Vírusirtók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lck
Már úgy érted hogy nincs teljes rendszergazdai jogosultsága ?
Mert az nyilván javít a védelmen, csak szerintem az inkább vállalati környezetben elfogadható. Éppen ma hívogattam céges gépnél a rendszergazdát hogy egy arj.exe-t bemásoljon a windows mappába, ami nekem elég bosszantó volt, de valahol megértem.
Otthon nehezen képzelem el hogy a felhasználó ne futtasson exét. Meg ne másolgasson fájlokat ahova akar. Illetve hogy nincs rá igénye.
Ilyen szempontból pl. az UAC nagy szar, mert úgyis elnyomja az user.
Azért a jogosultságkezelés szempontjából a linux mérföldekkel jobb. Csak ugye otthoni desktop használatnál sok egyéb más probléma van vele.
Elolvasva a hozzászólásokat, még egyszer felhozom azt a témát, hogy a jobb védelemért az antivirus (vagy internet security) segitségére valamiben nem számít bele az, hogy ha a USER limitálva van?
Na akkor utolsó nekifutás és ígérem hogy befejezem ezt a témát.
Ahogy itt olvasgatok sokan sokfélét írtok.
Itt van még egyszer a lista(egy kicsit kibõvítettem):

AVG internet security 2011
Eset smart security 4
Norton internet security (2011)
Kappersky internet security (2011)
Avast 5 Internet security

Narxis:
Légyszives megtennéd hogy írsz egy listát(gépfogás+védelem)amilyet elõzõleg?

Tudom én már csak ilyen nehézkes vagyok...😄
Narxis
Kaspersky-t többet használják, ha jól emlékszem a grafikonra akkor ez a sorrend:

1.Avast Free
2.AVG Free
3.Avira Free
4.Kaspersky Internet Security
5.Norton Antivirus

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

lck
Meddõ vita. Nyilván aki hülye minden vírusirtó mellet kaphat vírust. Csak a személyes tapasztalataimat osztottam meg az itteni fórumban. Ha szerényebben reklámoznák magukat ( Uralkodj a géped felett, meg 100 %-os védelem ) biztos elnézõbb lennék.
Mint pl. avg.hu -n a csúnya nõvel 😊)))
Á ajánlom figyelmedbe a Kaspersky support forumát:Link.Összehasonlításképpen az Eset support forumával:Link.Mintha az elõbbinél többen nyavajognának a vírusok miatt.

Narxis
Valaki ezt töltse már le nekem: Link

Tudom, hogy valahogy le lehet de trükközni kell...:S

Doomista
Mirõl beszélsz már megint? 😄

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

höhö , akinek nem inge nem veszi magára 😄

Norton Internet Security 3PC; Malwarebytes\' Anti-Malware (Lifetime) & Norton Antivirus 2012; Microsoft Security Essentilas 2.1 + Agnitum Outpost Firewall PRO 7.5

lck
A maximális védelem alapbeállításkénti alkalmazásra nem nekem lenne szükségem, hanem annak a jónéhány egységusernek akivel az életben és a fórumokban találkoztam, mert vírust kaptak és érdekes módon mindenkinek NOD-ja volt (feltételezem hogy alapbeállítással). A programozók sebesség miatt feladják a biztonságot. Érdekes hogy, más vírusirtóval ellátott gépen talán kettõnél találkoztam, vagy olvastam vírusfertõzésrõl. Na de hagyjuk, mert ez csak az én "nodfóbiám". Tõlem mindenki használja ha akarja. ( A munkát meg hozzák nekem. )
AVG egyébként alapban van, csak a cookie-keresés van a beállításoknál pluszban rajta. Identity Protection úgy is dolgozik rendesen.
A Nod max.heurisztikát és egyebeket szükségtelen bekapcsolni.Az AVG-t pedig tessék úgy beállítani,ami a nodnál alapbeállítás és úgy véleményt alkotni.Apropo.Gondolom a Nod optimalizált ellenõrzést sehol sem kapcsoltad ki,hamár maximális védelemrõl beszélünk.

Doomista

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Nekem valaki múltkor küldözgetett kínai avirát 😄

Norton Internet Security 3PC; Malwarebytes\' Anti-Malware (Lifetime) & Norton Antivirus 2012; Microsoft Security Essentilas 2.1 + Agnitum Outpost Firewall PRO 7.5

Doomista
Helyes. <#eljen>

Narxis
Majd változik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lck
Pár napja próbáltam. Max. heurisztikával és valamennyi kártevõtípus elleni védelemmel érezhetõen lelassult.
A visszaghostolt AVG-s rendszer egybõl gyorsabb lett. A memóriaigénye AVG-nek valóban több, de nem nagyon zavar az a +30 mega.
Természetesen ez nem a Te géped és nem mérésen alapul, csak szubjektív tapasztalat, de nálam így van.

gergely1991
Na és?
nem változott semmi <#merges3>

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Cáfolom.
Nálam az ESS maxra van húzva minden beállításban és mintha a gépen sem lenne.
Egy több éves, és igen csak átlagos erõsségû laptopon van ráadásul. A nagyobb gépemen sem veszem észre, amin szintén ESS van telepítve, ugyan úgy észrevétlen mint az állandóan magammal cipelt munkaeszköz laptopomon.

lck
"NOD32/ESS még kevésbé." - Alapbeállításban ! De ez jónéhány felhasználónál kevés.
Norton Removal Tools

AVG kevésbé fogja a gépet (Kasperskyhez képest!)

NOD32/ESS még kevésbé.

Narxis
Talán az AVG kevésbé fogja.

Nortont nem lehet valamiért leszedni...

Kasperskyt és AVG-t igen, na már csak az a kérdés hogy a kettõ közül melyik fogja kevésbé a gépet? És már el is van dönve.

Narxis?
Narxis

gergely1991

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

gergely1991

Doomista
De még õsz van!

Narxis
<#wave><#pias>

Narxis
Mondtam már, hogy akkor küldöm ha nem számítasz rá.. 😄

Narxis
Majd ha fagy!

Doomista
1 éves Avira licencel megdobhatnál postán keresztül!

<#integet2><#email>

Doomista
Még SPAM üzenetet sem tudtál küldeni, nem hogy postát tudnál. 😄

Narxis
<#eljen><#worship>

Narxis
Postán megkapod.

Doomista
Kérem azt a több millió ember nevét.

Narxis
Meg még több millió embernek.

gergely1991
Lassan úgy látom ide is el kell egy HG😄

Doomista

Narxis
Nem törvénytelen, nem illegális, szívesen. :-)

Doomista
Akkor meg ne reklámozzad a törvénytelen, illegális eszmédet, köszönöm. :-)

Narxis
Igen.

És mind a kettõ magyar nyelvû? (kaspersky, norton)
Narxis
Bizony. :-)

Doomista
Neked. :-)

Narxis
Senki de ez egy fontos szempont.

Nagyon jól teszed, mert akkor sokkal többszor fog visszajönni az a 40 €, mert a avast5free-vel lesz gondjuk.
Doomista
Lehet, hogy az lesz! Viszont a rokonaim gépeire mást fogok felrakni. (szerintem avast5 free)

Szerintem nálad nem lenne gond, mivel úgyis VIP tag vagy (van € elég<#pias>), tehát kidobhatnál 40 € egy évre.