A 90-es Évek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
tamagocho,Ace Venturaban slingikent ismert spirral amit lehetett igy preselni,kiforditos kabat,Hawks kabat hirtelen nekem ezek ugrottak be
Hehh, ezt még én is megkaptam egy éve mikor egy köcsög multinál melóztam. Milyen szánalmasnak éreztem magam miután elolvastam.
Kb. a leírtak 50%-a ismerõs volt😞
Kb. a leírtak 50%-a ismerõs volt😞
\"Csak egy szimpla forma, aki nem szívja orrba\"
azért komolyan, kár hogy vége lett a '90 nek..
a mostani már kezd unalmassá válni.
a mostani már kezd unalmassá válni.
Hajrá Dózsa György!
ott már volt
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Kilencvenes évek
Jelek, hogy eleged van a '90-es évekbõl:
Megpróbálod beírni a jelszavadat a mikrohullámú sütõbe.
Évek óta nem játszottál igazi kártyával.
15 telefonszámod van, melyeken elérheted 3 tagú családodat.
E-mail-en kérdezed meg a melletted ülõ kollégádat, "Van kedved este beugrani egy sörre?" és Õ ezt irja vissza, "Igen, csak adj még 5 percet".
Internet-en többször beszélgettél egy ismeretlen dél-amerikaival, de idén még nem beszéltél a szomszédoddal.
Vásárolsz egy számitógépet és egy héttel késõbb már elavulttá válik.
Az ok amiért a régi barátaiddal nem tartod a kapcsolatod, hogy nincs e-mail cimük.
A Magyar Postát már rendkivül lassúnak találod. Hajlamos vagy a nemzetközileg elterjedt "snail-mail" - csiga-posta néven emlegetni.
A rendszerezettség szerinted a színes post-it jegyzetek használatával érhetõ el.
A legtöbb viccet már e-mail-en kapod, nem pedig elmesélve.
Egy hosszú munkanap után otthon is üzleti stílusban válaszolsz a telefonokra.
Amikor otthonról telefonálsz, akaratlanul is egy "0"-t tárcsázol, hogy városi vonalat kapj.
Tudod, hogy a '90-es években dolgozol, ha:
Négy éve ugyanannál az asztalnál ülsz, közben pedig már a harmadik különbözõ cégnek dolgozol.
Az önéletrajzod mindig a zsebedben van egy floppy lemezen.
Teljes mámorban úszol, ha 1.7%-os béremelést kapsz.
Arról, hogy felesleges munkát végzel, a 9 órás hírekbõl értesülsz.
Egy rendszerösszeomlás legnagyobb vesztesége számodra az, hogy elvesznek a legjobb vicceid.
A fõnököd nem tudná ellátni a te munkádat.
A szerzõdéses emberek száma több, mint az állandó dolgozóké és nagyobb eséllyel kapnak hûségprémiumot.
A felsõvezetõk fizetései magasabbak, mint az összes harmadik-világbeli ország éves költségvetésének összege.
Sötét van, mikor munkába ill. munkából mész, még nyáron is.
Pontosan tudod, hány napot kell még dolgoznod a nyugdíjig.
A pályázók annak ellenére, hogy nem eléggé kvalifikáltak és tapasztaltak, visszalépnek az interjún, amikor megtudják mennyi lenne a kezdõfizetésük.
Látsz egy jól kinézõ, okos embert és tudod, hogy csak egy látogató.
A meeting-ekrõl megmaradt ingyenkaja a diétád.
A tapasztalt régi dolgozó egy vadi új modern laptop-ot kap, ami mindent megcsinál helyette, míg te nyugodtan elmehetsz ebédelni amíg a tiéden elindul a rendszer.
Beteg akkor vagy, ha már nem tudsz menni, vagy ha kórházba kerültél.
Már késésben vagy a feladattal, amit még csak most kaptál meg.
Nincs pénz a budget-ben az osztályodon szükséges két ember felvételére, de négy teljes-munkaidös tanácsadót felvesztek a vezérigazgató mellé.
A fõnököd kedvenc mondatkezdései:
Ha lesz néhány perced...
Be tudod sûriteni ezt...?
...a szabad idõdben
...ha felszabadulsz egy kicsit
Tudom, hogy elfoglalt vagy, de...
Van egy lehetõség számodra, hogy...
A szabadság egy olyan valami, amit átviszel a következõ évre, vagy kifizetik jövõ januárban.
Minden héten van egy hirdetmény, hogy valaki elmegy, akirõl nem is tudtad hogy itt dolgozik.
A rokonaid és a családod úgy jellemzik munkádad, hogy számítógéppel dolgozik.
Az egyetlen ok, hogy megismered gyermekeidet, az az, hogy az asztalodon ott van a fényképük.
Végigolvastad ezt a listát, közben bólogattál és megértetted.
Gondolkodsz, hogy továbbküldjed a barátaidnak, akik vicceket szoktak neked küldeni.
Nem érdekel, hogy már megjelent-e a vicc-listán, akkor is továbbküldöd.
Minden ismerösöd akinek tovább akarod küldeni, már kilépett és saját céget alapított.