13
Írott audio cd ugrik. Help
-
Propeller #13 Amúgy van, hogy mégse mind1 a dolog, lásd itt , #134, mit szenvedtem egy 8xIDE íróval egyszer az imagézéssel. -
Propeller #12 Az éppen tök mindegy, hogy imagézol vagy sem, a lényeg az, hogy nem kell 3x gyorsabban grabbelni 50x SCSI olvasó alatti szinten.. :-) Szerintem jobb előbb grabbelni egy spéci grabberrel (pl. APS 2.04, AG 1.7, EAC 0.95, stb.), és a vawokat feldobálni. Tuti megoldás.
-
#10 http://honositomuhely.hypermart.net/
Itt le tudod tölteni a magyar verziót.
Ez is fog kelleni:
SERiAL: 1500-0001-0074-0227-9283-9378 -
KoZi #9 A neroban miket lehet beállítani cd copy-nál az olvasási beállításoknál? TOC, ISRC, Adat mód 1,2 hibajavítás stb...? Ezekről mit kell tudni? Van valahol egy magyar nyelvü leírás a Nerohoz? -
#8 Sőt, az Index fórumaiban is találsz rengeteg hasznos tanácsot
De én továbbra is tanácsolom, nem az idő a lényeg, hanem a jó
minőségű CD.
Úgyhogy image file-t lehet készíteni, lehetőleg
egy gyors winchesterre, s ne a C-re!
üdv,
rage -
#7 Ezen a címen:
http://www.freeweb.hu/thestation/html/index2.html
találhatsz hasznos infókat. -
#6 Írott volt a CD, vagy eredeti?
Szerintem ne add fel. Én egy HP 9100i 8x4x32 -vel írok. Általában CD-ről CD-re. Nálam ilyen jellegű gond nem volt, de jártam úgy, hogy például másolt PSX CD-t én is csak image -ből, vagy íróról- íróra tudtam kiírni. -
KoZi #5 Most úgy írtam 4x-esen, hogy a TEAC volt a grabbelő és az író is, igaz, hogy így több idő , de hibátlan lett.
Ez általános hiba (mármint az audio cd-ről cd-re írásnál jelentkező ugrás) , vagy csak véletlenszerűen előforduló dolgok? Szerintetek is maradjak a image fájlos megoldásnál?
Adat cd-nél is kerüljem a közvetlen írást? Ott milyen hiba adódhat? -
#3 Ha nem koncerfelvétel, készíts image file-t
Tovább tart,de megéri, mert kiküszöbölheted az
olvasó gyengeségeit, vagy hibáit
rage -
#2 Ne futtass írás közben más programot, mert az író buffer könnyen kiürülhet és akkor jelentkezhet az általad írt ugrás.
Írjál 2x sebességgel, igaz egy kicsit tovább tart, de a minőség javul és lehet ezzel az ugrások is megszűnnek.
Ha CD-ről CD-re írsz célszerű egy menetben írni (Disk At Once), így ha koncertfelvétel, vagy ha szünetek nélküli a zene, akkor a track-ek közé nem fog betenni 2 mp szünetet.
Az is elképzelhető, hogy sérült az audio CD amiről másolsz. Van egy CD-R Diagnostic nevű progi amivel meg tudod vizsgálni, hogy hibás-e a CD.
Hirtelen ennyi jutott eszembe. -
KoZi #1 Az irott audio cd-knél több számban észrevettem kisebb ugrásokat. Iráshoz használt:
szoftver: Nero 5.0.3.5
módszer: közvetlen írás egy 48x-os Sony olvasóról 4x-es sebességgel
hardver: Abit BF6, Cel 366@550, 128MB RAM, Maxtor 20GB, Sony 48X cd Rom, TEAC 4x4x32 író
cd: TDK CD-R74 Metallic
A kérdésem természetesen az, hogy mitől lehetnek ezek a kis (tényleg nagyon kicsi) ugrások? Esetleg sok a 4x-es sebesség, vagy a közvetlen írás a gond, vagy ezek a cd-k nem túl jó minőségüek audióra, vagy mi lehet?