633
ADSL vs TVNet vs Chello
  • Beyond silence
    #633
    Köszi! Akkor jó, de így is elég ócska újabban ez a fos T-net... nem tudom mit csinálnak, de kicsit unom hogy elmegyeget.
  • davidka003
    #632
    Én már két év alatt milliószor kihúztam-visszadugtam amikor rossz volt a net és még semmi baja a modemnek.
  • Beyond silence
    #631
    Netes kérdés...: ha modemnek a tápkábeljét ki húzom és visszadugom a konnektorba (néha el megy a net és ettől megjavul...) akkor károsodhat (a modem)? Csak mint ha valami ilyet módot volna valami szerelő hapsi. KÖSZI!
  • Ghingis
    #630
    Hali!

    Szinte biztos, hogy nem notebookos trükk... Előre leszögezem, hogy nem vagyok nagyon otthon rádióhullámos net területén, de szerintem ott is mac cím alapú a hozzáférés. Ez a kártyának egy úgynevezett fizikai címe, ami 6*2 hexadecimális számból áll és ez azonosít minden kártyát, valamint ez kártyánként különböző (minden kártyának más, nem pedig típusonként/gyártónként). A legtöbb kártyánál ez manuálisan megváltoztatható, ám nem ajánlott. Mivel az előfizetéskor az asztali gépnek a mac címe lett megadva, ezért csak azon tudod aktiválni a netelérést. (De mégegyszer hangsúlyozom, hogy nem biztos, csak feltételezem, hogy ilyen szűrésük van, de nagyon valószínű.)

    Üdv, Ghingis
  • 1Emese
    #629
    Sziasztok, most lehet nem nagyon lesz idevágó a kérdés, de óriási gondban vagyok.
    VAn egy asztali gépem amihez van egy internetkábel kötve (rádióhullámos, 4Mb/s)-es na most én kihúztam ezt a káblet és belevágtam a notebook-omnak a a legnagyobb ilyen helyébe. Beállítottam az ip-t (Windows Vista Home) alatt, majd vártam, hogy elinduljon, de még a kiszolgálót sem ismeri fel.
    Igaz a notebookban van Wifi, meg W-lan modem is. Na most az a kérdés, hogy van a notebookoknál valami védelem? Mert a pcmen is vista van és ott ip kitöltése után simán ment.
    Aztán ugyanezt megcsináltam egy Toshiba notebookkal is amin XP OP volt, de miután beállítóm az ip-ét és mondom neki kapcsolódjon, semmi.
    Tuti hogy valami titkos notebookos trükk.
    A PC-ben lévő hely neve: VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter
    A Notebooké: Nvidia Hálózati Adapter
    Valaki aki ilyen problémával találkozott az légyszi help me :(
    Köszi
  • NFP
    #628
    Azelőtt 2048-as volt, csak hát a szülők + a tanulás...

    ??
    Nekem is vannak szüleim, és én is tanulok, mégis most váltottam 3000-esről 6500-asra :D
  • izb
    #627
    ratyi szolgáltató a javából...
  • oliverspy
    #626
    Bár ma volt valami gond az Externet-nél. Nem nagyon működött senkinek az MSN, meg néhány külföldi oldal...
  • oliverspy
    #625
    Nekem ADSL-em van. Externet 512-es PrePaid. Azelőtt 2048-as volt, csak hát a szülők + a tanulás... De 512-essel is annyi adatforgalmat csinálok, meg havi 30 film minimum...
  • Botond #624
    nem
  • orkenyid
    #623
    Melyik faluban, egerszalókon??
  • Botond #622
    Eger mellett lakok egy faluban,Egerben mindenkinek adsl van,a környező falvakban meg csak nálunk van chelló,magyarul az egész környék sávszélességét használjuk vagy 20an(amit vagy jó 2-3-4ezer emberre méreteztek),256/768 az up/download papíron,és ahogy néztem kb annyi is,letöltés stabil 103k szokott lenni,feltöltés meg olyan 40-45perc alatt töltök fel egy 100ast,játszani használom főképp a pingje megfelelő szokott lenni,havonta van 2-3nap amikor átlagos(kb mint az 56ks modemmel volt),szóval csak jót tudok mondani,mondjuk a havernak a 13dik kerületben akkora szar az egész hogy nagyon...ami meg a korlátot illeti,nekem a 15gigából olyan 8-10 szokottmegmaradni fölösben,demókkal utilitykkel driverekkel játszással nem tudok 15gigát összeszedni akárhogy küzdök,lopni meg nem szeretek,szal warezt nem szedek le orrba szájba...
  • Narancs
    #621
    Neked mid van és hogy töltessz le? (milyen sebességgel?)
  • Narancs
    #620
    THX!
    Nekem 4 lépésből jutott el az indexig, olyan 50 körüli átlag ms -ekkel ha jól láttam, bár ez nem tudom mit jelenit...
    Most 80 - 100 KB/s al töltök le, de van hogy több...
    Ez kb jó szerinted? Nincs semmi gixer?
    Még az az érdekes hogy a kapcsolatsebességére a winfos 10Mbps -t ír most, amikor meg volt osztva routerrel akkor meg 100Mbps -t írt rá ki...ez mitől lehet?
  • NeoMaN
    #619
    Futtatásba pl:
    -tracert www.index.hu
    Így meglátod hány routeren megy keresztül a vonalad, mire eljut az indexre, és látod azt is melyik routerhez mennyi idő alatt jutsz el.
    Le és feltöltés egyértelmű.
    Ping és packetloss: engem csak gameknál érdekel, pl ASE kiírja, de erre is van valamilyen perancs.
  • Narancs
    #618
    Ezeket hogy tudod mérni?
    Mi a jó adat? (TVnet)
  • NeoMaN
    #617
    Ha valamit bekötnek, pár perc alatt is kiderülhet sokminden. PL amit azonnal mérek új kapcsolatnál:
    -trace
    -ping
    -packet loss
    -down speed
    -up speed
    -belföldre, majd külföld felé is természetessen.
    Ahol meg korlát van a "korlátlan" szolgáltatásra, ott már csak elvből sem fizetnék elő...
  • NeoMaN
    #616
    akkor nagyon egyedül lehecc. nekem még nem volt haverom, aki dicsérte volna a chellot.
    a chellonak nem híre, hanem rémhíre van a netes közösségben. biztos newbie vagy, és nem tájékozódtál mielött megrendelted, vagy nem töltesz orrba szájba és nem gamezol online. De akkor minek a net? emílre?
  • ReTeK
    #615
    1.5 év broadband, majd több mint 1 év chello, most adsl kb. 1 éve. Szvsz az utóbbi a legjobb, a chellóval voltak gondok, na meg a limit.
  • Botond #614
    nekem 2,5 hónapja kötötték a chellot,és én is maximálisan meg vagyok elégedve :-) egyébként 1 nap alatt mégis milyen gondok jelentkezhetnének az adsl-el? :-D
  • GAAMMEER
    #613
    Tegnap kötötték be az ADSL-t!Maximálisan meg vagyok vele elégedve.Eddig csellóm volt.De az bizony szar volt.
  • PResident Evil
    #612
    hazucc:)
  • Cat #611

    ma 20:00kor megáll a chello!

  • Xboxman
    #610
    Mostmár nem annyira nagy szám!1éve még az volt.
  • DarkHorSe
    #609
    Tv net rulla főleg délelőtt..
  • Xboxman
    #608
    Datanet
  • Laza
    #607
    ja igen... eddig azert ez a Csaladi csomag, mert arrban is eleg jo...
  • Laza
    #606
    most ha jol lattam az EnterNetnel vannak a legkedvezobb csomagok ADSLre... engem inkabb a haztartason beluli eloszthatosag erdekel, azt pedig tamogatja a Csaladi csomag...

    valakinek mas ajanlata? :)
  • Kolin Mekré
    #603
    Üdv!

    EMBEREK! EMBEREK!
    Miskolcon müxik a Chello normálisan, yeahitt Miskolcon szóval minden über!
    Sok sikert nektek!
  • Emery
    #601
    En is kaptam ilyen levelet az Enternettol
    Emery
  • _RudY_
    #600
    www.tvnet.hu
    Axelero pedig küldte emilben is.
  • l3alF1aKe
    #599
    Itt nem elég olvasható?-))
    vicc-)
  • Styleair
    #598
    Rudy!

    A forrást is írd ide, hogy hol olvastad ezt!
    Én is elolvasnám.
  • _RudY_
    #597
    Nyilván annak szól, akit érint:

    A Matáv Rt. 2002. március 11. és április 5. között az ADSL szolgáltatás történetének eddigi legnagyobb léptékű fejlesztését hajtja végre az ADSL alaphálózaton.
    A MATÁV Rt. az egyre növekvő ADSL ügyfélszám mellett, nagy gondot kíván fordítani a legújabb technológiák MATÁV hálózatba történő implementálására, valamint az ADSL szolgáltatás minél probléma mentesebb működtetésére.
    A fenti elveket követve ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a MATÁV Rt. ADSL szolgáltatását biztosító berendezésekben 2002. március 11. és április 5. között üzemfenntartási munkák végrehajtására kerül sor. A fenntartási munka célja a berendezéseket működtető szoftver frissítése. Az átállítási munka naponta 5-10 DSLAM-ot, és a kapcsolódó végberendezéseket fogják érinteni. A fenntartási munka időtartama alatt az adott DSLAM-hoz kapcsolódó előfizetőknél az ADSL szolgáltatás szünetel. A szolgáltatás kiesés az előfizetőket egy munkanapon, egy alkalommal a hajnali órákban érinti. (várhatóan 01-07 óra között, helyszínenként várhatóan 2 óra időtartamban).
    Az egyes helyszínek ütemezési tervéről folyamatosan, az adott helyszín sorra kerülése előtt legkésőbb 2 munkanappal fogunk tájékoztatást adni.
    Az előfizetői végberendezésben aktív ADSL összeköttetésen keresztül történik a szoftverfrissítés. A folyamat beavatkozást nem igényel, a modem SYNC LED-je hozzávetőleg 10 percig zölden villog. Lehetőleg az előfizetőnél az ADSL modem folyamatosan legyen bekapcsolva, és a telefonvonalra csatlakoztatva, mert így azonnal megtörténik a modemjében is a szoftver váltás. Ellenkező esetben a legközelebbi bekapcsoláskor kb. 10 percet várnia kell a letöltésre. A folyamat végén a modem reset-elődik, újra szinkronizál, és normál üzemállapotú lesz. Amennyiben hiba lépne fel, úgy a normál hibakezelési folyamat szerint kell eljárni. Március 11-én, 12-én Budapest Belváros (V. kerület), Erzsébet (V.-VI. kerület), és Teréz (VI. kerület) központok ADSL berendezésein tervezzük a fenntartási munkát."

  • Laalee
    #596
    hat ha a freestart fogja es megbontja a vonalat te a fejed tetejere allva se tudsz ellene semmit csinalni egy programmal.

    esetleg egy elöfizeteses program :)
  • skorpio7
    #594
    OFF-TOPIC
    Kolin !
    Hmmm ... csak nem a RIVER az ?!
    Mintha én is azt írtam volna az előző hozzászólásomban .Ez derék dolog volt , a fejlesztők megérdemlik a pénzüket , mert ezzel a játékkal tényleg nagyot alkottak - gondolok itt a csak a multira , mert még 1 percet sem játszottam a single résszel .
    Amúgy neked mennyi pálya van "fent" az alap 8 mellett ? Csak azért , mert nekem mind a kerek 50 db "értelemes" , ami eddig megjelent ... és persze ki is próbáltam .
    Itt a 3 címem , ahol mindíg nézelődök az újdonságok után .:

    http://wolfenstein.gamesweb.com/
    http://www.wolfensteincenter.com/
    http://www.rtcwfiles.com/

    A 2. címen még a kisebb hentelős deathmatch pályákat is megtalálod ... persze csak ha érdekel . :)
    Na csá ... a csatatéren !
    ON-TOPIC
  • Kolin Mekré
    #593
    Üdv!

    Lehet hogy néha néha engem is látsz majd mert beszereztem jómagam is az "echte" wolfit
    Szóval lehet hogy bekukkantok feléd :)
    Nekem a Tundra meg egy másik map jön be csak a nevét mindig elfelejtem...na amiben van egy felvonó :)))
  • skorpio7
    #592
    Talán tényleg kellene mostmár tenni valamit , mert amint látom , másokat is nem éppen elégedettséggel?! tölti el a UPC mostani ténykedése . :)

    Szia Kolin !
    Nem véletlenül vettem meg a WOLF-ot sem dobozosan , mert azóta is játszom , sőt ... csak nem éppen magyar szervereken , mert speciel azok a pályák , amik nagyon bejönnek nekem , ugye ott nem futnak .A beach-ből meg már elég volt , van rengeteg másik , jobb pálya is .
    Ja igen ... munkanapon általában este 22:00-0:00-ig , szabadnapon meg a nap bármely szakában összesen kb.4 órát wolfozok .Februárban a 28-napból 24-en wolf-oztam . :)))
    Szerintem még egy félév múlva is azt fogok , amíg a UT2 ki nem jön ... és petsze jobb nem lesz a wolf-nál .A kedvenc pályáim a bk_forest1 és a river , mind a kettőhöz van egy jól bejáratott "szerverem" , ami állandóan fullon van , így nincs gond az "emberhiánnyal" .
    Ha ma este is megvacsoráztam és elolvastam minden híreket , illetve levelet , akkor 22:00-től megtalálhatsz a 195.46.212.194:27965-ös IP-jű szerveren .A LEGKIRÁLYABB !!!
  • Kolin Mekré
    #591
    Üdv!

    Nekem a letöltés nem lenne nagy gond ha csökkene stb, nálam az az idegesítő hogy a pingem FIX 200!!!
    Ha nme mondtam volna chellom van, Miskolcon. Érdekes jelenség hiszen a modemeseknek 200-as a pingjük, 11 ropiért az ember elvárná hogy normális legyen. Különben átváltok modemre

    Skorpio7:
    Rég láttalak, nem szoktál már multizni a Wolfban?
  • Csövi
    #590
    Csá!
    Igazad van az elöző beszólásokban.
    Nekem speciel Chellom, van Bpesti vagyok.
    Nálam is kezd esténként belasúlni... Amúgy fix 54Kbyte/sec a letöltés... De szerintem ez is kevés, felemelhetnék egy kicsit, vagy maradjon de lenne 1 ötletem rá. Kéne nekik levelet irni a köv. ötletemmel: Csinálják úgy mint a mobiloknál, kedvezményes számok, ugyebár itt nincs kedvezmény hanem IP címek! tehát megadhatnál 1 IP-t amin gyorsabban jöhetne a cucc, már hallom is a károgásokat, ez arra jó, hogyha pl. remote-olsz (telnet,ssh) akkor onnan legalább gyorsabban jönne a többi töltés meg normális. Így nem is kéne sokszorozni a szerver kapacitásokat a tisztelt Upc-nél. Szerinted(tetek) ez jó ötlet?
    Copyright by Csövi :)) of korsz meg minden etc.