121
Duron tuning, boot közben reboot!
-
GamerBoy #73 mennyi egy procinak a normális hőfoka? Kicsit kezdek aggódni, mert alapfeszültségen, totál gyári beállítások mellett 65 fok környékén megy. lehet, hogy sürgősen hűtőt kéne cserélnem? :-) -
#72 Hih
Megkérdezném, hogy átlagban meddig lehet húzni egy 900 as duronbácsit, ha egy jó alaplap van hozzá.
Csak átlagot kérdezek, nem tényleges értéket.(Az ugysem menne.-) -
Mathias #69 harcu, KBB gondolom FSB-t akartatok irni(Front Side Bus) -
harcu #68 Alapigazság, tuningolni csak a drágább alaplapokat lehet. Olcsóknál az FSP max 110 MHz-ig emelhető, feszültság semennyire. Ezen kategóriából a Procomp BVK2A az ajánlható, de nem tuningolásra. -
#61 sajnos sb live
creative minoseg... -
#60 Vagy elsőbe vagy az utolsóba szokták...általában az elsőbe irq megosztás miatt.
Ha jól tom. -
#51 az athlon jobb mint a duron de dragabb is
reszemröl abit ot nem vennek, eleg sok bajom volt vele ez a 3. alaplapom az elsö 2 tönkrememt ugyhogy az abit leirta magat nalam. -
kowajano #49 Az AMD-hez közeli források szerint a cég jövő hétfőn mutatja be az 1 GHz-es Duront, és ezzel egyidőben csökkenti árait, valamint befejezi az 1 GHz-nél lassabb Athlonok terjesztését. A cég a disztribútoroknak két hetes előnyt ad, ők a tray és a dobozos verziót ennyi idővel előbb már a leszállított áron kapják meg.
Hétfőtől egy 245 dolláros Thunderbird már csak 175 dollárba fog kerülni. A Duronok árai egyelőre nem ismeretesek.
Ami az 1,53 GHz-es Thunderbirdöt és az 1,4 GHz-es Athlon MP-t illeti, ezek egész biztosan nem jelennek meg szeptember előtt. Az egyik első Athlon MP-s alaplap, a Tyan K7 SCSI nélkül már jelenleg elérhető, 380 dollár (110e Ft) körüli nagykereskedői áron.
-
#48 Segítéget szeretnék kérni.Most tervezek gép bővítést,már döntöttem Amd és Intel között.Amd lett a választás eredetileg Duron-t terveztem a nagyon olcsó sága miatt most láttam viszin Thunderbirdet 1,2gh 31000-ért(netto).Jobb e a Duron-tól és ténleg olcsóbb?Segítsetek nekem minél olcsóbban szeretném kihozni ja és még egy probléma az alaplap:milyet.Az abit kt7 e vagy a ténleg nagyon jó?És az órajelet is lehet benne állítani?seítsetek -
supervisor #47 Abit KT7A +THUNDERBIRD 1200MHZ(AXIA)+FOP38+WIN98=1530MHZ
NEO.. -
#46 egy jo alaplappal ez se bonyolultabb meg windows alol is huzhatod egy programmal, avval a nehany mhz el amit fagyas nelkül nyersz az fsb tuning nal tonkre meg ugysem teheted a gepedet.... -
#44 gozom sincs :) a homerseklet sose erdekelt, ha tulmelegszik ugyis kikapcsol az alaplap -
#42 hat fsb emelessel +100-200 mhzet nemersz el de ha tenyleg ugyanannyi ra akarod hajtani akkor az fsb emeles jobb mert igy a memoria is gyorsul. -
#40 Hm, szóval, egyszerűen fogalmazva, stabilizálja a procit, mert a nagyobb órajel miatt növekednek az interferenciák, stb., nagyob órajelen stabillá általában csak core feszültség emelésével megy egy processzor. 41-42 fok jó, de sokkal ez fölé én nem engedném a procit, főleg, hogy nem a mag belseje ennyi, hanem a külső hőmérő mér ennyit!
Duron 800 kis szerencsével 1050, max 1100 de nem ígérek semmit.
Sam, 55 elég sok. Egy FOP38nál szerintem nem találsz jobbat, de ha ennél 55 fok a proci, az gáz. Vagy ferdén van fenn a borda, vagy nem elég a paszta.
-
Feketekéz #37 Volt nálam egy hétig egy 600as Duron. Én 1.75 volton 936on tudtam hajtani. E fölött már fagyogatott. -
#33 Ludo!
Az a leírás nagyon jó, de ha angolul nem tudsz, akkor hasznos lehet ez:
http://www.hwsw.hu/oldal.php3?cikkid=386&oldal=1 -
kowajano #32 probálkozni ne probálkozz nehogy elrontsd a képek meg nagyon sokat elárulnak -
kowajano #30 http://www6.tomshardware.com/cpu/00q3/000711/
itt kapsz választ rá -
#25 Hát miért, te megnövelted 40%-al, a ismerős meg 20%-al, miért rosszabb a tied?
Amúgy kék vagy ződ a tijed? -
#22 Lehet, hogy a ceruzád valami műanyag IZÉ. Az pedig nem vezeti az áramot, csak a grafit. Ezt tanácsoljuk mindenkinek először: grafit ceruza, vagy nyák- ill. szélvédőfűtés-javító ceruza. -
#19 http://www.thetechzone.com/display.asp?i=13&p=4
Ezt csak azért írtam be ide, hogy otthon meg tudjam nézni, ha hazaértem. -
#17 :) -
kowajano #16 gyönyörü!
Dikkma csak egy csoki? :) -
#15 Ezt figyu, ha itt jártok, kaptok tőlem egy csokit! 1200@1608 MHz, léghűtéssel, 1,65 Volton!!
-
#14 Szívesen :-)
Én azért nem léptem szét a pántot, de feszegettem, amíg nem lett olyan nagyon erős. Mondjuk átalakítóval még könnyen szórakozik az ember, max. 3 ezre bánja, ha letörik a pöcök, de alaplapról... -
#12 Hát én úgy raktam fel rá, hogy az üres átalakítón gyakoroltam... zseniális, nem? (bár én PIII fcpga-val voltam így).
Először is a pántot addig feszegettem, amíg úgy nem éreztem, hogy egy kicsit kevésbé merev ( így már be lehetett hajlítani...) , aztán gyakorolhatsz az üres alaplapon, és a levegőben is.
Úgyd rakd sztem vissza, hogy az egyik felét a pántnak beakasztod; a bordát finoman ráengeded a procira, és elkezded nyomni a pánt másik oldalát lefelé, miközben legalább ugyanekkora erővel húzod felfelé a bordát. Így nem "paszírozod" szét a magot.
Nekem így jön be, nem volt gondom, remélem nem lesz kulcstartó a te procidból sem. -
#11 Hogy lehet konnyeden visszatenni ventillator(FOP32) hogy ne kelljen szenvedni vele?
Varom a tanacsokat!Sokan mondjak hogy igy ugy akasszam be az egyik felet s utana nyomjam esznelkul a masikat s majd csak ramegy!Nem mintha nem lenne most rajta s enm mukodne csak meggondolja az ember hogy grafitozzon e mert rohadt nehez visszarakni!:))!
Azt ajanlottak hogy valami tompa hegyu csavarhuzoval nyomjam vissza a szorito pantot!Ki hogy csinalja???
Olyan erzesem van mikor rakom vissza hogy ha kicsuszik a csavarhuzo akkor atnyomom az alaplapomat a tulvilagra :)!
Szoval Jo otlet ami biztosnsagos???(De ne oylan hogy ne vegyek Duront ,fop 32-t vagy ne foglalkozzak vele vigyem el szervizbe stb...)
Hanem Ki hogy teszi fel a ventillatort a Duronra (Fop32,Fop38?)
Valami egyszeru es gyors megoldas kellene! -
#10 http://www6.tomshardware.com/cpu/00q3/000711/ -
#9 ha van paszta rajt, és nem ferde a borda ( ezt azért ellenőrizném) akkor kevésnek találom a 850-et. Persze nem minden proci tuningolható!
okos: lerakom a vágólapom tartalmát, aztán megyek url-ért. -
kowajano #6 ajánlom a NYÁK javito tollat vagy a szélvédöablakfütés javito tollat ez sokkal tartossabb mint a grafit, NYÁKot is ezzel javitanak . bármilyen elektronikai boltban kaptok -
#5 Igen. Aztán ha az alaplapod támogatja, állíthatod a szorzót. Legyen jó hűtés, stb... vigyázz. -
#3 (Földelt a konnektor?)
A grafitozást csináld újra, de ne valami műanyag-hegyű ceruzával, hanem _grafitos_ ceruzával, és arra is figyelj, hogy csak az L1 hidak legyenek begrafitozva, a többi nem, valamint, az egyes hidaknál csak a szembenlévők érintkezzenek egymással, a szomszéddal ne.
Milyen winchestered van? -
kowajano #2 cserélj memoriát talán az a baj -
QuToR #1 Hali all!
A következő lenne a gondom:
Van egy Duron600-as procim, Abit KT7-el.
Win98-van a gépen. Bootolás közben a gép teljesen véletlenszerüen újraindul, néha többször is. Ujraraktam a win-t akkor is ua. Használtam rengetegszer a Windoctort az sem segített. Vettem egy 300-as tápot, de nem lett jobb. Most azt hallottam, hogy talán a grafitozással van a baj. Bár ha alap 600-on járatom akkor is ugyanez van.
Valaki mondhatan egy két okosat nekem.