33479
12316971501353788406.png
  • Csacsi
    Egyébként, ha már itt tartunk, milyen edzéstervet javasolnál te nekem. A megfelelő információk birtokában. vgay ha még kell más, akkor szólj, és írom, vagy esetleg ICQ.
  • hykao #592
    Összesen ennyit kell bevinned.
    Az elég nagy probléma, ha délután 5-ig csak kétszer tudsz enni.
    Itt jön a képbe a táplálékkiegészítő:
    2 shaker-be belemegy 1 liter tej a 3 adag fehérjeporral.
    Ezt szépen "elszopogatod" a nap folyamán 5-ig (gondolom inni azért lehet a melóhelyen), és máris 100g-al beljebb vagy, ami a fehérjét illeti.
    A reggelivel és az ebéddel már be is juthat a maradék 50gramm. 100+50=150 tehát napi adag kipipálva!

Ja majd elfelejtettem, ha tényleg komolyan gondolod az egészet, akkor télen napi 3 liter folyadék, nyáron 4 bevitele is ajánlott(főleg ha kreatint is fogsz szedni!)!
    A fehérjével bevitt tej, máris ledolgozott 1 litert a napi folyadékmennyiségből...

Én félévente szoktam egy-egy "tápkieg.kúrát" bedobni:
    Ekkor a reggeli kreatinnal 1 liter víz, napközbeni fehérje tejjel + 1 liter, edzés utáni kreatin még 1 liter vízzel, és a nap folyamán inkább esti órákban lecsúszik még egy 1.5 literes nátrium szegény ásványvíz (ez utóbbi csak nyáron).
  • Csacsi
    És még1 kérdés. Az itt megadott értékeket, amiket be kéne vinnem, azt táplálékkiegészítővel együtt, vagy anélkül kéne elérnem.

Csak azért kérezem, mert az étkezés az eléggé nehézkes nálam, mert dolgozom, és így délután 5-ig csak reggelim, és ebédem van, és utána tudok "szabadon" enni.
  • Csacsi
    Hogy pntosan mit fogok, azt még nem tudom.....mert volt egy edzéstervem, de aztán az már nincs meg, és van egy ismerősöm, aki ott dolgozik, ahova járni fogok, és ő állít őssze nekem edzéstervet.
  • FtranX
    jaja, a jó kajálás a legofontosabb!
  • hykao #588
    melegdj=melegedj
  • hykao #587
    Először az általam leírt mennyiséget kell bevinned naponta, feltéve, hogy nőni akarsz!
    Pihenés nagyon fontos! Ha egy nap úgy érzed, hogy túl fáradt vagy, esetleg megbetegszel, inkább hagyd ki az edzést!!!

Itt egy kis segítség a napi adaghoz: Tápérték Táblázat

Egyébként a leg értékesebb fehérje a tejsavófehérje (biológiai értelemben), ami viszont a "normál" ételekben csak kis mennyiségben van jelen.
    Szénhidrátok közül, ne a cukorfélékkel tömd magad, mert ezek nem tudnak elraktározódni a szervezetben, hanem inkább a "jó" szénhidrátokat fogyaszd.
    Ezek pl. a rízsben, krumpliban stb. vannak. (de ezt ki tudod variálni a belinkelt táblázatból)

Minél jobban legyen elosztva a "napi adag", ha lehet legalább 5x vagy 6x egyél, vagy még többször, mert koksz nélkül az általam "felírt" mennyiséget egyszerűen lehetetlen bevinni 3x-i étkezéssel. (arról nem is beszélve, hogy egyszerre kb. 35-40g fehérje tud felszívódni egy átlagos koksz nélküli ember esetén)

Jó tejsavófehérje forrás a különböző táplálékkiegészítők között sok akad. Én speciel a SCITEC termékeket szoktam használni. Ezek közül az Anabolic Whey-t és a 100% Whey Isolate-t. (napi 3 adag ezek valamelyikéből 1 liter 0.5%-os tejjel elfogyasztva, és máris bevittél 100g-nyi jó minőségű fehérjét!!!)
    Ne feledjük, hogy a tápkieg.porok tejjel sokkal hamarabb-jobban felszívódnak, mint a szilárd táplálék.

Tehát, megfelelő mennyiségű táplálkozás, és alvás!
    A súlyok csak ezután jönnek!!!

Írd le, hogy a 3 edzésnapon miket akarsz csinálni!

A kreatinról holnap írok pár mondatot, de előbb kezdj el edzeni, melegdj kicsit bele, fehérje alapú tápkieg., majd aztán térj rá a kreatinra.
  • Csacsi
    Nincs rajtam zsír, ez egy kicsit hülyén hangzik, de ami rajtam van, az mind izom, csak aránytalan, avgy inkább túl arányos, és ezért nem nagyon látszik rajtam, ha érted mire gondolok.

Köszi mondent eddgi, és remélem még továbbiakban is, ja és azért kérdeztem, hogy mit szedjek, nem muszály egyből kreatin, ha nem azt ajánljátok.

Az a lényeg, hogy "nőjek" :))
  • hykao #585
    Jó, akkor én is kezdem sorban. Figyelembe véve a naturál elképzelésedet.
    Arról mondjuk írhattál volna, hogy zsír mennyi van rajtad, de gondolom nem túl sok, hacsak nem madár csontozatod van.
    Ömlesztve, most nincs időm nagyon összeszedett irományra, de majd folyt.köv.:

Először is a legfontosabb (ami még a súlyoknál is fontosabb) a táplálkozás, és utána a pihenés.

Kezdjük ott az egészet, hogy ahhoz, hogy eredményt érj el (növekedjenek az izmok), naponta legalább testsúlykilogrammonként 2 gramm fehérjét kell bevinned
    (Ez a te esetedben 130g, amit nem is biztos, hogy olyan könnyű teljesíteni), és kétszer ennyi "jó" szénhidrátot, valamint kb. 35-40g-nyi "jó" zsiradékra is szüksége van (sok egyéb minden mellett) a szervezetednek.

Tehát átlagos esetben (ha nem vagy se túl kövér, se túl vézna) 30%fehérje 60%szénhidrát 10%zsír felállás elfogadható kezdésnek.
    Ha túlsúlyos vagy akkor el lehet tolni az arányt a szénhidrát kárára a fehérje fele.
    Ha vékony vagy akkor nyugodtan kerekítsd fel az értékeket kissé: a te esetedben ez 150g fehérjét 300g szénhidrátot és 50g zsír-t jelent!

Amíg ezt a mennyiséget nem tudod bevinni, addig ne is beszéljünk kreatinról!

Most egyelőre ennyi, még ma pár óra mulva írok pár kaját, meg táp.kieget., hogy mibe mennyi "értékes anyag" van.
  • Csacsi
    Na akkor kezdjük.Sorban.
    21 éves vagyok, 3 éve abbahagytam a focit, akkor voltam 62 kg, és 167 magas. Majd 1 éve mint mondtam edzettem hat hónapot, akkor csak annyit értem el, hogy kidolgozottab lett az izomzatom, de "csak" 65 kg lettem. Most 64 kg vagyok, de semmi látszata nincs, igaz, most fél évig nem tudtam járni.

Heti 3-szor tudnék lejárni. ugy napi 2 órára. Ja és srác vagyok.

Szóval, összefoglalva. Szeretnék vhogy kinézni, most 167 cm vagyok, és 64 kg. Van egy haverom, aki testalkatilag majdnem olyan mint én, csak 76 kg, és rajta azért már látszik. Nah ezt a testsúlyt szeretném elérni, de hiába hagyom abba a sportot, vagy kezdem el, erről a testsúlyról nem, tudok elmozdulni.

Ezért gondoltam vmi szerre, ami tömeget nővel, nem peig cox, mert az "elhivatottságom" megvan, hogy azt izommá dolgozzam, ne pedig hagyjam lerakódni "sörpocakká".
  • hykao #583
    Ezt most viccnek szántad? Mert akkor lemaradt a szmájli...
    Ha viszont nem, akkor az #579 zárójeles részében kért adatokat, először is...
  • corleone
    Skacok! A karom inkább hasonlít egy lány karjára, mint egy fiúéra, úgyhogy edzenem kell. 1 hete kezdtem, 2db 2kg-os súlyzóval. Naponta többször is megemelem párszázszor. Mit tudtok még javasolni a karok erősítésére? És mennyi idő, mire valami észrevehető változás történik?
  • hykao #581
    Elöljáróban:
    hiába zabálsz akár tonnaszámra kreatint, ha nem eszel eleget, és megfelelő minőségű táplálékot, akkor soha nem leszel több annál a 60 valahány kilónál.
    Mondjuk remélem 170cm körüli vagy, mert ha 180-190cm mellett éred el a 65 kilót az nagyon komoly...
  • hykao #579
    Ha írsz magadról egy kicsit bővebben (hány éves vagy, milyen magas, hány kiló, férfi vagy nő, hányszor jársz edzésre stb.), szivesen ellátlak jótanácsokkal!
  • hen-tes
    testfestés ???
  • Csacsi
    Sziasztok.

Kéne egy kis segítség/tanács, olyanktól, akik ezt "profibb szinten űzik mint én.

Kb tavaly ilyenkor elkezdtem járni konditerembe. Fél évig csináltam. Azt nem mondom, hogy nem volt eredménye, mert kidolgozottabb testem lett, viszont nem igazán szedtem magamra semmit. 2 éve 62-65 kg között mozgom, és most szeretnék megint elkezdeni konditerembe járni, de szeretnék vmi táplálékkiegeészítőt használni.

Igazából nem hízni szeretnék, hanem hogy azért látszodjanak az izmok, és ne csak legyenek. Szóval kérdésem, hogy mit ajánlotok. Creatint, vagy inkább vmi jó tömegnövelőt.

Kiváncsi lennék a hatásokra, szedési tanácsokra, és elért eredményekre.

Remélem tud valaki segíteni. Előre is köszönöm.
  • Lacc
    Oks, köszi.
  • FtranX
    Konkrét étrendet azért nehéz írni, mert mindnekinek más az ízlése. Magadnak is ki tudod számolni.
    Ami hasznos lehet:KALÓRIATÁBLÁZAT és a
    KALKULÁTOROK

Az, hogy milyen kaják egészségesek, már más tészta.
  • Lacc
    Ezt már hallottam meg olvastam mindenhonnan, hogy a megfelelő táplálkozással lehet szálkásítani, meg sok fehérje meg szénhidrát meg istennyila, de konkrét példákat még sehol nem láttam, hogy pl. így néz ki egy hétre levezetve egy egészséges étrend. Nem tudjátok hogy hol lehet ilyesmit találni? Azzal persze tisztában vagyok hogy nem szalonnás-zsíros kenyeret kell enni, de azért jó lenne pontosabban is tudni a dolgokat.
  • FtranX
    szálkásítás=zsírégetés (legalábbis amatőrőknél)
    De tök mind1, nem vitatkozom tovább veled.
  • traXion
    Nem tudod mire írtam a második bekezdést? Nem válaszoltam vele semmire, csak mondtam valamit.

A harmadik bekezdés meg tényleg fontos, amire nem tudtál válaszolni, én nem a zsírégetésre hanem a szálkásításra válaszoltam.

Tessék paraszt stílus, te k*czk*.
  • Marki
    oké
  • FtranX
    Inkább te nézz utána a dolgoknak, mielőtt baromságokat írkálsz!

MSD orvosi könyv:
    "A levezetés segít eltávolítani a tejsavat, azt a bomlásterméket, mely edzés után jelentős mennyiségben található az izmokban. A tejsav nem függ össze a késői izomfájdalommal, így a levezetés sem képes meggátolni az ilyen típusú fájdalmat."

"Az izomláz
    Nem tudjuk pontosan, mi okozza:

Még vitatkoznak a szaktekintélyek arról, hogy tulajdonképpen milyen folyamatok állnak e kellemetlen jelenség hátterében. Azt azonban ma már kevesen gondolják, hogy a fájdalmat pusztán az izmokban felhalmozódó tejsav okozná. Elektronmikroszkópos vizsgálatokkal kimutatták, hogy a túlerőltetett izomrostban finom kis repedések, sérülések keletkeznek. E parányi réseken keresztül lassacskán víz hatol az izomszövetbe, így nagyjából egy-másfél nap elteltével ödéma, azaz vizenyő, vízfelhalmozódás alakul ki az érintett területen. Az izomrost megduzzad és megnyúlik a víztől. Ezt a tágulási fájdalmat érzékeljük izomlázként.

Mégsem jó rádolgozni

Sokhelyütt még most is azt ajánlják izomláz esetén, hogy folytassuk nyugodtan az edzést, az ismételt, erős igénybevétel hatására a fájdalom majd elmúlik. A gyakorlatban ennek éppen az ellenkezője szokott bekövetkezni: az izomláz a "rádolgozás" hatására fokozódik. Ennek az a magyarázata, hogy az izomrostokon további hajszálvékony repedések keletkeznek, s a vízfelhalmozódás folytatódik. Ma már egyre inkább azon a véleményen vannak a szakemberek, hogy az izomláz kialakulás után néhány nap pihenés szükséges, s csak nagyon apránként szabad újra kezdeni a tornát. Így az izomszövet lassacskán helyrejön."

Forrás

A másikat tök mind1, mire írtad, az akkor is baromság!

Mellesleg meg tudod hova menj, ezzel a paraszt stílussal!!

• traXion
    Jólvan, hülye vagy.... Nem tudok mit mondani neked, én nem a zsírégetésre válaszoltam, ha megnézed, egyébként meg tiszta hülyeségeket beszélsz, az izomlázra tényleg rá kell dolgozni, mert akkor megy el onnan a tejsev, de jobb ha edzés után levezet az ember pár körrel, meg lazít!

Egyébként mindenkinek máshogy reagál a teste a külső hatásokra, így jobb ha pihenteted az izomlázas testrészed, de ez egyén függő.

Szóval, nézd meg szépen hogy én mire válaszoltam, és aztán pofázz.
  • Evil
    Akkor mar inkabb a bukason tuli edzest javaslom.Ez azt jelenti, hogy miutan tobbet nemtudsz magadtol megcsinalni akkor az utolso 2-3 ismetlest az edzopartnerek segitsegevel csinalod(persze ha nincs akkor az nehez lesz :) )
  • FtranX
    Azt jelenti, hogy annyi ismétlést végzel, ahányat csak bírsz. (halántékon kijövő vérerek esete)
  • neménvoltam
    Kérdeznék valamit: szal elolvastam azt az oldalt amit ajánlottál, hasznos is. De mit jelent az, hogy bukásig csináljak egy sorozatot? Mert azt sajna nem találtam meg.
  • FtranX
    Tök mind1 hogy hívják, anyagilag mindekttővel rosszul jársz. De ha mindenképpen "tömegnövelőt" akarsz venni, vedd azt, amelyiknek jobb az összfehérje/ár aránya.
  • Marki
    Kösz, akkor azt veszek (ha nem túl drága:).

Apropó, melyiket vegyek? Tömegnövelő vs.Izomtöveg növelő.
  • Dynamic
    Gondolom, aki Scitecet árul nem ajánlja az MLO-t és fordítva:)
    Szerintem jó az MLO-s kreatin.
  • shaba23 #562
    szalonna
  • Marki
    Legalábbis az MLO-s kreatint nem ajánlották.
  • Marki
    Milyen márkájú tömegnövelőt és kreatint érdemes vanni? Azt tudom, hogy MLO-t nem..
  • FtranX
    ez így igaz!
  • FtranX
    "Ha viszont (maradjunk a fekvenyomásnál) 2*20*40kilót kinyomsz, többet fejlődsz, lehet, utána lehet a többet nyomni, de kezdésnek ez is jó lesz."

Ennek most nem tudom mi köze a zsírégetéshez.

Az edzőid eddig összesen hány évet foglalkoztak testépítéssel? Nekem a tesitanárom és az atlétika edzőm (akik életüben ha 3x jártak kondoteremben) mondott anno olyanokat, amiken ma már csak nevetek. (pl. az izomlázra jól rá kell dolgozni, akkor majd elmúlik!!) És nem azért, mert én olyan okos lennék, hanem mert a saját testemen tapasztaltam ki a dolgokat.

De ha nekem nem hiszel, látogass el egy komolyabb testépítő fórumba. Hidd el az ott jelenlévőknek is hasonló tapasztalata lesz mint nekem.
  • Dynamic
    Felváltva kell a súlyzós edzés és a aerob mozgás is.Tehát-igen- fontos a súlyzózás is, az izomtömeg megtartása érdekében.És ezt kell kiegészíteni aerob mozgással illetve az étrendet kell úgy beállítani, hogy az megfelelő legyen.A zsírfogyasztást minimálisra kell csökkenteni, de növelni kell a fehérje bevitelt és fontos a szénhidrát is, többek között energizálás miatt.
  • traXion
    Lehet hogy nem az a tévhit ami elterjed? Amíg nem vagy akkora mint Schwarczenegger, vagy mitduomén ki, addig hiába nyomsz ki 1*100 kilót nagynehezen, nem fejlődsz tőle. Ha viszont (maradjunk a fekvenyomásnál) 2*20*40kilót kinyomsz, többet fejlődsz, lehet, utána lehet a többet nyomni, de kezdésnek ez is jó lesz.

Volt pár edzőm, mindegyik rosszúl tudta eddig ugye, szerinted?
  • FtranX
    Hát, ez egy óriási tévhit!!
    Az, hogy szálkásodsz-e vagy nem, cca 90%-ban a táplálkozástól függ, pontosabban attól, hogy mennyi kalóriát viszel be és mennyit égetsz el. A többi 10% a diéta mellé esetlegesen (nem kötelezően) beiktatott aerob edzések (pl. 1,5 óra biciklizés, futás), amik plusz zsírt égetnek el. Az ilyen "kis súllyal sokat" edzésnek 0 értelme van, mert csak utánozni próbálja az aerob edzéseket, gyakorlatilag nem indít be semmilyen zsírlebontó folyamatot.

Amúgy nem tom miért terjedt el ez a hülyeség. Az az érdekes, hogy mindenki ezt alkalmazza, kivéve a profi testépítők. :))
  • Lacc
    Én úgy tudom hogy az izmok felett levő zsír és vízréteget kell a lehető legminimálisabbra csökkenteni. És főleg megfelelő táplálkozással, meg persze mellette edzéssel.
  • traXion
    Pedig ez.