Vírusirtók
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.
Egy érdekes tapasztalatomat akarom leírni nektek, ami kapcsolódik az én "NOD-fóbiámhoz".
A múlt héten - gondoltam - mégis csak tesztelgetem a NOD-ot, amit egyébként a stílusa miatt nem nagyon kedvelek. Nos használtam is és különösebb gondom nem volt vele. ( Tudvalévõ hogy én vírust úgysem kapok semmilyen irtó mellett. )
Aztán tegnap gondoltam ennyi elég volt és letelepítettem.
Van nekem egy programom a PeerBlock, amirõl egyébként
itt az SG fórumban is lehet olvasni.
Amikor fenn volt a NOD akkor a PeerBlock-ban engedélyezni kellett egy CESNET nevû kapcsolatot hogy rendesen frissítsen. Ez valami szlovák szerver, amit valamiért a nem kívánatos listába tesznek egyébként.
Most hogy lejött a NOD ezt a megengedõ szabályt is töröltem.
És ma reggel tapasztaltam, hogy a letelepített NOD ellenére a gépem továbbra is kommunikálni akar ezzel a szerverrel.
Azért számomra ez egy kicsit érdekes. Semmi nem fut a háttérben, azóta az újraindítás után a gépem új IP-t kapott. És aztán valami titkos módon mégis kommunikálni akar a letelepített NOD gépen lévõ valamiféle maradványa a központjukkal.
A NOD-fóbiám most tovább erõsödött.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.
Linux Mint 13 Cinnamon
#1637:
A tûzfalat majd felrakom(akár mindjárt) 😄
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Egyszóval: Programjaiktól tartózkodom, híreiket és cikkeiket viszont szívesen olvasom.
Persze a topikban már volt link a hibáról, de a videó nem hablaty 😄
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
PC Tools Free Antivirus v8
Hogy ne legyen off, megjelent az új pc tools antivirus és firewall.
Miért kell ezeket az idióta képeket betenned? Ha nem tudsz a témában hsz.-t írni, - mert nincs mit írnod - akkor inkább maradj csendben.
"Btk.329. § (1) Aki
a) más szellemi alkotását sajátjaként tünteti fel, és ezzel a jogosultnak vagyoni hátrányt okoz,
b) gazdálkodó szervezetnél betöltött munkakörével, tisztségével, tagságával visszaélve más szellemi alkotásának hasznosítását vagy az alkotáshoz fûzõdõ jogok érvényesítését attól teszi függõvé, hogy annak díjából, illetve az abból származó haszonból vagy nyereségbõl részesítsék, illetve jogosultként tüntessék fel,
bûntettet követ el, és három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ.
(2) E § alkalmazásában szellemi alkotás: az irodalmi, tudományos és mûvészeti alkotás, a találmány, a használati minta, a formatervezési minta, a mikroelektronikai félvezetõ termék topográfiája és az újítás.
Szerzõi vagy szerzõi joghoz kapcsolódó jogok megsértése
Btk.329/A. § (1) Aki az irodalmi, tudományos vagy mûvészeti alkotás szerzõjének a mûvén, elõadómûvésznek az elõadómûvészi teljesítményén, hangfelvétel elõállítójának a hangfelvételén, rádió- vagy televízió-szervezetnek a mûsorán, illetõleg film vagy adatbázis elõállítójának a teljesítményén fennálló jogát haszonszerzés végett, vagy vagyoni hátrányt okozva megsérti, vétséget követ el, és két évig terjedõ szabadságvesztéssel, közérdekû munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendõ.
(2) A büntetés bûntett miatt három évig terjedõ szabadságvesztés, ha a szerzõi vagy szerzõi joghoz kapcsolódó jogok megsértését
a) jelentõs vagyoni hátrányt okozva,
b) üzletszerûen
követik el.
(3) A büntetés
a) öt évig terjedõ szabadságvesztés, ha a szerzõi vagy szerzõi joghoz kapcsolódó jogok megsértését különösen nagy vagyoni hátrányt,
b) két évtõl nyolc évig terjedõ szabadságvesztés, ha a szerzõi vagy szerzõi joghoz kapcsolódó jogok megsértését különösen jelentõs vagyoni hátrányt
okozva követik el.
(4) Aki a szerzõi vagy szerzõi joghoz kapcsolódó jogok megsértését vagyoni hátrányt okozva gondatlanságból követi el, vétség miatt egy évig terjedõ szabadságvesztéssel, közérdekû munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendõ.
Szerzõi vagy szerzõi joghoz kapcsolódó jogok védelmét biztosító mûszaki intézkedés kijátszása
Btk.329/B. § (1) Aki a szerzõi vagy szerzõi joghoz kapcsolódó jogok védelmét szolgáló és a szerzõi jogról szóló törvényben meghatározott mûszaki intézkedés megkerülése céljából az ehhez szükséges eszközt, terméket, berendezést vagy felszerelést haszonszerzés végett
a) készít, elõállít,
b) átad, forgalomba hoz, vagy azzal kereskedik,
vétséget követ el, és két évig terjedõ szabadságvesztéssel, közérdekû munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendõ.
(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendõ, aki a szerzõi vagy szerzõi joghoz kapcsolódó jogok védelmét szolgáló mûszaki intézkedés megkerülése céljából az ehhez szükséges vagy ezt könnyítõ gazdasági, mûszaki, szervezési ismeretet másnak a rendelkezésére bocsátja.
(3) A büntetés bûntett miatt három évig terjedõ szabadságvesztés, ha a szerzõi vagy szerzõi joghoz kapcsolódó jogok védelmét szolgáló mûszaki intézkedés kijátszását üzletszerûen követik el.
(4) Nem büntethetõ az (1) bekezdés a) pontja esetén, aki - mielõtt a szerzõi vagy szerzõi joghoz kapcsolódó jogok védelmét szolgáló mûszaki intézkedés megkerüléséhez szükséges eszköz, termék, berendezés, felszerelés készítése, illetõleg elõállítása a hatóság tudomására jutott volna - tevékenységét a hatóság elõtt felfedi, és az elkészített, illetõleg az elõállított dolgot a hatóságnak átadja, valamint lehetõvé teszi a készítésben, illetõleg elõállításban részt vevõ más személy kilétének megállapítását."
A szolgáltató pedig legkevesebb 3 évig megõrzi az összes nettel kapcsolatos forgalmad adatát 😊
Norton Internet Security 3PC; Malwarebytes\' Anti-Malware (Lifetime) & Norton Antivirus 2012; Microsoft Security Essentilas 2.1 + Agnitum Outpost Firewall PRO 7.5
NARXIS: épp azért nem kapnak el, mert látják, hogy még helyesen sem túdok írni.<#pias>#pias>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Norton Internet Security 3PC; Malwarebytes\' Anti-Malware (Lifetime) & Norton Antivirus 2012; Microsoft Security Essentilas 2.1 + Agnitum Outpost Firewall PRO 7.5