71
mit hasznalsz?
  • malicobra
    #71
    Legjobb puskázás: mp4 karóra txt fájlok olvasása
    www.legjobbelektronika.hupont.hu
  • martinho040150
    #70
    olyan szerkezet nincs amit mondjuk mindennap hordunk és abba beleirni a puskát??
    pl:óra XD
    vagy vmi ilyesmi
    nem mobilra gondolok
  • mate317
    #69
    Legjobb a puska a láb közé, vagy hogy kinyomtatod miniatűr méretben egy kis fecnire és már csak kézügyesség kérdése, hogy a tanár ne vegye észre. De a fémtolltartós, mágnes aljára puska módszer is tökéletes.
  • martinho040150
    #68
    nem tudom mi az a Death Note,de kajak jó lenne ilyen
  • macleod2005
    #67
    Kérdezd Yagami Light-ot , gondolom Death Note-ból van az ötlet, amúgy nem lenne hülyeség egy olyan cucc.
    Progon nálunk úgy néz ki, hogy én bemegy pót ZH-t írni, 98% os rendes ZH eredménnyel, és én segítem ki a körülöttem ülőket, és azon a héten ingyen kajálok
    Tanárok meg hülyét kapnak attól hogy ki lehet az a Sajtos János neptunkódja: QWERTY
  • martinho040150
    #66
    he most jutott eszembe vmi
    van olyan karóra amibe irni lehet ???,,
    ha igen akkor hol lehet venni?
  • Kövesdi A
    #65
    szerintetek menyire rizikos vagy inkáb ugy mondanám le bukás veszélyes a mp3 lejátszóval való puskázás hang felolvasóval felmentem rá a szöveget mp3 ba és felolvastatom vele !
    könyü szerintetek ezel amodszerel le bukni ?

    ha igen tudtok ajánlani valami modszert ami a szóbelin hatásos lehet már mint olyan szóbeli hogy van idöd ki dolgozni a tételt de fel kell olvasnod !
  • ZilogR
    #64
    Tudom ám kire kell figyelni!

    -=ZR=-
  • ROKICA
    #63
    faaaszba lebuktam a "felelős táskás móccerrel"... de ilyenkor évvége közelében már az embernek nincs kedve puskázni se rendesen:((
  • justin
    #62
    Kéretik a jó trükköket mostantól elhallgatni, valami esélyünk azért legyen ÁTG vizsgán...
  • ZilogR
    #61
    Wooww! :) Ez frankó. Na, előszedem otthon az öreg Epson-omat és ki is próbálom. Csak hogy bekalibráljam a szemem Más tippek? Mindíg tanul az ember valamit!

    -=ZR=-
  • Highw@yPos.
    #60
    Lehet "vótmá":

    A legjobb módszer nálam, az hogy a begépelt szöveget kinyomtatod X tűs mátrix nyomtatóval úgy, hogy kiveszet a tintaszalagot, álá natúr.
    A végtermék egy kb 20-30 centiről, jó fényviszonyok esetén tökéletesen olvasható információhalmaz.
    Ajánlott: Esszé, kifejtős, szódolgozat nyelvhez, képletek.
    Hátránya: Szemüvegeseknek ez nem fog bejönni...+ 1 jobbfajta mátrix nyomtató beszerzése
    Amikor ezt használtam mindig önfeledten puskáztam, mert esélytelen lebukni vele. Én még szívfájdalom nélkül le is pecsételtettem a vizsgáztatóval :-DD, no problem ;-).....kicsit hidegvér... :-DDD

    Sok sikert hozzá
  • ZilogR
    #59
    ;) Na, akkor már csak arra vagyok kíváncsi, mit reagálnak erre a pár hozzászólásra a diákok - gondolom eddig csak pislogtak ;)

    -=ZR=-
  • Vlala #58
    Én sem flamewart akartam. Csak amikor valaki ennyire tudományos módszereket emleget az ellen, hogy tanulni kelljen, az kihozza belőlem az effajta agymenést :)

    Azt a tablettát már kitalálták, de nem Tic-tacnak hívják. :)
  • ZilogR
    #57
    Kissé különösnek érzem a hozzászólásaidat, de semmiképp nem akarok flamewar-t. Értelmetlen lenne aperiodikusan vitázni ;)

    Én is tudom, hogy aki tisztességesen játszik: veszi a fáradtságot, hogy tanuljon, az nagyobb valószínűséggel lesz sikeres. Nekem nem hitvallásom vadászni a puskázókra, de ha valakit puskázáson érek, azt kizárom a játékból ;)

    Egy oktató nem feltétlenül pedagógus (mert gyakran doktoranduszokból lesznek számonkérő emberek), arról nem is beszélve, hogy kevés a jó pedagógiai érzékkel megáldott ember. Nekem a hallgató a fontos és amellett, hogy meg akarom érteni, mi motiválja őket, az is célom, hogy az én szakterületemet megkedveltessem velük. A játékszabályok fontosak és nekik ezt meg kell tanulniuk - de nem úgy, hogy kiélem kicsinyes vágyaimat rajtuk, netalán elégtételt akarok venni az engem ért sérelmeken.

    Akkor vagyok jó oktató, ha a fentieken kívül magamat is tökéletesen ismerem. És nagyon empatikusnak kell lennem. És nem lehetek részrehajló és nem lehetek engedékeny, ha az addig elfogadott szabályokat rugdossa valaki épp felfelé.

    Amit legfontosabbnak tartok: tisztelettel közeledni a hallgató felé. A legnyagyobb hiba, amit egy oktató elkövethet, az az, hogy ostobának tartja a tanítványát, mert még szakmailag nem tapasztalt. Érezze, hogy egyenértékű, mint ember, de szakmailag tőlem fog tanulni - és bizony lehet, hogy jócskán le fog pipálni.

    Nagyon csúnya dolog megalázni valakit nagy közösség előtt. És bizony a tic-tac-ban figyelő agyhullámokat módosító nanorobotok ötletét egy tehetséges hallgató azonnal módosítja a közösség javára: engem kínál meg vele és én fogom magam egy virágos réten érezni, míg a többiek lazán nyomják a könyvből az infókat. ;)

    -=ZR=-
  • Vlala #56
    Válasszon ajánlataink közül! Kapható lézeres célmegjelölő tollba építve, a beépített processzor mindig oda irányítja a lézersugarat, ahová a tollat kell húzni, ergo, Önnek még írni sem kell tudnia.
    Ajánlhatom még nagyszerű műarcainkat és parókáinkat, amelyekkel tanult kollégánkat Önnek álcázva, beküldjük Ön helyett vizsgázni, amennyiben Ön szíveskedik kölcsönadni személyiségét alteregójának.

    De ugyanezzel az erővel, miután beült a terembe, leképezhetünk Önről egy hologramot, miközben csúcstechnológiánk segítségével Önt láthatatlanná tesszük, így azt csinál, oda megy a teremben, amit/ahová akar, miközben a felügyelő azt látja, hogy Ön izzad a papír felett...

    De van már toptech, Tic-tacnak álcázott, beépített nanorobotokkal ellátott tablettánk is. A nanorobot az Ön szájában manipulálja az Ön agyhullámait, így, amíg el nem szopogatja, tökéletes tanácsokat képes az Ön agyába juttatni, és garantáljuk, hogy másnapra egy szóra sem fog emlékezni a történtekből - merthogy ez a puska lényege - mivel robotjaink megsemmisülés előtt törlik az általuk bejuttatott információt az Ön agyából.

    Bezzeg, a mi időnkben még elég volt, ha az ember elolvasta a könyvet...
  • ZilogR
    #55
    Csak hogy ötleteljek: kis egysoros grafikus LCD tollba építve némi EPROM-mal, SMD szerelés és EPROM égetőben írható. Pöttömnyi oprendszer egy kis PLC-be vésve, négy-hat gombelemes táplálás. Tollon három-négy gomb a lapozgatáshoz, esetleg kereséshez. Valami ilyesmit képzelek el egy magányos puskázónak. Azok a módszerek, hogy kinn figyel a barátom, nem annyira jók, mert nem szeret az ember valakitől függni, ráadásul hamar eljárhat a szája a hátunk mögött vagy baráti körben...

    -=ZR=-
  • ZilogR
    #54
    Hmm... ha valaki nem képes kreativ lenni abban, amit később munkájának/hivatásának fog nevezni, attól ne is várjunk semmi kreativitást más területen sem, ami kapcsolódik az előzőhöz. LEHET, hogy ügyes puskázó - de figyeljük csak meg: az eddigi kb. 50 hozzászólás felragasztott A4-es lapokról, összetekert 3 centis fecnikről, legumizott tekercsekről szólt.

    Tudom, az átlagéletkor igazán nem magas itt, de teszemazt egy mérnökhallgatótól az ember elvár egy olyan okos módszert, amire még az őt elkapó oktató is azt mondja, hogy gratulálok, kollega, maga igazán jó szakemberré fog válni, bár most fel kell hogy függesszem a vizsgáját.

    Jah, telefon: fülilleszték ami fel van spécizve egy kis BT vevővel. Semmi sem látszik, semmi sem hallatszik. Mégis lebukott. Soha nem szabad lebecsülni a "sötét oldal erejét"... ;)

    Mi az hogy "upolni"? Az hogy fölösleges volt ideírni? Hát, ha még a papírtekercseknél jár a jónép, akkor nem volt hiábavaló.

    -=ZR=-
  • Vlala #53
    hogy ezt minek kellett upolni... ha már van nálad telefon, nem ilyen gagyi módszert alkalmazol. :)
  • ZilogR
    #52
    Meglehet, én is csak leszek... De okulásképpen a "kicsiknek": minden lapot nem kell beadni, ugyebár...?! Fehér lapon fehér tollal írt szöveget olyanok szúrják ki, mint én - nem biztos, hogy a tanerő olyan éles szemmel megáldott lenne ;) Egy apróság: én azért itt-ott a teremben szokom ellenőrízni, van-e aktív Bluetooth valamerre. ;) Még valami: telefont nem el kell rakni, hanem mindenki kirakja az asztalra és kikapcsolja. Ha vki nem kikapcsolt telefonnal ül, akkor szevasz ;) Arról nem is szólva, hogy minden lapot minden oktató aláír...

    Csak hogy az "ellentábort" is lehessen érezni. Az egyetem nem gyogyó... ;)

    -=ZR=-
  • ROKICA
    #51
    NaiTTaJobbLink
  • ROKICA
    #50
    Egy pár tuti móccer amit magam teszteltem: FlashFace-Puska v1
  • Vlala #49
    A beat-stílus elterjedésének okai :-)
  • Dzsini
    #48
    a cd gagyi, csak előre tárolt adatokat ad vissza ;) egyetemen nálunk a rádióadós hosszúhajas módszer működött :) csak kellett pár felsőbbéves ellátva megfelelő számú seritallal :) - ők élőben nyomták a megoldásokat FM99.9-en, csak ki kellett juttatni a feladatsort (bent pedig egy apró rádiót behangolni és elrejteni a fülben) - az meg nem volt probléma :)
  • Vlala #47
    Ez így van... az óra első harmadában kettőt kopogsz a tanári asztalon, biztos, hogy öt gyerek ártatlan tekintettel, izzadva kapja fel a fejét... na ők puskáznak, őket kell figyelni...
    egyébként még nem vagyok tanár, csak informarikus óraadó, tanár majd csak leszek

    FTranX: ez már az orsós puska, nemsokára kitalálják a kazettás, majd az optikai lemez-puskát :-)
  • FtranX
    #46
    nekem újabban az válik be, hogy kb 5 centi szélesen kinyomtatom az anyagot, majd a kivágott csíkokat összeragasztom és jó szorosan feltekerem két ceruzadarabra, aminek a két végét celluxal összeragasztom. az egész akkora, hogy elfér a tenyeremben és nincs az a sok macera a sok kis darabbal.
    egy hátránya van: qrva sokat kell tekerni, ha netán az anyag végéből lenne kérdés :D
  • Mike
    #45
    szvsz nem kell faszakodni, A4-es lap, kézirással, ugyanazzal a tollal, simán másolás, vad körlémölés
    lényeg a sok lap és a hidegvér
    az emberek többsége azon bukik le, hogy feltünően ideges
    míg ha csak azt látják, hogy elmélyülten dolgozol...
  • Mike
    #44
    mint pl. vlala

    neked ezt nem illik olbvasni, ejnye, nem voltál diák? nem kéne elfelejteni
  • Vlala #43
    FIGYELEM!

    A topicot tanárok is látogatják.

    Köszönjük a tippeket.
  • orkenyid
    #42
    Beirod Word-be a szöveget 8-as betűvel, 2-3 hasábba. Utána kinyomtatásnál kiválasztod a méretezést hogy 16 oldal 1 oldalra. Na így kb egy A4-es oldal 5x3 cm-re jön ki. Majd fogod a kinyomtatott szöveget, szétdarabolod kis laponként (egyforma legyen!). Na azt aztán megfogod a kezedbe és ha jön a tanár csak letenyrelsz a padra. Tuti nem veszi észre.
  • OPM
    #41
    vengaboys? :D
  • Lacc
    #40
    down
  • Breki33
    #39
    up
  • Breki33
    #38
    http://puska.index.hu/
    http://web.matavnet.hu/sziszak/puska/modszer01.htm
  • Breki33
    #36
    biztos viszi az osztalyelsot a hona alatt

    azert ez mar szadizas
  • frey
    #35
    es ha ultetes van? nalunk mindig volt.
  • Breki33
    #34
    jelentem sikerul a vizsgam koszonom a segitseget :)


    remelem a tanar is igy gondolja

    amugy talaltam egy jo oldalt ahol minden sulifajtahoz lehet puskakat le es feltolteni
  • Coine
    #33
    Ezek mind igazak, de a legjobb ha az osztály/csoport első mellett ülsz, mit pl én :))))))))))))
  • Breki33
    #32
    na megyek tovabbkepzesre

    speed en probalkozok de itt a tanar allitja ossze a kerdeseket
    a kozpontiakat meg szoktam szerezni amugy :)
  • speed
    #30
    aktiv modszerek koze azok tartoznak, amelyekkel elore ertesulsz a zh/vizsga feladatlapjarol
    elni a foiskolan is tudni kell, de tanacsokat nem adok;)