223
Lenyomja még az X-Boxot is ??
  • PyRex
    Coine: addigra kint lesz a Palomiro magos 1,5GHz-es TB is..... No Comment. Egyelore az 1,2GHz-es TB is gyorsabb az 1,4GHz-es P4-nel. Tudom-tudom nincs a P4-re optimalizalva semmi, de azert van mar 1-2 teszt + egyeb progi amit mar optimalizaltak, es megsem jeleskedik a P4. Meg nemtom neked mi az elerheto kozelseg? Az AMD egyelore ugyanabban a kategoriaban olcsobb, es azonos MHz-en gyorsabb procikat gyart, es az olcsosag maradni is fog. Szoval nemtom.....

PyRex
  • Coine
    i815 + P3 Rulez!
    Az meg más dolog, hogy az AMD nem nagyon erőlteti meg magát ha alaplapi chipsetet kell összedobni, hanem a Viára hadja, ezért is rosszabbak az eladási mutatók, mint az az Amd várta....
    Mi lesz akkor ha elérhető közelségbe kerül a P4 és optimalizálnak rá cuccokat....hmmmmm.......
  • PyRex
    Persze, en is azert irtam, hogy a 820-as suxx, nyilvan egy VIA-s intel lap gyorsabb (is lehet), egy 815-os intel meg meg annal is gyorsabb, ezen nem veszunk ossze. :)

PyRex
  • Dikkma
    Pyrex, az AMD-k memóriakezelése gyorsabb, de az én PIII 700-am alapfrekvencián lenyomják at általad benyomott Sandra képen levő 1 gigás PIII eredményeit. Pedig a memory interleaving 2 way-es és nem is 4-es, azt beállítva még 10%-ot nő a teljesítmény.
    Tuninggal meg, 120-as fsb-n felül, nagyon javul az is. És nekem VIA chipsetem van, Intel procival. Ebből is látható, a i820 rdrammal nem a legjobb összehasonlítási alap.
    Persze, a tuning nem számít, ha két processzort hasonlítunk össze.
  • PyRex
    Coine:

Nezd vegulis igazad van, meg nem is. Ahogy vesszuk. Az teny, hogy a VIA chipsetes, de intel procis alaplapok nem ennyire gyorsak memoriaban (sem :). De en csak azt szerettem volna megmutatni, hogy az AMD-VIA paros nagyon oda tud am utni az intelnek. Nem feltetlenul mindenhol jobb, mert ezt sem lehet mondani. De nem kell leirni a VIA-t, mert ha megmaradna csak az AMD procik melle chipgyartonak, mar akkor megerne. Szerintem.

PyRex
  • Coine
    Igaza van Dikkmanak, ezek a Sandra eredmények a procinak és nem az alaplapnak köszönhetőek...
  • PyRex
    Ez ki**szott nagy ez a kep! :))))))))))))))))))))))))))))))))))

PyRex
  • serivo
    ügyes hamisitvány:))))
  • kowajano
  • PyRex
    Egyet viszont valoban megmondhatok: az intel procik via chipsettel keverve telleg egy nagy romhalmazt eredmenyeznek. De ha az intel-intel illetve amd-via parositast nezzuk, akkor mar a via maris bizonyit. Ezt az amd-sek szerintem valamennyire tudjak igazolni. Na most mar megyek aludni :)

PyRex
  • PyRex
    Amugy nem akarok veszekedni, nektek a 815 jon be, nekem meg ez. Eddig (KOMOLYAN!) semmi inkompatibilitast sem tapasztaltam, lehet, hogy azert, mert ez mar a KT133A-s chipset, nemtom. De full jol megy. Egyebkent pedig az intel-amd (chipsetekben intel-via) vita ugyis orok, es szerintem egymast meggyozni amugy sem tudjuk. En probaltam az intelt is (eddig csak intel procim volt, leszamitva a 386-osomat :))), most valtottam amd-re es iszonyuan bejott. De lehet, hogy a kovetkezo procim megint intel lesz (bar nem valoszinu :) Na peace! :)

PyRex
  • PyRex
    Annyit meg hozzateszek, hogy ez meg nem is a leggyorsabb RAM-kezeles. A BIOS-ban meg lehet cseszekedni picit, csak lusta voltam.

PyRex
  • PyRex
    JA, a link lemaradt, szoval itt: http://www.extra.hu/pyrex/amd.htm

PyRex
  • PyRex
    Amugy ha valakit erdekel, akkor itt talalhato meg nehany tesztkep a Sisoft Sandra 200-bol (TB 800MHz), illetve 2001-bol (TB 800 @ 992MHz).

Az intelt (azonos MHz) mindenhol elegge lenyomja, kiveve persze a P4-et, nade...... :)

PyRex
  • PyRex
    PErsze az elobbi 715 az 815 akart lenni - sorry az elirasert... :)

PyRex
  • PyRex
    Coine:

Ugy szeretem az ilyen: "Na ez az amit nem hiszek el, mivel bizonyítod??he?? Mert mindenhol arról írtak, hogy" tipusu beszolasokat. Ok, am legyen, itt a bizonyitek:

Athlont 992MHz-en hajtottam, a P3-1GHz-essel hasonlitsd ossze.

Bar az igaz, hogy ez a fos 820-as chipset, de igy elegge kenterbe veri a VIA, ez asszem jol lathato. Namost a 815-oset lehet, hogy ennyire nem veri le, de annal is gyorsabb.
    Majd keresek olyan tesztprogit, ahol a 715-ossel van hasonlitva, de most csak ezt talaltam, sorry.

PyRex
  • Dikkma
    Ha a proci jobban hajtja meg, akkor lehet, hogy gyorsabb a memória-kezelése. De az nem a VIA műve, hogy 30%.
  • Coine
    "a memoriakezelese ugy kb. 30%-kal gyorsabb az intel uj chipsetjeinel"
    Na ez az amit nem hiszek el, mivel bizonyítod??he??
    Mert mindenhol arról írtak, hogy lassabb a mem. kezelése....
  • PyRex
    Amugy en sem tom, miert kell szidni az Abitot, valakinek bejon, valakinek nem. Nekem peldaul KT7-A van, amiben szinten VIA chipset van, es SEMMI gondom nincs vele, a memoriakezelese ugy kb. 30%-kal gyorsabb az intel uj chipsetjeinel. Hat nemtom, akkor most en vagyok a lamer, hogy nekem ilyen jo? Semmi fagyas, semmi gaaz. Nekem bejon. Mas kerdes, hogy az Asus kis nagyon jo. Nya ennyi :)

PyRex
  • Dikkma
    Mert engem senki sem szeret, nem?
    MSNezek, 4 ablakban, meg megy a chat.
    Ja, most már csak 2 msn-ablak van.
  • Coine
    Jó az az i815 kéne 1 ASUS CUSL 2-C, dobjatok má meg vele :-)
    Nem akarok veled kötekedni, de a BX 2-3%-al gyoesabb :)
    Dikkma, mé nem megy neked az icq?
  • Dikkma
    BX régi, elavult, a 815 az istencsászár, a leggyorsabb alaplap.

Amúgy.... na, nyitok egy memória-kezeléses topicot.
  • Anee
    már ha lenne
  • kowajano
    attol függ mihez használod . AMD hez a VIA a jo Intelhez meg a sajátja.
    Laalee leirhattad volna a gondokat is példának
  • Coine
    Aha, azé még mindig a BX a legstabilabb és leggyorsabb...
    Via=szar+lassúú memória kezelés....
  • Anee
    de a köret az korrekt
  • Coine
    Utálom ezt az "de akkor is...mert..." stílust...
    Nem rossz se az Abit, se az MSI, se az ASUS, se a Gigabyte...
    És igen ez a Via gondja enm az Abité, hiszen az Abit a köretet tálalja, de a cumót a chipset vezérli....
  • Anee
    Mind megy csak...........
    Mondjuk ez a VIA baja inkább nem az Abité....
    De akkor is GigaByte:)))))
  • Coine
    Nemtom miről beszéltek és mit kell szidni az Abitot, a KT7-ben csak emlékeztetlek titeket VIA chipset van, eehhm...
    Nekem speciel BE6-II 1.2-esem van és kifogástalanul műxik.
  • Anee
    várható volt:)))))))))))))))
  • Laalee
    alitolag becsödölt az els mo reszlege a sok lopott kartya miatt :)))

amugymeg az abit telleg szar... nekemis azvan kt7 es es semmi extra nics benne meg nemis tul jo televan gonndal az egesz...
  • kowajano
    ezt irták. Hát hogy az AMD törölte arra nemtok mit mondani nekem jol müködik vele az Athlon az Abit KA7el. a P4 eshez meghogy fognak e gyártani arrol még nem halottam semmit
  • Anee
    én a gigabyteot nagyon megszerettem de nekem is szimpi az MSI...az asus valahogy "hang" style semmi extra s nem is gyorsabb mint a MSI vagy GB....csak a név adja el(meg megbízhatóság de ez mind3nál megvan)
  • Dikkma
    Mármint!!!! Sajna nme tudom!!! Nem pedig, sajna nem.
  • Dikkma
    Sajna nem. Mindenesetre Gladiacot már nem gyártanak.
  • Dikkma
    Asus, MSI, Gigabyte. Ebben a sorrendben. Bár, ha most vennék alaplapt, "csakazértis" MSI-t vennék, nem tudom, miért, de az tetszik.
  • PyRex
    Nem tudjatok, hogy lesz Mo-n ELSA GLADIAC 920? :)))))))))))))))))))))

PyRex
  • Anee
    hát én speciel MSI vagy GigaByteot vennék....
    amúgy magyarok számára úgyis az a fontos ha az Elsa gyárt GF3at:)
  • Dikkma
    Ilyen kifogást mintha már hallottam volna, az Abit-tól... a P4-es alaplapok kapcsán... mi van velük? Múltkor az AMD törölte őket az ajánlott alaplapok sorából, szerinte nem jók az Abit lapok a TB/Duronhoz...
  • kowajano
    nem lesz Abit GF3
    Legalábbis egyelőre. Az ABIT szerint egyelőre túl drága a chip ahhoz, hogy el tudjon terjedni, és aggódnak a szállítások miatt is, hiszen jelenleg az nVidia elsősorban az X-Box-ra koncentrál.
    Az ABIT akkor fog GeForce3 chippel szerelt kártyát készíteni, ha már megfelelő számú alkalmazás fogja igényelni, illetve támogatni.
    Azért sajnálatos, hogy az ABIT nem készít ilyen kártyát, mert a GeForce2 vezérlőjük az egyik legjobban túlhajtható videokártya a piacon. Talán hamarosan meggondolják magukat.
    hehe