33479
12316971501353788406.png
  • CeeZee
    a helyedben azzal kezdeném, hogy utánanéznék mi is az az aminosav
  • CeeZee
    tehát te vagy a mérce? amit te nem tudsz az már nem is alap dolog? :D
  • juzosch
    Mert ezek már nem az alapok.
  • CeeZee
    már pedig te tisztában vagy az alapokkal, minek neked utánanézni?
  • jazzy
    Én is nálam profibbaktól tanultam mindezt, nem a kisujjamból szoptam ki, kiegészítettem persze saját tapasztalatokkal de azokat csak személyre szabottan írom le.
  • juzosch
    Na ennyire még nem mentem bele a témába. Majd utánanézek.
  • juzosch
    Inkább csak az alapokkal vagyok tisztában:)
    Nálatok sokkal profibbaktól vettem át ezeket a gondolatokat.
  • jazzy
    Elsődleges a fehérje és a CH kiegészítők. Másodlagosak az aminosavak, kiemelt aminosavak pl BCAA-k vagy glutamin, kreatin, kreatin-transzportrendszerek, stb.
  • CeeZee
    ejjjj
  • CeeZee
    nagyon nagy kavar van a fejedben! nem rossz indulatból mondom, de nem vagy tisztában alap dolgokkal
  • juzosch
    Hát ez az, nem könnyebb feldolgozni, ha már alkotóelemeire van bontva?
  • CeeZee
    az aminosavak a fehérje alkotóelemei! jobban jársz a fehérjével
  • juzosch
    Hogy értve? Mi az elsődleges?
  • juzosch
    De van. Olyan nincs, hogy csak egyik v másik.

De eddig mást sem hallottam, mint edzés előtt ch, utána fehérje. Profi testépítők, orvosok meg mindenki ezt mondja.
    Persze ez nem azt jeletni, hogy csak ez, meg csak ez, hanem azt, hogy mind2re máskor van szükség. Ch-ra edzés alatt, hogy legyen energiád, fehérjére meg utána miközben pihenés közben épülsz.
  • jazzy
    Ha már a másodlagosnál tartunk, az aminosav egy másodlagos tápkieg:)
  • juzosch
    Azt tudom, látom hogy étkeznek a testépítők, annyi időm nincs rá:)
    Esetleg ha sokat edzek, feldobom egy kis aminosavval.
  • CeeZee
    mivel a fehérjét nem tudod elraktározni ezért arra mindig szükség van. nincs olyan, hogy inkább fehérje vagy inkább CH. érted?
  • jazzy
    Jobb, mint a szar átlagos étkezés, de távol van a testépítő étkezéstől.
  • juzosch
    Na igen, hülyék mindenhol vannak:)
  • juzosch
    Én különösebben nem számolgatom miben mennyi van. Reggel inkább szénhidrátot eszek, este inkább fehérjét, és gyümölcsöt zöldséget meg folyamatosan.
    Ezenkívül kerülöm a hírhedten szar kajákat, a junkfoodokat, sertéshúst és a hasonlókat.
    Ezenkívül meg még vannak az apróságok, amiket most nem sorolnék fel.

Sztem ez inkább egészséges.
  • CeeZee
    ez esetben 100%! :D
  • CeeZee
    sajnos nem mindig alap. mert valaki azt hiszi, hogy ma futottam 2 km-t akkor már bevághatok 3 sajtburgert.
  • juzosch
    Ha nem eszel, meghalsz, ha így érted, hogy 70% az étkezés, akkor igazad van:)
  • jazzy
    Hidd el ez általában nem adott. Az emberek 95%-a a Tv-ből tanulja, hogy mi a helyes étrend. Az pedig nem az.
  • CeeZee
    Ráadásul az edzés alapból egy leépítő(katabolikus) folyamat ami ad egy ingert(stimulációt) a szervezetnek, hogy tápanyagot vegyen fel. Tehát az izom a kajálás alatt/közben fejlődik.
  • juzosch
    És az egész gondolatmenetet úgy kezdtem, hogy nem a mekizabálásból indulok ki, hanem egy normális, kiegyensúlyozott étkezésből, ami általában adott, ha az ember figyel a testére.
  • juzosch
    Ezzel egyetértek. A helyes étkezéssel szolgálod ki az izmokat.
  • jazzy
    Nem egészségesen étkezünk, hanem helyesen táplálkozunk, megadjuk a kellő fehérjét az izmoknak, és szénhidrátot, hogy a glikogénraktárak fel legyenek töltődve. Ezenkívül persze vitamin stbstb de ezek a legfontosabbak. Gondolj bele: X lemegy edzeni úgy, hogy eszik egy nap 100g zsírt, ami semmire se jo, 200g ch-t ami kevés és 100g fehérjét, ami megintcsak kevés. Az izmai nemhogy fejlődnek, de visszafejlődnek, ugyanis az energiáját a szervezet az izmokból szerzi egy idő után, tehát leépíti, Építeni pedig nem tudja, mert nem visz be elegendő fehérjét ami az izmok építőeleme.
  • juzosch
    Nem mondta hogy másodlagos. Nélkülözhetetlen, ha komoly eredményt akarsz elérni.
  • CeeZee
    (megelőztelek! :D)
  • jazzy
    És azt mondta, hogy az evés másodlagos? Megmondanád a nevét?
  • CeeZee
    kivel?
  • juzosch
    egészségesen étkezni is elhet, de attól mégis hogy a fenébe leszel izmos? Max lefogyni tudsz úgy.
  • juzosch
    Beszéltem.
  • juzosch
    Nem az a hozzászólás egy konkrét tanács volt adott embernek adott helyzetre.
  • CeeZee
    pontosan! én pl tuti nem tudnék úgy futni vagy úszni hogy ne durranjanak az izmaim ergo ne ürítsem ki a glikogénraktáraimat
  • CeeZee
    de te általánosítasz!
  • jazzy
    Nem a kis vagy nagy feleslegrol van szo, hanem az edzettsegi allapotrol. Egy hosszutavfutonak a futas aerob, egy atlagos magyar embernek akarmennyi tulsullyal sem az.
  • CeeZee
    az edzést teljesíteni könnyebb feladat mint az étkezést! enni mindig kell!

próbáltál már levegőből házat építeni? (ne válszolj rá, ez egy költői hasonlat volt):D
  • juzosch
    Nem 200 kilós emberről van szó, csak kis feleslegről.