269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • crosspeet
    Azért mert nem látsz itt fotókat, mi azért láthatunk itthon ilyet..
    Ez pl egy Autoart Pagani Zonda meg egy Porsche 804 F1
    De szerintem szép motortere van egy Kyosho 250GTO-nak, vagy egy CMC 901-esnek, de még sorolhatnám.
    Olyan ez nekem mintha elég lenne egy poszter a falon, miközben másnak meg ugyanaz az autó állna a garázsában.. :)

• 355
    Nem nagyon látok itt olyan vitrinfotókat, amiken nyitva lenne a motortér... Az E24 gyönyörű autó, de a motortere egy kupleráj.

Az F50-nek is csak nyitva van értelme, de nagyon kevés a mai autógyártásban az olyan gép, aminek értelmes motortere van. Ez pl. egy F12 tdf. Mit nézzek ezen? Még a 24 éves Ferrari 456-os is többet mutat, pedig az nem hardcore versenygép.

• 355
    Azt. Tedd egymás mellé a fém és a resin Kyosho F40-et. A fém okés, a resin elképesztő, pedig egy gyárból jöttek.

Ez itt a resin. Szar színe van a felninek, de nincs még egy pont, amibe bele lehetne kötni.

• crosspeet
    Csak gondolj bele mit veszitenel ha egy Aa Zonda v CCX v Bmw e24 esetleg Murcielago motorteret nem lathatnad..! A modell javat veszitenenk ezzel!!!
  • 355
    Ez igaz. De kis túlzással, ha láttál egy Lamperdit, láttad az összeset.
  • crosspeet
    Van Ferrarin kívül, Autoart: Bmwe, Lamborghini, Porsche, Mercedes, Nismo, Mugen stb
    Nagyon sok olyan van, amit rohadtul nem adnék egy resinért sem.
    Mit mondasz akkor most a Kyosho F40-re..? V Testarossa..? Resin vs diecast? Ha azt mondod h resin, nincs is mirol beszelnunk.. :)
  • 355
    Mert egy modern autó vagy egy Porsche motorterében olyan qrvára sok cuccot tudsz megnézni, mi? Van egy, a motorháztetővel megegyező méretű műanyag burkolat, azt' annyi. Az újabb Ferrari Spydereken 1/1-ben is csak annyit látni a motorból, mint egy A-Merciéből.

És ha meg nyílik valami, akkor a modellek 90%-ánál egyből fikázható, hogy milyen zsanért raktak fel.
  • 355
    Sajnálom, de én még nem láttam olyan pontos fém modellt, mint amilyenek a jó resinek, pedig megvan minden CMC, BBR, Kyosho (mínusz 355), ami fémből létezik. Az Exoto Dino F1 jó volt, csak szétesett. A BBR fém sem olyan, mint a BBR resin. Lehet, hogy más márkából létezik 10/10-es fém, de Ferrariból nem.

Ha a beépített anyag értékét nézzük, akkor baromira túlárazottak, ez nem kérdés. De ha a minőséget, vagy a vitrinben mutatott képet, akkor már nem annyira.
  • crosspeet
    Mert egy szép V12-es Ferrari blokk, szép "lehetne"...
    Na az a szomorú.
    Erről maradhatunk le.
  • crosspeet
    ..aztán belenéznél a motortérbe, de csak néznél.. :D
    Viszont cserébe drága. :)
  • PP993RS
    A dolog szépséghibája, hogy annyi pénzért már lehetne fémből is, nyithatóba, ugyanúgy tűélesen, pontosan.
    De egye fene ha nincs minőségi alternatíva legyen, megértem...

Viszont mikor elérhető egy gép AA-ba, és valaki megveszi 1,5-2x annyiért a rezsint..............
  • 355
    Na ti rendesen felkaptátok a vizet :) Nem mintha nem lenne igazatok :)

Egy dolgot kivéve: resinből is van kétféle. A felső véglet igenis olyan, ami minden gyűjtő álma: rohadtul pontos, gyönyörű részletekkel, gyári adatok alapján, minden kis bizbasz a helyén. Drágák? Qrvára. Fussa? Nekem évente egyre, max. kettőre. De nincs az az isten, hogy egy Bubuért, HW-ért, akár Kyoshoért kitegyem bármelyiket.
  • 355
    KK Scale Ferrari 400 Superamerica. Tök jó.

• PP993RS
    Thx !

Ez is olyan modell hogy az AA egy jó béna felnit kukázott rá

Közbe van vagy tucat gyári, szebb és korhű Porsche felni, de biztos valami gyári brosúrán ez volt rajta, akkor így csináljuk meg :)
  • crosspeet
    Egyertelmuen a Turbo felni a nyero rajta!!! Jo lett! ;)
  • crosspeet
    Hanyszor jartam ugy.. XD
    Csak mert eloszor sajnaltam a ravalot egyben...
  • PP993RS
    Ha már átalakítás, ezt nemrég követtem el, az első képen látható az eredeti állapot ahogy vettem. Valamelyik reggel úgy keltem az egyik Boxster-t eladom-és mivel ezen béna felni volt, erre esett a választás.

Aztán ahogy nézegettem őket, megvilágosultam hogy azért persze, hogy szebb az AA, arra kéne egy Turbo felni és jók lennénk, mivel egész véletlen volt itthon egy szett tartalékba, így meg is kapta

Volt egy-két akna a szerelésbe, de megvagyok elégedve, ez az autó az én szememnek így áll össze.

Tudom-tudom a gyári sokkal szebb, jobb, csak úgy szép a modell, vétek hozzányúlni blablabla.... meg amúgy is a hazai utakra jobb egy ballonosabb kerék

• PP993RS
    Jah, az mókás mikor veszel ezt+azt, mert AZ túl drága, aztán utánaszámolsz és a "túl drága" olcsóbb lett volna mint az ez+az
  • crosspeet
    Én is felszámoltam, de miután vettem egy igazit, így csak visszaparkoltattam modellbe is a nagy kedvencemet, az e24-est, rögtön kettőt is.. :D
    Igaz, az Autoart ára miatt inkább egy Minichamps lett, aztán ugye nem bírtam magammal, és jött egy gyurma Otto is, mert az vilagos belsos, es Alpina is.. Aztan rajovok ilyenkor h a ketto arabol egy Aa-t is vadaszhattam volna....... :D
  • PP993RS
    Ne is mondd.... :)

A BMW-t totál felszámoltam már -racionális és egyéb okokból- a gyűjteményemből, erre a fiamnak mi volt az első autós-szava ?

enBiembi.... most már inkább Béembé... és a garázsba is minden béembét észrevesz és mutatja
  • PP993RS
    Sztem minden gyűjtő rájön egyszer (és ez nem ilyen nagyzoló hazabeszélés) hogy a rezsin egyszerűen nem pálya...

Nyilván van egy olyan (talán újabb) gyűjtői réteg akit ez nem érdekel, és nyilván ők vannak többen, vagy ők a fizetőképesebb vásárlók, mert a rezsinpiac döng, és totál beteg árakat is megadnak egy-egy darabért. Lényegtelen hogy gyűjtésből vagy sznobságból, a pénznek nincs szaga...

Engem azért fogott meg egy időben, mert kiélhettem a felni-upgrade mániám, mivel annyira faék egyszerűek, hogy két lóbaxó csavart kitekerve 10perc alatt átalakítod. És ha már láttál szétszerelt rezsint, akkor jössz rá igazán hogy milyen egy üres, igénytelen, pár alkatrészből álló valami az...

Idővel rájöttem hogy ugyan jóval több munkával, de megtudom ezt csinálni egy AA-nál is. Onnantól kezdve mentek a levesbe, egyiket se bánom. Volt ugyan ami hiánypótlásra volt, de túl drága ahhoz hogy ott álljon várva hogy majd kiadják igényes fémbe, mivel úgy se fogják.

Részemről amúgy nyomhatnák a rezsint, de nem ilyen áron, ezért is utálom őket mert totál kitúrták az igényes fémeket... (vagy felnyomták az árukat)

Mert ha már egy GT S 35ezer alsó hangon, akkor nehogymá' egy AA ne legyen min.50ezer.
  • crosspeet
    Na de némi kari jelleggel, a nagyfiammal kaptunk méretarányos dolgokat.. A kis 22-es cipőjébe még bele kell nőnie, de BMW-s, mint az apa nagyautója! :)
    Apa meg a whisky gyűjteményébe méretarányos ötcenteseket.. XD
    Az nagyok közt is ezek a kedvencek.. ;)

• crosspeet
    Le lehet azt még vadászni tán még olcsóbban mint az új resint ...
  • eyeball
    "...Es amit mar nagyon nem ertek, h vki vesz resin Kyo F40-est, amikor letezik diecastban is ugye... Na ez a fejtores. .."

- Az, akinek nincsen vagy lemaradt a die-cast féle F40-ről. Tudtommal ezt a tipust a Kyosho már nem gyártja nyithatóként. Ha van is eladó, akkor borsos áron. Igaz, mára már elmebeteg árakon mennek a resin modellek is...
  • crosspeet
    Par eve (is) ugy ereztem h sikk venni mugyantat venni, mert azt mutatta az illetorol, hogy megteheti a harombetus horror ar kifizeteset.. Es amit mar nagyon nem ertek, h vki vesz resin Kyo F40-est, amikor letezik diecastban is ugye... Na ez a fejtores. :)
  • crosspeet
    Felreertes ne essek, van par resin itthon. De csak olyan, ami nem lezezik diecastba még. Hianypotlasnak, de csak addig van parkolokartyajuk, mig ki nem adja vki diecastba. Amugy ha szabad ilyet megjegyezzek zarojelbe, a Gts 964 Turbo a kedvenc resinem, mig az Aa nem meltoztatik legyartani, addig bizony marad....
  • eyeball
    "...egy-egy mugyantat olyan volt athelyezniegyik polcrol a masikra, mint egy darab kitikkadt gyurmadarabot.. Kiabrandito, illuziorombolo.. Szep-szep, de sajnos csak egy szobor az osszes resin.."

- Na ezért nem lesz műgyanta szobrom. Anno volt egy, és azt is nagy bukóval tudtam eladni... Akkor megfogadtam, hogy soha többé olyat... nem, még ha fizetnek - sem.
  • crosspeet
    Nincs bennük élet..
    Viszont drágák! XD
  • crosspeet
    Pakolgattam, rendezgettem a vitrinjeimet, egy Autoart Porsche, vagy Lamborghini, egy kis méretarányos igazi kis verda, tele reszletekkel, ehhez kepest egy-egy mugyantat olyan volt athelyezniegyik polcrol a masikra, mint egy darab kitikkadt gyurmadarabot.. Kiabrandito, illuziorombolo.. Szep-szep, de sajnos csak egy szobor az osszes resin..
  • crosspeet
    Régi szép idők, Kyosho, esetleg egy szép Hwe...
    Ha akarna most mit tudhatna egy Kyosho HighEnd.
    Ha akarna..
  • crosspeet
    F50 és 288gto... Mikor a f@szba adja mar valaki ki tisztességesen..? Nem ezek a redva pénzhajhász műanyagszargyártók, hanem tisztességes diecastba..!? Hogy szakadt volna az anyjukba a feje a sok profitorientált resinszoborgyártónak.. És azt is hatszoros áron persze.. Na, most jól megmondtam....... Ennyi..
  • crosspeet
    Ha jól gondolom, ezek szinte mind gombokért lesznek..
    Rendelek is mindből minimum kettőt-hármat!
  • eyeball
    - Ti tényleg képesek lesztek több száz ájerót adni egy teljesen zárt fém modellautóért - csak azért mert az egy Amalgam..?? Azta... akkor Ti aztán tényleg elvetemültek vagytok. Vagy csak szimplán hülyék... Na de hát, olcsó hobbi nincsen, hacsak nem szalvétákat, esetleg üres gyufásdobozokat gyűjt az illető...
  • PP993RS
    600 dodó, nevetséges, na az az elvetemült
  • PP993RS
    Nem biztos az hogy olyan elvetemült ára lesz, de ha az is, 100x inkább azért mint egy zárt modellért.
  • 355
    Ez remek hír, én megpróbálok majd egyet levadászni, talán sikerül erre is nagyker árat szereznem.

A karácsony másik híre, hogy az Amalgam is beszáll az 1/18-as méretbe. Egyenlőre csak Ferrarikkal, de a bejelentett 2017-es sor elképesztő: LaFerrari Aperta | F40 | 288 GTO | F50 | Enzo | 250 GTO | 250 LM | 250 TR | 330 P4 | 375 Plus | 512 S | 312 PB | 333 SP.

Öröm, hogy végre lesz majd csúcs F50 és 333 SP, amik nagy kedvenceim, de üröm, hogy egyrészt zárt modellek lesznek (az F50-nek talán a fő látványossága a motortere), másrészt az irányár 600$, ami kb. 170eFt, és erre gondolom még rájönnek az EU vám és adók, de legalábbis a német-holland 19% ÁFA.

Azt meg kicsit sem értem, hogy miért akarnak F40-et, 250 GTO-t meg 288 GTO-t árulni. Az utóbbi időkben ezekből olyan kiadások születtek, amik mellett nem lesz elég az Amalgam név a dupla árhoz.
  • eyeball
    - Nem lesz az olyan drága... néhány száz ájeróért Tiéd lehet.
  • Missa
    Oléééé! Az árat jobb lesz nem is tudni.
  • bulba
    18-as minőségi Ferrari nyitható ajtókkal
  • bulba
    Békés boldog karácsonyt mindenkinek!