Autómodellek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
igazából lehet az a baj, hogy az 1:1-től (959) sem vagyok elájulva.. minha ugye felfújtak volna egy 911-est, szóval valszeg itt a probléma nálam.. bocsi.. ;)))
- Na várj... azért mert ezt írtam, nem jelenti azt hogy nem komálom ezt a tipust. Ez marad a vitrinemben, pláne úgy, hogy a számomra éppen ez az egyik etalon Porsche modell.
- Én sem mernék egy ilyen kaliberű autómodellhez belepiszkálni... Amilyen idétlen vagyok, inkább megveszem, ha van rá della...
- Ez a másik nagy kedvencem. Iszonyat király tipus és Kyo részéről az egyik legjobban elkészített modellautó (Bár melyik Ferrka nem az..?)!

- Ez a másik nagy kedvencem. Iszonyat király tipus és Kyo részéről az egyik legjobban elkészített modellautó (Bár melyik Ferrka nem az..?)!

Gondolkoztam hogy átrakom a fekete LM-LW-ből, de azt akkor egy csapásra eladhatatlanná tettem volna... jó az, majd belerakok Bburago üléseket <#idiota>#idiota>
Hááát.... ha az AA "bumfordi" (amúgy sztem nem) akkor ne nézzétek meg a Motorbox kiadását, mert az pl. sokkal tepsibb...
Én olyan nagyon elrontott AA formával még nem találkoztam <#zavart2>#zavart2>
Én olyan nagyon elrontott AA formával még nem találkoztam <#zavart2>#zavart2>
most hogy mondod, lehet beteszem a pirosból a piros üléseket a sárgába. <#eplus2>#eplus2>
<#wink>#wink>
<#wink>#wink>
Te meg mit cserélgeted a felniket az F40-eseken, te eretnek! Hozzányúlni egy modellhez....<#vigyor1>#vigyor1>
Nekem már Bburago-ból is sárgába tetszett, de persze itthon csak pirosba lehetett kapni, mer' a Ferrari az piros, pláne az F40, mert csak olyan poszterek voltak róla mindenhol-mindenkinek. :)
Egyedül azt sajnálom hogy nem piros ülést rakott bele a Kyo, bezzeg a Bburago-ban az van.
Egyedül azt sajnálom hogy nem piros ülést rakott bele a Kyo, bezzeg a Bburago-ban az van.
- Köszönöm a megtisztelő befogadást! Valóban betegek vagytok... Velem együtt. <#worship>#worship>
nekem fehérben volt meg az AA 959-es, nekem is olyan bumfordinak tűnt, szép meg minden, de valahogy mégsem.. aztán eladtam, csak a 911-esek maradtak, így könnyebb volt megválni tőle annak idején.. mintha valami aránytalan lenne benne.. amúgy fasza modell.
talán, mondooom talán, a fekete He 1mm-vel feljebb hordja az orrát az olcsóbb társaihoz képest, de még így is teljesen jónak tűnik élőben itt polcon, szerintem nincs fennt az sem.. (itt a piros és sárga papucsot cseréltek)

Szia!
Akkor hát üdv a klubban! <#wave>#wave>
Igaz, beteg egy klubb, de a miénk! <#nezze>#nezze> <#wink>#wink>
Akkor hát üdv a klubban! <#wave>#wave>
Igaz, beteg egy klubb, de a miénk! <#nezze>#nezze> <#wink>#wink>
nálam jónak tűnik mindháromnak (fekete HE, többi sima) ..
10mm alatt van, 7-8mm kb..
10mm alatt van, 7-8mm kb..
- Most hogy jobban megnéztem a képeket, valóban magasabban van az eleje - az eredeti megfelelőjéhez képest. De ez engem abszolút nem zavar, viszont a 959-es nekem bumszlinak tűnik az igazihoz képest. Vagy csak én látom így..? <#lookaround>#lookaround>

- Nemtom... nekem még a "sima" fekete LW verzió van meg, sárgában az F40 már szentségtörésnek számít nálam. Vagy piros, vagy fekete. <#awink>#awink>
- A Kyo-féle F40-ből csak a street version-féle hiányzik, de az nagyon... Nézegettem a HWE-féle F40-est is, de ez az árához képest játékautó (kellafrancnak) kategória. Egyébként én speciel nem érzem azt, hogy az F40 orra magasan állna, nekem pont hogy tökéletes die-cast autómodellnek tűnik. No meg egyébként is, Ti írtátok, hogy tökéletes modellautó nincsen. Főleg die-cast-ban nincs.
- A resin meg kell a francnak... nekem legalábbis nem. Pláne nem vagyonokért(!). <#csodalk>#csodalk>
Utoljára szerkesztette: eyeball, 2016.09.18. 20:21:15
- A Kyo-féle F40-ből csak a street version-féle hiányzik, de az nagyon... Nézegettem a HWE-féle F40-est is, de ez az árához képest játékautó (kellafrancnak) kategória. Egyébként én speciel nem érzem azt, hogy az F40 orra magasan állna, nekem pont hogy tökéletes die-cast autómodellnek tűnik. No meg egyébként is, Ti írtátok, hogy tökéletes modellautó nincsen. Főleg die-cast-ban nincs.
- A resin meg kell a francnak... nekem legalábbis nem. Pláne nem vagyonokért(!). <#csodalk>#csodalk>
Utoljára szerkesztette: eyeball, 2016.09.18. 20:21:15
A High End LM LW nekem is terepes volt, (sőt a hátulja is picit magas volt) rugós a futómű, ha "lenyomtad" akkor ugyan jó volt, de mivel általában nem állok ott a modell mellett <#smile>#smile> így valóban nem nézett ki valami előnyösen.
Bár pont emiatt hogy rúgós, lehet-lehet umbauzni, nem mentem bele, mert ahogy megvettem azt, ahogy lenni szokott pár nap múlva jött egy sárga... egyből ment a csere arra, mivel nálam mindig is az volt a fő cél F40 téren...

Bár pont emiatt hogy rúgós, lehet-lehet umbauzni, nem mentem bele, mert ahogy megvettem azt, ahogy lenni szokott pár nap múlva jött egy sárga... egyből ment a csere arra, mivel nálam mindig is az volt a fő cél F40 téren...

Csak azért kérdeztem, mert a napokban kicsit átrendeztem a vitrinem. A Kyosho - Ferrari F40-m szemmagasságba került és feltünt, hogy az orra nagyon magasan áll. Megmértem. Több mint 10 mm. Ezt ha 18-cal felszorzom, az kb. 20 cm! Szóval kicsit terepes feelingje van a modellnek. <#nevetes1>#nevetes1>
"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le öket!" - IKEA
Hát nem sok.... kb. annyi.
tipp: ha tolatva állsz le a garázsba vele, akkor lehet lemegy <#smile>#smile>
tipp: ha tolatva állsz le a garázsba vele, akkor lehet lemegy <#smile>#smile>
Ez nem modell, hanem az igaziról kép. Próbáltam a lehető legnagyobb méretet betenni.
Az a kérdésem, kb. hány centi lehet a talaj és az orra között a távolság. Szerintem 10, maximum 15 cm lehet. Szerintetek?
Fontos kérdés.

Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.09.18. 11:05:20
Az a kérdésem, kb. hány centi lehet a talaj és az orra között a távolság. Szerintem 10, maximum 15 cm lehet. Szerintetek?
Fontos kérdés.

Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.09.18. 11:05:20
ERTL - Dodge Monaco Massachusetts State Police 1974

http://www.schumimodells.vsg4.hu/news.php
Arra nyugodtan rámehetsz, bírni fogja, de a fátyolosodás nem fog eltűnni, az is egy UT betegség....
- Őszintén szólva még anno vettem egy első generációs UT-féle (993-as) 911 turbo-t. Nem volt doboza, ezért nagyon aprópénzért kaptam meg - viszont az első és a hátsó szélvédője fátyolos, enyhén karcos. Nagyon sajnálnám így hagyni, ugyanis a kasztnija - beltere szinte teljességgel hibátlan. Na most ezt szeretném teljesen vagy nagyjából eltüntetni - viszont nem tudtam ezidáig ennek módszerét. Akkor érdemes lenne kipróbálni..? <#help>#help>
Meg lehet próbálni. Kell hozzá mikroszálas törlőkendő, a maszek mobilosoknál kapható műanyagpolírozó szer, vagy autósboltból hasonló, de abból egy flakon 2500 modellre elég <#smile>#smile> Ha nagyon karcos, akkor még kell ún. tükörpapír, vagy csiszolópapír 4000-es vagy jobb érdességgel.
Csak akkor próbálkozz, ha rendes plexi szélvédőről van szó (pl. Bburago). Ha a beragasztott fóliás megoldást használták, nagyjából lehetetlen, mert hajlik össze-vissza, kiugrik a hejéről, behorpad, elkenődik a melegtől, satöbbi.
Csak akkor próbálkozz, ha rendes plexi szélvédőről van szó (pl. Bburago). Ha a beragasztott fóliás megoldást használták, nagyjából lehetetlen, mert hajlik össze-vissza, kiugrik a hejéről, behorpad, elkenődik a melegtől, satöbbi.
Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net
Az enyémen a géptető se maradt meg kinyitott állapotban, úgyhogy egy kalap alatt javítva lett az is.
Polírozni bármit lehet, kérdés mennyi bátorságod van hozzá. Én hoztam fel ultraszar-karcos szélvédőt, durva anyaggal szinte új állapotra. Igaz az "csak" egy Maisto volt, igazándiból az se érdekelt volna ha nem sikerül, talán pont ezért lett jó végül....
Polírozni bármit lehet, kérdés mennyi bátorságod van hozzá. Én hoztam fel ultraszar-karcos szélvédőt, durva anyaggal szinte új állapotra. Igaz az "csak" egy Maisto volt, igazándiból az se érdekelt volna ha nem sikerül, talán pont ezért lett jó végül....
A vöröset. A feketének sokkal világosabb a belseje és az én szememnek az nem olyan jó kombó. Bár maga a kasztni nagyon dögös feketében.
- Wazz... ha ezt nem említed, soha nem vettem volna észre. Mindenesetre az enyém marad így, én nem fogom szétszedni ezért a kis "hiányosságáért".
- Hanem egy kérdés: A modellautó karcos plexijét lehet újra polírozni..? Vagy kár a gőzért, soha nem lesz már olyan, mint újkorában..?
- Hanem egy kérdés: A modellautó karcos plexijét lehet újra polírozni..? Vagy kár a gőzért, soha nem lesz már olyan, mint újkorában..?
Szép ezüstbe a 959-es, viszont érthetetlen okból az AA "elfelejtette" megcsinálni a hátsó lámpa kontúrját, pedig a fehér-piros kiadásnál megvan.
Szerencsére a modell viszonylag egyszerűen szétszerelhető, és orvosolható ez a hiba.
Szerencsére a modell viszonylag egyszerűen szétszerelhető, és orvosolható ez a hiba.
Nekem volt HighEnd F40 LW, a "sima" F40 sokkal jobban/szebben van összerakva, de ugyanez igaz állítólag a TR-ra is, ott is szebb az alapkiadás mint a HE.
- Az még hagyján, számomra ez a "hiba" elhanyagolható szempont. Összességében nagyon szépen elkészített modell - igazi prémium minőség... lenne ha a fotómaratott emblémái nem válnának le(!). Röhejes, de sajnos kénytelen leszek pótolni egy-egy fotómaratott cuccal a hiányosságait. <#nemtudom>#nemtudom>
- De azért így együtt az igazi! <#law>#law>
- Álmaim netovábbja volt ez a két autó anno... Tiniként csak erről a két kocsiról valtak posztereim, sokszor eltünődöm azon - hogy ez vajon normális dolog volt-e a részemről(?).

Utoljára szerkesztette: eyeball, 2016.09.17. 18:21:31
- Álmaim netovábbja volt ez a két autó anno... Tiniként csak erről a két kocsiról valtak posztereim, sokszor eltünődöm azon - hogy ez vajon normális dolog volt-e a részemről(?).

Utoljára szerkesztette: eyeball, 2016.09.17. 18:21:31
Fúú az ablakkeretnél van egy kis illesztési hézag, a kyosho se a régi már :(
1:18 Gyûjteményem: http://palfigabor.hu/diecast.php
... és a farkas..? <#hehe>#hehe>

- Piroska:

- Mint modelltipus nem tetszik, viszont a Ferrka az vagy piros, vagy... sárga. Na jó, a fekete is baba, de az csak néhány tipusra igaz. <#circling>#circling>
Én nem haragszom! <#smile>#smile>
Ezt már kérdezted egyszer :)
Sztem az egyik legszebb HWE modell, pedig ez elitesített vas, de mégis gyönyörű...
Vedd meg mindkettőt :)
Viccet félretéve; a piros jobb, adja a formáját, a gyönyörű lámpák is jobban kijönnek, meg ugye a szélvédőkeret...
A feketének viszont gyönyörű a belseje, ilyen egész világos vaj, de még pont nem fehér... csak azért mert a képen nem látszik annyira, de tök más -színű- a belsejük.
Én megbántam hogy mikor 10ezer forint körül mentek ezek, nem vettem meg mindkét színt, mostani árakon már nyilván luxus lenne...
Sztem az egyik legszebb HWE modell, pedig ez elitesített vas, de mégis gyönyörű...
Vedd meg mindkettőt :)
Viccet félretéve; a piros jobb, adja a formáját, a gyönyörű lámpák is jobban kijönnek, meg ugye a szélvédőkeret...
A feketének viszont gyönyörű a belseje, ilyen egész világos vaj, de még pont nem fehér... csak azért mert a képen nem látszik annyira, de tök más -színű- a belsejük.
Én megbántam hogy mikor 10ezer forint körül mentek ezek, nem vettem meg mindkét színt, mostani árakon már nyilván luxus lenne...
Helló, üdv a klubban.<#integet2>#integet2>
http://www.schumimodells.vsg4.hu/news.php
Ti melyiket választanátok a kettő közül?

Kép feltöltés:
1. feltöltöd a képeidet egy bármilyen tár oldalra (Google, Yahoo, Image Shack, stb.), én pl. az abload.de oldalra töltögetem őket.
2. a feltöltött képedet megnyitod, a kép linkjét bemásolod
3. a fórumon, a szerkesztésnél rákattintasz a "Kép beszúrása" gombra
4. a felugróablakba beilleszted a képednek a linkjét
5. befejezed a poszt írását és rákattintasz a "Küldés" gombra.
Ezután már a nagy méretű képeid is látszani fognak
1. feltöltöd a képeidet egy bármilyen tár oldalra (Google, Yahoo, Image Shack, stb.), én pl. az abload.de oldalra töltögetem őket.
2. a feltöltött képedet megnyitod, a kép linkjét bemásolod
3. a fórumon, a szerkesztésnél rákattintasz a "Kép beszúrása" gombra
4. a felugróablakba beilleszted a képednek a linkjét
5. befejezed a poszt írását és rákattintasz a "Küldés" gombra.
Ezután már a nagy méretű képeid is látszani fognak
- Egy ikonikus kedvenc:
Egy gyűjtő ismerősöm ajánlása révén jutottam erre a fórumra, amit utólagosan is köszönök. Mielőtt regisztráltam volna, elolvastam néhány hozzászólást és hát... itt valóban igazi, vérbeli gyűjtők sokassága van jelen, szebbnél szebb autómodellekkel. Nézzétek el, a többséghez képest nagyon amatőr kezdő vagyok, aki most tapasztalja meg ennek a gyűjtői ágazat szépségeit. Azonban (mint minden hobbi) ennek a gyűjtői ágazatnak is igen fájdalmas ára van - viszont kétségtelen, hogy eme modellautók miniatürizált változatai az utókor számára még nagyobb anyagi értekkel rendelkezhetnek.
Talán 16. vagy 17 múltam(?) mikor lelkiismeretemre hagyatkozván eldöntöttem, hogy megpróbálom összegyűjteni azokat az autómodelleket, amiket apámtól örököltem meg - azokat a Lesney/England - féle matchboxokat, amiket ő gyűjtögetett össze keservesen (természetesen a dobozaival együtt) - hogy aztán én - az utód, a homokozóban, betonon szétkoptassam. Vagy csak egyszerűen más korombeli fiúk szépen elcsórhassák tőlem. Természetesen mostanában döbbenek rá arra is, hogy ha ezek a kisautók meglennének - mára mekkora vagyonokat érhetnének, milyen ritkaságokat tettem tönkre azzal – hogy a kerekeiket kiszedegettem, miképpen zúztam szét a festéket a karambolosdikkal és a dobozaikat szétvagdosva micsoda idétlen garázsokat próbálgattam „alkotni” belőlük.
No mindegy... Jött a Bburago-korszak (mert hát itthon nem volt más), akkor voltam 17 éves, és elképesztő élmény volt, amikor az első - 1:18-as méretarányú bubu-féle piroska Ferrari (Természetesen mi más is lehetett volna...) 250 GTO-t hazavittem. Akkor elképesztett annak festése, mérete, nyithatósága. Apám szemében láttam azt az elismerő "húú bazmeg" feelinget és akkor éreztem azt, hogy igen, talán apám is megérdemli azt, hogy újból beszerezhessem azokat a modellautókat - amiket ős is anno nagy becsben - féltve őrizgetett magának.
Ugyan én soha nem leszek az a tipikus „elvakult” gyűjtő, de nagyon szeretném azokat az autókat beszerezni – melyek apám és az én gyermekkoromat nagyban meghatározta. Mivel a régi Matchbox kisautók árai számomra az elmebeteg kategóriáját súrolják – jobbnak láttam, hogy az 1:18-as méretarányú modellek mellé teszem le voksomat – melyek nemcsak méreteiben, hanem szépségükben - látványban is elképesztőek. Most már látom a modellautó gyártók közötti különbséget is és inkább vásárolok keveset, de azt igyekszem a prémium minőségben megszerezni. Nyilván a Ferrari és a Porsche modelljei az elsődlegesek – de aztán vannak még olyan modellek is a listámon, amik nem feltétlen a szuperautó imidzsét hordozza magában. Ha lenne felétek felmerülő kérdéseim, úgy azokat köszönettel venném tőletek.
Jah... közben néztem, hogy 35kb-nál nagyobb képet nem enged a rendszer feltölteni... Akkor hogy a fenébe töltsek fel 1024x768 méretű képet..? <#banplz>#banplz>
Talán 16. vagy 17 múltam(?) mikor lelkiismeretemre hagyatkozván eldöntöttem, hogy megpróbálom összegyűjteni azokat az autómodelleket, amiket apámtól örököltem meg - azokat a Lesney/England - féle matchboxokat, amiket ő gyűjtögetett össze keservesen (természetesen a dobozaival együtt) - hogy aztán én - az utód, a homokozóban, betonon szétkoptassam. Vagy csak egyszerűen más korombeli fiúk szépen elcsórhassák tőlem. Természetesen mostanában döbbenek rá arra is, hogy ha ezek a kisautók meglennének - mára mekkora vagyonokat érhetnének, milyen ritkaságokat tettem tönkre azzal – hogy a kerekeiket kiszedegettem, miképpen zúztam szét a festéket a karambolosdikkal és a dobozaikat szétvagdosva micsoda idétlen garázsokat próbálgattam „alkotni” belőlük.
No mindegy... Jött a Bburago-korszak (mert hát itthon nem volt más), akkor voltam 17 éves, és elképesztő élmény volt, amikor az első - 1:18-as méretarányú bubu-féle piroska Ferrari (Természetesen mi más is lehetett volna...) 250 GTO-t hazavittem. Akkor elképesztett annak festése, mérete, nyithatósága. Apám szemében láttam azt az elismerő "húú bazmeg" feelinget és akkor éreztem azt, hogy igen, talán apám is megérdemli azt, hogy újból beszerezhessem azokat a modellautókat - amiket ős is anno nagy becsben - féltve őrizgetett magának.
Ugyan én soha nem leszek az a tipikus „elvakult” gyűjtő, de nagyon szeretném azokat az autókat beszerezni – melyek apám és az én gyermekkoromat nagyban meghatározta. Mivel a régi Matchbox kisautók árai számomra az elmebeteg kategóriáját súrolják – jobbnak láttam, hogy az 1:18-as méretarányú modellek mellé teszem le voksomat – melyek nemcsak méreteiben, hanem szépségükben - látványban is elképesztőek. Most már látom a modellautó gyártók közötti különbséget is és inkább vásárolok keveset, de azt igyekszem a prémium minőségben megszerezni. Nyilván a Ferrari és a Porsche modelljei az elsődlegesek – de aztán vannak még olyan modellek is a listámon, amik nem feltétlen a szuperautó imidzsét hordozza magában. Ha lenne felétek felmerülő kérdéseim, úgy azokat köszönettel venném tőletek.
Jah... közben néztem, hogy 35kb-nál nagyobb képet nem enged a rendszer feltölteni... Akkor hogy a fenébe töltsek fel 1024x768 méretű képet..? <#banplz>#banplz>
Köszi, elsőre talán csak a porszemek méretéből lehet a méretarányra következtetni. Szépen kilyuggatott légbeömlők, nem csak festett oldalindex, nyithatóság...ezek bizony sok nagyobb modellről is hiányoznak és egyben jól mutatja a Kato alkalmazottak elszántságát és maximalizmusát. Azért sajnos ez a modell sem tökéletes, a hátsó lámpák kerete és a műszerfal "oldalvégződése" hagy kívánnivalót maga után. Talán majd egy második szériában... ;)
60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play
Igen full japcsi cég és szinte csak vasúti modellekkel foglalkozik, nem is tudom honnan jött az ötlet, hogy csináljanak 1-2 1/43-as autómodellt. De én végső soron csak örülök neki :)
60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play
OMG, ez nagyon állat! <#eljen>#eljen> A KATO véletlenül nem japán gyártó? A japcsikból kinézném ezt a részletességet.
Utoljára szerkesztette: 355, 2016.09.16. 17:20:34
Utoljára szerkesztette: 355, 2016.09.16. 17:20:34
Köszi!
Ja-ja sztem is fantasztikus autó, kb.10éve láttam egy sárgát Szfehérváron, kegyetlen hangorgia ahogy elment, mint egy F1-es gép, na persze nem a mostaniak közül...
Valóban remek rácsozása van, és nem utolsósorban fém az a rács. A GT-t vagy 3 budget gyártó kiadta. (meg a Minichamps ami hozzájuk méltóan totál hibás) Sokáig úgy voltam elég belőle egy Maisto, aztán láttam egy AA-ot és egyértelmű lett hogy csere.
Ja-ja sztem is fantasztikus autó, kb.10éve láttam egy sárgát Szfehérváron, kegyetlen hangorgia ahogy elment, mint egy F1-es gép, na persze nem a mostaniak közül...
Valóban remek rácsozása van, és nem utolsósorban fém az a rács. A GT-t vagy 3 budget gyártó kiadta. (meg a Minichamps ami hozzájuk méltóan totál hibás) Sokáig úgy voltam elég belőle egy Maisto, aztán láttam egy AA-ot és egyértelmű lett hogy csere.
Jah ez így van...
A Mondial8-at megakartam venni Super Elitbe, mert volt itthon egy eladó példány, akkor még lehetetlen drágának tűnő 20ezer forint körül...
Kár volt otthagyni...
Nagyon gondolkoztam még a 3.2-esen is, de végül jobban tetszett az első kiadás, a változtatásoktól szebb nem lett a 3.2, bár a színe az nagyon tetszett.
A Mondial8-at megakartam venni Super Elitbe, mert volt itthon egy eladó példány, akkor még lehetetlen drágának tűnő 20ezer forint körül...
Kár volt otthagyni...
Nagyon gondolkoztam még a 3.2-esen is, de végül jobban tetszett az első kiadás, a változtatásoktól szebb nem lett a 3.2, bár a színe az nagyon tetszett.