceptoraimat annyira nem kényeztetik mint a Sergio anno.
  • bulba
    Estét!

• Dante73
    Egyáltalán nem szép.
    Ez kibeba..ottul GYÖNYÖRŰ!
  • 355
    Szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik... Ferrari Monza Sp1 és Sp2.

• kemszi2
    Azt hiszem a legnagyobb Subaru ikon már ez marad :)

Egyébként magán a modellen kicsit elcseszték az első lámpáját. Az eredetin ,kicsit domborúbb minden irányból:
  • 355
    Az SVX után ez a kedvenc Subarum. Kicsit R34-es az orra, de kit érdekel, abból is ez a forma tetszik legjobban :)

• kemszi2
    Tegnap érkezett ismét egy jó árasított autó:
    AA Subaru 22b

Doboz nincs (bár eleve nem igazán értem azt aki doboz függő,nem a dobozt állítom ki :D az ára miatt meg végképp nem érdekelt ) viszont a "vitrin" járt hozzá. A matricákat leszámítva hibátlan. Azokat majd leszedem róla. Meg szerintem az emelvényről is lekapom,jobban mutat ha a kerekein áll.
  • 355
    BBR 1/18 Ferrari 488 Pista. Hogy mit gondolok a Bburago vezetőségéről személyenként és külön-külön, amiért faxán cserben hagyták a gyűjtőket, azt sajnos nem írhatom ide.

• bulba
    Estét amúgy :)

• bulba
    nana, én mint a "nem ferraris Ferrarik" kedvelője az egyik kedvencemként tartom számon ezt a típust, természetesen csak a 465 Break után :)
    Kár hogy 1:43-ban csak a "tömegmodellekre" figyelnek.
    Utoljára szerkesztette: bulba, 2018.09.15. 19:09:56
  • schumimodells
    Talán minden idők legszebb autója.
  • Missa
    A csatolt Sotheby's oldalon írták ezt a FIAT Uno dolgot. Biztos, hogy benne volt az is, hogy a Ferrari egy olyan "területre" lépett volna evvel a modellel, ahol nem nagyon volt tapasztalata. Igen, amit te is említettél, a Merci-Rolls szint elérésével eleinte biztos gondjaik lettek volna. Pár éve volt egy cikk egy Maserati Quattroporte és egy nagy luxus Alfa Romeo összehasonlításról. Mind két gép 70 évek végéről, 80-as évek elejéről származott és bizony voltak kifogások a 40 év körüli autók kivitelezésével. Azért az idő igazolta a Mercit és a Rolls-t. Ők azért elég tartós, szinte örök életű autókat csináltak. Mondom szinte és az egészet múlt időbe tettem. Amúgy a képeket nézegetve a Pininről, a beltérben a kapcsolók kivitele valami rettenetes. Az ergonómiáról már ne is beszéljünk. Rettenet az ablakemelők kapcsolóinak az elhelyezése és a belső tükör környékére pakolt ülés állítás... Nagyon látszik rajta, hogy gyorsan össze kellett dobni valamit a Torinói kiállításra. Feltételezem, ha ez a modell még is gyártásba került volna, még egy-két évet fejlesztgettek volna. Még a belsőn is.
    Utoljára szerkesztette: Missa, 2018.09.14. 19:30:03
  • 355
    Ennek a nagyját sose hallottam, de a "nem-gyártásról" úgy tudtam, hogy azért nem lett belőle sorozat, mert betojtak, hogy ha nem lesz olyan minőségű, mint egy korabeli Mercedes vagy akár Rolls, akkor a kutya se fogja megvenni. A sportautók lehettek szarok, de egy luxuslimó nem.

Milyen cool lett volna a Pinin a Ducato ablaktörlő-kapcsolójával :)))
  • 355
  • Missa
    Hmmm... Magamra vettem a válaszadást.
    Sajnos az én nyomtatott irodalmaimban ez a típus nem szerepel, lévén ez egy koncepció autó. Függetlenül a wikipédiától és hasonló oldalaktól, mindenhol Ferrari Pinin-ként említik. És azért akár hogy is olvasom, kezdve a padlólemeztől (Ferrari 400-s GT sorozat), a hajtásláncig (Ferrari 512 BB), ez bizony Ferrari. Ha jól értelmeztem a Pininfarina cég fennállásának 50. évfordulójára készült, Sergio Pininfarina (Battista "Pinin" Farina, a cég alapító fia) ötlete nyomán. Enzo Ferrari mint tudjuk jó kapcsolatokat ápolt Farinaékkal. Az egy két korai (Zagato, Vignale, Boano, stb.) karosszérián és az egyetlen gyártásba is került Bertone-n (308 GT4 Dino) kívül csak a Pininfarináék voltak a "házi karosszéria szabók-tervezők. Már nem emlékszem, hogy a Pininfarina cég, vagy a karosszériákat zömében gyártó Scaglietti cég, de valamelyikük még a Ferrari rész (vagy teljes?) tulajdonába is került. Szóval 1980-ban Enzo szívesen vette Sergio ötletét, az első 4 ajtós Ferrari elkészítéséről. Sergio apja emlékének szentelve adta a Pinin nevet a koncepciónak. A modellen akármennyire is Pininfarina logó van, ez helytelen. Csak meg kell nézni a Sotheby's oldalán a képeket, a motorháztetőn, a kerekeken is ott van "Cavallino Rampante", a Ferrari eltéveszthetetlen emblémája.
    Sotheby's Pinin
    Végül a gyártást a FIAT, a Ferrari anyacége "torpedózta meg". Akkoriban sokkal nagyobb hasznot látott a FIAT Uno bevezetésében. Akármennyire is Ferrari fan vagyok, és nem vagyok gazdasági elemző sem, de szerintem is nagyobbat kaszáltak az olcsó, tömegcikk Uno gyártásával. Kicsit sajnálom, hogy végül a mai napig nincs (még) 4 ajtós Ferrari. Gondolom a presztízs kategóriában is a non-plus ultra lett volna, a S Mercik, Jaguar-ok, Maserati Quattroporte-k (akkor még nem Ferrari céghez tartoztak) családjában. Úgy tudom egyszer, majd, talán lesz 4 ajtós Ferrari, mintha rebesgetnének egy FF-Lusso GTC hajtásláncra alapuló SUV-ról. De szerintem akármennyire is divat most ez a SUV kategória, szerintem egy tradícionális, 4 ajtós limuzin, sedan eleganciáját soha nem fogja elérni. Bár, lehet, hogy csak én gondolkodásom konzervatív. 52 múltam, nekem a 70-80-s évek formavilága tetszik. Tetszik a Bertone féle szinte kockára vasalt 308 GT4 Dino (tény a Pininfarina 308-328 sokkal szebb), tetszik a Pinin alapjait adó 365 GT4 2+2, 400-412, a Mondial sorozat. Tetszik ez a koncepció autó is. Sajnálom, hogy a BBR valószínűleg resinből adja ki. Igen, ha fém lenne és nyitható, még ezt a töméntelen pénzt is lehet, hogy beleáldoznám, még ha ezüst színű is (ami színt én gyűlölök). Egy szó mint száz, ez egy FERRARI! Csak szép emléket állított az egyik legnagyobb és máig is legkitartóbb partnerének Pininfarinának, vagy még inkább az alapítónak Battista "Pinin" Farina-nak.
    Utoljára szerkesztette: Missa, 2018.09.13. 20:32:10
  • 355
    'reggelt!

Asszem ismerem a fórumtagok közül azoknak az egyfős listáját (1: én), akit érdekel ez a modell, de azért leírom: a BBR kihozza a Pinint. Az az érdekes, hogy az az eredeti autóra a Wikipedia Ferrari Pininként hivatkozik, a BBR viszont Pininfarina Pininként árulja, és az eredeti autó elején Ferrari embléma van, a modellen viszont a Pininfarináé, Ha van közöttetek egy Missa, aki ezt fel tudja oldani, örömmel venném a megoldást :)))

Megvenni én sem fogom, mert azért 345€-nyira nekem sem hiányzik. Legalább ha nyitható lenne… Szerk.: Vagy vörös… :)

Utoljára szerkesztette: 355, 2018.09.13. 09:57:03
  • 355
    Örülök, hogy tetszik! :) Most csak 1-1 képre volt időm. Később majd előveszem őket egyesével.
  • kemszi2
    na ezt elfogadnám :)
  • bulba
    Gratula, igazán különleges darab szinte mindegyik!
    Nekem a 365 GT 2+2 és a 206 Dino Competizione jönnek be a legjobban, előbbi az eleganciája, utóbbi pedig a formai szélsősége és extremitása miatt.
    Szívesen megnéznék mindkettőről még néhány képet, ha van ne rejtsd véka alá :)
  • bulba
    Estét!

• 355
    BBR resin Lancia Δ HF Integrale, Auriol - Ocelli, San Remo 1989.

Utoljára szerkesztette: 355, 2018.09.12. 20:05:50
  • 355
    És a kakukktojás: Norev Mercedes V250 AMG (ilyet akartam használtan, 1/1-ben, de költözés lesz, a vásárlás "határozatlan időre elhalasztva")
  • 355
    Nna, volt egy kis időm és végigfotóztam az idei pakkokat. Asszem idén még nem tettem fel képeket az új modellekről. Ez a karácsony óta eltelt idő termése:

Bburago SF70H

KK 365 GT 2+2

LooksSmart 206 Dino Competizione

LookSmart P5 (ennek gyönyörű a motortere, majd lesz még fotó róla)

Maisto vörös olaszok: Aprilia, Ducati, MV Agusta

Matrix 212 Inter Vignale (gyönyörű modell, egy olcsó részlet kapitátálisan elkúrja az elejét, majd külön fotózom azt is)

Tecnomodel 166/212 Uovo

Tecnomodel Dino 206 Sport

Tecnomodel 340 Vignale (jól megy az 123-as BBR 375 mellé)

Tecnomodel 365 P Berlinetta Tre Posti (extra széles, 3 üléses, a középső vezet)

Utoljára szerkesztette: 355, 2018.09.12. 17:31:24
  • 355
    BBR Ferrari 250 GT Lusso Effetto Pioggia (esőmenő) Az árcetlni 435€ van

Érdekes, hogy innen nézve mennyire más, mint a HW Lusso. Valszleg most is a BBR-é az igazi forma, de a szememnek szokatlanul púpos ez az utastér.

Utoljára szerkesztette: 355, 2018.09.12. 17:00:52
  • Missa
    Volt idő, amikor Lamborghini-ket is gyűjtöttem. Sajnos akkoriban csak Bburago, Maisto, Anson, meg Ricko volt belőlük. Híre-hamva nem volt még a Kyosho-AutoArt vonalnak, de még a Norev-nek sem.
  • Missa
    Ezek legalább olyan klasszak, mint az El Camino-k. Kár, hogy az El Camino-kból kevés modell van. Főleg az 1968-69-esekből. Szerintem azok a legszebbek.
  • bulba
    Egy korszak zárult le, de hát az idők változnak. Amikor kezdtem a gyűjtögetést a VH volt a fő forrásom.
  • bulba
    Abszolút meg tudlak érteni, ezek az ültetett Pickupok nekem is becsípődtek, modellben egy ilyen Fordom van:

• IPPeter82
    A Xsara-t értem, de maiso Gallardo-t minek vettél ? :)
  • IPPeter82
    Ha van választék, és nem ebay középár +postára vannak belőve az árak akkor azért nincs akadálya egy bolti vásárlásnak ;)
  • Missa
    Nyitás után nem sokkal ott vettem első modelljeimet. Az első négyre ma is emlékeszem. Bburago volt mind és 1:18. Ferrari 348 TB, Ferrari 250 GTO, Ferrari Testarossa (1984), Ferrari Testa Rosa 250 (1957). Aztán még vettem párat, főleg Bburago-kat, Guiloy-okat, Mira és Maisto-kat. Az utolsó náluk vett 3 modellre is emlékszem. A Bburago Hot Wheels Ferrari váltás idején vettem egy HW Ferrari California-t és egy Maisto Lamborghini Gallardo-t és egy Solido Citroen Xsara WRC-t. Később, a drágább modelleket már jobban megérte internetről beszerezni. Nem egyszer könnyebben és gyorsabban is lehetett beszerezni az újdonságokat, míg kivárni, hogy a VH-ban megjelenjen.
  • 355
    Egyetlen modellt vettem ott evör (az mondjuk a CMC Ferrari 500 F2), de sokszor benéztem. Tényleg kár, de érthető: ki vesz ma már modellt boltban?
  • kemszi2
    a 4 felni jöhet róla :D
    én is néztem ezt de alapvetően nem is értem ezt a modellt,költség hatékonyan csináltak egy félutcai félwrc-t.
    Ugye az újságos szériába kiadták a WRC-t. Aztán gondoltak egyet és kicseréltek rajta pár műanyag alkatrészt az utcai változatra ,szárny/visszapill és beltér. De az utcai Sti nem volt ilyen széles és a motorháztetőn is csak a sima levél bedobó van ,nincs extra kivágás a hűtésnek
  • crosspeet
    Ja, egy újról van képem, ugyanis az előző gazdája csinált róla.. :D
    Mivel régebben volt jópár Autoart Imprezám (BugEye, BlobEye, HawkEye) , de egy hirzelen vezérelt ötlet végett gyűjtemény-szűkítés áldozatává vált mind, gondoltam csak beteszem ezt gombokért a vitrinbe most, de... Az Aa magasra tette a mércét, és most nem is tudom mi legyen a sorsa. Nem rossz ez az Ixo, de ugye közelében sincs egy Autoartnak.. :/ Szóval nem bizti h marad, ezért Ivkovic Péter engedelmével használhatom a fotóit ha eladnám.. Még rezeg a léc.. :)