25
Lenne egy kérdésem:
-
Sajnálom is, hogy nem PIII-am van :((( -
Én levelet nem küldök, de személy szerint a PIII-at többre tartom, ha mondjuk valami fejlesztő, adatbázisokkal foglalkozó vagy esetleg Office mester vagy, de a játékokhoz elég a Cel, ráadásul azt tuti lehet még húzni. -
winner boy #23 Hello! Meg tudná mondani nekem valaki, hogy egy pentium III 800-as vagy egy celeron 1100-es a jobb Légyszi írjátok már meg ide [email protected]
-
winner boy #22 Hello! Meg tudná mondani nekem valaki, hogy egy pentium III 800-as vagy egy celeron 1100-es a jobb -
Dikkma:
"Figyelj! Ha egy processzor nem bírja a magasabb órajelet, akkor atomhűtéssel és 2.2 volton sem fogja!"
Ez azert nem teljesen igaz. Ha lehutod mondjuk pl. -5 fokra, vagy az ala, es adsz neki 2,2 voltot (valahogy :), akkor nagy valoszinuseggel birja. Csak nincs mindenkinek otthon folyekony nitrogenje... :))))))))) Ezert tehat ha a normal emberi lehetosegeket nezzuk, akkor igazad van. De tudod van 1-2 barom tuningolrult, aki a hutot is kepes szetszedni emiatt :))))))))
PyRex -
Ja a ram? -
Látszik, régen voltál Fórumban... használd a "válasz erre" gombokat, úgy tudom, hogy most ÉPPEN mi igaz... :-)))) -
Ehh.. -
Fütyi #15 Az a gondom, hogy amikor bemegyek a BIOS-ba és mennék rá arra, hogy átállítsam a proci órajelét a kurzor automatikusan átugorja. A CPU Ratio Selection-re meg a Locked van beirva es azt sem tudom változtatni. Lehet, hogy az a baj, hogy ez egy Compaq gép és gyárilag betettek nekem. Tapasztalt már valaki ilyet? Nincs valami ötletetek mit csináljak? Előre is köszönöm a segítséget. -
Én erre semmi mást nem tudok mondani, min hogy nézd meg a tuningneten, nem nekem ment ennyin. A 140 sok, nagyon sok, de úgy látszik, hogy 1-2 darab esetlegesen megy annyin. A 100-asok kb. 110-ig szinte mind bírják, sok az felett is. A 133-asok pedig a 140-et minimum bírják, legalábbis az enyémek biztosan. Nem biztos, hogy cas2-őn, nem biztos, hogy a nonamek, de a minőségi (nem a Crucial, Muskin, Kingston ! ) 140-et minimum kivisz. Ja jut eszembe, pl. Jaceknek 100-as Kingstona van, a 700@950 135-öt jelent!!
Szóval a 143 tényleg nagyon sok, nem azt mondom, de azért nem kell annyira leírni őke, hogy max. +3%-o mehet egy memória.
Ja jut eszembe, amikor a nyáron vettem a procimat, először egy 600EB-t adtak a 600E helyett, ezért vissza is vittem és otthagytam nekik. A csávó a boltban ekkor berakta a gépébe, 145-ös fsb-re állította a rendszert, és feltelepítette vele a Windows az egyik bolti gépbe. Pedig nem Kingstont, Crucialt használt, ugyanazt a 7.5 nanos ramot, mint én. Megy az!
Amúgy a 6 nanos ram elvileg 166MHz-et bír, legalábbis a videókártyák esetében. -
Protozerg #13 Dikkma: Tényleg semmi baj a 100-as memóriákkal, de a 140MHz az azért sántit. Még a 115-höz is nagy szerencse kell. Még a dobozos, márkás, 133-as memók nagy része sem birja a 140-et, pláne CAS2 beállitással. -
ABIT VH6
http://www.motherboards.com/catalog/product_info.php?products_id=31&
[ Specifications ]
CPU
1. Supports Intel Pentium® III 450~933 MHz
2. Supports Intel Celeron® II 500 ~ 700 MHz processor socket based on 66 MHz FSB
3. Reserves support for future Intel Pentium® III / Celeron processors
Chipset
1. VIA chipset (VT82C694X and VT82C686A)
2. Supports Advanced Configuration and Power Management Interface (ACPI)
3. Supports AGP 1X/2X/4X (Sideband) 3.3V device
Memory
1. Three 168-pin DIMM sockets support SDRAM module
2. Supports up to 768MB MAX. (8, 16, 32, 64, 128, 256MB SDRAM)
3. Supports ECC
Audio
1. AC'97 Audio CODEC on board
2. Audio driver included
System BIOS
1. CPU SOFT MENUTM II technology and DIP switche funtion.
2. Award Plug and Play BIOS supports APM, DMI
3. Write-Protect Anti-Virus function by AWARD BIOS.
Multi I/O Functions
1. 2 channels bus Master IDE Ports support Ultra DMA 33/66 (up to 4 devices)
2. PS/2 Keyboard and PS/2 Mouse Connectors
3. 1 Floppy Port (up to 2.88MB)
4. 1 Parallel Port (EPP/ECP)
5. 2 Serial Ports
6. 2 USB Connectors
7. On board USB header for two extra USB channels
8.Built-in IrDA TX/RX header .
9. Audio connector (Line-in, Line-out, Mic-in, and Game Port)
Miscellaneous
1. ATX form factor
2. 1 AGP slot, 5 PCI slots , 1 ISA slot and 1AMR slot.
3. Hardware monitoring - Including fan speed, voltages, CPU and System temperature and one thermal header for other devices temperature monitoring
4. Built-in Wake on LAN header
5. Built-in Wake on Ring header
-
Király, de nem egyedi eset.
Nem találtam a rendelkezésre álló 5 perc alatt sehol sem képet az Abitról, majd holnap nézek - de addig gondolom úgyis segít valaki.
-
Igaz.
De nem tudom, miért kell annyira lesajnálni azokat a szerencsétlen 100-as memóriákat, van, ami akár 140 MHz-en is elmegy, de a minimum ( ami nem selejt) 115 MHz véleményem szerint.
Minden másban igaza van rage úrnak. -
Először is tudni kellene , milyen memória van a gépben.
Mert ugye, ha csak 100 Mhz-es SDRAM , akkor hamar megvan a kérdésre a válasz
max 8.5 * 100, + esetleg a 3% , tehát max 875
Ha a memória PC 133-as, akkor lehet próbálkozni,
pláne olyan alaplappal, ahol az FSB-t egyesével lehet állítgatni
Aztán meglátod, mit bír stabilan, s mi az, amit nem.
De megmondom őszintén, értelme nincs 850 helyett mondjuk 950-nel hajtani.
A mai progik 850-nel simán mennek, azok miatt felesleges szétégetni a
processzort.
A jövő játékai, amikhez meg brutál procik kellenek majd, azoknak
meg kevés lesz az 1 GHZ is, ha a 850 kevés volt...
Ráadásul, mint bizonyára tudod, az újabb típusú videokártyák
grafikus processzorral rendelkeznek (GPU) , tehát
úgymond leveszik a proci válláról a terhet.
Ezáltal a játékok futása jobban függ a kártyától, mint magától a procitól,
pláne ilyen kis különbségnél (850 - 950 , nem a P200-as és a PIV-es közti
különbségre gondoltam..-:))
Úgyhogy, ha a procid 850-en stabilan megy, akkor hagyd ott,
lesz egy biztonságosan futó, viszonylag erős CPU-d.
üdvözlettel,
rage -
Borg #6 Hát nemtom hogy 566os celi2ből is van e Cc0 coreos (1.7V) de még ha van is, akkor se tuningold 1Ghz közelébe, mégha mindenki azt mondja lehetséges, brutkó hűtővel télleg lehet, DE:
emlékezzünk viszza miért is hivták vissza anno a 1.13as p3mat, azért mer abba is Cc0 volt már, de nem ment 1Ghz felett ez a mag eccerüen stabilan.
1Ghz fölé max a regebbi 1.65ös Cb0 coret lehet nehezebben, de stabilabban huzni.
Majd talán a tualatin vagy a copper-T core jobb lesz 1ghznél is.
Celeront szerintem elég 850köré huzni.
Jelentős melegedés csak akkor áll be ugyis ha a corefeszt huzod. -
ja és hővezető paszta nélkül, ha cserélsz hűtőt, neki se állj! -
Vízhűtés rulez! -
kowajano #3 a lehetö legjobb hütöt. FOP 32,38 ezeknek hangjuk is van rendesen. De még a legjobb hütö alatt is ki tud fagyni ,tönkremenni a proci ha szarul érintkezik vele -
Nem válaszolok szívesen elsőként erre, mert akkor én vagyok az okos, de ha nem válaszolok, akkor meg a bunkó....
Figyelj csak, milyen a mostani hűtőd? Ha egy kis vacak, és a proci-hőmérséklet most is kb. 45-50 fok, akkor nem sokáig fog menni a procid.
Ha egy nagy, gyorsfordulatú, igényes darab, akkor is van több lehetőség.
1. a proci nem igazán tuningolható. Erre most kevés esélyt látok, általában gond nélkül elérik a 850, tehát 8.5x100 MHz-et.
2. a proci bírja a tuningot, és akár mehet 9xx MHz-en is.
Ha a ventillátor egy vacak, akkor ajánlom a FOP32-őt. Ha elég a mostani, esetleg az van, akkor meg király.
Kezd valahol 750 MHz-nél, feszültségemelés nélkül. Ha ezt nem bírja, emelheted a feszültséget, de 1.85 voltnál ne legyen több jó hűtővel sem. Lehetne, csak ne engem hibáztass, ha füstszagot érzel.
Ha a 850-et eléred 1.85-ön, akkor már csak kis lépésekben menj feljebb...
Ha a processzorod alapfeszültsége 1.7 volt, akkor viszont lehet, hogy akár a Gigahertzet is megcélozhatod, JÓ HŰTŐVEL.
Figyelj! Ha egy processzor nem bírja a magasabb órajelet, akkor atomhűtéssel és 2.2 volton sem fogja!
Csak óvatosan!
"A tuning alapja a jó hûtés és a megfelelõ processzor!"
Ha a processzor már megvan, akkor mindent bele! De vigyázat a tuning veszélyes üzem! Mindenki saját felelõsségére turbózza a cuccait!
-
Fütyi #1 Tudnátok segíteni? Az a kérdés, hogy mondjuk új hütő nélkül meddig lehet felhúzni egy 566-os Cel 2-őt? Milyen hütőt kell rátenni ha azt akarom, hogy tutira ne égjen le a gép magasabb órajelnél sem? Összeségében mennyire kockázatos ez az egész? :))